איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
כל הפתרונות של דירות להשכרה וכו' הם טובים לחלק מאוד קטן של הציבור החרדי, זה שבאמת רוצה רק קורת גג על מנת לשבת וללמוד ולא איכפת לו למי זה שייך. ככה גדלו גדולי ישראל בבתי וורשה ובשערי חסד, ובדירות של פוניבז' בבני ברק.

אבל רוב הציבור, רוצה להרגיש בעלות על דירה, לא ניכנס לשאלה למה ואם יש לזה הצדקה (יש לזה) אלא על המציאות שאין עליה חולק.

ולכן צריך למצוא יותר כיוונים של דירה בבעלות, תוך כדי אי הזנחת העניין של דירות להשכרה.

זמר

משתמש מקצוען
לא רוצים לבוא כי נעלו שם את מחירי הדיור.
כל אחד שקונה דירה וגם אם הוא קונה דירה למגורים חשוב לו שבאישהו שלב היא תעלה בהתאם לשוק.
זה מרתיע אנשים - גם אם הם עכשיו קונים בזול בגלל זה.
מודה שלא ידעתי שזה כך [רק על עפולה שמעתי]
אבל הדיבור היה על מקרה שהמדינה היתה משווקת דרך יזמים לא מאמין שבסיס של 600 דירות יכול למנוע עליה

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
למצדדים שמחירי הדירות ירדו
מדוע מתחילה תופעה של חברות שמייעדות להשכרה?
תופעה שצצה לה בשנתיים האחרונות
שלכאורה רק מראה עד כמה הם מאמינים בעליית מחירי הדיור בכך
שמעדיפים להשכיר

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אני מקבל את הפתרון של בנית דירות להשכרה על ידי יזמים
השתתפות המדינה בשכירות אינה פתרון היא פשוט לשפוך דלק להתיקרויות
אני אסביר לך כמה אתה צודק:

נניח שהממשלה רוצה לסייע לשכבה הנמוכה של שוכרי הדירות, הגיוני שהמדינה תתנה את זה בשאלה איפה אתה שוכר, אם נניח אתה שוכר בפריפריה, אתה תקבל 1470 ש"ח ואם אתה שוכר בצפון תל אביב תגיד תודה שבכלל מסייעים לך משהו, מקסימום יתנו לך 1350 שח.

הגיוני נכון? נכון.

אז בא תראה מה המדינע שלנו עושה: אם אתה שוכר ב פירפריה אתה מקבל 1350 ואם אתה שוכר בתל אביב תקבל 1470

ואח"כ מתפלאים למה כולם רוצים לגור בגוש דן במקום בתל דן.

חלם זה כאן.

ר ל

משתמש פעיל
צילום מקצועי
ברצוני לשאול את העוד' הנכבד
שאני נהנית מכל מילה
האם לדעתך גם דירות בקריות ירדו ?
שמחיר הדירה יחסית נמוך והשכירות יחסית גבוהה
אודה עד מאד לתשובתך !!!

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
למצדדים שמחירי הדירות ירדו
מדוע מתחילה תופעה של חברות שמייעדות להשכרה?
תופעה שצצה לה בשנתיים האחרונות
שלכאורה רק מראה עד כמה הם מאמינים בעליית מחירי הדיור בכך
שמעדיפים להשכיר
הם לא עושים זאת מרצון עד כמה שידוע לי, זה הממשלה שמחייבת אותם או נותנת להם הטבות לפי החוק לעידוד השקעות ועוד כמה חוקים שהם מכירים היטיב. הם בוודאי היו מעדיפים למכור.

יש יוצאים מהכלל, שזה קרנות ריט וכדומה שזה סוג של ביזנעס אחר, כמו שתשאל את השען מדוע הוא אינו מוכר נעליים.

ר ל

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אשמח עד מאד לקבל את תשובתך לשאלתי על הקריות
הנושא חשוב ודחוף לי מאד
תזכו למצוות

זמר

משתמש מקצוען
אני אסביר לך כמה אתה צודק:

נניח שהממשלה רוצה לסייע לשכבה הנמוכה של שוכרי הדירות, הגיוני שהמדינה תתנה את זה בשאלה איפה אתה שוכר, אם נניח אתה שוכר בפריפריה, אתה תקבל 1470 ש"ח ואם אתה שוכר בצפון תל אביב תגיד תודה שבכלל מסייעים לך משהו, מקסימום יתנו לך 1350 שח.

הגיוני נכון? נכון.

אז בא תראה מה המדינע שלנו עושה: אם אתה שוכר ב פירפריה אתה מקבל 1350 ואם אתה שוכר בתל אביב תקבל 1470

ואח"כ מתפלאים למה כולם רוצים לגור בגוש דן במקום בתל דן.

חלם זה כאן.
אני מבין שלדעתך זה אמור לשמש כלי למשיכת שוכרים לפריפריה
אני כן מבין את המדינה דוקא
פשוט זה כלי לתת לכל זוג את היכולת להתבסס איפה שמתאים לו מבחינה כלכלית
כלומר זוג חילוני שעובד בהייטק ובשנים הראשונות מרוויח פחות שווה למדינה להשאיר אותו בתל אביב
ולדאוג שברגע שהוא הגיע לרמה הנורמלית של הרווח שלו להפסיק לממן אותו
אבל ברגע שזה יהיה כלי שיאפשר לכל אדם שרף הרווח הנורמלי שלו הוא לא גבוה
להתאמץ ולהשאר הוא יגרום לעלית מחירים

זמר

משתמש מקצוען
זה לא הצליח מסיבות פנימיות בקהילה...
בשילוב אינטרסים של עסקנים שונים אם מיזמים במקומות אחרים....

אבל זה ה-מקום הבא של הציבור החרדי
והציבור החסידי הירושלמי זיהה את הפוטנציאל האדיר במקום
אפשר לבנות שם 18.000 דירות רק לציבור החרדי
אלעד לשם השוואה יש לה 7,500 דירות בלבד

מבלי ח"ו לזלזל בשום מקום אחר
זה עדיף עשרת מונים מהבחינה הכמותית מטבריה חריש כרמיאל קריית אתא עפולה
שאין להם כלל ייעוד של אלפי דירות לחרדים בלבד

נכון מדובר בעיר מעורבת,
אבל אפשר לחשוב שביתר שנמצאת מעבר למחסום שמוקפת בשלושת צדדיה בחוסאן, נחנאיל, וואדי כופין
וכן במודיעין עילית המצב יותר טוב..
קל לזרוק על עסקנים
אבל מההתחלה כל מי שקנה בהר יונה הציבור הסתכל עליו כמו אל משוגע
אני מסכים איתך שכמו תמיד החסידים יותר מוצלחים ליישב מקומות חדשים
ואפילו בבית שמש הם הראשונים שבאו ומאז בכל מקום זה כך

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
ברצוני לשאול את העוד' הנכבד
שאני נהנית מכל מילה
האם לדעתך גם דירות בקריות ירדו ?
שמחיר הדירה יחסית נמוך והשכירות יחסית גבוהה
אודה עד מאד לתשובתך ת
תודה .

השאלה מה זה קריות, מי שמשווה בין מרכז קרית מוצקין לשיכון ג' בקרית ים, לא עסק מעולם לא כאן ולא שם. המרחק מתחילת קרית אתא עד סוף קרית ים הוא כמעט כמו ממודיעין עילית לבני ברק, זה לא אותו דבר וכל מקום יש לו את המצב שלו.

גם כשמדברים על מחירי השכירות בקריות, שוב תלוי איפה בקריות. יש כאן די אנשים לדעתי, שיספרו לכם מה אמרו להם כשהם קנו ב"קריות" ומה התברר באמת.... קשה למצוא מישהו שיספר שהוא הופתע לטובה.

לגבי מחירי הדירות למכירה - רוב העיסקאות שעשיתי בקריות (עשיתי הרבה) היו ששני הצדדים היו חרדים! זאת תופעה מדהימה ששווה מאמר בפני עצמו: מוישה מזכרון מוישה מוכר לאיצקוביץ מאיצקוביץ דירה בקרית ביאליק ששניהם לא מכירים, רק קובעים את המחיר לפי מה שהם שמעו...כך שהמחירים כפי שאנחנו מכירים לא תמיד קובעים.

אני כן הייתי קונה בקריות אבל רק את הדירות הזולות ביותר,

עצה טובה בחינם לבאי הפורום בלבד: חפשו ביד 2 דירת חדר וחצי ברחוב גושן עד 400,000 ש"ח , יש הרבה כאלו, לא צריך לשלם תיווך, רק לנסוע לשם ולאסוף את הדירות הללו. הן תכפלנה את עצמן לדעתי בתוך מספר שנים.

עוד עצה? עיזבו אתכם ממתווכים, תיפסו רכב ורדו לקרית אתא למשל, חפשו את הבניינים הקטנטנים עם ארבעה דיירים בלבד, דירות ישנות ב700-800 אלו מצויינות להשקעה, אין כמעט ספק כי יבוצע שם פינוי בינוי בקרוב.

השכירות?

לא מעניינת.

אם תושכר - מה טוב, אם ייכנס סכום טוב עוד יותר טוב.
אם לא - לא נורא. ההכנסה היא מהצפי העתידי לא מהשכירות.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
קל לזרוק על עסקנים
אבל מההתחלה כל מי שקנה בהר יונה הציבור הסתכל עליו כמו אל משוגע
אני מסכים איתך שכמו תמיד החסידים יותר מוצלחים ליישב מקומות חדשים
ואפילו בבית שמש הם הראשונים שבאו ומאז בכל מקום זה כך
אני לא רוצה להפוך את האשכול לוויכוחים ילדותיים על יחסי ליטאים חסידים, אבל ליידר המצב הפוך: רוב הקריות החרדיות הוקמו על ידי ליטאים, כולל אגב הר יונה עצמה, כשאני עבדתי שם לא היה שום בית כנסת חסידי בכל האיזור. אפילו השטיבל של ביאלה היה בנוסח אשכנז מחוסר עניין לציבור...

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אני מבין שלדעתך זה אמור לשמש כלי למשיכת שוכרים לפריפריה
אני כן מבין את המדינה דוקא
פשוט זה כלי לתת לכל זוג את היכולת להתבסס איפה שמתאים לו מבחינה כלכלית
כלומר זוג חילוני שעובד בהייטק ובשנים הראשונות מרוויח פחות שווה למדינה להשאיר אותו בתל אביב
ולדאוג שברגע שהוא הגיע לרמה הנורמלית של הרווח שלו להפסיק לממן אותו
אבל ברגע שזה יהיה כלי שיאפשר לכל אדם שרף הרווח הנורמלי שלו הוא לא גבוה
להתאמץ ולהשאר הוא יגרום לעלית מחירים
יש בזה היגיון לרגע אחד, אבל תחשוב על זה שאם עודדת את המוחות להגיע לתל אביב, אל תתפלא אחר כך שתל אביב הפכה לעיר של מוחות הייטק בלי אנושיות והפריפריה נותרה לאנשים בלי מוח...

זמר

משתמש מקצוען
אני לא רוצה להפוך את האשכול לוויכוחים ילדותיים על יחסי ליטאים חסידים, אבל ליידר המצב הפוך: רוב הקריות החרדיות הוקמו על ידי ליטאים, כולל אגב הר יונה עצמה, כשאני עבדתי שם לא היה שום בית כנסת חסידי בכל האיזור. אפילו השטיבל של ביאלה היה בנוסח אשכנז מחוסר עניין לציבור..
צודק שאין ענין להכנס לזה

זמר

משתמש מקצוען
לא , הכוונה רק לעזור לאנשים בשכירות, בלי שזה יגרום להעלאת מחירים
כל פעם שהמדינה מורידה מכס על מוצר מסוים אחרי כמה שנים מגלים שהיבואנים פשוט מרויחים יותר
ברגע שיהיה לאנשים יותר כסף לשלם על שכירות באופן גורף למה שבעלי הדירות לא יעלו מחיר
כל האשכול מלא בטיעון שהשכירות בערים חרדיות זולה כי אין לחרדים איך לשלם

אפשר לתקן

משתמש פעיל
כל פעם שהמדינה מורידה מכס על מוצר מסוים אחרי כמה שנים מגלים שהיבואנים פשוט מרויחים יותר
ברגע שיהיה לאנשים יותר כסף לשלם על שכירות באופן גורף למה שבעלי הדירות לא יעלו מחיר
בדיוק מהסיבה הזו כתבתי שההטבה של המדינה תהיה מוגבלת לאזורים שהשכירות עד 3000 ש"ח. אם המשכירים יעלו את המחיר יותר מ3000 האיזור יאבד את כל ההטבה

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
זו ד'וגמא מצויינת כשהייתי ילד טייפ (שחור גדול עם ארבעה כפתורים גסים, היה רק סוג אחד, לזקנים שבינינו) עלה יותר ממה שעולה היום מערכת סטריאו עם כל השכלולים וארבע בוקסות. הורדת המכסים אולי מיטיבה גם עם הקבלנים (וזה טוב) אבל בעיקר עם הצרכן (וזה מצויין).

הוא הדין גם לדירות, אם תיתן סיוע שיהיה מוגבל במחיר נכון שחלק מהרווח ילך לבעלי הדירות בדימונה, וזה טוב כי הגיע הזמן שגם הם יהנו מהדבר הזה שנקרא עליית מחירי הדירות שהם בינתיים שומעים עליו רק בתקשורת. אבל בעיקר זה יעזור לזגוות הצעירים, וזה מצויין.

נניח שדירה בבבא סאלי בדימונה תעלה בגלל זה מ300 ל350 אבל אם המשמעות היא שאפשר לרכוש דירה ב350 ויותר אנשים צעירים ומצליחים (עם או בלי קפלוש - אין אפשרות להבחין) מגיעים לדימונה זה עושה רק טוב לכוווולם.

זמר

משתמש מקצוען
לגבי מחירי הדירות למכירה - רוב העיסקאות שעשיתי בקריות (עשיתי הרבה) היו ששני הצדדים היו חרדים! זאת תופעה מדהימה ששווה מאמר בפני עצמו: מוישה מזכרון מוישה מוכר לאיצקוביץ מאיצקוביץ דירה בקרית ביאליק ששניהם לא מכירים, רק קובעים את המחיר לפי מה שהם שמעו...כך שהמחירים כפי שאנחנו מכירים לא תמיד קובעים.
מענין כמה דירות יש לחרדים באזורים האלה
או שהכל זה אותם דירות שעוברות בהלוך ושוב בתוך הציבור

אפשר לתקן

משתמש פעיל
כל הפתרונות של דירות להשכרה וכו' הם טובים לחלק מאוד קטן של הציבור החרדי, זה שבאמת רוצה רק קורת גג על מנת לשבת וללמוד ולא איכפת לו למי זה שייך. ככה גדלו גדולי ישראל בבתי וורשה ובשערי חסד, ובדירות של פוניבז' בבני ברק.

אבל רוב הציבור, רוצה להרגיש בעלות על דירה, לא ניכנס לשאלה למה ואם יש לזה הצדקה (יש לזה) אלא על המציאות שאין עליה חולק.

ולכן צריך למצוא יותר כיוונים של דירה בבעלות, תוך כדי אי הזנחת העניין של דירות להשכרה.

אפשר לשלב את כל הפתרונות:
כדי להגיע לדירה בבעלות, לתת הרבה הגרלות מחיר למשתכן , פלוס זכאות למשכנתא מוזלת
ועד הזכיה בהגרלה וקבלת טופס 4- לגור בדיור להשכרה בפיקוח, פלוס סיוע בשכר דירה
איך זה נראה לך?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה