טור דעה האמת של גולדקנופף - האם יש מצוקת דיור?

מצב
הנושא נעול.

רק מילים טובות

משתמש פעיל
כמו למשל שהם מורידים את מחירי השכירות. תאר לעצמך עולם ללא משקיעי נדל"ן. איפה היית שוכר דירה וכמה היית משלם עליה?
1 דיור להשכרה במחיר מפוקח

2 כל דירה שלא מגיעה למשקיעים מגיעה לחסרי דיור ומוציאה אותם משוק ביקושי השכירות, כך שמבחינת השכירות התוצאה דומה
ואדרבא משקיעי דירה שניה הממונפים כבולים לעליית הפריים ועלוליםפ להעלות שכירות מעלים בתאם וזה מה שקרה לאחרונה

רק מילים טובות

משתמש פעיל
א' אם מחירי הדיור יעלו כמו השנה (נגיד 20%)
אז המדינה תפשוט רגל כי תצטרך לשלם עבור האג"ח 20% שאין לה איך לשלם
היא תרויח הרבה יותר באותה עליה. כי כמות האג"ח מוגבלת ואילו כמות המקרקעין של המדינה שעולה גדולה הרבה יותר
ב. שאדם משקיע בנדל"ן הוא בוחר את אזור ההשקעה שלו הוא רוצה בבי"ש או בני ברק בדווקא כי שם הוא מאמין יהיה לו תשועה הכי טובה, אז לאיפוא האג"ח יוצמד לעליה של בית שמש או קריית אתה אם יוצמד לעלית של קריית אתה שזה הרבה פחות מבי"ש אף אחד לא יקנה כי זה יעלה רק קצת אחוזים ואם זה לכללי יוצמד אז אדם ירצה להשקיע דווקא בבי"ש או בני ברק או תל אביב ששם יהיה לו קפיצה יותר משמעותית ולכן אין לו ענין לקנות אג"ח
בסדר אבל ל70 אחוז מהמשקיעים זה פתרון עדיף, בלי כל הכאב ראש

י"כ

משתמש מקצוען
ישנם אנשים שתמיד מגרדים את אוזן ימן עם יד שמאל
יש מצוקת דיור !!! נקודה

דץ

משתמש פעיל
ב. שאדם משקיע בנדל"ן הוא בוחר את אזור ההשקעה שלו הוא רוצה בבי"ש או בני ברק בדווקא כי שם הוא מאמין יהיה לו תשועה הכי טובה, אז לאיפוא האג"ח יוצמד לעליה של בית שמש או קריית אתה אם יוצמד לעלית של קריית אתה שזה הרבה פחות מבי"ש אף אחד לא יקנה כי זה יעלה רק קצת אחוזים ואם זה לכללי יוצמד אז אדם ירצה להשקיע דווקא בבי"ש או בני ברק או תל אביב ששם יהיה לו קפיצה יותר משמעותית ולכן אין לו ענין לקנות אג"ח
עלות המדד הכלל ארצית,
מי שירצה להמשיך בנדל"ן שימשיך...
אבל זה יכול להיות פתרון מאוזן,
כך לענ"ד......

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
תכלית @עו"ד נתן רוזנבלט מה זה משנה אם קוראים לזה משבר הכסף או משבר הדיור זה משבר משבר
(זה מזכיר לי החקירה האם הגמרא הוא על השולחן או השולחן מתחת לגמרא...)
מה אתה מציע בדיוק בשלוש מילים
או שפשוט אין מה להציע כי שוק הדיור זה פרה החולבת של האוצר של מדינת ישראל...

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
אגב דיור להשכרה
אם יהיה עשרות אלפי דירות להשכרה לטווח ארוך עם פיקוח רציני של המדינה
יכול להיות פתרון נהדר
אם גולדקנופף מצליח לעשות את זה מגיע לו כפיים

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום
תכלית @עו"ד נתן רוזנבלט מה זה משנה אם קוראים לזה משבר הכסף או משבר הדיור זה משבר משבר
(זה מזכיר לי החקירה האם הגמרא הוא על השולחן או השולחן מתחת לגמרא...)
מה אתה מציע בדיוק בשלוש מילים
או שפשוט אין מה להציע כי שוק הדיור זה פרה החולבת של האוצר של מדינת ישראל...
הוא רוצה לשמוע מאיתנו

ביזנס מן

משתמש מקצוען
היא תרויח הרבה יותר באותה עליה. כי כמות האג"ח מוגבלת ואילו כמות המקרקעין של המדינה שעולה גדולה הרבה יותר
לא הבנתי עליית מחירי הדיור לא כל המדינה מרוויחה אם אני יש לי דירה שכנתי כבר ממזמן ע"ז למגורים מה מרויחה המדינה מזה שזה עלה, רק אני מרויח
בסדר אבל ל70 אחוז מהמשקיעים זה פתרון עדיף, בלי כל הכאב ראש
גם כיום יש הרבה השקעות בלי כאב ראש אלא אנשים מעדיפים נדל"ן כי הם חושבים שיהיה להם תשועה יותר גדולה
עלות המדד הכלל ארצית,
מי שירצה להמשיך בנדל"ן שימשיך...
אבל זה יכול להיות פתרון מאוזן,
כך לענ"ד......
אם עלות המדד היא כלל ארצית מעט מאוד משקיעים לדעתי ייכלו ע"ז
כי לא שמעתי שבקריית שמונה וקצרין או דימונה עלה המחירים דרסטית
וזה יוריד את התשואה של האג"ח לממש קצת עד שלאנשים יהיה שווה פשוט להשקיע במקום שהם מאמינים בו שיעלה הרבה

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
הוא רוצה לשמוע מאיתנו

אה
אז אנחנו מציעים ככה
שהדירות שלנו ימשיך לעלות
כדי שנוכל לקחת את זה הלוואות לקנות דירות לילדים שלנו
וגם שהריבית יהיה אפסית שנוכל ללות מליונים ולקנות על כל ילד כמה דירות
כך שהוא יגדל יהיה לו גם דירה וגם עוד כמה דירות שיכניסו לו משכירות
וילמד תורה
ומי יממן את זה הדורות הבאים עוד 500 שנה עד אז המשיח בטח יבוא

דץ

משתמש פעיל
לא הבנתי עליית מחירי הדיור לא כל המדינה מרוויחה אם אני יש לי דירה שכנתי כבר ממזמן ע"ז למגורים מה מרויחה המדינה מזה שזה עלה, רק אני מרויח

גם כיום יש הרבה השקעות בלי כאב ראש אלא אנשים מעדיפים נדל"ן כי הם חושבים שיהיה להם תשועה יותר גדולה

אם עלות המדד היא כלל ארצית מעט מאוד משקיעים לדעתי ייכלו ע"ז
כי לא שמעתי שבקריית שמונה וקצרין או דימונה עלה המחירים דרסטית
וזה יוריד את התשואה של האג"ח לממש קצת עד שלאנשים יהיה שווה פשוט להשקיע במקום שהם מאמינים בו שיעלה הרבה
הרווח השנתי מדירה להשקעה גג גג 5% (לפני הוצאות ניהול ובלאי )אם האג"ח ייתן תשואה של בין 6-ל 8% כולם ירוצו לשם ואני בעקבותם.....(יש ע"ש יותר מדירה אחת)

ביזנס מן

משתמש מקצוען
הרווח השנתי מדירה להשקעה גג גג 5% (לפני הוצאות ניהול ובלאי )אם האג"ח ייתן תשואה של בין 6-ל 8% כולם ירוצו לשם ואני בעקבותם.....(יש ע"ש יותר מדירה אחת)
מאיפא הגעת לסכום הזה
כנראה אתה מתכוון לרווח משכירות אנחנו מדברים על רווח מעליית מחיר הנדל"ן בארץ
ופלוס שכירות שבשנה אחרונה עלה מחירי הדיור בהרבה יותר (בוא נגיד 20%) וזה בלי תשואת השכירות
אז אם ייתנו למשקיע פחות מזה הוא לא ישקיע באג"ח

אאא א

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
המשתמש נחסם
אלא שלשם כך, עמישראל זקוק לשר שיכון (וגם שר אוצר, ופנים, וכו') נטול אינטרסים, כלכליים ופוליטיים, שמגיע לעבוד בשביל כל הזוגות. איננו מכירים עדיין את הרב גולדקנוף בעניין הזה, מעשיו יקרבוהו וכו', אבל כשלוקחים בחשבון כי מדובר באדם לא צעיר, מאוד עצמאי פוליטית וגם עצמאי כלכלית ואינו זקוק לחסדי הקבלנים, נראה כי הוא אכן האדם הנכון בזמן הנכון, והוא יכול לבצע את הבלתי ייאמן: להביא לכך שתוך שנתיים אין זוג אחד שרוצה לקנות דירה ואינו יכול. אם ככה ייעשה יזכה וייזכר לשם עולם.
זה החלק הכי נכון!
"עצמאי פוליטית", אכן הקהילה ממנו הוא מגיע היא עצמאית, לא מחויבת לאף אחד חוץ ממנה. וגם אם הוא לא ידאג לך לכלום עדיין אף אחד לא יוכל להזיזו ממקומו אם הם לא ירצו בכך.
"עצמאי כלכלית", זה סיבה שהוא פחות חי את הבעיות של כולנו, (ליתר דיוק לא חי בכלל!), וזה סיבה לכך שפחות ימצא פתרון. אדם שחי את המצוקה על בשרו, יום יום, (לא שיש מישהו כזה בכנסת, אבל הוא וודאי רחוק יותר מכך), יהיה לו רצון גדול יותר להצליח לפתור את הבעיה.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
כי זה שאלה של הערך של הדירה
ומחירי הדיור לטווח ארוך הם יציבים וגם אם נניח שהדירה תתרסק ב50 אחוז
ולכאורה על הנייר הפסדתי 50 אחוז
עדיין יש לי דירה ביד
ואם הערך יעלה בעתידלמחיר המקורי אזי לא אפסיד

משא"כ אם אמנף פי 2 לצורך העניין וירד 50 אחוז הפסדתי הכל

*מישהו פעם הסביר שזה לא מדוייק לגמרי אשמח למידע מהיודעים

רק מילים טובות

משתמש פעיל
עדיין יש לי דירה ביד

מדובר על אג"ח הצמוד למחיר דירה כך שבכל מצב שהוא תוכל לקנות עם זה דירה במחיר שיהיה באותו זמן

אאאא....

משתמש פעיל
עדיין יש לי דירה ביד

*מישהו פעם הסביר שזה לא מדוייק לגמרי אשמח למידע מהיודעים
גם בשוק ההון כשממנפים פי 5, עדיין לא מפסידים אם זה ירד ב20% כי
בגלל שמדובר במינוף יומי, כל יום המינוף מתחיל מחדש.
ולכן זה יצא ירידה קטנה יותר, וזה גם אחת מהסיבות שהקרן לא נמחקת כ"כ מהר.
[אע"פ שהיו הרבה קרנות ממונפות בהיסטוריה שנסגרו כבר כשהתקרבו ל-0]
לעומת זאת בדירה אם זה ירד ב50%, בפועל נשארת עם כלום, דירה ששווה פחות מהמשכנתא.
כמובן שזה תרחיש מאוד קיצוני, אבל יש כאלה שמאוד ממונפים בשוק הנדל"ן.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה