דרוש מתכון איך מכינים ערייס ביתי?

אפרתEfrat

משתמש רשום
על הפלנצ'ה או בתנור על גריל, אין לי מנגל
ילך עם חזה עוף טחון ולא בשר?
 

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
אני מכינה באחת משתי אופציות:
1. טיגון במחבת עם מעט מאד שמן (רק ריסוס) על הצד הפתוח עד שהבשר משנה צבע, אחר כך על צידי הפיתה. לאחר מכן אפיה בתנור למשך 8 דקות
2. בטוסטר- בתחילה מעמידה על הצד הפתוח עד שמשנה צבע (הטוסטר נשאר פתוח, כמו פלנצ'ה בעצם)
ואז משכיבה בטוסטר וסוגרת

בכל מקרה משמנת את הפיתות עם שמן זית

לא ניסיתי עם עוף
 

שין אלף

משתמש צעיר
עושה מלא עם עוף טחון טעם שונה אבל טעים..
1/2 ק"ג עוף טחון
בצל קטן - קוביות פצפונות
1/2 עגבנייה מגורד גס
מעט פטרוזיליה קצוצה קטן קטן
1 שן שום כתושה מלח, צ'ילי גרוס, גריל עוף קצת אבקת מרק, סומק, פפריקה, פלפל שחור (ניתן כמובן לשנות את הרכב התבלינים לפי הטעם)
מערבבת היטב ביטב
ממלאה ברבעי פיתות
מורחת בשמן מכל הכיוונים (2 צדדדים של פיתה ו2 צדדים של עוף)
מטגנת על הפלנצ'ה כשהיא רותחת על להבה נמוכה (כדי שהעוף יהיה מוכן) מכל הכיוונים...
להגיש כמובן חם...
בהצלחה רבה!!
 

אפרתEfrat

משתמש רשום
עושה מלא עם עוף טחון טעם שונה אבל טעים..
1/2 ק"ג עוף טחון
בצל קטן - קוביות פצפונות
1/2 עגבנייה מגורד גס
מעט פטרוזיליה קצוצה קטן קטן
1 שן שום כתושה מלח, צ'ילי גרוס, גריל עוף קצת אבקת מרק, סומק, פפריקה, פלפל שחור (
מה זה סומק? טעות סופר?
אין לי עלים בכלל, רק סלרי שנראה לי לא מתאים.
יעבור בלי?
 

שין אלף

משתמש צעיר
מה זה סומק? טעות סופר?
אין לי עלים בכלל, רק סלרי שנראה לי לא מתאים.
יעבור בלי?
אולי צריך לכתוב סומאק... זה תבלין
ואכן יעבור בלי עלים... למרות שמוסיף....
ואני מגישה עם מלא רטבים - טחינה ועגבניות כמו שכתבו וגם ספייסי מיונז שהוא ממש חובה אצלנו ובאמת סלט וצ'יפס מתאים מאוד
 

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
מתכון מקסים של @shira bira
 

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
איך אני יכולה לוודא שזה מוכן מבפנים? טיגנתי על הפלנצה בחום נמוך, 2 הצדדים הפתוחים של הפיתה כבר צלויים ממש, אבל הבפנים נראה לי לא ממש.
@שין אלף @ווילי וונקה
תנסי לפתוח בעדינות ולראות אם עדיין אדום
כל עוד אדום תשאירי על הפלנצה
או תכניסי לתנור
 

מישהו משהו

משתמש רשום
אני מכינה את זה
מעולללה!!
 

shaini

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
יש מתכון מעולה של עראייס בטורטיות,
הכנתי עם עוף טחון
ממלאים כל טורטיה ומגלגלים, מסדרים כמה טורטיות לרוחב צמודות אחת לשניה, משחילים שיפודים לרוחב הטורטיה במרווחים סבירים ואז חותכים בין שיפוד לשיפוד, כך שיוצא כמו ''פיציות'' עראייס (לכן כדאי לחתוך בצורה שהשיפוד לא יצא אבל שלא יהיה מדי עבה). על כל שיפוד יש כמה פיציות.
יוצא מצוין על מנגל.
 
יש מתכון מעולה של עראייס בטורטיות,
הכנתי עם עוף טחון
ממלאים כל טורטיה ומגלגלים, מסדרים כמה טורטיות לרוחב צמודות אחת לשניה, משחילים שיפודים לרוחב הטורטיה במרווחים סבירים ואז חותכים בין שיפוד לשיפוד, כך שיוצא כמו ''פיציות'' עראייס (לכן כדאי לחתוך בצורה שהשיפוד לא יצא אבל שלא יהיה מדי עבה). על כל שיפוד יש כמה פיציות.
יוצא מצוין על מנגל.
זה לא אותו דבר
זה טעם שונה לגמרי
 

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
מתכון מקסים של @shira bira
זה מעולה, המתכון הקבוע שלנו לעראייס.
הכנו במנגל ברבעי פיתות, התבשל היטה גם מבפנים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צח

א מִזְמוֹר שִׁירוּ לַיי שִׁיר חָדָשׁ כִּי נִפְלָאוֹת עָשָׂה הוֹשִׁיעָה לּוֹ יְמִינוֹ וּזְרוֹעַ קָדְשׁוֹ:ב הוֹדִיעַ יי יְשׁוּעָתוֹ לְעֵינֵי הַגּוֹיִם גִּלָּה צִדְקָתוֹ:ג זָכַר חַסְדּוֹ וֶאֱמוּנָתוֹ לְבֵית יִשְׂרָאֵל רָאוּ כָל אַפְסֵי אָרֶץ אֵת יְשׁוּעַת אֱלֹהֵינוּ:ד הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ פִּצְחוּ וְרַנְּנוּ וְזַמֵּרוּ:ה זַמְּרוּ לַיי בְּכִנּוֹר בְּכִנּוֹר וְקוֹל זִמְרָה:ו בַּחֲצֹצְרוֹת וְקוֹל שׁוֹפָר הָרִיעוּ לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ יי:ז יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:ח נְהָרוֹת יִמְחֲאוּ כָף יַחַד הָרִים יְרַנֵּנוּ:ט לִפְנֵי יי כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בְּמֵישָׁרִים:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה