הבטחתי עוד עוגות.
לא הגעתי להעלות מתכונים בשבוע שעבר, אז גם תמונות של הנוספות לא קיבלתם.
עד עכשיו...
קבלו,
עוגת אגוזים, שוקולד צ'יפס ושוקולד
עוגה לחובבי האוגזים
צפה בקובץ המצורף 1397387
4.5 כוסות קמח
1.5 כוסות אגוזי מלך טחונים
1 כף אבקת אפיה
3 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כוס שוקולד צ'יפס, בעדיפות למיני
2 סוכר וניל
1/3 כוס מים
לציפוי:
200 גרם שוקולד צ'יפס מריר או 200 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות קטנות
קרוקנט אגוזים
מערבבים במיקסר את רכיבי העוגה ודוחסים בתבנית ענקית מרופדת בניר אפיה בגובה אחיד. אופים ב 180 מעלות כ-20 דקות להתייבשות.
מפזרים שוקולד צ'יפס או שוקולד שבור לחתיכות קטנות.
מחזירים לתנור לדקה.
מוציאים מהתנור ומשהין על השיש למשל 2 דקות.
בעזרת כף מורחים את השוקולד שנמס על פני העוגה כולה. מפזרים קרוקנט. פורסים בסכין חדה רק לאחר שהעוגה מתקררת לחלוטין.
עוגת קוקוס ושוקולד עם נגיעות קפה
אם אתם לא חובבי קוקוס, אל תכינו אותה
ותזכרו שהזרתי מראש.
צפה בקובץ המצורף 1397389
לבסיס:
7 חלמונים
4 כוסות קמח
1 כף אבקת אפיה
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
מים לפי הצורך [תלוי בסוג הקמח]
לשכבת הקוקוס:
7 חלבונים
1 כוס סוכר לבן
1 כוס סוכר חום
2 כפות אבקת קפה נמס
40 גרם קוקוס טחון
1/2 כוס קמח
1/2 כוס ריצ' לא מוקצף
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
קוקוס קלוי ממותק
הכנה:
מערבבים את רכיבי הבסיס לתערובת אחידה.
מוסיפים מים לפי הצורך עד לקבלת בצק נח לדחיסה בתבנית.
דוחסים בתבנית ענקית מרופדת בניר אפיה. דוקרים במזלג במספר מקומות.
אופים ב 180 מעלות 10 דקות
מקררים ומכינים את שכבת הקוקוס:
מקציפים חלבונים לקצף יציב ומוסיפים סוכרים בהדרגה עד לקבלת קצף יציב בצבע חום בהיר. מוספים קפה נמס, קוקוס, קמח וריצ'.
משטחים מעל לשכבת האפויה למחצה. אפשר להיעזר בידיים לחות אם התערובת דביקה מדי.
מחזירים לתנור לאפיה נוספת של 25 דקות עד ששכבת הקוקוס יבשה.
מצננים את העוגה ומכינים ציפוי:
ממיסים שוקולד ושמן. מורחים על העוגה.
מפזרים קוקוס קלוי ממותק
פורסים בסכין חדה כשהעוגה קפואה למחצה
עוגת שוקולד - שוקולד צ'יפס רכה ללא גלוטן [צריך להתחשב באלו שלא אוכלים גלוון ומוזמנים גם הם, לא?]
צפה בקובץ המצורף 1397390
3 ביצים
1.5 כוסות סוכר
2 כוסות קמח רב תכליתי ללא גלוטן
1 כוס קמח שקדים
1 כף אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
3/4 כוס קקאו
1.5 כוסות שוקולד צ'יפס
מערבבים במיקסר את כל רכיבי העוגה למעט השוקולד צ'יפס
משטחים בתבנית ענקית מרופדת בניר אפיה.
מפזרים שוקולד צ'יפס ומהדקים קלות לתוך התערובת של העוגה.
אופים ב 180 מעלות 23-25 דקות רק עד שהעוגה לא רטובה.
מאפינס מנומרים שוקולד צ'יפס- קינמון, ללא גלוטן
צפה בקובץ המצורף 1397391
מתכון ל-12 מאפינס
3 ביצים
1 כוס סוכר
1 כף אבקת אפיה
1 כף גדושה קינמון טחון
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח רב תכליתי ללא גלוטן
1/2 כוס מים או ריצ' לא מוקצף [לטעם משובח יותר]
לציפוי:
1 כפית קינמון מעורב ב-2 כפות סוכר חום
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
מקציפים ביצים שלימות עם סוכר למשך כ-3 דקות.
מוסיפים שמן.
מוסיפים את יתר הרכיבים למעט רכיבי הציפוי. ממלאים בתבנית שקעים מסליקון או בתבנית מרופדת בעטרות ניר עד לגובה 3/4 של כל שקע
מפזרים שוקולד צ'יפס וזורים סוכר חום מעורב בקינמון
אופים ב 180 מעלות 18 דקות
ואם אספיק לצלם מחר תמונה של עוגת בצק פריך, קרם עוגיות ופירורים, תקבלו גם אותו בעז"ה.