איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
זה הרבה יותר עצוב פשוט זה אומר שהמתיישבים עצמם לא הלכו ברובם בדרכי אבותיהם
כלל לא בטוח
כמו שיש התחרדות, יש התחלנות.
ישנם מקומות שההתחרדות לא הצליחה והחרדים עזבו לאט לאט את המקום.
תל-אביב זה הדוגמא הכי משמעותית.
כאשר מספר התושבים יורד ויורד אנשים עוזבים לעיר חרדית.
זה גם מה שיכול לקרות בסוף לחלק מהפרויקטים ...

estiesti

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
כרגע התכנית הטובה ביותר היא בדרך כלל דירה בהנחה.

יש יוצא מהכלל אחד, וזה העניין של נתיבות, שם באמת יש משהו נדיר ביותר ששווה לשקול (לא בטוח) לרכוש ולא להמתין להגרלות.

מדובר בדירות מוכנות , שכונה חדשה שממתינה לנו, משהו שעוד לא היה , זה מתבשל עכשיו. מחר תקראו על זה בעיתונים.

אה, כן, בקשר לראשי ישיבות . עלינו השבוע לרבי גרשון והוא מאוד מאוד שמח וברך
מה יש בנתיבות? כמה עולה שם דירה?

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
כל מקום שעושים שכונה חרדית בתוך עיר חילונית העירייה 'תוקעת' ומציקה לחרדים.
החילונים לא מעוניינים שהחרדים יבואו וישתלטו על העיר שלהם.
דווקא אופקים (אומנם בדרום )ראש העיר שם מעודד התחרדות
ויש שם הרבה אופציות

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען

יש יוצא מהכלל אחד, וזה העניין של נתיבות, שם באמת יש משהו נדיר ביותר ששווה לשקול (לא בטוח) לרכוש ולא להמתין להגרלות.

מדובר בדירות מוכנות , שכונה חדשה שממתינה לנו, משהו שעוד לא היה , זה מתבשל עכשיו. מחר תקראו על זה בעיתונים.

לעניות דעתי במקומות שיש רכבת אין לחרדים מה לחפש שם.
זה מקומות שבסוף יתחלנו.
החילונים רוצים לגור בעיר עם רכבת, כך הם מגיעים בקלות לתל-אביב.

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
מדוייק. מעניין איך ידעת מייד. ליתר דיוק רחוב רשי פינת הנגב.
מה יש לך דוקא בפינת הרחובות האלו?

למעשה זה המתחם היחיד שהגישו תבע

לפני תקופה הייתי בקשר עם מתווכים ועם נציגי היזם
והבנתי מהם שהתוכנית לבנות עשר קומות, נסיתי לענין אותם להביא חרדים.

הבעיה שצריך שם קרקע משלימה בשביל שיהיה כלכלי וזה מסובך לאשר את זה.

זאת הסיבה שהמניה של היזם שם נפלה.

אני אשלח לך מייל אולי נצליח לקדם שם משהו

זעירא דחברייא

משתמש פעיל
שכויעח ר' נתן על כל מה שאתה פועל ועושה בענין הדיור והכי חשוב גם זמין לשאלות.
עוד שמעתי את דבריך בחריש שגם שם זכיתי ולצערי לא קניתי אבל בעז''ה כעת בבן שמן אני מקווה לקנות.
אבל לא הבנתי מה היה כבר חלוקת דירות הלא לפי מה שהבנתי אין היתר בנייה בבן שמן כלל.
ועוד רציתי לדעת אם למשל ייקח שנתייים עד החוזה אולי המחירים יעולו עוד ואני יצטרך לשלם עוד.
בברכה רבה מזקני חריש.

חגלה

משתמש פעיל
לעניות דעתי במקומות שיש רכבת אין לחרדים מה לחפש שם
רכבת יש גם בירושלים, בית שמש, אופקים, עפולה, כפר חב"ד, לוד, באר יעקב, רחובות, קרית גת, קרית מלאכי, דימונה, עכו...
בכל המקומות האלו יש מגמה של התחרדות

לייבובוש

משתמש מקצוען
צילום מקצועי

בנתיבות זה בעיקר ציבור של ספרדים בני תורה נכון?
הנבתי שיש בנתיבות 2 שכונות חדשות,יצא לי לבקר בנווה שרון שקרוב לבבא סאלי....ממה שביררתי קצת יש המון חרדים שילכו לשם,רק שבגלל שבמדובר על מגדלים כנררה יהיה שכונה דתי'/חרדי...חוץ מזה שסתם ככה אמרו לי ששמה היחסים בין המגזרים הוא טוב מאוד
אנחנו מתענינים לרכוש שם,קצת מפחדים בגלל תעסוקה,אין לי מושג איך מחפשים עבודה כשרה לאישה שמה
תבורך מפי עליון על על הפעולות שלך!

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
רכבת יש גם בירושלים, בית שמש, אופקים, עפולה, כפר חב"ד, לוד, באר יעקב, רחובות, קרית גת, קרית מלאכי, דימונה, עכו...
בכל המקומות האלו יש מגמה של התחרדות
נראה
השוואה בין הכנסת ה21 לכנסת 24
ערים עם רכבת
ההתחרדות נעצרת כמעט לגמרי
נתיבות 1806 - 1268 ירידה של כ550
למה יש ירידה ? כי יש בנתיבות רכבת.

איש נבוב ילבב

משתמש רשום
נראה
השוואה בין הכנסת ה21 לכנסת 24
ערים עם רכבת
ההתחרדות נעצרת כמעט לגמרי
נתיבות 1806 - 1268 ירידה של כ550
למה יש ירידה ? כי יש בנתיבות רכבת.
או שיש אנשים שעשו מחאה או לא השקיעו או עברו למפלגות אחרות במקומות כאלה זה לא רק מצביעים קשיחים

חני וחיים

משתמש פעיל
דבר ראשון יש"כ ענק לעו"ד ר' נתן רוזנבלט שהרים את הכפפה, ומזמנו החופשי מקדיש כ"כ הרבה זמן למצוקת הדיור החרדית.

דבר שני גם אני קורא באדיקות את כל השרשור מתחילתו, ואכן ניכרת המצוקה הענקית של אנשי שלומינו,
וכן! זה הרבה יותר חשוב לנו, והרבה יותר מעסיק את הציבור שלנו, מאשר חוק השקיות/חוק ח"פ/חוק שתיה מתוקה/חוק ממדים ללימודים וכו'.

דבר שלישי קראתי בשקיקה את הרעיונות לפתרון המצוקה, וכולם מתנבאים בסגנון אחד, איך לסתום את החור הענק שנפער בספינה,
אבל יש דרך אחרת - להחליף את הספינה לספינה אחרת, מתוקנת, ובלי חורים...

לפתרון קוראים "קריטריונים"

במקום לעסוק באיך לתת לזוגות הצעירים שלנו מענק של כמה עשרות/מאות אלפי שקלים, צריך לקבוע קריטריונים מעוגנים בחוק, שיתנו לציבור פרונות אמיתים.

לדוגמא, צריך לחוקק חוק שמכיון שהציבור החרדי הוא כ-15% מאזרחי מדינת ישראל חובה על כל מוסדות התיכנון לייעד כ15% מהדירות לחרדים! כמובן שהדירות לא יכולות להיות רק בדרום או רק בצפון אלא הם צריכים להתחלק בצורה שווה בכל אזורי התכנון.

דוגמא נוספת, אם החלטנו שמחרדים את עכו, מחוקקים חוק שנותן הטבות מס מפליגות לחברות הייטק/ראית חשבון/וכו' שיפתחו שלוחות ענק בעכו.

כמובן שא"א לחוקק את החוק על עכו ספציפית, [כי אחרת הוא יפול בבג"ץ] אלא צריך קריטריונים, שיתיאמו לשכונה החרדית בעכו -
כגון: חברה בע"מ שתפתח בפריפריה מרכז תעסוקתי המונה לפחות 100 מקומות עבודה, בשכונה המונה לפחות 100 משפחות עם למעלה מ5 ילדים,
ולפחות ב30% מהמשפחות הנ"ל אחד ממפרנסי הבית [קרי אבא או האמא] לא עובד כלל או עובד ומשתכר בפחות מ4000 ש"ח נטו לחודש,
תזכה להטבת מס מפליגה בשיעור של 50%.

ההגיון שעומד מאחורי החוק הנ"ל הוא לחזק וליישב את הפריפריה, ולתת גב כלכלי למשפחות ממעמד סוציו אקנומי נמוך, וכו' וכו'

ותמיד אפשר להתייעץ (גם בשכר) עם אחינו מהמפד"ל, הם אלופי הקרטריונים.

תן לחכם ויחכם עוד....

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה