דיון סעודת שבת קיצית בבוקר מה אתם מכינים?

שישפן

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
האמת אני שנים עושה בלי מתכון. לפי העין
בגדול זה
(לא חייב גם טריאקי וגם צילי... או זה או זה או שניהם. יצא לי אפילו לעשות במקום סילאן... וכן במקום נודלס לפעמים עשיתי עם אטריות רחבות של אוסם או מקרוני....)
ויש עוד הרבה מתכונים דומים ברשת
זה באמת מאד טעים אבל לדעתי לא מתאים לשבת..
 
זה הדבר הכי טעים בעולם במיוחד לאחר צומות וכו עם לחם שלם בתנור קריספי וירקות ושוקו ווואאאאאווווו זה כזה טעיים שווה לנסות לשבת בבוקר


מתכון "זום" – 3-2 מנות


החומרים


2 כפות גדושות של קמח
1 גביע אשל
1 גביע (של האשל) מלא מים
21 גביע שמנת
21 כפית זחוק
21 כפית מלח
מעט מיץ לימון


אופן ההכנה​


שמים את כל המצרכים בתוך סיר פרט לקמח והמים.
מערבבים את הקמח והמים, שלא יווצרו גושים, ומוסיפים לסיר.
מבשלים על אש גבוהה ובוחשים,כ-10 דקות.עד לרתיחה.
ויש המוסיפים אז חתיכות לחם קטנות כמו פתות,
והברכה על הפתות
דהיינו פירורי לחם המבושלים בכלי ראשון
-אם אין בהם אפילו פירור אחד בשיעור כזית (כ-17 גרם)
אע"פ שנראה שיש בו תואר לחם,
ברכתו, בורא מיני מזונות אפילו כשקובע עליו סעודתו, ולאחריו על המחיה.
-ואם יש בהם פירור אחד כשיעור כזית,
ברכתו המוציא ופוטר את שאר הפרוסות הקטנות.
 

וילה

משתמש פעיל
לא מותרים על חמין - זה ''המאכל'' של השבת באוכל!
ולמי שמעוניין אנחנו מכינים בחמין רולדת בשר! טעימה והכי חשוב קלה
(פלוס בשר , תפו''א, בטטה, קישקע פרוה, ביצים, גריסים וחיטה כרגיל)
וכדי להקל על האכילה מגישים בתחילה ביצים עם רוטב של החמין, גריסים וקישקע ורולדת בשר
ורק אח''כ בשר ותפו''א...
בכללי הולכים על חמין קליל יותר בתיבול וכו'
 

השם אוהב אותי

משתמש פעיל
אשמח למתכון....

17213987661616430831037736417473.jpg
 

yossilang

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
ממולאים שונים: פלפלים קטנים ממולאים בבשר, פטריות ממולאות בפיטריות קצוצות עם בשר, חציל מגולגל עם בשר וכתוספת אורז מלא עם ירקות קצוצים.
 

blue eagle

משתמש מקצוען
חשבתי ששמים צונט בגלל שאסור שזה יתבשל בשבת
לא, זה להוציא מליבם של צדוקים שטענו שאסור שתהה אש דולקת בכלל כל השבת, דלא כחכמי ישראל שפירשו את התורה שאסור להצית את האש בשבת, אבל אם הציתו מערב שבת מותר,
עד כדי שכתוב על זה בראשונים שמי שלא אוכל חמין בשבת אז הרי הוא מין (כופר), יש על זה המון בפוסקים שיש עניין שיהיה סיר מערב שבת על הפלטה!
 

טליייה

משתמש פעיל
צולנט כבד לנו מידי
מה אתם מכינים
ואם אפשר לתת מתכונים מדוייקים?

אנחנו לפעמים עושים צולנט אורז לאחרונה משהו לימד אותנו
זה ככה
לבשל אורז (כפי הצורך) חצי בישול (עד שהמים רותחים)
אח"כ לשטוף מהמים לתבל בשמן זית מלח פלפל שחור +_טימין/רוזמרין/יש ששמים קינמון/זירעי כוסברה טחונה.
לטגן 2 בצלים חתוכים גס בשיר שבו אתם מכינים את התבשיל
לשים מעל פרוסות תפו"א עבות
ומעל פרוסות דלעת עבות ומעל קצת מהאורז
ואז שמים עוף משומן בשמן זית פלפל שחור תבלינים....(לא מבושל בכלל)
ומעל את שאר האורז
ניתן לשים שוב עוף מלמעלה +פרוסות דלעת מפוזרות...
(פעמים ששמים חתיכות חזה עוף בתוך האורז)
מגביהים את האש עד לרתיחה (זה קורה מהר כי אין נוזלים)
ואז שמים על האש הכי נמוכה שקיימת לכם בבית אני ממניך את הלהבה הכי קטנה עד שלב לפני שכבת)
בין המכסה לסיר שמים נייר כסף שיהיה אטום
בשבת בבוקר אפשר כבר להוציא את הנייר כסף
עונג שבת אמיתי!

נ.ב. אם מכינים עם אורז מלא אז לבשל קודם את האורז קצת יותר (רק שיפתח ולא שיתרכך) ולתבלן יותר עם שמן זית / תבלינים....
זה חמין עירקאי- קוראים לזה טבית
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צח

א מִזְמוֹר שִׁירוּ לַיי שִׁיר חָדָשׁ כִּי נִפְלָאוֹת עָשָׂה הוֹשִׁיעָה לּוֹ יְמִינוֹ וּזְרוֹעַ קָדְשׁוֹ:ב הוֹדִיעַ יי יְשׁוּעָתוֹ לְעֵינֵי הַגּוֹיִם גִּלָּה צִדְקָתוֹ:ג זָכַר חַסְדּוֹ וֶאֱמוּנָתוֹ לְבֵית יִשְׂרָאֵל רָאוּ כָל אַפְסֵי אָרֶץ אֵת יְשׁוּעַת אֱלֹהֵינוּ:ד הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ פִּצְחוּ וְרַנְּנוּ וְזַמֵּרוּ:ה זַמְּרוּ לַיי בְּכִנּוֹר בְּכִנּוֹר וְקוֹל זִמְרָה:ו בַּחֲצֹצְרוֹת וְקוֹל שׁוֹפָר הָרִיעוּ לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ יי:ז יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:ח נְהָרוֹת יִמְחֲאוּ כָף יַחַד הָרִים יְרַנֵּנוּ:ט לִפְנֵי יי כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בְּמֵישָׁרִים:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה