חוזרת לעדכן שיצא משהו לא רגיל!! טעים מאוד והעיקר רך!! הכנתי מספר 6.לא זכרתי בע״פ כמה שמתי וזכרתי שכתבתי באשכול, אז הלכתי לחפש.
מסתבר שכתבתי לך את זה בשנה שעברה
חוזרת לעדכן שיצא משהו לא רגיל!! טעים מאוד והעיקר רך!! הכנתי מספר 6.לא זכרתי בע״פ כמה שמתי וזכרתי שכתבתי באשכול, אז הלכתי לחפש.
מסתבר שכתבתי לך את זה בשנה שעברה
כןבבישול השני הוספת את הנ"ל?
לכאורה אפשר אבל אם המכסה מזכוכית אז אל תשתמשי בו.יש לי סוטאז' של סולתם
מישהו מכיר בסימונים של זה אם אפשר לשים בתנור?
כבר הרבה זמן רוצה לעשות את הבשר הזה ואין לי בתוך מה לאפות... ואז חשבתי אולי אפשר עם הסוטאז הזה
צפה בקובץ המצורף 965024
תודה רבהלכאורה אפשר אבל אם המכסה מזכוכית אז אל תשתמשי בו.
הבשר צריך להיות מופשר לגמרי?אז כמו שהבטחתי, אני רוצה לתת מתכון מפורט להכנת בשר בתנור.
נתקלתי בשיטה הזו בערב שבועות והחלטתי לנסות.
קראתי חומר על הנושא הזה, ניסיתי את הטכניקה, ומאז אני רק אופה בקר, חוץ מאשר בחמין ...
ראשית, יש למרוח את הבשר בתבלינים ובחומר מקשר.
חומר מקשר יכול להיות כל חומר דביק שיחבר בין הבשר והתבלינים, וכמובן - יוסיף טעם.
זה יכול להיות: שמן, חרדל, דבש, רוטב סויה, ברביקיו, ואם תרצו נורא קטשופ - מי אני שאמנע ממכם.
כמובן, ניתן לשלב יותר מחומר אחד.
לחומר המקשר מוסיפים תיבול מתאים. הבסיס הוא כמובן פלפל שחור (על המלח אני מוותרת, הבשר עבר כבר המלחה כמובן). לזה ניתן להוסיף תיבול כמו פפריקה, גריל בשר, תבלין על האש, עשבי תיבול מיובשים כמו טימין (מטורף!) רוזמרין, ואפשר גם כוסברה יבשה.
לר״ה הכנתי משרה של חרדל, דבש ופלפל שחור גרוס, והנוזל הוא ציר בקר ויין (פירוט על הנוזל - ממש בעוד שניים שלושה משפטים). בנוזל אני מפזרת שיני שום לתוספת טעם.
מושחים היטב את הבשר בתערובת ומשהים במקרר למספר שעות. לממהרים ניתן לדלג על ההשהיה.
מניחים את הנתח בתבנית תנור סגורה, עדיף כזו רב פעמית. מוזגים עד חצי מגובה הנתח - נוזל, החל ממים וכלה בציר בשר, ירקות, או יין.
עוטפים את התבנית היטב בנייר כסף. שלב זה חשוב על מנת לשמור על האדים.
תחילה יש לאפות את הבשר על 200 מעלות כדי לתת לו מכת חום ראשונית.
לאחר מכן מנמיכים את החום ל120 מעלות, לוחשים לבשר לילה טוב, ופונים לישון.
ההמלצה היא לאפות את הבשר 8 שעות ומעלה, אבל לפי הניסיון שלי, לאחר 6-7 שעות הבשר כבר מוכן,
אם כי עודף בישול לא יהרוס את הבשר, כשמדובר בטמפרטורה כזו.
החל משלב זה התהליך הוא כמו בבישול בסיר.
יש לקרר היטב את הבשר, לפרוס אותו לפרוסות ולבשל כשעה שעתיים בתוך רוטב.
אני אוהבת לטגן בצל ופטריות, להוסיף לסיר את הנוזלים מהתנור ושקית אבקת רוטב צלי,
ובזה לבשל את הפרוסות.
כמה גלוטמט, ככה טעים
שיטת ההכנה הזו מתאימה לכל סוג בשר שתקנו, והוא יצא לכם בע״ה רך וטעים, לכבוד שבת ויום טוב.
בהרכבת המתכון התבססתי על הראיון הבא עם ישראל דודק:
רגע לפני פורים: השף ישראל דודק עם כל הטיפים להכנת בשר
עומדים להכין בשר לסעודת הפורים, ומתלבטים באיזה נתח להשתמש? חוששים שהבישול לא יצליח לכם? תוהים מהו משך זמן הבישול המומלץ, ואיך הופכים את הבשר לרך וטעים? השף ישראל דודק עם כל הטיפים והעצות להכנת הבשר. חג שמח!www.hidabroot.org
כן.הבשר צריך להיות מופשר לגמרי?
חצי שעה.@java
כמה זמן לאפות על 200?
קבלתי בשר 4 (אני בדרך כלל לא אוהבת אותו)דיברתי על כל סוגי הבשרים,
וזה מה שיחודי בשיטה שכתבתי.
כן, אני עשיתי בשנה שעברה בשר מס׳ 10 ויצא מושלם!האם אפשר לעשות בשיטה זו בשר מספר 10? הגיעו אלי איכשהו כמה חתיכות.
מעולם לא ניסיתי אבל לא אמורה להיות בעיה.זה הולך עם עלי דפנה ופלפל אנגלי?
(פשוט קניתי כי חשבתי שנעשה מתכון אחר, אבל אחרי שראיתי את זה...)
ואולי אפשר לכתוב מתכון מדויק? (מבחינת תיבול)
תודה!
אני תמיד עושה את זה עם ח"פ כדאי לקחת שתי תבניות כדי שישהיה יותר קל להוציא מהתנו.@java
זה מתאים גם לצלי עגל ברשת?
ומה אם אין לי תבנית תנור? חד פעמי גם טוב?
ועוד שאלה, זה קפוא לגמרי ואני רואה שזה צריך להיות מופשר,
אז מה אפשר לעשות?
הוא לא יספיק להפשיר אם אני צריכה להכניס אותו לתנור הלילה.
שאלו אותי. אין לי ניסיון אבל לכאורה זה ילך טוב.זה מתאים גם לצלי עגל ברשת?
כן, בתבנית כפולה כמו שמאמ כתבה.ומה אם אין לי תבנית תנור? חד פעמי גם טוב?
יש שמפשירים במים פושרים אבל זה לא בריא.ועוד שאלה, זה קפוא לגמרי ואני רואה שזה צריך להיות מופשר,
אז מה אפשר לעשות?
מקררים טוב טוב עד שזה נהיה כמו פלסטלינה ואז אפשר לפרוס יפה.בישלתי מס' 6 לפני ראש השנה, יצא רך מאד אבל פישלתי בפריסה- איך יודעים לפרוס נכון???
תתבלי שוב בבישול החוזר.וגם לא מספיק הרגישו את התבלינים.
שאלה מעניינתבשביל 2 נתחי בשר בבת אחת צריך יותר זמן תנור (ב- 200 מעלות וב-120 מעלות)?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: