תודה יקירה! אין עלייך!!א. זה חדש רק בארץ, אבל זה קרן עולמית שמנהלת עשרות מיליארדי דולרים.
ב. זה חברה ענקית מבוססת ואמינה.
זה גם מדד טוב.מה עם נאסדא"ק הוא פחות מומלץ?
ברור.בקרנות מחקות יש דיבדנדים?
א.כאזרח ארה"ב אשמח לדעת למה הקרן הזאת לא משתלמתציטוט מפה
"שאלה:
נתקלתי בכתבה שמציינת אפיק חדש להשקעה שכותרתה כדלקמן:
"אלטשולר שחם ובלאקרוק, מגופי ניהול הכספים הגדולים בעולם, קיבלו את אישור רשות ניירות הערך להשיק 15 קרנות סל עוקבות אחרי מדדים עיקריים בעולם".
שאלתי היא האם השקעה בקרנות סל שכאלו, על מדדים בחו"ל ולא בארץ הן מותרות (לאור המאמר על המעבר מתעודות סל לקרנות סל בו הכרעתם שלא נוח הלכתית להשתמש בקרנות סל)?
תשובה:
שלום רב,
מותר להשקיע בקרנות סל העוקבות אחרי מדדי חו"ל.
השאלה נענתה ע"י הרב שלמה אישון"
יש הבדל מי מנהל אותם? מה עושים עם הדיבידנדים? מה גובה המס על הדיבדנדים? מה דמי הניהול? ועוד ועוד, לא אכנס לכל זה כאן.
אבל בקצרה, למי שהוא לא אזרח ארה"ב, או שיש לו חשבון השקעות בברוקר זר, אז זה הקרן הכי מומלצת לדעתי.
אתקן את עצמי הרבה פחות מ5% שנתי בהתחשב בריבית דריבית כמו שכתבת אלא 100% על כל הסכום אל אם כן יש דיבידנדים משמעותייםא.כאזרח ארה"ב אשמח לדעת למה הקרן הזאת לא משתלמת
ב. הצצה קטנה על הs&p מגלה שב20 שנה האחרונות מי שהשקיע שם עשה% 100(5% שנתי) על כספו אשמח לשמוע עם לא קראתי את הנתונים נכון
וכן האם אחרי הראלי עדיין כדאי להיכנס למדדים בארה"ב או לחכות לתיקון
כי לפי חוקי המס בארה"ב יוצא שמשלמים כפל מס. [גם בהשקעה דרך קופות גמל להשקעה וכדו']א.כאזרח ארה"ב אשמח לדעת למה הקרן הזאת לא משתלמת
יתכן וקראת את הנתונים נכון, אם כי זה כנראה ללא דיבידנדים, אבל אתה מדבר על השקעה שהתחילה בדיוק לפני המשבר הגדול בשנת 2000 ובאמצע היה גם המשבר הגדול של 2008, ובקיצור השקעה שהתחילה בתזמון הכי פחות מוצלח, ובכל אופן אתה מדבר על תשואה של 100%.ב. הצצה קטנה על הs&p מגלה שב20 שנה האחרונות מי שהשקיע שם עשה% 100(5% שנתי) על כספו אשמח לשמוע עם לא קראתי את הנתונים נכון
בהשקעה פאסיבית לא מנסים לתזמן את השוק.וכן האם אחרי הראלי עדיין כדאי להיכנס למדדים בארה"ב או לחכות לתיקון
תודה על התשובהציטוט מפה
"שאלה:
נתקלתי בכתבה שמציינת אפיק חדש להשקעה שכותרתה כדלקמן:
"אלטשולר שחם ובלאקרוק, מגופי ניהול הכספים הגדולים בעולם, קיבלו את אישור רשות ניירות הערך להשיק 15 קרנות סל עוקבות אחרי מדדים עיקריים בעולם".
שאלתי היא האם השקעה בקרנות סל שכאלו, על מדדים בחו"ל ולא בארץ הן מותרות (לאור המאמר על המעבר מתעודות סל לקרנות סל בו הכרעתם שלא נוח הלכתית להשתמש בקרנות סל)?
תשובה:
שלום רב,
מותר להשקיע בקרנות סל העוקבות אחרי מדדי חו"ל.
השאלה נענתה ע"י הרב שלמה אישון"
מדובר שם על הקרן הזאת בדיוק!תודה על התשובה
אבל השאלה אם מדובר בדיוק באותו שאלה,
כי השואל מדבר על דרך חברת השקעות אלטשולר שחם שלהם יש היתר עסקה,
אבל פה מדובר על עסקה ישירה מול הקרן, ואין על זה היתר עסקה,
אולי אני טועה אבל הקרן היא קרן ישראלית,
שוב פעם תודה ענקית.
אני קניתי שם מניות ואני לא אזרחית ארה"ב ובעלי כן.אז רק בקרנות אמריקאיות.
בגלל חוקי המס בארה"ב.
תתיעצי עם רו"ח שמבין טוב במס אמריקאי,אני קניתי שם מניות ואני לא אזרחית ארה"ב ובעלי כן.
וקנינו מחשבון בנק משותף.
זה יהיה חייב במס כפול?
ומתי אני משלמת את המס במכירה?
תודה.
תשובה מדויקת אין לי.סתם שאלת תם
אם באמת כל הנושא של מניות ושוק ההון כל כך זמין ורווחי וכדאי
למה כל הפרסום בעיתונות ובאתרים זה רק להשקיע באיזה ''אמבולנס אמפיבי ''של בסדנו
ולא קם אף אחד רציני ומקצועי בלבד שינגיש את הידע לציבור וכמובן יעשה מזה כסף רב
כי עד שהגעתי לפרוג כל משקיעי שוק ההון היו אצלי בערך כמו מחפשי יהלומים בקונגו.............
איך הם אמורים לדעת את זהתתיעצי עם רו"ח שמבין טוב במס אמריקאי,
לכאו' כדאי להעביר את זה לחשבון שרשום רק על שם מי שלא אזרח.
משלמים מס גבוה במכירה אבל בתוספת ריבית פיגורים על כל משך הזמן, כך שחבל לחכות עם זה.
יש דרך לדווח על זה כל שנה ולחסוך את הריבית אבל זה מאוד מסובך ולא כדאי להתעסק אם זה, וגם יש מס מאוד גבוה.
הבנקים ובתי השקעות מחויבים לדווח לרשויות בארה"ב על כל החשבונות של אזרחי אמריקה, א"א לדעת אם אכן הם "יעלו עליכם" אבל לא כדאי להתעסק עם רשויות המס בארה"ב.איך הם אמורים לדעת את זה
והמס זה רק על הרווחים.
ויש אפשרות להעביר את המניות לבנק אחר שרשום רק על שמי.הבנקים ובתי השקעות מחויבים לדווח לרשויות בארה"ב על כל החשבונות של אזרחי אמריקה, א"א לדעת אם אכן הם "יעלו עליכם" אבל לא כדאי להתעסק עם רשויות המס בארה"ב.
המס הוא כ40% על הרווחים אבל יש גם תוספת של ריבית פיגורים כך שככל שעובר הזמן זה גם יכול להוריד מהקרן עצמה.
כן. זה פעולה פשוטה בעמלה של כ5 ש"ח.ויש אפשרות להעביר את המניות לבנק אחר שרשום רק על שמי.
תוכלי לעשות זאת, אבל בינתיים הרווחים יירשמו וזה יהיה לכם בעיה.ואוכל גם לעשות זאת בהמשך (עוד עשר שנים)
כונתך שהבנק מעביר כל שנה את הרווחים לארה"ב?תוכלי לעשות זאת, אבל בינתיים הרווחים יירשמו וזה יהיה לכם בעיה.
הוא לא מעביר כלום.כונתך שהבנק מעביר כל שנה את הרווחים לארה"ב?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: