איפה כדאי לקנות דירה בתקופה הזאת

מצב
הנושא נעול.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אגב קרית אתא, יש שם בניין ע נ ק של קרצ'ניף שמשמש 10% למניין זקנים ו90% ליונים ושועלים. מצוה גדולה לפדות את המקום ולהשיבו לימי פאר.

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
יש לי הצעה: כשאתם מגיעים, תגיעו בבקשה בתחבורה ציבורית, כן כן זה לא עבירה שהרב אשר ייסע ברכבת או אוטובוס באופן חד פעמי. רק ככה תוכלו להרגיש את הבעייה המרכזית שאתם יכולים לפתור.
מה גם שזה גימיק מעולה...שבטוח יביא הרבה מצביעים

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
חוף ים בקרית אתא? משהו חדש שלא ידעתי? אם הכוונה לעיר הקרובה, אז חסר כאן את היתרון הענק של קרית אתא : 7 דקות מרכסים (ככה האברייכים יכולים לשלוח לחיידר הרב ולא צריכים לשלוח לברדיצ'בסק שיישאר לבעלבתים של קרית אתא)...
התכוונתי לכל האזור של חיפה/קרית אתא/רכסים.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אתה צודק לגמרי שצריך ערים חרדיות לגמרי,
אבל מה שכתבת על המרכז והפריפריה לא כ"כ ברור
רבים במרכז קונים בשכונות מעורבות (גבעת זאב ק יובל ג המבתר פסגת זאב נוה יעקב בית שמש מתחרדים וכו')
רבים בפרפריה קונים בערים ושכונות חרדיות (רכסים הר יונה נתיבות אופקים פוריה מיצד מעלה עמוס וכו')

והאמת היא כמו שכתבת "הבעיה היא שאנשים מסתכלים על אוירה ציבורית ולא עושים מה שטוב להם,"
ולכן בהחלט צריך להסביר לציבור ולשנות אוירה, וזה חשוב מאוד מאוד
רבים מכירים טובה על כך שהאירו להם את העינים לדעת מה קורה "מעבר להרי החושך"
האנשים שגרים במקום כל כך נהנים שם שהם לא חשים את הבידוד שאנחנו חושבים שהם חשים.

המחותן שלי זכרונו לברכה היה גר בצפת (הסבא שלו רבי גדליה קעניג שכנע את ילדיו ונכדיו ללכת לגור בצפת ליישב את השממה הרוחנית, הרבה לפני שהגיעו מאור חיים וכל היתר),

אני זוכר שדברנו פעם משהו לגבי בני ברק, והתגובה הטבעית שלו הדהימה אותי:

"בני ברק? זה מקום רחוק"

הוא כל כך אהב כל אבן בצפת ואת הציון במירון, שכל מקום אחר נמדד לפי המרחק מצפת.

ככה צריכים לבנות את התודעה.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
מה גם שזה גימיק מעולה...שבטוח יביא הרבה מצביעים
ויגרום להם להרגיש מה הם יכלו לעשות והם עדיין יכולים (אין לי ספק שהגברת מיכאלי אינה שייכת למקהלה של אנטי חרדים בחריש. אם ידברו איתה על אוטובוס לבני ברק היא לא תתנגד לדעתי, אבל הרי אסור לדבר איתה וכו')

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
זה לא קשור לכאן אבל קצת כן קשור:

יש לי בן דוד שני, אברהם משה בן גיטל קליינרמן, שנעדר מביתו כבר שלושה חודשים והמשטרה לא עשתה כלום. המשפחה לא הצליחו להפעיל את הכפתורים הנכונים ולא הבינו למה.

לפני שבועיים חל מהפך:

מישהו הציע לאחד מבני המשפחה להיפגש עם ח"כ מזרוחניק מפורסם בכנסת, הוא הגיע, והתמונה פורסמה וכו'

למחרת הגיעה למודיעין עילית לבית המשפחה, משלחת גדולה ומכובדת של חברי כנסת מכל המפלגות החרדיות, והעניינים התחילו לזוז, ועשו בשבוע הזה מה שלא עשו שלושה חודשים.

המסקנות לשוק הדיור? ברורות. אם תהיה דרישה תהיה פעילות.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
התכוונתי לכל האזור של חיפה/קרית אתא/רכסים.
חיפה זה משהו שאני ממש לא מבין איך המחירים ירדו (תפסיקו להאמין לסיפורים של הזיהום אויר, זה משהו עמוק יותר). עיר במחיר של פחות מפריפריה ובלי כל החסרונות שנאמרו כאן:

תחבורה - סדירה ורציפה לכל מקום שרוצים ובמהירות.

חינוך - עשרות סוגי מוסדות לבחירה.

רבנים - עשרות גדולי תורה ממש מכל החוגים, עשה לך רב והסתלק מהספק.

מסחר ותעסוקה - כל מה שיש במרכז יש כאן.

הציבור החרדי - בהדר לבדה למעלה מ3000 משפחות. זה יותר מכל הפריפריות החדשות גם יחד.

מחירי הדירות - 600K לדירה נורמלית.

מוסדות - כל הנצרך, בתי כנסת ענקיים שרק ממתינים לנו, ובנתיים סוגרים במחציות גבס כי אין צורך בכל הבניין.

אז למה זה לא מצליח? ולמה המחירים רק יורדים?

כוויינישט!

שטייסל מערכות מיזוג

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אני זוכר שדברנו פעם משהו לגבי בני ברק, והתגובה הטבעית שלו הדהימה אותי:

"בני ברק? זה מקום רחוק"

הוא כל כך אהב כל אבן בצפת ואת הציון במירון, שכל מקום אחר נמדד לפי המרחק מצפת.

ככה צריכים לבנות את התודעה.
ככה התודעה בנויה !
רק כל אחד מודד אותו ממבט שלו תשאל
בני ברקי: איפה זה קרית הרצוג / שיכון ויזניץ
תשובה : מאחורי הרי החושך
ירושלמי: איפה נוה יעקב / רמת שלמה / אפי ^ מא"ש
תשובה : סוף העולם שמאלה
ביתר ,בי"ש , אלעד
בקיצור כל אחד שמסתובב רק 4 אמות שלו כל מקום אחר
זה מאוד רחוק בשבילו
למה בחו"ל (ארה"ב לונדון קנדה )כמה זמן לוקח מ- הבית עד מוסדות לימוד ..
כ-שעה
בארץ ? רבע שעה (אוי זה נוראה רחוק אין לי כוח ללכת ברגל ניקח אוטובוס)
(ארץ הצבי בחו"ל זה שעה ואז נגמר הכוח בישראל זה קורה אחרי רבע שעה )

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
ויגרום להם להרגיש מה הם יכלו לעשות והם עדיין יכולים (אין לי ספק שהגברת מיכאלי אינה שייכת למקהלה של אנטי חרדים בחריש. אם ידברו איתה על אוטובוס לבני ברק היא לא תתנגד לדעתי, אבל הרי אסור לדבר איתה וכו')
אז משרד השיכון-היה כדאי שישאר
אז משרד התחבורה-אולי גם?
ואולי בכלל כשהחכים החרדים יושבים על השיבר
הם מרגישים יותר מידי בנח לא לעשות עבורינו יותר מידי?

קפיץ

משתמש פעיל

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
הכל נכון חוץ משני נתונים אלו
חינוך - אני מודה שאני לא בקי, אבל תארתי לעצמי שאם יש ליטאים (שני הסוגים) חסידי ויזניץ (שלושה סוגים), גור (שני הסוגים) ויש גם הרבה ספרדים, אז חייב להיות שיש הרבה סוגים של חיידרים. איפה טעיתי?

לגבי המחירים - כבר דיברנו על כך שכמו על בני אדם, גם בדירות אין הגדרה מדוייקת מה זה דירה נורמלית....

אני למשל עשיתי לא מזמן חוזה של קניית דירה בהשלוח (חרדי לחלוטין) 65 מטר ב599K זה לא זול? איפה ישך כזדבר?

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
אולי כדאי לשאול את התושבים ברחוב מיכאל איך הם מרגישים כשהערבים באים אלינו

גילוי נאות אני לא חיפאית פשוט מכירה
שום ערבי לא מגיע לרחוב מיכאל, אלא אם כן הוזמן לעבודת שיפוצים.

"באים אלינו" הכוונה לכלל היהודים, ערבים שמגיעים לגור במקומות יהודים, בד"כ הם נוצרים או חלשים מבחינה דתית והזדהות לאומית.

לדוגמא:

בנוף הגליל יש אחוז גבוה מאוד של ערבים (לא נגיד כמה, גם כי זה נתון לוויכוח וגם כי זה יקפיץ כאן את התושבים שחברים כאן) .

למעשה, עד לרגע זה, עד כמה שידוע לי, אין אפילו מסגד אחד קטן בכל העיר!

זה אומר הרבה על העירייה, שעושה להם את מה שחריש עושה לנו ומצליחה פחות, אבל זה בעיקר אומר על סוג הערבים שמגיעים לשם לכתחילה, זה כמו חרדים שזולגים לגור בקרית שמואל וד"ל.

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען

360 מעלות

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לפני שבועיים חל מהפך
באשכול עליו טענו שהמהפך התחיל בזכות אלחרר פעיל טוויטר
אני למשל עשיתי לא מזמן חוזה של קניית דירה בהשלוח (חרדי לחלוטין) 65 מטר ב599K
אפשר לשער שזה דירה של שניים וחצי חדרים קומה שלישית צריכה שיפוץ יקר מאוד
ולא בדיוק אידיאלי ליותר מזוג פלוס שלש

דאון

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
חיפה זה משהו שאני ממש לא מבין איך המחירים ירדו (תפסיקו להאמין לסיפורים של הזיהום אויר, זה משהו עמוק יותר). עיר במחיר של פחות מפריפריה ובלי כל החסרונות שנאמרו כאן:
תבין שזה עיר מצוינת שהייתה בעלית מחירים
אבל מכיון שמעל 100 משפחות מחסידות גור עזבו שם בבת אחת זה יצר מיתון

360 מעלות

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
שום ערבי לא מגיע לרחוב מיכאל,
מודה שאני לא בקי
יש שמה שוכרים ערבים לאחרונה לפי מה ששמעתי

אגב, העיד בפניי לפני חודש מרא דאתרא דנתיבות שליט"א כי בכל האיזור שנמצא בתוך העירוב המהודר (לשון עדינה לרמז שזה החרדים הישיבתיים) לא נפל בעולם טיל, גם לפני כיפת ברזל.
ידוע גם על אופקים ותפרח
ובאמת מדהים לראות בשמירה האלוקית על הדבקים במצוותיו

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה