איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
ניקח לדוגמא את דירות הנכים בבני ברק, כל דוברי האידיש כאן יודעים בדיוק מה עושים עם הדירות הללו וכמה אנשים מתעשרים מזה בדרך, אבל עדיין, הדבר הזה הציל מאות נכים שיש להם בזכות זה דירה נגישה במחיר מוזל. כך יהיה גם עם הסיוע לפריפריה, יירד גשם, כולם יירטבו וזה טוב, העיקר שהשתילים הצעירים יקבלו את שלהם ויגדלו כמו שצריך.

ר ל

משתמש פעיל
צילום מקצועי
וכל העוסקים בצורכי ציבור באמונה ... ישלם שכרם
תודה רבה מאד על תשובתך

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
תכל'ס הבעיה היא שכל יום מתחלף שר שיכון ומשתנים החלטות,שר מחפש קרדיט וכותרות...
ברגע שתהיה ועדה רצינית שאחראית לטפל במחירי הדיור,ל10 שנים הקרובות
מי צריך שר שיכון? שיחליף שם להגרלות? שיוריד מ800 אלף הנחה ל300 אלף?

אפשר לתקן

משתמש פעיל
גם אני חושב כך, צריך ועדה ציבורית כלל מפלגתית רצינית שתמקסם את הכוח שבו הציבור החרדי יכול לפעול גם בלי הממשלה, ויש הרבה מה לפעול,
וחוץ מזה הוועדה גם תגבש את רשימת הדרישות מהממשלה למקרה שברגע מסוים תהיה קונסטלציה פוליטית שתאפשר את זה , וכך יהיה ברור מה אנחנו דורשים ולא יתחילו לדון רק אז תחת לחץ וויכוחים

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אפשר לשלב את כל הפתרונות:
כדי להגיע לדירה בבעלות, לתת הרבה הגרלות מחיר למשתכן , פלוס זכאות למשכנתא מוזלת
ועד הזכיה בהגרלה וקבלת טופס 4- לגור בדיור להשכרה בפיקוח, כולל סיוע בשכר דירה
איך זה נראה לך?
זה בערך המצב היום.

יש כאן נקודה נוספת, רגישה מאוד, כי כולם אהובים כולם ברורים וכולם קדושים.
אגע בה רק בקצה הרמז והמבין יבין ואכמל ודל ודוק:

בדיור להשכרה זה עובד לפי קריטריונים, שהם בדרך כלל משפחות גדולות חסרות דירה, אין שם קריטריון של באיזה ישיבה למדת, אם בכלל, ובאיזה חיידר לומדים הילדים, אם בכלל. כך שקשה מאוד לקרוא למקום הזה "מקום תורה" כפי הגדרתו של התנא רבי יוסי בן קיסמא "איני גר אלא במקום תורה"

לי אישית אין בעיה עם זה, אצלי כולם אותו דבר, אבל יש הרבה חרדים שהנקודה הזאת מאוד חשובה להם, לדעתי זה אפילו רוב הציבור שלנו.

אגב, לרחוב היחיד בבית שמש שנבנה על פי המודל הזה קוראים רבי יוסי בן קיסמא...

תשאל אנשים באיזור יסבירו לך מה לא כתבתי כאן.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
גם אני חושב כך, צריך ועדה ציבורית כלל מפלגתית רצינית שתמקסם את הכוח שבו הציבור החרדי יכול לפעול גם בלי הממשלה, ויש הרבה מה לפעול,
וחוץ מזה הוועדה גם תגבש את רשימת הדרישות מהממשלה למקרה שברגע מסוים תהיה קונסטלציה פוליטית שתאפשר את זה , וכך יהיה ברור מה אנחנו דורשים ולא יתחילו לדון רק אז תחת לחץ וויכוחים
את החלק הראשון עשינו. הקמנו את ועד הדיור החרדי שפועל רק מחוץ לממשלה.
בחלק השני אתה לא צודק, את הדרישות מהממשלה רק הפולטיקאים צריכים ויכולים להציג.

זמר

משתמש מקצוען
אפשר לשלב את כל הפתרונות:
כדי להגיע לדירה בבעלות, לתת הרבה הגרלות מחיר למשתכן , פלוס זכאות למשכנתא מוזלת
ועד הזכיה בהגרלה וקבלת טופס 4- לגור בדיור להשכרה בפיקוח, פלוס סיוע בשכר דירה
איך זה נראה לך?
אני אהבתי את התכנית של ליצמן לתמיכה רק בפריפריה היא הלכה לעולמה די מהר וכל הגשם הזה הוא נחמד
אני חושב שפריפריה היא נהר והגשם הוא נחמד
ולא אין שום סיבה שהמדינה תממן למישהו דירה במרכז הארץ לצערי המדינה ממנת דירות בבית שמש במקום להשקיע איפה שבאמת צריך

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
מי צריך שר שיכון? שיחליף שם להגרלות? שיוריד מ800 אלף הנחה ל300 אלף?
אפשר לדבריך להחליף את כל הממשלה ולהקים במקומה וועדה....
תראה, הצד החיובי בזה הוא שהשר מאוד מאוד רוצה להשאיר רושם חיובי לדורות, שיגידו עליו כמו שאומרים על שרון שהוא בנה שבע ערים בתקופה קצרה של שר השיכון, כל אחד מהם (ושוחחתי עם רבים מהם) רוצה/רצה להיות אריק שרון.

בוועדה איש אינו רוצה כלום ומעניין אותו רק מתי הוא מסיים את יום העבודה. ראה ערך הוועדה שהוקמה למירון עם חמישים מיליון שח ולאן הגענו איתה...

היחיד שהיה קרוב מאוד זה כחלון, והלוואי וכולם היו כחלונים, מסיבה עלומה ואישית הוא עזב וחבל.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אני אהבתי את התכנית של ליצמן לתמיכה רק בפריפריה היא הלכה לעולמה די מהר וכל הגשם הזה הוא נחמד
אני חושב שפריפריה היא נהר והגשם הוא נחמד
ולא אין שום סיבה שהמדינה תממן למישהו דירה במרכז הארץ לצערי המדינה ממנת דירות בבית שמש במקום להשקיע איפה שבאמת צריך
סופסוף אנחנו מסכימים על משהו.
ליצמן בעיקרון צדק בכל מילה והלוואי שהיה סוחב עוד חצי שנה והכל היה נראה אחרת. המדינה לא צריכה לממן דירות בגוש דן (גם לא לחרדים וגם לא בבית שמש) במקום זה צריך לתת (לא להשכיר) דירות לכל מי שמוכן לבוא לגור בנגב ובצפון.

הטעות של ליצמן הייתה רק דבר אחד:

לא היה צריך לבטל תכנית קיימת ומצליחה גם אם יש לך במגירה תכנית הרבה יותר מוצלחת, אחרת תישאר קרח מכאן ומכאן.

מצד שני, מנקודת המבט שלו הוא צדק, לא היה איש אחד בארץ שחשב שהממשלה עם 72 מנדטים תתפרק תוך שנה על שטות של מה בכך. ליצמן היה בטוח (וגם אני וכולנו) שהוא הולך לפגוש את המשיח בתור שר השיכון ויהיו לו זמן לכל התכניות שבאמת היו משנות את פני הארץ הזו.

מצד שלישי, ליצמן כבר בחוץ אז למה לדבר על העבר. בא נתרכז בעתיד.

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר לדבריך להחליף את כל הממשלה ולהקים במקומה וועדה....
תראה, הצד החיובי בזה הוא שהשר מאוד מאוד רוצה להשאיר רושם חיובי לדורות, שיגידו עליו כמו שאומרים על שרון שהוא בנה שבע ערים בתקופה קצרה של שר השיכון, כל אחד מהם (ושוחחתי עם רבים מהם) רוצה/רצה להיות אריק שרון.

בוועדה איש אינו רוצה כלום ומעניין אותו רק מתי הוא מסיים את יום העבודה. ראה ערך הוועדה שהוקמה למירון עם חמישים מיליון שח ולאן הגענו איתה...

היחיד שהיה קרוב מאוד זה כחלון, והלוואי וכולם היו כחלונים, מסיבה עלומה ואישית הוא עזב וחבל.
זה שונה מוועדה של מירון שמחפשים אשמים על העבר
ועדה לטיפול במחירי דיור זה להבא אין סיבה שלא יתקתק
רק הממשלה תאשר את החלטות הועדה וזהו..

זמר

משתמש מקצוען
קשה לקנות דירה במיליון שקל אבל זה אפשרי
מישהו חשב כמה זוגות צעירים חיים ביחידות כל אלה הם אנשים שצריכים דירה
יש לדעתי שלשים אלף זוגות רק לארגן אותם מראש
פשוט לבדוק מה יגרום להם לצאת ולקנות בערים אחרות
אפשר פשוט לחלק אותם מראש כקהילות הומוגניות [אפשר לאגד את זה מסביב לרבני קהילות או ראשי ישיבות]
ואחרי שמגיעים לכמות קונים גבוהה יורדים לשטח
זה מצריך עריכת סקר פנימי מי מהם מוכן ? מאיזה כמות משפחות? עד איזה סכום? ואולי עוד כמה שאלות כפי חכמת ההמונים שפה

נערך לאחרונה ב:

אפשר לתקן

משתמש פעיל
זה בערך המצב היום.
ועדיין יש הרבה מה לשפר, בענין סכומי הזכאות למשכנתא מוזלת לכל זוג חסר דירה, ובעניין הקריטריונים לסיוע בשכ"ד (והסיוע הטכני בהגשת הבקשות)

יש כאן נקודה נוספת, רגישה מאוד, כי כולם אהובים כולם ברורים וכולם קדושים.
אגע בה רק בקצה הרמז והמבין יבין ואכמל ודל ודוק:

בדיור להשכרה זה עובד לפי קריטריונים, שהם בדרך כלל משפחות גדולות חסרות דירה, אין שם קריטריון של באיזה ישיבה למדת, אם בכלל, ובאיזה חיידר לומדים הילדים, אם בכלל. כך שקשה מאוד לקרוא למקום הזה "מקום תורה" כפי הגדרתו של התנא רבי יוסי בן קיסמא "איני גר אלא במקום תורה"

לי אישית אין בעיה עם זה, אצלי כולם אותו דבר, אבל יש הרבה חרדים שהנקודה הזאת מאוד חשובה להם, לדעתי זה אפילו רוב הציבור שלנו.

אגב, לרחוב היחיד בבית שמש שנבנה על פי המודל הזה קוראים רבי יוסי בן קיסמא...

תשאל אנשים באיזור יסבירו לך מה לא כתבתי כאן.
השאלה אם אין אפשרות לדרוש מהממשלה להקצות שטחים לדיור להשכרה של חברות פרטיות שיהיה מותר להם להפעיל ועדות קבלה
לענ"ד אם צריכים את האצבעות שלנו יתנו את זה

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
קשה לקנות דירה במיליון שקל אבל זה אפשרי
מישהו חשב כמה זוגות צעירים חיים ביחידות כל אלה הם אנשים שצריכים דירה
יש לדעתי שלשים אלף זוגות רק לארגן אותם מראש
פשוט לבדוק מה יגרום להם לצאת ולקנות בערים אחרות
אפשר פשוט לחלק אותם מראש כקהילות הומוגניות
ואחרי שמגיעים לכמות קונים גבוהה יורדים לשטח
אין שלושים אלף זוגות חרדים חסרי דירה. אתה יודע משפחות חרדיות יש בכל הארץ? בטח אתם חושבים מאתיים אלף או אפילו רבע מיליון.
אל תכעסו עליי, זה לא מגיע ל130,000 (לא כולל חב"ד וספרדים בפריפריה, כן כולל ספרדים וחבד בריכוזים חרדים). בדוק.

זמר

משתמש מקצוען
אולי אני טועה
למרות שכן חשבתי שיש אותה כמות של משפחות באופן כללי
עדין למיטב ידיעתי מתוך 130,000 אזור חצי מהם אמור להיות מתחת לגיל 40

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
ועדיין יש הרבה מה לשפר, בענין סכומי הזכאות למשכנתא מוזלת לכל זוג חסר דירה, ובעניין הקריטריונים לסיוע בשכ"ד (והסיוע הטכני בהגשת הבקשות)

השאלה אם אין אפשרות לדרוש מהממשלה להקצות שטחים לדיור להשכרה של חברות פרטיות שיהיה מותר להם להפעיל ועדות קבלה
אין שום סיכוי. אולי אחרי שהמשיח יגיע,

בעצם גם בזה אני לא בטוח כמה הוא יאהב את וועדות האכלוס, אבל ברור שזה לא יעבור בגץ.

אגב גם אנחנו לא רוצים שבגץ יאשר את זה פעם אחת לנו ואחכ עשרות פעמים לחילונים נגדנו.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען

לגבי "הסיוע הטכני בהגשת בקשה לסיוע בשכר דירה" מחלקות הרווחה של דגל התורה ולאחרונה גם של אגודת ישראל פועלים יפה בעניין, הבעייה היא לא בטכני , מי שיודע ללמוד קצות יודע גם למלא את הקצוות בטופס ממשלתי, הציבור שלנו לא אנלפבית.

הבעייה היא בקריטריון שמחייב תלוש משכורת מסוג מסויים ואין.

יש אנשים שיודעים לתת סיוע טכני גם בעניין זה אבל לא מתאים לפרט כאן מחמת כמה וכמה טעמים הכמוסים וידועים רק ליודעי ח"ן.

כמו הרוח

משתמש מקצוען
תודה .

השאלה מה זה קריות, מי שמשווה בין מרכז קרית מוצקין לשיכון ג' בקרית ים, לא עסק מעולם לא כאן ולא שם. המרחק מתחילת קרית אתא עד סוף קרית ים הוא כמעט כמו ממודיעין עילית לבני ברק, זה לא אותו דבר וכל מקום יש לו את המצב שלו.

גם כשמדברים על מחירי השכירות בקריות, שוב תלוי איפה בקריות. יש כאן די אנשים לדעתי, שיספרו לכם מה אמרו להם כשהם קנו ב"קריות" ומה התברר באמת.... קשה למצוא מישהו שיספר שהוא הופתע לטובה.

לגבי מחירי הדירות למכירה - רוב העיסקאות שעשיתי בקריות (עשיתי הרבה) היו ששני הצדדים היו חרדים! זאת תופעה מדהימה ששווה מאמר בפני עצמו: מוישה מזכרון מוישה מוכר לאיצקוביץ מאיצקוביץ דירה בקרית ביאליק ששניהם לא מכירים, רק קובעים את המחיר לפי מה שהם שמעו...כך שהמחירים כפי שאנחנו מכירים לא תמיד קובעים.

אני כן הייתי קונה בקריות אבל רק את הדירות הזולות ביותר,

עצה טובה בחינם לבאי הפורום בלבד: חפשו ביד 2 דירת חדר וחצי ברחוב גושן עד 400,000 ש"ח , יש הרבה כאלו, לא צריך לשלם תיווך, רק לנסוע לשם ולאסוף את הדירות הללו. הן תכפלנה את עצמן לדעתי בתוך מספר שנים.

עוד עצה? עיזבו אתכם ממתווכים, תיפסו רכב ורדו לקרית אתא למשל, חפשו את הבניינים הקטנטנים עם ארבעה דיירים בלבד, דירות ישנות ב700-800 אלו מצויינות להשקעה, אין כמעט ספק כי יבוצע שם פינוי בינוי בקרוב.

השכירות?

לא מעניינת.

אם תושכר - מה טוב, אם ייכנס סכום טוב עוד יותר טוב.
אם לא - לא נורא. ההכנסה היא מהצפי העתידי לא מהשכירות.
הגושן בקרית אתא?

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
הגושן בקרית אתא?
לא לא . יש כאן צוויי דינים , יש את הבניינים הזעירים בקרית אתא, ויש את גושן, שהוא הרחוב הראשי של מוצקין. ויש שם דירות פיצקאלע שלדעתי במוקדם או במאוחר ייהרסו, אם היה לי כסף הייתי שם שם.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
הגושן בקרית אתא?
לא לא . יש כאן צוויי דינים , יש את הבניינים הזעירים בקרית אתא, ויש את גושן, שהוא הרחוב הראשי של מוצקין. ויש שם דירות פיצקאלע שלדעתי במוקדם או במאוחר ייהרסו, אם היה לי כסף הייתי שם שם.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה