טור דעה האמת של גולדקנופף - האם יש מצוקת דיור?

מצב
הנושא נעול.

אאאא....

משתמש פעיל
אחרי שתפקיד 180 שח לתרומה, או תסביר לי באישי איך אתה יכול לעזור לו בדרך אחרת. אגב, בשבת האחרונה פגשתי את אחיו של האברך הזה, ואחרי כמה דקות שיחה התברר לי שהוא הגיע למצב שבשבתות המשפחה מתאגרנת לשלוח לו מזון שלוש סעודות, כי זה כבר נוגע לשלום בית וכו' וק"ל ודו"ק - כל מילה שאמרתי לך מדוייקת, ואתה תקבל את מלוא הפרטים אחרי שאבין שאני לא סתם הולך רכיל מגלה סוד.
עם ההודעה הזאת, עזרת לעוד כמה (מקווה שלא) שבדרך...

עולם כמנהגו נוהג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
חחח. אבל למה ההורים לא הבנתי? אם אתה מתכוין כי הם לקחו על עצמם את המשכנתא של הזוצ, אז בא אגלה לך סוד קטן אבל אל תספר לאפחד:
סוד ידוע...
הכוונה היתה שהמחותנים שהצליחו להוציא משכנת ממוחזרת בזכות היחידות המהוללות פתאום יקרסו. ולא דווקא ההורים, אלא כל מי שבנה את החזרי המשכנתא שלו על בסיס שמהשכירות יכנס לו 5K או 6K

ובאמת מה הפיתרון לזה?, יש בצד משהו? או שכמו ש @צחית כתב, פשוט אלעד וביתר ומו"ע בחניוני תת קרקעיים, יהיו צימרים מפנקים...

נערך לאחרונה ב:

צחית

משתמש מקצוען
חחח

יהיו צימרים תת קרקעיים, צימרים לרחצה בביתר מו"ע ואלעד..
למה מספיק שישימו ג'קוזי
אבל המפסידים הגדולים יהיו מי שהשקיע בדירות
וגם הבנקים שאנשים יבינו שעדיף להם להפסיק
לשלם ושהבנק יקבל את הדירה כמובן שזה לא בטוח שזה מותר הלכתי

נערך לאחרונה ב:

צחית

משתמש מקצוען
סוד ידוע...
הכוונה היתה שהמחותנים שהצליחו להוציא משכנת ממוחזרת בזכות היחידות המהוללות פתאום יקרסו. ולא דווקא ההורים, אלא כל מי שבנה את החזרי המשכנתא שלו על בסיס שמהשכירות יכנס לו 5K או 6K

ובאמת מה הפיתרון לזה?, יש בצדמשהו? או שכמו ש @צחית כתב, פשוט אלעד וביתר ומו"ע בחניוני תת קרקעיים, יהיו צימרים מפנקים...
העולם שלנו יראה ממש כדור
שהתהפך העשירים והעניים יתהפכו
אני הייתי שמח שזה יקרה אבל קשה לי להאמין שזה יקרה

עד מתי

משתמש מקצוען
חחח. אבל למה ההורים לא הבנתי? אם אתה מתכוין כי הם לקחו על עצמם את המשכנתא של הזוצ, אז בא אגלה לך סוד קטן אבל אל תספר לאפחד:

לא משנה מה התחייבו המחותנים זה לזה - בסוף הכל נופל על הזוצ.

כמה בסוף?

תלוי

אצל ספרדים חסידים זה עניין של חודשים ספורים, אצל ליטאים זה יכול לקחת אפילו שנתיים וחצי. אבל בסוף זה קורה אצל כולם.

כך זה קורה וכך אכן צריך לקרות.
איזה הכללה
מכירה מקרוב משפחות לטאיות של 10 ילדים ומעלה מעלה
שההורים עמדו ועומדים בדיבורם גם אם זה קשה מאדד

עולם כמנהגו נוהג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
איזה הכללה
הילדים לא מתחננים להורים שיורידו את הנטל מעל כתפיהם השחות????

או עכ"פ לעזור משמעותי????

לא מאמין!! ה' ירחם!!! אביזיריהו דשפיכות דמים!!!!

עד מתי

משתמש מקצוען

הילדים מצידם עושים הכל להקל
מעבירים מעשרות ויותר כל חודש
אבל עדיין ההורים מצידם עומדים בהתחייבויות
ואני ממש נגד השיטה הזו של לדרוש
אבל לא צריך להכליל

עולם כמנהגו נוהג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
הילדים מצידם עושים הכל להקל
מעבירים מעשרות ויותר כל חודש
אבל עדיין ההורים מצידם עומדים בהתחייבויות
ואני ממש נגד השיטה הזו של לדרוש
אבל לא צריך להכליל
לעשות הכל פירושו להגיד להורים כמובן בהסכמת הבני זוג, נתתם לנו מספיק עד החתונה, עכשיו הזמן שלכם לנחת, אנחנו לא רוצים שום שקל נוסף מכם

פרוגפרוגנדה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
מחירי השכירות בארץ די נמוכים כיום זוג שרוצה לגור בכל מרכז חרדי שהוא לא ירושלים
יכול לשלם 3000 ש"ח ולקבל דירת 3 חדרים מרווחת
למשל באנגליה יש אחד שמשכיר דירות בגייטסעד ב2000 ש"ח כשהדירות עולות 250K איש ישר מאין כמותו
אני מכיר את זה דרך קרוב משפחה שקנה אצלו 3 דירות ושוכר דירת פאר בירושלים אבל כל פעם שנכנסים אליו לבית אומרים אהה זה שכירות ראיתי באשכול שכן שאחד שנחנק עם המשכנתא חישבן שהוא יכול למכור את הדירה שלו ולקנות דירה בפריפריה ולשכור דירה בעיר שלו ב1000 לחודש ואנשים אמרו לו שזה יהרוס לו בחתונות ילדים שיסתכלו עליו כאיש לא מבוסס ולא יציב כלכלית
המסקנה שלי מצוקת הדיור היא בגלל שכולם רוצים לקנות ויש פאדיחה לשכור כי מתייחסים לשוכרים כמו לזבל אם יחוקקו בישראל חוקים להגנת הדייר כמו שמותר להעלות את המחירים בהתאם למדד הדירות ולא כל מה שבא למשכיר
אם יהיה אסור להוציא שוכר שגר בדירה ועוד חוקים שקיימים במדינות רבות בעולם זה יעלה במעט את מחירי השכירות אבל יחתוך את מחירי הדירות צודק גולדקנופף אין מצוקת דיור פשוט כולם קונים ובמרכז לא חסר דירות תכניסו את זה טוב טוב לראש שלכם (גילוי נאות קניתי דירה בארץ כי עם קפיצת מחירים של 20% בשנה צריך להיות טיפש כדי לא להצטרף לחגיגה)

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען

איזה הכללה
סליחה אני מתקן: אצל חסידים הזוצ לוקח את זה תוך כמה חודשים, אצל הליטאים כמה שנים, ואצל הרשעים אף פעם לא.

עכשיו דייקתי?

כי מי שרואה את חמיו משלם כל חודש עוד ועוד (כי בנתיים נוספו עוד כמה נשואים) ונותן לו להמשיך עם זה לעולמי עד, לית דין ברנש כלל.

רק מילים טובות

משתמש פעיל
1. רק לא זה ! פליז . ראיתי איך זה הרס את הנדל"ן בגרמניה שם ביקרתי ופגשתי ישראלים שהפסידו את המכנסיים שלהם. זה אמנם טוב לכאורה לסטודנטים צעירים וכדומה, אבל בטווח הארוך זה פוגע בכולם. אגב, שם המדינה משקיעה הון גם בבנייה כי זה לא רווחי ליזמים, זה צריך לבוא משולב.

2. תמיד יהיו אנשים שלא יכולים / רוצים לקנות. אם מחוסר אפשרות כלכלית ואם בגלל שמצאו עבודה במקום אחר וכיוצא באלו סיבות. אלו התחתית של התחתית של סולם הממון במדינה ולהם צריך לדאוג יותר מכל.
לא הבנתי מה הבעיה ברעיון של הגערער רבה
אגב היום גם הליטאים בכיוון

רק מילים טובות

משתמש פעיל
חוקים להגנת הדייר הוכחו בכל העולם כהורסים את שוק הדיור להשכרה
לענ"ד ההרס הכי גדול לשוק הדיור להשכרה (אם מסתכלים עליו כאחד מפתרונות הדיור ולא כאחד מפתרונות ההשקעה) זה חוסר הביטחון של השוכרים והצורך לעבור מידי תקופה בגלל ההעלאות

עד מתי

משתמש מקצוען
סליחה אני מתקן: אצל חסידים הזוצ לוקח את זה תוך כמה חודשים, אצל הליטאים כמה שנים, ואצל הרשעים אף פעם לא.

עכשיו דייקתי?

כי מי שרואה את חמיו משלם כל חודש עוד ועוד (כי בנתיים נוספו עוד כמה נשואים) ונותן לו להמשיך עם זה לעולמי עד, לית דין ברנש כלל.
אם תקרא את ההודעות שלי בפורומים שדיברו על כך אני הראשונה שיוצאת נגד זה שילדים חיים ברמה ומחפשים עוד דירה להשקעה שההורים נחנקים, עדיין זה לא אומר שכל מי שלא מסוגל לקחת על עצמו את כל מה שהתחייבו בשבילו הוא רשע ( כמובן מי שתנאי חייו מאפשרים לו ולא עושה את זה מסכימה שיש לו אטימות גדולה, לא הייתי רצה להשתמש בשורש רשע )

מומחה על

משתמש פעיל
המצוקה הזו, אמתית, מציקה, מאיימת, מטרידה, אבל זאת מצוקת כסף, לא מצוקת דיור. כלומר יש דיור, אך הוא אינו בר השגה. אז למה אנחנו שומעים כל הזמן שיש מצוקת דיור ושצריך לשחרר עוד ועוד קרקעות?
כבודו, יש לך מספרים ביד?
אם נניח שבכל שנה מתחתנים כ10.000 חרדים כן ירבו
+ הצטברות של כ50.000 זוגות מחוסרי דיור (ורק חרדים)
יש בעיתון מספיק היצע לכולם?
אלא מה, בונים על כך שרובם לא יכולים לרכוש דירה ואז גרים בשכירות,
ו'נשאר' מספיק דירות לכל המעוניין

ומנגד, אם יגדילו את ההיצע בצורה שתהיה ממוענת אך ורק לרוכשי דירה ראשונה
בצורה חוקית, ולא במס רכישה גבוה
פתרנו לכאורה את שני הבעיות גם יחד,
גם היצע לכולם וגם ירידת מחירים

אאא א

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
המשתמש נחסם
קראת אולי לאחרונה על עדכון שכר החכ"ים /שרים/שופטים וכו'?
אף אחד שם לא חי מצוקה....
תקרא מה שכתבתי "לא שיש מישהו כזה בכנסת, אבל הוא" וכו'.
אבל יאמר לשבחו של גולדקנופף שאכן הוא איש עשיר מאוד, אבל אדם שמדבר עם כולם בגובה העיניים
גם אם אנשים פשוטים וכו' (עד לפני שנתיים היה גר בדירה צפופה וישנה בי-ם)
ממש לא רלוונטי באיזה גובה הוא מדבר עם אנשים, אלא כמה אכפת לו לדאוג לאנשים.
לא יודע מה היה עד לפני שנתיים, היום הוא גר בדירה בשנלר שאפילו ביבי נתניהו חשב שזה אולם שמחות!

HennyS

משתמש מקצוען
לענ"ד ההרס הכי גדול לשוק הדיור להשכרה (אם מסתכלים עליו כאחד מפתרונות הדיור ולא כאחד מפתרונות ההשקעה) זה חוסר הביטחון של השוכרים והצורך לעבור מידי תקופה בגלל ההעלאות
נכון מאוד שחוסר היציבות מרתיע אנשים משכירות, ולכן בשנים האחרונות יש הטבות מס ליזמים שבונים דירות להשכרה לטווח ארוך והדבר מבורך ואפשר לחשוב על צעדים נוספים בכיוון.
זה לא סותר שפיקוח הורס את שוק השכירות
דרך אגב, גם בארץ היה פעם פיקוח ועל כן בכותרת כל הסכם שכירות כיום רשום "שלא לפי חוק הגנת הדייר..."

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה