כלומר להעביר דרך זה את הציבור לפריפריה?אפשר להגביל את ההשתתפות למקומות שהשכירות לא עוברת גובה מסוים
אם לזו הכונה אני חושב שאפשר גם בלי זה
אם רק ישבר הטאבו על הפריפריה
כלומר להעביר דרך זה את הציבור לפריפריה?אפשר להגביל את ההשתתפות למקומות שהשכירות לא עוברת גובה מסוים
מודה שלא ידעתי שזה כך [רק על עפולה שמעתי]לא רוצים לבוא כי נעלו שם את מחירי הדיור.
כל אחד שקונה דירה וגם אם הוא קונה דירה למגורים חשוב לו שבאישהו שלב היא תעלה בהתאם לשוק.
זה מרתיע אנשים - גם אם הם עכשיו קונים בזול בגלל זה.
אני אסביר לך כמה אתה צודק:אני מקבל את הפתרון של בנית דירות להשכרה על ידי יזמים
השתתפות המדינה בשכירות אינה פתרון היא פשוט לשפוך דלק להתיקרויות
הם לא עושים זאת מרצון עד כמה שידוע לי, זה הממשלה שמחייבת אותם או נותנת להם הטבות לפי החוק לעידוד השקעות ועוד כמה חוקים שהם מכירים היטיב. הם בוודאי היו מעדיפים למכור.למצדדים שמחירי הדירות ירדו
מדוע מתחילה תופעה של חברות שמייעדות להשכרה?
תופעה שצצה לה בשנתיים האחרונות
שלכאורה רק מראה עד כמה הם מאמינים בעליית מחירי הדיור בכך
שמעדיפים להשכיר
אני מבין שלדעתך זה אמור לשמש כלי למשיכת שוכרים לפריפריהאני אסביר לך כמה אתה צודק:
נניח שהממשלה רוצה לסייע לשכבה הנמוכה של שוכרי הדירות, הגיוני שהמדינה תתנה את זה בשאלה איפה אתה שוכר, אם נניח אתה שוכר בפריפריה, אתה תקבל 1470 ש"ח ואם אתה שוכר בצפון תל אביב תגיד תודה שבכלל מסייעים לך משהו, מקסימום יתנו לך 1350 שח.
הגיוני נכון? נכון.
אז בא תראה מה המדינע שלנו עושה: אם אתה שוכר ב פירפריה אתה מקבל 1350 ואם אתה שוכר בתל אביב תקבל 1470
ואח"כ מתפלאים למה כולם רוצים לגור בגוש דן במקום בתל דן.
חלם זה כאן.
קל לזרוק על עסקניםזה לא הצליח מסיבות פנימיות בקהילה...
בשילוב אינטרסים של עסקנים שונים אם מיזמים במקומות אחרים....
אבל זה ה-מקום הבא של הציבור החרדי
והציבור החסידי הירושלמי זיהה את הפוטנציאל האדיר במקום
אפשר לבנות שם 18.000 דירות רק לציבור החרדי
אלעד לשם השוואה יש לה 7,500 דירות בלבד
מבלי ח"ו לזלזל בשום מקום אחר
זה עדיף עשרת מונים מהבחינה הכמותית מטבריה חריש כרמיאל קריית אתא עפולה
שאין להם כלל ייעוד של אלפי דירות לחרדים בלבד
נכון מדובר בעיר מעורבת,
אבל אפשר לחשוב שביתר שנמצאת מעבר למחסום שמוקפת בשלושת צדדיה בחוסאן, נחנאיל, וואדי כופין
וכן במודיעין עילית המצב יותר טוב..
תודה .ברצוני לשאול את העוד' הנכבד
שאני נהנית מכל מילה
האם לדעתך גם דירות בקריות ירדו ?
שמחיר הדירה יחסית נמוך והשכירות יחסית גבוהה
אודה עד מאד לתשובתך ת
אני לא רוצה להפוך את האשכול לוויכוחים ילדותיים על יחסי ליטאים חסידים, אבל ליידר המצב הפוך: רוב הקריות החרדיות הוקמו על ידי ליטאים, כולל אגב הר יונה עצמה, כשאני עבדתי שם לא היה שום בית כנסת חסידי בכל האיזור. אפילו השטיבל של ביאלה היה בנוסח אשכנז מחוסר עניין לציבור...קל לזרוק על עסקנים
אבל מההתחלה כל מי שקנה בהר יונה הציבור הסתכל עליו כמו אל משוגע
אני מסכים איתך שכמו תמיד החסידים יותר מוצלחים ליישב מקומות חדשים
ואפילו בבית שמש הם הראשונים שבאו ומאז בכל מקום זה כך
יש בזה היגיון לרגע אחד, אבל תחשוב על זה שאם עודדת את המוחות להגיע לתל אביב, אל תתפלא אחר כך שתל אביב הפכה לעיר של מוחות הייטק בלי אנושיות והפריפריה נותרה לאנשים בלי מוח...אני מבין שלדעתך זה אמור לשמש כלי למשיכת שוכרים לפריפריה
אני כן מבין את המדינה דוקא
פשוט זה כלי לתת לכל זוג את היכולת להתבסס איפה שמתאים לו מבחינה כלכלית
כלומר זוג חילוני שעובד בהייטק ובשנים הראשונות מרוויח פחות שווה למדינה להשאיר אותו בתל אביב
ולדאוג שברגע שהוא הגיע לרמה הנורמלית של הרווח שלו להפסיק לממן אותו
אבל ברגע שזה יהיה כלי שיאפשר לכל אדם שרף הרווח הנורמלי שלו הוא לא גבוה
להתאמץ ולהשאר הוא יגרום לעלית מחירים
לא , הכוונה רק לעזור לאנשים בשכירות, בלי שזה יגרום להעלאת מחיריםכלומר להעביר דרך זה את הציבור לפריפריה?
צודק שאין ענין להכנס לזהאני לא רוצה להפוך את האשכול לוויכוחים ילדותיים על יחסי ליטאים חסידים, אבל ליידר המצב הפוך: רוב הקריות החרדיות הוקמו על ידי ליטאים, כולל אגב הר יונה עצמה, כשאני עבדתי שם לא היה שום בית כנסת חסידי בכל האיזור. אפילו השטיבל של ביאלה היה בנוסח אשכנז מחוסר עניין לציבור..
כל פעם שהמדינה מורידה מכס על מוצר מסוים אחרי כמה שנים מגלים שהיבואנים פשוט מרויחים יותרלא , הכוונה רק לעזור לאנשים בשכירות, בלי שזה יגרום להעלאת מחירים
בדיוק מהסיבה הזו כתבתי שההטבה של המדינה תהיה מוגבלת לאזורים שהשכירות עד 3000 ש"ח. אם המשכירים יעלו את המחיר יותר מ3000 האיזור יאבד את כל ההטבהכל פעם שהמדינה מורידה מכס על מוצר מסוים אחרי כמה שנים מגלים שהיבואנים פשוט מרויחים יותר
ברגע שיהיה לאנשים יותר כסף לשלם על שכירות באופן גורף למה שבעלי הדירות לא יעלו מחיר
כל האשכול מלא בטיעון שהשכירות בערים חרדיות זולה כי אין לחרדים איך לשלם
זו ד'וגמא מצויינת כשהייתי ילד טייפ (שחור גדול עם ארבעה כפתורים גסים, היה רק סוג אחד, לזקנים שבינינו) עלה יותר ממה שעולה היום מערכת סטריאו עם כל השכלולים וארבע בוקסות. הורדת המכסים אולי מיטיבה גם עם הקבלנים (וזה טוב) אבל בעיקר עם הצרכן (וזה מצויין).כל פעם שהמדינה מורידה מכס על מוצר מסוים אחרי כמה שנים מגלים שהיבואנים פשוט מרויחים יותר
ברגע שיהיה לאנשים יותר כסף לשלם על שכירות באופן גורף למה שבעלי הדירות לא יעלו מחיר
כל האשכול מלא בטיעון שהשכירות בערים חרדיות זולה כי אין לחרדים איך לשלם
מענין כמה דירות יש לחרדים באזורים האלהלגבי מחירי הדירות למכירה - רוב העיסקאות שעשיתי בקריות (עשיתי הרבה) היו ששני הצדדים היו חרדים! זאת תופעה מדהימה ששווה מאמר בפני עצמו: מוישה מזכרון מוישה מוכר לאיצקוביץ מאיצקוביץ דירה בקרית ביאליק ששניהם לא מכירים, רק קובעים את המחיר לפי מה שהם שמעו...כך שהמחירים כפי שאנחנו מכירים לא תמיד קובעים.
כל הפתרונות של דירות להשכרה וכו' הם טובים לחלק מאוד קטן של הציבור החרדי, זה שבאמת רוצה רק קורת גג על מנת לשבת וללמוד ולא איכפת לו למי זה שייך. ככה גדלו גדולי ישראל בבתי וורשה ובשערי חסד, ובדירות של פוניבז' בבני ברק.
אבל רוב הציבור, רוצה להרגיש בעלות על דירה, לא ניכנס לשאלה למה ואם יש לזה הצדקה (יש לזה) אלא על המציאות שאין עליה חולק.
ולכן צריך למצוא יותר כיוונים של דירה בבעלות, תוך כדי אי הזנחת העניין של דירות להשכרה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: