דווקא בעיר שלך יש כמה בתי כנסת (לא בנוסח שלך) כאלה.בית כנסת של עשירים יש לכם. זה לא תמונת המצב הסונרטית של הציבור החרדי
דווקא בעיר שלך יש כמה בתי כנסת (לא בנוסח שלך) כאלה.בית כנסת של עשירים יש לכם. זה לא תמונת המצב הסונרטית של הציבור החרדי
ישב אצלי אברך צדיק וצעיר, ורוצה לקנות דירה בבית שמש, הצליח להגיע שהבנק ייתן לו הלוואה של 1.2 מיליון. שאלתי מאיפה אתה תחזיר כל חודש 7000 ש"ח (כולל ביטוחים) ? ענה לי "מה שכולם יעשו, השם יעזור". וזה כבר אחד שקיבל מההורים תרומה מאוד גדולה. במקרים אחרים מדובר אפילו ב8000 וצפונה. גם אם הוא יעבוד בשתי משמרות ויצליח לעמוד בכך, עדיין חייו יהיו ברמה נמוכה מאוד ממה שנשאר.מכיר מישהו שרכש שם עכשיו ועדיין לא הוציא משכנתא, ולמיטב ידיעתי אין לו סיכוי כלכלי להישאר עם הדירה.
זה מצחיק אבל נכון (אם כי קצת הגזמת) זה מצחיק שדווקא האברכים הכי עניים בקרית ספר מחזיקים עוד דירה בתכיפות של יותר ממקומות אחרים (עדיין לא רוב האברכים כפי שתארת).דווקא בעיר שלך יש כמה בתי כנסת (לא בנוסח שלך) כאלה.
כבר מעל 4 חודשים שאני מחפש מישהו כזה כאן לעזור לו,ישב אצלי אברך צדיק וצעיר, ורוצה לקנות דירה בבית שמש, הצליח להגיע שהבנק ייתן לו הלוואה של 1.2 מיליון. שאלתי מאיפה אתה תחזיר כל חודש 7000 ש"ח (כולל ביטוחים) ? ענה לי "מה שכולם יעשו, השם יעזור". וזה כבר אחד שקיבל מההורים תרומה מאוד גדולה. במקרים אחרים מדובר אפילו ב8000 וצפונה. גם אם הוא יעבוד בשתי משמרות ויצליח לעמוד בכך, עדיין חייו יהיו ברמה נמוכה מאוד ממה שנשאר.
אף אחד לא עשיר אצלינו....בית כנסת של עשירים יש לכם. זה לא תמונת המצב הסונרטית של הציבור החרדי
אל תיתמם מתחילים בהברחת משקיעים מחו"ל והכוונה מאחורי המילים גם לאלו שבארץאכן, הפיתרון מהשורש הוא כמו שכבת, אך כבר היקדומך קודמך.., כנראה מרוב להיטות לענות לא שמת לב, ש @עו"ד נתן רוזנבלט הסביר בטוב טעם ודעת, שהעיקר הוא השיווקים.
אבל.. העיר נקודה חשובה שהפיתרון המיידי שעוד שנתיים לזו"צ יהיה דירות, זה ע"י הברחת המשקיעים חד משמעית, כי שיווקים ובניות של דירות לוקחת כמה שנים!!!! (וגם בזה צריך לטפל אך זה לא הנושא).
זה שהרבה זוגות זכו בדירה בזכותו על חשבונם הפרטי של הללו שלא זכוראשית כל להבין שאין פיתרון מיידי, זה חלק מהפיתרון.
ושנית כל זה שאלפי זוגות חרדים שזכו בהגרלות זה רק בזכותו, ומסופקני אם שר אוצר או שיכון אחר היו יכולים להקים מחדש את התוכנית הזו ובכזה היקף,
וברור שזה לא הפיתרון אבל תביא לי עוד מישהו שהביא אלפי דירות לציבור במחירים שפויים.
לא יודע מאיפה המחשבות האלה תשאל כל כלכלן מתחיל וכל מי שקצת מבין בדיור יסביר לך שכחלון זה נזק כלכלי רב עוצמהלדעתי זה ראיה להפוך, זה אומר שהתכנית טובה אך הייתה צריכה להיות עצמאית ולא שכל שר שיכון עושה ומתכנן איך שבא לו את התוכנית ע"ע ליצמן.
והכל זה רמ"י!!!!שלבן אדם נורמלי ממוצע אין אפשרות לרכוש דירה. זו הכוונה מצוקת הדיור.
באיזה היקפים יש את המשקיעים מחו"ל?שים לב שפחות דיברתי על "העפת משקיעים", אלא בעיקר על משקיעים מחו"ל, שיתכבדו ויעשו את הכסף שלהם על חשבון איפה שהם גרים. בפרט מעצבנים אותי החוצניקים שקונים מאות ואלפי דירות בארץ לשבועיים בשנה. עם כל הכבוד - ויש הרבה - למי שגר במיאמי ומגיע לכאן לחגים כי שם אין אווירת חג, תתכבד ותשכור חדר בבית מלון או אפילו דירת נופש מפוארת. אתה לא צריך לקחת את הדירה של הילד שלי בשביל השבועיים הללו. תענה על זה בבקשה, לא על משקיעים כללי שגם עוזרים רבות למשק מכל מיני כיוונים.
אבל אם אני רוצה אג"ח צמוד למדד מחירי הדיור של רמב"ש ד' או חריש?יש פתרון זמיו ומיידי, שהמדינה תנפיק אג"ח צמוד למדד מחירי הדיור,
שם אין את כל הכאבי ראש ואת הבלאי שיש בדירות להשקעה,
ממש פתרון יפה ונקי להפחית את סך המשקיעים,
מאמין ש עו"ד נתן רוזנבלט יוכל להרחיב על כך.......
(ניתן להפנות לכאן גם את שר האוצר הבא)
נכון מאוד ותוסיף לזה גם מינוףאבל אם אני רוצה אג"ח צמוד למדד מחירי הדיור של רמב"ש ד' או חריש?
אז כבודו בעצם מודה לדברי הטעם של הרב רוזנבלט?, ייש"כ!!!אל תיתמם מתחילים בהברחת משקיעים מחו"ל והכוונה מאחורי המילים גם לאלו שבארץ
זה שהרבה זוגות זכו בדירה בזכותו על חשבונם הפרטי של הללו שלא זכו
שגרם בעקיפין עלייה מטורפת בדיור להללו שלא זכו וצריכים לספוג הכל
זה רק לחובותו
לא יודע מאיפה המחשבות האלה תשאל כל כלכלן מתחיל וכל מי שקצת מבין בדיור יסביר לך שכחלון זה נזק כלכלי רב עוצמה
תוכנית מטופשת שרק גרמה הרס רב וחורבן(למעט למי שנהנה ממנה שזה לא הרוב)
כלומר מיעוט קטן שנהנה על חשבון הרוב הסובל
אז תשקיע ברמה ד' או חריש.... שם זה בועה בועה ....(מתחילים לראות תחילת התנפצות)אבל אם אני רוצה אג"ח צמוד למדד מחירי הדיור של רמב"ש ד' או חריש?
שואל כענייןרק מה יש לך בעיה בניסוח של הכתבה שחשבתם שהכוונה להעיף את כל המשקיעים...
לא בכל מקום יש קרטלזה גם לא מצוקת הכסף.
זה קרטל הקבלנים בסיוע המשקיעים והמתווכים
ע"ע רמב"ש ד'
יש לך נתונים?לטפל במס הרכישה של המשקיעים, בעיקר תושבי חו"ל שקונים דירה בארץ.
בוא נגיד שזה הבעיה בירושליםמה עוד עושים? זה נקודה שהעלה לפניי השבוע אחד הקוראים (כל שבוע אני מקבל עשרות תגובות במייל, כולם מקבלים מענה ממני, תנסו) לאחר מה שכתבתי על בית שמש: לטפל במס הרכישה של המשקיעים, בעיקר תושבי חו"ל שקונים דירה בארץ. המצב הנוכחי הוא אבסורדי: הממשלה משווקת המון דירות, ומי קונה אותן בסוף ? משקיעים, בעיקר מחו"ל. מילא תושבי הארץ שמשקיעים, זה עוד חצי צרה, כי בסוף הדירה, או תמורתה, משמשים למגורי הילדים, ובינתיים היא מושכרת לזוג אחר, גם זה לא בסדר ודורש טיפול מהיר, אך כאשר תושב חו"ל קונה הוא לא יגור כאן ובדרך כלל גם לא ישכיר כל השנה, כך שהוא תופס שטח יקר של משפחה צעירה שנותרת ללא דירה, וכך יוצא ששיווקי הקרקע המאסיביים לא פותרים לא את מצוקת הדיור ולא מצוקת המימון, ולריק המדינה מפסידה את הכנסות הענק שיכלו להיכנס לרמ"י.
יש סיבה שלא יתנו מינוף לאג"ח האלו?נכון מאוד ותוסיף לזה גם מינוף
זה פשוט לכא' יהיה אסון כלכליתיש פתרון זמיו ומיידי, שהמדינה תנפיק אג"ח צמוד למדד מחירי הדיור,
שם אין את כל הכאבי ראש ואת הבלאי שיש בדירות להשקעה,
ממש פתרון יפה ונקי להפחית את סך המשקיעים,
מאמין ש עו"ד נתן רוזנבלט יוכל להרחיב על כך.......
(ניתן להפנות לכאן גם את שר האוצר
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: