איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
רבותי, נתתי כאן עצות חינם וחסכתי לכם עשרות אלפי ש"ח, אני רק מבקש דבר אחד: כשתצטרכו עורך דין בקרוב - וזכרתני בס"ד.
ביקשתי ממכם כמה פעמים אם תוכלו ליצור עימי קשר, כדי לדעת אם אתם מתעסקים בתחום מסוים.
לצערי לא נעניתי...

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
סתם מעניין מה החישוב ?ב
באחד מגילגולי הפרנסה שלי עבדתי כמפקח של וועדות הצדקה על חלוקת פליירים. כך שאני יודע בדיוק כמה תיבות דואר יש בציבור שלנו, עכשיו ברור שעברו כך וכך שנים והציבור גדל, ברור גם שיש חרדים בחוץ ולא חרדים בפנים. בחישוב כולל זה סביבות ה130

זעירא דחברייא

משתמש פעיל
סליחה על הסטייה מהאשכול
אבל ברצוני לשאול את ר' נתן לגבי בן שמן שאני זכיתי שם ומאידך אומרים שזה בנינים גבוהים
אשמח לתשובתך

איש נבוב ילבב

משתמש רשום
אני סבור שקהילות צריכות לקום עוד קודם ההתיישבות בשטח
בדומה למה שהיה בירושלים שבין החומות לפני מאה חמישים שנה
כך אנשים נסחפים לאט לאט מתאגדים וגם מי שלא מתאים לו נושר מראש
וכשזה נהיה ריאלי מבחינת הקבוצה עצמה פשוט עושים את זה
זה מצריך גם עסקונה וגם דמות רבנית
רק שאני לא האיש שיעשה את זה

• תודה
Reactions: GRN

כמו הרוח

משתמש מקצוען
סליחה על הסטייה מהאשכול
אבל ברצוני לשאול את ר' נתן לגבי בן שמן שאני זכיתי שם ומאידך אומרים שזה בנינים גבוהים
אשמח לתשובתך
אכן בנינים גבוהים
לא סותר את הרווח העצום שזכית
דירות נמכרות שם במיליון שקל יותר
שכונה חילונית יוקרתית בהנחה ולא יכנסו בני דודים

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
סליחה על הסטייה מהאשכול
אשמח לתשובתך
זה לא סטייה מהאשכול. זה גופא האשכול, השאלה המעשית כמעט הראשונה שנשאלה כאן, אני שמח לענות (מי שלא זכה שם, שזה 99% מהציבור יכול להמשיך הלאה)

הפרוייקט שם בנוי באופן מכוון כנגד הציבור החרדי!

השכונה היא קרובה מאוד לאחיסמך החצי חרדית, אבל לא רוצים חרדים, אז מה עשו?

1) קודם כל קבעו כי אגם יפהפה אמור לחצות ביניהם, ככה תהיה הפרדה גאוגרפית וגזענית.
2) בונים לגובה אדיר של 22 קומות, ככה החרדים וודאי יתייאשו, עובדה במרום נווה זה עבד יופי.
3) הרי אי אפשר הכל מגדלים, אז אחד גדול ואחד קטן, ככה שיצא לחרדים החשק.
4) כל שני בניינים זה הגרלה נפרדת , כך החרדים לא יוכלו להתאגד לקהילות.

אבל אנחנו לא מתייאשים!

אחרי שהמלצנו לפני פסח, לציבור להירשם לפרוייקט הזה, אנחנו חשים מחוייבות לאלו שנרשמו וזכו. מדובר בערך במאה משפחות (כרבע מכלל הזוכים).

ולכן בשבוע שעבר עמדנו שם שעות, אני וצדיק אחד בשם צבי לנדו, ושכנענו את כל מי שנראה דוס, שיעדיף לרכוש בבניין הקטן ואם אין אפשרות אז לפחות בארבע הקומות הראשונות של המגדלים.

אפשר לומר שחלק גדול מאוד מארבעת הקומות הראשונות, אולי אפילו הרוב המוחלט, בידינו.

יש עוד נקודה אחת שצריך לדעת:

אם נצליח או לא יודע בורא עולם, אבל מה שבטוח זה שהרווחים של הקונים כבר מובטחים, ומדובר בדרך הטבע לפעמים עד מיליון שח ואולי אפילו יותר. כך שאם בכל זאת החלטתם להשתגע ולא לקחת את המתנה שבורא כל עולמים שלח לכם הבייתה, יהיו כאן הרבה יהודים שישמחו לקחת אותה במקומכם ואפילו לתת לכם תרומה יפה לרכישת דירה אחרת.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אני סבור שקהילות צריכות לקום עוד קודם ההתיישבות בשטח
בדומה למה שהיה בירושלים שבין החומות לפני מאה חמישים שנה
כך אנשים נסחפים לאט לאט מתאגדים וגם מי שלא מתאים לו נושר מראש
וכשזה נהיה ריאלי מבחינת הקבוצה עצמה פשוט עושים את זה
זה מצריך גם עסקונה וגם דמות רבנית
רק שאני לא האיש שיעשה את זה
אין ספק שההתיישבות שהייתה כאן לפני מאה וחמישים שנה צריכה להוות עבורנו תמרור מה לעשות, אך גם מה לא לטעות.

אנחנו שוכחים שעשרות יישובים שהוקמו על ידי יהודים חרדים נגזלו בידי המדינע והציונים של טרום המדינע. אין לי כח למנות את כולם, אבל מענייין אותי לחקור את זה יומחד: איך נפלו גיבורים, איך ייתכן שערים שלימות שהוקמו במסירות נפש על ידי יהודים חרדים שקפצו לתוך המלריה והטורקים היו לשממות רוחניות.

לפני שנה נקלעתי לראש פינה בעלות המנחה, והיה מאוד קשה עד שמצאתי מניין מנחה. ראש פינה שהוקמה בידי יהודים עם קפטנעס ושטריימלאך! רבבות יהודים ואין כמעט מניין מנחה! על זה היה דווה ליבנו. שועלים הילכו בו.

שוחר בינה

משתמש פעיל
שאלה חשובה,
האם ניתן להנכס לטאבו משותף (העברה מאב לבן) כאשר הנכס ממושכן? (שווי נכס 2.7 מליון, משכנתא על הנכס 500 אשח)
האם זו בעיה?
אודה לתשובות מוסמכות בלבד
@עו"ד נתן רוזנבלט וכל המבינים
תודה רבה

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אשמח ליצור קשר במייל
אשמח למייל שלך
מכירה את שוק הדיור טוב
יש לי מגוון פתרונות מצויינים שהובאו לבתיהם של רה"י מהמובילות בארץ
כרגע התכנית הטובה ביותר היא בדרך כלל דירה בהנחה.

יש יוצא מהכלל אחד, וזה העניין של נתיבות, שם באמת יש משהו נדיר ביותר ששווה לשקול (לא בטוח) לרכוש ולא להמתין להגרלות.

מדובר בדירות מוכנות , שכונה חדשה שממתינה לנו, משהו שעוד לא היה , זה מתבשל עכשיו. מחר תקראו על זה בעיתונים.

אה, כן, בקשר לראשי ישיבות . עלינו השבוע לרבי גרשון והוא מאוד מאוד שמח וברך

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
שאלה חשובה,
האם ניתן להנכס לטאבו משותף (העברה מאב לבן) כאשר הנכס ממושכן? (שווי נכס 2.7 מליון, משכנתא על הנכס 500 אשח)
האם זו בעיה?
אודה לתשובות מוסמכות בלבד
@עו"ד נתן רוזנבלט וכל המבינים
תודה רבה
על פי החוק והכללים, כאשר מעבירים ללא תמורה זה רק במקרה שאין משכנתא על הדירה, אחרת המשכנתא עצמה נחשבת כסוג של תמורה.

במקרה כזה, המדיניות של מיסוי מקרקעין זה להמתין עם הרישום של הדירה על שם האב/הבן, עד לסילוק המשכנתא, במקרה של 500K זה לא קשה כל כך.

ליתר פרטים מדוייקים ותורה שבע"פ יש ליצור קשר עם החתום מטה.

קופי 100

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
על פי החוק והכללים, כאשר מעבירים ללא תמורה זה רק במקרה שאין משכנתא על הדירה, אחרת המשכנתא עצמה נחשבת כסוג של תמורה.

במקרה כזה, המדיניות של מיסוי מקרקעין זה להמתין עם הרישום של הדירה על שם האב/הבן, עד לסילוק המשכנתא, במקרה של 500K זה לא קשה כל כך.

ליתר פרטים מדוייקים ותורה שבע"פ יש ליצור קשר עם החתום מטה.
המשכנא נחשבת תמורה אם המוטבים משלמים אותה. לא?

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
המשכנא נחשבת תמורה אם המוטבים משלמים אותה. לא?
נניח שאבא שלך נותן לך דירה "ללא תמורה" בשווי מאה אלף שח אבל יש בה משכנתא בשווי 99 אלף שח, האם זה נקרא שהוא הביא לך מתנה ללא תמורה?

אלא מאי? אתה טוען שאבא שלך ימשיך לשלם את המשכנתא ואתה תגור בה. אז מס הכנסה צריך להאמין לך, ותאמין לי אני מולם כל הזמן (טוב, חוץ מהזמן שאני כאן) והם ממש זקוקים לחיזוק באמונת חכמים...

כאן אני נמצא בשביל לפתור בעיות כלליות מול קהל.

בעייה פרטית אשמח לפתור באופן פרטי...

איש נבוב ילבב

משתמש רשום
אין ספק שההתיישבות שהייתה כאן לפני מאה וחמישים שנה צריכה להוות עבורנו תמרור מה לעשות, אך גם מה לא לטעות.

אנחנו שוכחים שעשרות יישובים שהוקמו על ידי יהודים חרדים נגזלו בידי המדינע והציונים של טרום המדינע. אין לי כח למנות את כולם, אבל מענייין אותי לחקור את זה יומחד: איך נפלו גיבורים, איך ייתכן שערים שלימות שהוקמו במסירות נפש על ידי יהודים חרדים שקפצו לתוך המלריה והטורקים היו לשממות רוחניות.

לפני שנה נקלעתי לראש פינה בעלות המנחה, והיה מאוד קשה עד שמצאתי מניין מנחה. ראש פינה שהוקמה בידי יהודים עם קפטנעס ושטריימלאך! רבבות יהודים ואין כמעט מניין מנחה! על זה היה דווה ליבנו. שועלים הילכו בו.

זה הרבה יותר עצוב פשוט זה אומר שהמתיישבים עצמם לא הלכו ברובם בדרכי אבותיהם
ולגופו של ענין כוונתי הייתה שצריך לאגד אנשים כדי שהם יחליטו מה הם רוצים
שזה אומר לתת לאנשים לארגן כמות אנשים שיחליטו הם ביחד שהם מתמקדים במקום מסוים שהם יחליטו
ויגיעו לעיר הזו בזמן שיהיה כמות מספקת לפי ראות עיניהם
בדרך הזו אתה מחבר אנשים לאט לט לרעיון המעבר ולא כל אחד ואחד קופץ לבריכה עם המון חשש
אולי נכון יותר להציע את זה לזוגות שמתחתנים עכשיו

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
לענ"ד הפיתרון היחיד האפשרי הוא
עיר חרדית חדשה נוספת במרכז הארץ שהיא רק לציבור החרדי.

כל מקום שעושים שכונה חרדית בתוך עיר חילונית העירייה 'תוקעת' ומציקה לחרדים.
החילונים לא מעוניינים שהחרדים יבואו וישתלטו על העיר שלהם.
לכן עיר מעורבת זה מתכון בטוח ל'צרות' שגם מעכבות את הפיתוח של העיר.
אפילו בבית שמש
הרבה נתקע בגלל שחציה הוא חילוני.

בתוך הקו הירוק
אי אפשר ששתי הערים החרדיות ביתר ומודיעין עילית הם מעבר לקו.
זה גורם שכל אישורי-הבניה היא סוגיה יותר קשה. וצריכה אישור מארה"ב.

במרכז
צריך עיר במרכז שהיא קרובה למרכזים החרדים האחרים וכך הרבה ירצו לגור שם והעיר תתפתח במהירות.

כיום בהרבה ערים חילוניות ישנם מספר קטן של חרדים והכל מתפזר בין כל המקומות.
אתן תוצאות מהבחירות האחרונות [לפני כשנה].
משפחה היא שני קולות
לקחתי תוצאות של ג
כי חלק ממצביעי ש"ס אינם בהכרח חרדים, אפשר להכפיל את התוצאות ולקבל []בערך] את החרדים כולל הספרדים.
בפרויקטים החדשים בהם יש רק זוגות צעירים כל שני קולות זה זוג, בפרויקטים הישנים חלק זה בחורים ובחורות מעל גיל 18 [כמו חיפה].
רואים את הפיזור הגדול.
צריך מספר גדול של משפחות המאפשר להקים כמה ישיבות וכמה תלמודי-תורה ותחבורה טובה.

יד בנימין​
194​
גני תקווה​
198​
כפר סבא​
241​
מתתיהו​
269​
יסודות​
273​
ירוחם​
315​
בית חלקיה​
345​
רמת השרון​
403​
נוף הגליל​
407​
חדרה​
432​
כפר חבד​
448​
הרצליה​
449​
רעננה​
488​
בת ים​
500​
אשקלון​
528​
ראש העין​
534​
עמנואל​
536​
קרית אתא​
556​
קרית מלאכי​
570​
זכרון יעקב​
606​
תפרח​
652​
חולון​
679​
כוכב יעקב​
686​
רמת גן​
700​
באר שבע​
716​
ראשון לציון​
726​
כרמיאל​
752​
חצור הגלילית​
754​
לוד​
1173​
עפולה​
1242​
נתיבות​
1268​
טבריה​
1538​
קרית יערים​
1659​
גבעת זאב​
1673​
צפת​
1943​
קרית גת​
1979​
תל אביב יפו​
2005​
אופקים​
2260​
רכסים​
2309​
רחובות​
2585​
נתניה​
2962​
ערד​
3198​
חיפה​
5042​
פתח תקווה​
5375​
אלעד​
6264​
ביתר עילית​
12752​
אשדוד​
13351​
מעטפות חיצוניות​
13767​
בית שמש​
15242​
מודיעין עילית​
19309​
בני ברק​
50181​
ירושלים​
58585​

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה