איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
באשכול עליו טענו שהמהפך התחיל בזכות אלחרר פעיל טוויטר

אפשר לשער שזה דירה של שניים וחצי חדרים קומה שלישית צריכה שיפוץ יקר מאוד
ולא בדיוק אידיאלי ליותר מזוג פלוס שלש
1. אתה צודק. זה צירוף מקרים מוזר ביותר: יום אחד מתפרסם בכל הווטסאפים החרדיים וידאו של בן גביר יושב עם המשפחה, למחרת משלחת ח"כים חרדים מגיעה עד מ"ע לבית שלהם. זה לא קשור אלא בגלל שמישהו כתב בטוויטר הפרטי שלו רבייסיי צריך לעזור, ומיד הרב טסלר נרתם. בארורררר

2. את הדירה הזאת לא ראיתי, אבל ראיתי הרבה דירות, כולל בשנה האחרונה, וזה בערך המחירים. נכון, זה לא תמיד קומה ראשונה, ולא תמיד סלון ענק עם נוף לים, ומטבח טריקה שקטה של בלום, אבל דירות סבירות שאפשר לגור בהן.

אגב, גם במקומות אחרים המחירים עלו, כשמדברים על דירת 500K בטבריה גם לא מתכוונים לפנטהוז עם נוף לכנרת

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
תבין שזה עיר מצוינת שהייתה בעלית מחירים
אבל מכיון שמעל 100 משפחות מחסידות גור עזבו שם בבת אחת זה יצר מיתון
לדעתי לא עזבו מאה ולא בבת אחת, אני חושב שעצם ההוראה לעזוב יצרה את הבאזז יותר מהעזיבה עצמה שהייתה הרבה פחות דרמטית.

אבל זה בדיוק מה שאני לא מבין:

למה אברך ליטאי או סרטויזניץ שאין להם כלום עם גור ולא תכננו לשלוח למויסדעס שלהם, למה שיעניין אותם מה עושים חסידות מסויימת?

אני זוכר את הפילוג בויזניץ כאן במ"ע כאשר האדמור הצעיר הורה לחסידיו לעזוב בבת אחת, הייתי מעורב בזה , וזה כבר באמת היה דרמטי, אז היה קצת מיתון כמה חודשים ומהר מאוד זה התאזן.

בחיפה זה כבר שנתיים שלוש והמחירים לא מבריאים.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
קבלתי הרגע במייל, אחד מאותם רבים שלא יכולים להגיב אבל נהנים לקרוא. בדרך כלל אני לא מצטט אבל הפעם זה ממש מעניין: (אפשר לדלג על החלק הראשון, העיקר זה השני):

טוב, אז קודם כל שלום רב!
1. אני עוקב באדיקות אחר האשכול שלך בפרוג, ושתדע שהיום כשאני מדבר על בעיות של הדיור בציבור החרדי (בקיפקעס וכד') אני תמיד מזכיר את העורך דין נתן רוזנבלט (וכבר יש עוד כמה שהתחילו לצטט אותך...), העזרה שלך היא ענקית, אולי עכשיו אתה עדיין לא מרגיש, אבל לאט לאט אתה נהיה מוכר, ואני מניח שמגיע גם עבודה מזה.
2. לגבי הדירה בהר יונה ד'. שאלתי אותך מה אתה אומר אם כדאי לקנות, בשעתו אמרת לי שנראה לך שכדאי.
רציתי לעדכן אותך, שהלכתי לקנות שם דירה, לקחתי את ההכי קטן, 3 חדרים 85 מטר (עם מרפסת 10 מטר וחניה) בחוזה עלה לי כ560 אל"ש, (מקבלים מענק של 60 אל"ש מהמדינע, כך שיוצא 500 אל"ש!) כיום בפירסומי החברה הם מוכרים את אותה הדירה (5 מ"ר יותר) בשוק החופשי ב 1,400,000 ש"ח!! (תבדוק פרויקט יוניק הילז של א. אמריקה ישראל בנוף הגליל), וכעת לקחתי משכנתא קטנה, והשמאי של הבנק מעירך את הדירה ב1,040,000 ש"ח.
תודה רבה גדולה!

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
רק שתי הערות:

1) האשכול לא שלי, פתח אותו מישהו (שאני לא מכיר) והופניתי על ידי מישהו אחר (שאני כן מכיר, וגם מכיר לו טובה על זה). יש מספיק פרנסה ברוך השם יותר מזה לא צריך, "ראש ועושר אל תיתן לי" אז נשאר זמן לפעילות ציבורית. תודה ששאלת.

2) רק שימו לב שהוא מתכוין להר יונה ד' (קשה להדגיש כשיש אות אחת להדגשה) זה לא השכונה החרדית אבל קרוב לשם ושכונה ממש יפהפיה.

אם לא תשאל איך תדע

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
2. את הדירה הזאת לא ראיתי, אבל ראיתי הרבה דירות, כולל בשנה האחרונה, וזה בערך המחירים. נכון, זה לא תמיד קומה ראשונה, ולא תמיד סלון ענק עם נוף לים, ומטבח טריקה שקטה של בלום, אבל דירות סבירות שאפשר לגור בהן.
מנסיון
בד"כ הדירות במחירים הללו דרושות שיפוץ אפילו הייתי אומר חייבות

עיצוב גרפי מקצועי

משתמש מקצוען
D I G I T A L
אנשים היום רוצים דירות חדשות
אם הם הולכים לפריפריה
דירה ישנה בחיפה לא מדליק אנשים
דירה חדשה בחיפה יקרה

נדוניה כהלכה

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
היתרון הענק של קרית אתא : 7 דקות מרכסים (ככה האברייכים יכולים לשלוח לחיידר הרב ולא צריכים לשלוח לברדיצ'בסק שיישאר לבעלבתים של קרית אתא)...

אגב קרית אתא, יש שם בניין ע נ ק של קרצ'ניף שמשמש 10% למניין זקנים ו90% ליונים ושועלים. מצוה גדולה לפדות את המקום ולהשיבו לימי פאר.

יש חדש בעניין הזה:

דאון

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
לדעתי לא עזבו מאה ולא בבת אחת, אני חושב שעצם ההוראה לעזוב יצרה את הבאזז יותר מהעזיבה עצמה שהייתה הרבה פחות דרמטית.

אבל זה בדיוק מה שאני לא מבין:

למה אברך ליטאי או סרטויזניץ שאין להם כלום עם גור ולא תכננו לשלוח למויסדעס שלהם, למה שיעניין אותם מה עושים חסידות מסויימת?

אני זוכר את הפילוג בויזניץ כאן במ"ע כאשר האדמור הצעיר הורה לחסידיו לעזוב בבת אחת, הייתי מעורב בזה , וזה כבר באמת היה דרמטי, אז היה קצת מיתון כמה חודשים ומהר מאוד זה התאזן.
פשוט כי בחיפה אין המון חרדים כמו במ"ע יש שם אולי 1000 משפחות וחסידות גור מונה שם כשליש מהחרדים בהדר
ולכן כשהם מתחילים לעזוב יש היצע מטורף וגם המורל של שאר הציבור שם ירד כי הם היו שם הקהילה הגדולה ביותר
וזה הסיבה לירידה

360 מעלות

משתמש פעיל
עיצוב גרפי

דאון

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
הליטאים בהדר לבד פי ארבע לפחות מהם
חוץ מהספרדים
ובעלז
וכו
אני גרתי שם כמה שנים וזה היה המצב הם היו חלק מרכזי מאוד בעיר
בעלז לא עולה שם על ה 100 משפחות ולטאים גרים שם בכל העיר

ישראל אשר בך אתפאר

משתמש מקצוען
מישהו הציע לאחד מבני המשפחה להיפגש עם
ח"כ מזרוחניק מפורסם בכנסת, הוא הגיע, והתמונה פורסמה וכו'

למחרת הגיעה למודיעין עילית לבית המשפחה, משלחת גדולה ומכובדת של חברי כנסת מכל המפלגות החרדיות, והעניינים התחילו לזוז, ועשו בשבוע הזה מה שלא עשו שלושה חודשים.

המסקנות לשוק הדיור? ברורות. אם תהיה דרישה תהיה פעילות.
זו השיטה הכי טובה
חייבים עכשיו בתקופת הבחירות לערב חזק את בן גביר במצוקת הדיור החרדית
והח"כים החרדים כבר יריבו ביניהם מי יעזור יותר
יש רק בעיה אחת שהכל זה הבטחות של לפני בחירות שלא באמת שוות משהו

ישראל אשר בך אתפאר

משתמש מקצוען
יש רחוב שלם בבית שמש חרדים קנו וילות שהפכו בהוקוס פוקוס לרבי דירות, אני אישית ערכתי חלק מהחוזים שם. לאחרונה הקלאפטע הזאת התלבשה על הרחוב הזה ומאמללת את חייהם של עשרות משפחות תמימות.

הנחמה היחידה זה שהיא תאונת עבודה שתתוקן במהרה (עוד שנה בחירות שם ואין ספק שהציבור החרדי למד את הלקח)
אני מאוווווווווווווד מקווה שהציבור החרדי למד לקח ויהיה מועמד חרדי מוסכם
כי אם החרדים יתפלגו היא תנצח

מוישי פרומן

משתמש מקצוען

בייסי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אוטומציה עסקית
סיכוי סביר שאיזה מקום אחד יצליח ושם יגיעו כל החרדים שבאיזור ולא יתפזרו בכל מקום.
מהיכן נדע באיזה מקום זה יהיה ?

אולי הר-יונה ?
אולי חיפה ?
אולי צפת ?
אולי בכלל בדרום ?

לכן,
כשלא יודעים מה העתיד, מסתכלים על עכשיו.
מי שטוב לו לגור בפריפריה והוא מוצא שם את מקומו מבחינה אישית וכלכלית, נהדר !
ומי שטוב לו במרכז והוא עובר לפריפריה בגלל ה'עתיד' ו/או מסיבה כלכלית.
לא כדאי לעבור,
מהיכן שבפריפריה יהיה לו יותר כסף ?
אולי לא יהיה לו בכלל יותר כסף והוא רק לא ימצא את מקומו
התשובה הוא גם וגם,
זוכרים שהיה תקופה שבנו 4 ערים חרדיות, בנוסף על אשדוד.
בית שמש, מודיעין עילית, ביתר, אלעד.
ומה קורה שמה היום.

עכשיו בכלל אין מבחר כזה, מה יש כבר 'חרדי לגמרי'?
הר יונה, פוריה, אולי איזה שכונה בעפולה, חריש??
אם היום בכל אזור כזה יש לפחות 400 משפחות, ועוד לא יודע כמה בבנייה [לאנשים שכבר קנו את הדירות], אני לא חושב שזה נכנס בגדר הימור, להגיד שבס"ד עוד שנתים עד 5 שנים גג. אנחנו שכל אלו הופכים למכרזים חרדיים מכובדים.

נערך לאחרונה ב:

די

משתמש סופר מקצוען
כי אם החרדים יתפלגו היא תנצח
גם אם החרדים יתפלגו, בלוך ודאי לא תקבל 40% בסבב הראשון, ובסבב השני זה חרדי מולה שוודאי הוא ינצח (אלא אם כן יהיו קהילות חרדיות שילכו איתה שאז זה סיפור אחר) אבל זה במאמר המוסגר כי זה לא נושא האשכול.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה