בשרי בשר בתנור. אתם תאהבו את השיטה

  • פותח הנושא java
  • פורסם בתאריך

חנה הינדה

משתמש מקצוען
יש לי סוטאז' של סולתם
מישהו מכיר בסימונים של זה אם אפשר לשים בתנור?
כבר הרבה זמן רוצה לעשות את הבשר הזה ואין לי בתוך מה לאפות... ואז חשבתי אולי אפשר עם הסוטאז הזה
20210911_221716.jpg
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
אז כמו שהבטחתי, אני רוצה לתת מתכון מפורט להכנת בשר בתנור.
נתקלתי בשיטה הזו בערב שבועות והחלטתי לנסות.
קראתי חומר על הנושא הזה, ניסיתי את הטכניקה, ומאז אני רק אופה בקר, חוץ מאשר בחמין ...

ראשית, יש למרוח את הבשר בתבלינים ובחומר מקשר.
חומר מקשר יכול להיות כל חומר דביק שיחבר בין הבשר והתבלינים, וכמובן - יוסיף טעם.
זה יכול להיות: שמן, חרדל, דבש, רוטב סויה, ברביקיו, ואם תרצו נורא קטשופ - מי אני שאמנע ממכם.
כמובן, ניתן לשלב יותר מחומר אחד.
לחומר המקשר מוסיפים תיבול מתאים. הבסיס הוא כמובן פלפל שחור (על המלח אני מוותרת, הבשר עבר כבר המלחה כמובן). לזה ניתן להוסיף תיבול כמו פפריקה, גריל בשר, תבלין על האש, עשבי תיבול מיובשים כמו טימין (מטורף!) רוזמרין, ואפשר גם כוסברה יבשה.
לר״ה הכנתי משרה של חרדל, דבש ופלפל שחור גרוס, והנוזל הוא ציר בקר ויין (פירוט על הנוזל - ממש בעוד שניים שלושה משפטים). בנוזל אני מפזרת שיני שום לתוספת טעם.
מושחים היטב את הבשר בתערובת ומשהים במקרר למספר שעות. לממהרים ניתן לדלג על ההשהיה.
מניחים את הנתח בתבנית תנור סגורה, עדיף כזו רב פעמית. מוזגים עד חצי מגובה הנתח - נוזל, החל ממים וכלה בציר בשר, ירקות, או יין.
עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף. שלב זה חשוב על מנת לשמור על האדים.
תחילה יש לאפות את הבשר על 200 מעלות כדי לתת לו מכת חום ראשונית.
לאחר מכן מנמיכים את החום ל120 מעלות, לוחשים לבשר לילה טוב, ופונים לישון.
ההמלצה היא לאפות את הבשר 8 שעות ומעלה, אבל לפי הניסיון שלי, לאחר 6-7 שעות הבשר כבר מוכן,
אם כי עודף בישול לא יהרוס את הבשר, כשמדובר בטמפרטורה כזו.
החל משלב זה התהליך הוא כמו בבישול בסיר.
יש לקרר היטב את הבשר, לפרוס אותו לפרוסות ולבשל כשעה שעתיים בתוך רוטב.
אני אוהבת לטגן בצל ופטריות, להוסיף לסיר את הנוזלים מהתנור ושקית אבקת רוטב צלי,
ובזה לבשל את הפרוסות.
כמה גלוטמט, ככה טעים :)
שיטת ההכנה הזו מתאימה לכל סוג בשר שתקנו, והוא יצא לכם בע״ה רך וטעים, לכבוד שבת ויום טוב.

בהרכבת המתכון התבססתי על הראיון הבא עם ישראל דודק:
הבשר צריך להיות מופשר לגמרי?
 

כוס קקאו

משתמש סופר מקצוען
אז זהו. זה יצא נפלא
הולכת לעשות עוד נגלה
גמרו את הכל פשוטו...

תקשיבי, עשית את זה .
שאפו על השיטה .
שמחת את עם ישראל.

(אגב המתכון שלך מכה גלים
דברתי עם כלתי ואמרתי לה שאני עושה שיטה חדשה בבקר , אז היא שאלה אותי- מה? זאת שכל הלילה בתנור על 120
היא שמעה ולא האמינה...)
 

קרן אור

משתמש פעיל
לא קראתי את כל האשכול.
האם אפשר לעשות בשיטה זו בשר מספר 10? הגיעו אלי איכשהו כמה חתיכות.
בגוגל אני רואה שההמלצה לבשל בקוביות קטנות - אבל ממש לא מתחשק לי לחתוך את הגוש נא, זה סיוט.
 

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
זה הולך עם עלי דפנה ופלפל אנגלי?
(פשוט קניתי כי חשבתי שנעשה מתכון אחר, אבל אחרי שראיתי את זה...)
ואולי אפשר לכתוב מתכון מדויק? (מבחינת תיבול)
תודה!
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
זה הולך עם עלי דפנה ופלפל אנגלי?
(פשוט קניתי כי חשבתי שנעשה מתכון אחר, אבל אחרי שראיתי את זה...)
ואולי אפשר לכתוב מתכון מדויק? (מבחינת תיבול)
תודה!
מעולם לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה.
מבחינת תיבול - כמויות אפשר לעשות את הכמויות של המתכון המקורי שתכננתם לעשות.
 

טכנאית רפואית

משתמש מקצוען
@java
זה מתאים גם לצלי עגל ברשת?
ומה אם אין לי תבנית תנור? חד פעמי גם טוב?
ועוד שאלה, זה קפוא לגמרי ואני רואה שזה צריך להיות מופשר,
אז מה אפשר לעשות?
הוא לא יספיק להפשיר אם אני צריכה להכניס אותו לתנור הלילה.
 

mum

משתמש מקצוען
@java
זה מתאים גם לצלי עגל ברשת?
ומה אם אין לי תבנית תנור? חד פעמי גם טוב?
ועוד שאלה, זה קפוא לגמרי ואני רואה שזה צריך להיות מופשר,
אז מה אפשר לעשות?
הוא לא יספיק להפשיר אם אני צריכה להכניס אותו לתנור הלילה.
אני תמיד עושה את זה עם ח"פ כדאי לקחת שתי תבניות כדי שישהיה יותר קל להוציא מהתנו.
סוגרים נייר אפיה+שתי שכבות ניר כסף.
ולא יודעת מה לומר לך בעניין ההפשרה.

בישלתי מס' 6 לפני ראש השנה, יצא רך מאד אבל פישלתי בפריסה- איך יודעים לפרוס נכון???
וגם לא מספיק הרגישו את התבלינים.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
זה מתאים גם לצלי עגל ברשת?
שאלו אותי. אין לי ניסיון אבל לכאורה זה ילך טוב.
ומה אם אין לי תבנית תנור? חד פעמי גם טוב?
כן, בתבנית כפולה כמו שמאמ כתבה.
ועוד שאלה, זה קפוא לגמרי ואני רואה שזה צריך להיות מופשר,
אז מה אפשר לעשות?
יש שמפשירים במים פושרים אבל זה לא בריא.
תנסי להפשיר אפילו חלקית.
בישלתי מס' 6 לפני ראש השנה, יצא רך מאד אבל פישלתי בפריסה- איך יודעים לפרוס נכון???
מקררים טוב טוב עד שזה נהיה כמו פלסטלינה ואז אפשר לפרוס יפה.
וגם לא מספיק הרגישו את התבלינים.
תתבלי שוב בבישול החוזר.
 

xyzw

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
בשביל 2 נתחי בשר בבת אחת צריך יותר זמן תנור (ב- 200 מעלות וב-120 מעלות)?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה