לא יודע מה את מגדירה כאזורי ביקושאזורי הביקוש בירושלים עלו באחוזים קטנים גם לקניה וגם לשכירות
אבל השכירות באיזור רוממה גוש שמונים וכו'
עלו בשנתיים האחרונות בסדר גודל לדירת 4 חדרים מ 8000 ל 11000 +
לא יודע מה את מגדירה כאזורי ביקושאזורי הביקוש בירושלים עלו באחוזים קטנים גם לקניה וגם לשכירות
מספרים בבקשהממש ממש לא נכון!
המחירים עלו ברמות הזויות והביקוש עוד יותר הזוי
השבוע פרסמתי דירה למכירה - עשרות התקשרו ומתוך 10 שהכנסתי לראות את הדירה 9 רוצים לסגור. זה עולם מטורף
דיברתי על קנייה לגבי שכירות זה עניין של נוחות והכן בירושלים יש אזורים שאנשים מוכנים לשלם עליהם ביוקרלא יודע מה את מגדירה כאזורי ביקוש
אבל השכירות באיזור רוממה גוש שמונים וכו'
עלו בשנתיים האחרונות בסדר גודל לדירת 4 חדרים מ 8000 ל 11000 +
לא דיברתי על אחת שלא מתכוננת לחזור לעבודה. אלא על קושי זמני וכדומה.הם ימכרו את הדירה וילכו לגור בכסיף (או ג'לג'וליה, מה שיהיה רלוונטי באותו זמן)
כן פחות אטרקטיבי, אבל בלי ביקורי הוצל"פ ועיקולים.
לעבודה היא ממילא כבר לא צריכה להיות קרובה.
ממש לא. הם יכולים להגיע למצב הזה אחרי 15 שנה, כשהם שילמו בקושי חצי מהמשכנתא.כשהמשפחה הנ"ל תגיע למצב שהזכרת, זה יהיה בעז"ה אחרי שהם שלמו 1500000 ממחיר הדירה, אז הם יוכלו לקחת משכנתא נמוכה עם החזר של 500 שח בחודש.
דירות פרימיום 150 מ"ר ומעלה נמכרות במחירים של 40K למ"רמספרים בבקשה
לא הצעתי לגור בשכירות. לדעתי צריך לגור בפריפריה.ואם היא בשכירות היא צריכה לעבור דירה לדירה יותר גדולה ולהוסיף עוד 2000₪ בחודש
וכל שנה המחיר עולה בעוד כמאתיים שקלים
ולפעמים המשכיר מכר את הדירה והיא צריכה לחפש דירה חדשה ולפעמים עם תיווך
ולפעמים הרהיטים מתפרקים מהמעברים האלו
ואז צריך ריהוט חדש
ואכן אלו הם אזורי הביקוש בירושליםהכן בירושלים יש אזורים שאנשים מוכנים לשלם עליהם ביוקר
ואותם אנשים לא חוסכים גם בשאר ההוצאות שלהם
אני גם שואלת את עצמי אותה שאלהבכל פעם שאני קורא בעלוני קופת העיר על משפחה שגרה בבני ברק או בירושלים, וסובלת חרפת רעב - אני שואל את עצמי: אז למה שלא ימכרו את הדירה היקרה שלהם, וילכו לגור בטבריה?
מעניין. משום מה זה לא קורה.
כולם מסכימים שצריךלא הצעתי לגור בשכירות. לדעתי צריך לגור בפריפריה.
תגיד לי מתי פעם אחרונה ביקרת בחריש צא מהבועה!!!הבעיה בחריש זה לא הערבים אלא התת אנושות של בני אדם שהגיעו ממקומות אחרים בשביל להגיע למקום לגור כי לא היו שוכרים בהתחלה לאלפי הדירות שנבנו שם - הערבים שבאו לגור שם זה רק חלק מהתופעה.
הבעיה שממשיכים לבנות שם אלפי דירות ללא דורש - למעלה מ50% מהרוכשים דירות בחריש רוכשים להשקעה ולא למגורים, המחירים טיפסו שם בלי שום סיבה הגיונית.
בחריש יש את הזן הכי נמוך של ישראלים לצערי
ולפני עשור מה היו המחיריםדירות פרימיום 150 מ"ר ומעלה נמכרות במחירים של 40K למ"ר
דירה רגילה (ממוצע) 32K עד 34K למ"ר
שיווקו את תנובה לפי 25, לא?ולפני עשור מה היו המחירים
חבר היפנה את תשומת ליבי לפורום החשוב הזה, אז ביקשתי שירשום אותי שאוכל להגיב.
רק לי אין ידידים וחברים......אין זה מדרכי לכתוב במה שאינו המקצוע שלי (למי שדחוף תוכן שלי יכול למצוא בשפע בפורום של המשכנתאות ), אבל ידיד הפנה אותי לאשכול הזה
26Kולפני עשור מה היו המחירים
חברים פחות אוהבים לשמוע את האמתרק לי אין ידידים וחברים......
נו אז זה אפילו לא הכפיל בעוד שבב"ש וק"ס זה יותר מפי שלוששיווקו את תנובה לפי 25, לא?
מחירי השכירות הם עולים בהתאמה למחירי הדירותלאחר שחפרתי על רוב האשכול שמתי לב שיש נתון שאף אחד לא דיבר עליו
וזה הקשר בין מחירי השכירות לבין מחירי הדירות
שכל זמן שמחירי השכירות לא יעלו באותו הקצב בסוף מחירי הדירות יעצרו
בגלל שבשלב מסויים לא יהיה שווה לקנות דירות גם למשקיעים וגם לפרטיים:
למשקיעים, בגלל שיצטרכו להוסיף כסף למשכנתא כל חודש מכיוון שהשכירות לא מכסה את המשכנתא
לפרטיים, ברגע שהשכירות הרבה פחות ממשכנתא אז זוגות יעדיפו לגור בשכירות
ומחירי השכירות לא אמורים לעלות משמעותית מכיוון ששכירות זה הוצאה ולא השקעה אז כל זמן שהמשכורות לא יעלו בהרבה מחירי השכירות גם לא יעלו [רק אם יהיה מחסור בדירות בכל הארץ]
ולדעתי זה הסיבה שבאחוזים מחירי הדירות בירושלים לא עלו בהרבה בעשור האחרון בגלל שזה הגיע לתקרה מסוימת
שאנשים כבר העדיפו בית שמש וזה מה שקורה עכשיו בבי"ש וק"ס שמחירי השכירות לא מכסה את המשכנתא ולכן המחירים לא ימשיכו לעלות כיוון שאנשים יעדיפו לקנות בפריפריה או לשכור באזורי ביקוש
על הנייר בערך שנת 2011שיווקו את תנובה לפי 25, לא?
דווקא בהייטק יש כריות ריפוד לתקופות קצרות בהם אי אפשר לעבוד (קרנות השתלמות, כספי פיצויים)לא דיברתי על אחת שלא מתכוננת לחזור לעבודה. אלא על קושי זמני וכדומה
כבר יותר מעשור שמחירי השכירות די מדשדשים בירושלים ובית שמש ואין לי מושג מה קורה באזורים אחריםמחירי השכירות הם עולים בהתאמה למחירי הדירות
על דרך כלל
בינתיים זה לא הדביק את הקצב של השנה האחרונה
אבל בהכרח זה ידביק באיזה שלב
אם זה לא ידביק
זה אומר שיש הרבה מאוד משקיעים
וברגע שהם ימכרו אז שוב מחירי השכירות יעלו(כי יהיה פחות דירות)
ובהכרח שזה יגיע לנקודת שיווי משקל כלשהי
ובלי קשר אנשים מעדיפים לשלם יותר על דירה
כי זה הדירה שלהם ומבחינה פסיכולוגית אנשים תמיד יעדיפו לגור בנכס משלהם
בנוסף לרווחים המשניים של לעבור מדירה לדירה ולהיטלטל כל פעם למקום אחר
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ת'
קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי: