טור דעה האמת של גולדקנופף - האם יש מצוקת דיור?

מצב
הנושא נעול.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
מדובר על אג"ח הצמוד למחיר דירה כך שבכל מצב שהוא תוכל לקנות עם זה דירה במחיר שיהיה באותו זמן
כן אבל הנושא היה להעיף את המשקיעים מהשוק
והשאלה מדוע זה יעיף אותם
מי שחושב שמחירי הדיור יכולים לעלות
ולקחת מינוף של משכנתא

מדוע שלא יקנה דירה וירוויח את המינוף של המשכנתא?

*זה בהחלט יעזור למי שהולך לקנות דירה נניח במיליון שקלים
ומפחד שההצמדה למדד "תדפוק" אותו אז הוא יכול להצמיד על סכום מסוים
ככה שבכל מקרה הוא לא יפסיד

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
לעומת זאת בדירה אם זה ירד ב50%, בפועל נשארת עם כלום, דירה ששווה פחות מהמשכנתא.
כמובן שזה תרחיש מאוד קיצוני, אבל יש כאלה שמאוד ממונפים בשוק הנדל"ן.
יפה טוב מאוד שהבאת את מקצועי בלבד שעשתה שם סדר

בדירה אם אני מניח שבעוד 20 שנה ערך הדירה ישאר אותו דבר
וגם אם ירד באמצע ב50 אחוז
אז לא הפסדתי בעיקרון (כמובן שתלוי בריביות השונות ויתכן להפסיד חלק מהריבית ויתכן להרוויח דרך השכירות את ההפרש בין הריבית למשכנתא ,תלוי כמובן באיזה תקופה)

אבל בקרן גם אם עוד 20 שנה זה יהיה אותו מספר יתכן
שבמינוף של פי 4 שזה היחס בדירה להשקעה (קצת פחות אומנם אבל קרוב לזה)
צריך שבסך הכל הקרן תרד ב25 אחוז
ונכון שאתה צודק שהמינוף מתחיל כל יום מחדש
אבל תחשוב ככה

נניח שהבאתי 100 שקל ביום הראשון ירד ב2.5 אחוז
ממילא יוצא שביום הבא התחלנו רק עם 90
וגם אם זה יחזיר את ה2.5 אחוז בחזרה לאותו המספר
יהיה לנו פחות כסף

דץ

משתמש פעיל
זה החלק הכי נכון!
"עצמאי פוליטית", אכן הקהילה ממנו הוא מגיע היא עצמאית, לא מחויבת לאף אחד חוץ ממנה. וגם אם הוא לא ידאג לך לכלום עדיין אף אחד לא יוכל להזיזו ממקומו אם הם לא ירצו בכך.
"עצמאי כלכלית", זה סיבה שהוא פחות חי את הבעיות של כולנו, (ליתר דיוק לא חי בכלל!), וזה סיבה לכך שפחות ימצא פתרון. אדם שחי את המצוקה על בשרו, יום יום, (לא שיש מישהו כזה בכנסת, אבל הוא וודאי רחוק יותר מכך), יהיה לו רצון גדול יותר להצליח לפתור את הבעיה.
קראת אולי לאחרונה על עדכון שכר החכ"ים /שרים/שופטים וכו'?
אף אחד שם לא חי מצוקה....
אבל יאמר לשבחו של גולדקנופף שאכן הוא איש עשיר מאוד, אבל אדם שמדבר עם כולם בגובה העיניים
גם אם אנשים פשוטים וכו' (עד לפני שנתיים היה גר בדירה צפופה וישנה בי-ם)

רק מילים טובות

משתמש פעיל
כן אבל הנושא היה להעיף את המשקיעים מהשוק
והשאלה מדוע זה יעיף אותם
מי שחושב שמחירי הדיור יכולים לעלות
ולקחת מינוף של משכנתא

מדוע שלא יקנה דירה וירוויח את המינוף של המשכנתא?
למה שלא יקנה את האג"ח באותו מינוף?
יש סיבה שלא יתנו על זה מינוף דומה?

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אתן לך פרטיו באישי
כבר מעל 4 חודשים שאני מחפש מישהו כזה כאן לעזור לו,
וברוך השם כאן בפרוג כולם זעירים.

ו

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
1 דיור להשכרה במחיר מפוקח

2 כל דירה שלא מגיעה למשקיעים מגיעה לחסרי דיור ומוציאה אותם משוק ביקושי השכירות, כך שמבחינת השכירות התוצאה דומה
ואדרבא משקיעי דירה שניה הממונפים כבולים לעליית הפריים ועלוליםפ להעלות שכירות מעלים בתאם וזה מה שקרה לאחרונה
1. רק לא זה ! פליז . ראיתי איך זה הרס את הנדל"ן בגרמניה שם ביקרתי ופגשתי ישראלים שהפסידו את המכנסיים שלהם. זה אמנם טוב לכאורה לסטודנטים צעירים וכדומה, אבל בטווח הארוך זה פוגע בכולם. אגב, שם המדינה משקיעה הון גם בבנייה כי זה לא רווחי ליזמים, זה צריך לבוא משולב.

2. תמיד יהיו אנשים שלא יכולים / רוצים לקנות. אם מחוסר אפשרות כלכלית ואם בגלל שמצאו עבודה במקום אחר וכיוצא באלו סיבות. אלו התחתית של התחתית של סולם הממון במדינה ולהם צריך לדאוג יותר מכל.

אאאא....

משתמש פעיל
אבל בטווח הארוך זה פוגע בכולם.
למה?

2. תמיד יהיו אנשים שלא יכולים / רוצים לקנות. אם מחוסר אפשרות כלכלית ואם בגלל שמצאו עבודה במקום אחר וכיוצא באלו סיבות. אלו התחתית של התחתית של סולם הממון במדינה ולהם צריך לדאוג יותר מכל.
מה הבעיה שהמדינה תמכור דירות בליסינג?

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
זה החלק הכי נכון!
"עצמאי פוליטית", אכן הקהילה ממנו הוא מגיע היא עצמאית, לא מחויבת לאף אחד חוץ ממנה. וגם אם הוא לא ידאג לך לכלום עדיין אף אחד לא יוכל להזיזו ממקומו אם הם לא ירצו בכך.
"עצמאי כלכלית", זה סיבה שהוא פחות חי את הבעיות של כולנו, (ליתר דיוק לא חי בכלל!), וזה סיבה לכך שפחות ימצא פתרון. אדם שחי את המצוקה על בשרו, יום יום, (לא שיש מישהו כזה בכנסת, אבל הוא וודאי רחוק יותר מכך), יהיה לו רצון גדול יותר להצליח לפתור את הבעיה.
אתה צודק בטענות ותן לי בבקשה להסביר את עצמי ומה לא יכולתי לכתוב:
בא ניקח לדוגמא את השר הקודם אלקין, הבנאדם פתח מפלגה היה צריך הלוואה על חשבון מימון המפלגות העתידי, הבנקים מבקשים כידוע ערבות, מי נתן לו את הערבויות? לך תברר (הכל גלוי ומגוגל) ותבין מדוע צריך מישהו עצמאי כלכלית. למה לדעתך אקירוב למשל, אחד מגדולי הקבלנים בארץ, העניק ערבויות בו זמנית לכמה מפלגות סותרות? ברור שזה שוחד בבחינת שלח לחמך על כל סוגי המים כי לא תדע מי יהיה שר השיכון.... זה בדיוק מה צריך למנוע.

לגבי העצמאות הפוליטית, גולק' (שיקצר כבר את השם זה קשה להקלדה) לא צריך לעבור פריימריס. זה נכון שזה פוגם במוטבציה, אבל מאידך מקנה לו עמוד שידרה מול קבלני קולות שיש להם תמיד את האינטרסים הכלכליים שלהם.

עולם כמנהגו נוהג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אני רק מזדעזע מהמחשבה
מה יקרה ביום (שלא יבא) שיפתרו את המצוקה

מה יהיה עם חתונות של הילדים של משכירי היקר
שעומד במילתו ולא מייקר את דמי שכירות יחידתו למרות הירידה בשכר

מה יקרה לולי כל הזוגות הצעירים יכנסו לדירה משלהם מיד או תוך כדי דיבור מהחתונה
להם אולי יהיה רווח וששון, אך מאיפה יחזירו ההורים את המשכנתא שמיחזרו על המשכנתא של רבי היחידה

תחשבו יעמדו להם באמצע הבנינים יחידות ריקות ריקות בלי שימוש
כי מי יגור בשכירות כשיש לו ביד דירות בגרוש....

נכתב בהומור, אך באמת הרב @עו"ד נתן רוזנבלט מה יעשו אלפי אלפי ההורים של הזוצ"ים (בתיאוריה, כי אני מאמין וכולי שלא ישתנה עד ביאת המשיח) עם המשכנתאות המטורפות לבנק????

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
ממתין

רוצה לשאול אותו כמה שאלות.
אחרי שתפקיד 180 שח לתרומה, או תסביר לי באישי איך אתה יכול לעזור לו בדרך אחרת. אגב, בשבת האחרונה פגשתי את אחיו של האברך הזה, ואחרי כמה דקות שיחה התברר לי שהוא הגיע למצב שבשבתות המשפחה מתאגרנת לשלוח לו מזון שלוש סעודות, כי זה כבר נוגע לשלום בית וכו' וק"ל ודו"ק - כל מילה שאמרתי לך מדוייקת, ואתה תקבל את מלוא הפרטים אחרי שאבין שאני לא סתם הולך רכיל מגלה סוד.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אני רק מזדעזע מהמחשבה

להם אולי יהיה רווח וששון, אך מאיפה יחזירו ההורים את המשכנתא שמיחזרו על המשכנתא של רבי היחידה

נכתב בהומור, אך באמת הרב @עו"ד נתן רוזנבלט מה יעשו אלפי אלפי ההורים של הזוצ"ים (בתיאוריה, כי אני מאמין וכולי שלא ישתנה עד ביאת המשיח) עם המשכנתאות המטורפות לבנק????

חחח. אבל למה ההורים לא הבנתי? אם אתה מתכוין כי הם לקחו על עצמם את המשכנתא של הזוצ, אז בא אגלה לך סוד קטן אבל אל תספר לאפחד:

לא משנה מה התחייבו המחותנים זה לזה - בסוף הכל נופל על הזוצ.

כמה בסוף?

תלוי

אצל ספרדים חסידים זה עניין של חודשים ספורים, אצל ליטאים זה יכול לקחת אפילו שנתיים וחצי. אבל בסוף זה קורה אצל כולם.

כך זה קורה וכך אכן צריך לקרות.

צחית

משתמש מקצוען
אני רק מזדעזע מהמחשבה

זה ודאי שאם המחיר ירד מי שהשקיע
במחיר היקר יפסיד
ואת היחידות יוכלו להשכיר לשבתות
ויהפכו את זה לצימרים

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה