טור דעה האמת של גולדקנופף - האם יש מצוקת דיור?

מצב
הנושא נעול.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אני מדבר על דירות 3 חדרים ברמב"ש ד' שהמשקיעים עושים שם סיבוב על הרוכשים.
ואתה מדבר על היח"ד במ"ע, שזה אכן מוסיף להיצע.
אני לא חי את רמה ד, אבל אני נזכר שאני אישית מכיר אברך, לדעתי בן 35 מקסימום, שקנה איזה עשר דירות בד' ב20/80 ועכשיו, בסיום הבנייה, מוכר אותן ברווחים עצומים שאפשר רק לדמיין. וזה כבר אחרי מס רכישה ושבח וכו' . הכל חלק.

אברהם קורניק

משתמש מקצוען
@עו"ד נתן רוזנבלט
צודק בכל מילה,
הבעיה, שבמדינה יש כזו הרגשה שזה מדינה של כל היהודים,
ולא רק של הישראלים.
גם א"א לשכוח את התרומה של יהודי חו"ל לכלכלת המדינה.

נ.ב. תודה לעו"ד שמפנה מזמנו גם לטובת פרוג ועונה לכל פניה בצורה מקצועית ומכובדת. כה לחי.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
ולכן אם יהיה יותר הצע, יותר התחלות בניה, פחות ביוקרטיה בבניה- המחירים ירדו. ומי שירצה להשקיע בכל זאת ישקיע- אבל זה יהיה פחות משתלם- וזה בלי ליגוע בריביות שלהם או ליקר להם את הדירות לעומת השוק.
מה שעוד אפשר לעשות זה להעלות את אחוזי המשכנתאות לדירה ראשונה- כלומר במקום 75% כיום- 85-90%, וכן להעלות את סכום המשכנתא שאפשר לקחת לעומת ההכנסות- במקום שליש- לפחות 40%, וכן להוריד ריביות. כל זה בלי ליגוע בדירות להשקעה, אלא שאלו ירדו ממילא, כי זה לא ישתלם למרות שהתנאים ישארו אותו דבר.
זה נכון אבל נמצא בסמכותו של נגיד בנק ישראל והמפקח על הבנקים, והאינטרס שלהם הוא רק יציבות וכל היתר לא מעניין אותם (ובצדק) כמעט שאין לשרי הממשלה נגיעה לזה.

אאאא....

משתמש פעיל
אני לא חי את רמה ד, אבל אני נזכר שאני אישית מכיר אברך, לדעתי בן 35 מקסימום, שקנה איזה עשר דירות בד' ב20/80 ועכשיו, בסיום הבנייה, מוכר אותן ברווחים עצומים שאפשר רק לדמיין. וזה כבר אחרי מס רכישה ושבח וכו' . הכל חלק.
זה מסביר את הבעיה
הוא לא הוסיף שום דירה להיצע, הוא רק עשה סיבוב של חצי מיליון ש"ח על כל אברך מסכן.
וחלקם לצערינו בסיכויים יותר גדולים להצטרף למועדון המפוקפק של
10 משפחות כאן בבית שמש
שבחודש האחרון נפתחו נגדם תהליכים
בגין אי עמידה בתשלומי המשכנתא

הכי הכי טוב

משתמש פעיל
האמת היא באמצע באזורים מסוימים החוצניקים העלו את המחיר בצורה מטורפת
כמו בירושלים ועוד מקומות
בשאר הארץ המחיר עלה אבל מסיבות אחרות
שקשורות להרבה גורמים

הקה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אין לי זמן לקרוא בעיון את כל הכתבות המחכימות ,
אבל לפי הנתונים, יש כרגע במדינת ישראל, בין 8,5 מיליון דירות ל-9 מיליון , בנוי!!!!!!!!
ואת השאר תבינו לבד..........
בארץ יש קרוב ל10 מליון תושבים!
גם אלו שהיום ילדים קטנים יצטרכו דירות מתישהו ובקצב הזה של הבניה- זה לא מתחיל להספיק!

דץ

משתמש פעיל
אבל המחיר יקר היום! שנאמר שאם מדינה תחלק לכל תושב מעל גיל 3 דירה יהיה מספיק לכולם.
נ.ב. בבית הכנסת שלנו ממוצע לכל אחד יש דירה נוספת על שמו, כולם בסביבות גיל 25-35,

הקה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
בשנה האחרונה שווקו 100 אלף דירות, שזה הרבה יותר מהצורך השנתי.
הרבה יותר מהחסר או מהצורך? לאיזה ציבור? באיזה מחירים? ואם זה נכון למה המחירים רק ממשיכים לעלות בלי פורפורציה? עוד כמה זמן הן יהיו מוכנות?

אאאא....

משתמש פעיל
הרבה יותר מהחסר או מהצורך?לאיזה ציבור? באיזה מחירים?
לכולם במחיר מכרז.
לציבור החרדי שווקו בשנה האחרונה הרבה יותר ממה ששווקו כשהחרדים היו בקואלציה.
כמה מאות בכל אחד מהערים הנ"ל אלעד ובית שמש עמנואל, ו3200 בקרוב בהר יונה ו4000 יח"ד במזרח עכו.

ואם זה נכון למה המחירים רק ממשיכים לעלות בלי פורפורציה?
כי הקבלנים לא מוכרים, וחלק גדול מזה הולך למשקיעים.

עוד כמה זמן הן יהיו מוכנות?
כרגע אף אחד לא גר ברחוב.
זה שיש אנשים שבחרו לגור בבונקרים, והעיקר במרכז זה כבר לא מצוקת דיור זו מצוקה אחרת...

אאאא....

משתמש פעיל
מאיפה לקחת את המידע על עשר משפחות בבית שמש שנפתחו נגדן הליכי פינוי? אני כתבתי ששמעתי מבנקאי שהתחילו קצת לחזור הו"קים אבל לא בטוח שהגיע עד כדי כך. (בינתיים)
קטע מתוך טור של ישראל גוטמן
מכיר מישהו שרכש שם עכשיו ועדיין לא הוציא משכנתא, ולמיטב ידיעתי אין לו סיכוי כלכלי להישאר עם הדירה.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אבל המחיר יקר היום! שנאמר שאם מדינה תחלק לכל תושב מעל גיל 3 דירה יהיה מספיק לכולם.
נ.ב. בבית הכנסת שלנו ממוצע לכל אחד יש דירה נוספת על שמו, כולם בסביבות גיל 25-35,
בית כנסת של עשירים יש לכם. זה לא תמונת המצב הסונרטית של הציבור החרדי

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה