דיון סעודת שבת קיצית בבוקר מה אתם מכינים?

רבקה 000

משתמש חדש
לגבי החמין ממש לא חייב להכין אלא צריך משהו חם לעניין הזה אפשר גם קפה/תה חם
 

מיכל הולנד

משתמש פעיל
אנחנו לפעמים מכינים סלט שניצל, סלט עוף או סלט בשר טחון. (אבל זה חוץ מהצונט)
בגדול זה סלט חסה רגיל, והתוספת הבשרית.
אם זה עם בשר- אז גם דוריטוס טבעי.
 

הגרפולוגית

משתמש פעיל
בלת"ק
אני מכינה בלינצ'ס או בורקס עם רוטב כבד ופטריות.
מכינה רוטב פטריות קצת יותר נוזלי מהרגיל
ומוסיפה יחד עם הפטריות גם כבד
והרוטב עומד על הפלטה כבר מכניסת שבת.
רק שימו לב להלכות בישול, יש דרכים לערות את הרוטב על הבורקס.
 

The Music Princess

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הנדסת תוכנה
אצלינו הכי הולך שניצלונים ופירה, לפעמים גם טורטיות ממולאות בירקות/עוף וכו...
 

EfratHL

משתמש פעיל
רעיון שעשיתי לאחרונה כשהיה לי שבוע עמוס ולא היה לי כח להכין (ולאכול...) יותר מדי
הכנתי לליל שבת עוף בנינגה עם סטייקים של כרוב סגול, עגבניות ובצל עם רוטב של שום כתוש, שמן זית ודבש
בבוקר קצצתי את העוף והירקות שנשארו (הכנתי מראש יותר) הוספתי חסה טריה ובצל סגול
שפכתי קצת מהרוטב ויצא סלט עוף מהמם

הכנתי גם לקס (סלמון כבוש) למנה ראשונה, זה כלום עבודה וטעים מאד
 

ר ל

משתמש פעיל
צילום מקצועי
בלת"ק
אני מכינה בלינצ'ס או בורקס עם רוטב כבד ופטריות.
מכינה רוטב פטריות קצת יותר נוזלי מהרגיל
ומוסיפה יחד עם הפטריות גם כבד
והרוטב עומד על הפלטה כבר מכניסת שבת.
רק שימו לב להלכות בישול, יש דרכים לערות את הרוטב על הבורקס.
רוטב פטריות מערב שבת עד שבת בבוקר
לא מתקלקל ?
 

שלום ל.

משתמש פעיל
צילום מקצועי
בשרי על הבוקר לא בא בחשבון!!!!!
באיזה שעה אתם אוכלים שזה על הבוקר
לגבי החמין ממש לא חייב להכין אלא צריך משהו חם לעניין הזה אפשר גם קפה/תה חם
בהחלט אפשר תה/קפה כי המים גם כן רותחים כל הלילה
אבל יש ענין גם לאכול בשרי כמובן שאפשר לשתות תה ולאכול משהו אחר בשרי

אבל אצלינו לא מוותרים על צולנט זה המאכל השבתי
גם בקיץ
 

leha19

משתמש רשום
ועל זה כתב רבינו זרחיה הלוי ז"ל בספר המאור חרוז בחרוזים ): תקנת רבותינו היא לענג את השבת בחמין, וכל מי שאינו אוכל חמין צריך בדיקה אחריו אם הוא מין, ואם מת יתעסקו בו עממין, ולהזמין לבשל להטמין, ולענג את השבת ולהשמין, הוא המאמין, וזוכה לקץ הימין, וישמן החכמים אומרים על השמאל שהוא ימין, אנו קורין עליהם מי יתן החרש תחרישון ותהי לכם לחכמה.
 

blue eagle

משתמש מקצוען
ועל זה כתב רבינו זרחיה הלוי ז"ל בספר המאור חרוז בחרוזים ): תקנת רבותינו היא לענג את השבת בחמין, וכל מי שאינו אוכל חמין צריך בדיקה אחריו אם הוא מין, ואם מת יתעסקו בו עממין, ולהזמין לבשל להטמין, ולענג את השבת ולהשמין, הוא המאמין, וזוכה לקץ הימין, וישמן החכמים אומרים על השמאל שהוא ימין, אנו קורין עליהם מי יתן החרש תחרישון ותהי לכם לחכמה.
ישר כוח
אבל האשכול קם לא לתת תחליף לחמין (של לשון חכמים) אלא לצולנט..
יש עוד תבשילים שיכולים להיות על הפלטה מכניסת שבת...
 
נערך לאחרונה ב:

פנינה שחורה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
כמנהג השיר:
מי שמאמין אוכל חמין, ג'חנון וקובנה וביצים....
יש שבתות חמין
ויש - ג'חנון , קובנה וביצים ולסיס - תבשיל שעועית תימני
 

שולי איטח

משתמש מקצוען
צולנט כבד לנו מידי
מה אתם מכינים
ואם אפשר לתת מתכונים מדוייקים?

אנחנו לפעמים עושים צולנט אורז לאחרונה משהו לימד אותנו
זה ככה
לבשל אורז (כפי הצורך) חצי בישול (עד שהמים רותחים)
אח"כ לשטוף מהמים לתבל בשמן זית מלח פלפל שחור +_טימין/רוזמרין/יש ששמים קינמון/זירעי כוסברה טחונה.
לטגן 2 בצלים חתוכים גס בשיר שבו אתם מכינים את התבשיל
לשים מעל פרוסות תפו"א עבות
ומעל פרוסות דלעת עבות ומעל קצת מהאורז
ואז שמים עוף משומן בשמן זית פלפל שחור תבלינים....(לא מבושל בכלל)
ומעל את שאר האורז
ניתן לשים שוב עוף מלמעלה +פרוסות דלעת מפוזרות...
(פעמים ששמים חתיכות חזה עוף בתוך האורז)
מגביהים את האש עד לרתיחה (זה קורה מהר כי אין נוזלים)
ואז שמים על האש הכי נמוכה שקיימת לכם בבית אני ממניך את הלהבה הכי קטנה עד שלב לפני שכבת)
בין המכסה לסיר שמים נייר כסף שיהיה אטום
בשבת בבוקר אפשר כבר להוציא את הנייר כסף
עונג שבת אמיתי!

נ.ב. אם מכינים עם אורז מלא אז לבשל קודם את האורז קצת יותר (רק שיפתח ולא שיתרכך) ולתבלן יותר עם שמן זית / תבלינים....
רוצה להכין לשבת
אפשרי לותר על הדלעת?
 

byy

תכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
זה הדבר הכי טעים בעולם במיוחד לאחר צומות וכו עם לחם שלם בתנור קריספי וירקות ושוקו ווואאאאאווווו זה כזה טעיים שווה לנסות לשבת בבוקר


מתכון "זום" – 3-2 מנות


החומרים


2 כפות גדושות של קמח
1 גביע אשל
1 גביע (של האשל) מלא מים
21 גביע שמנת
21 כפית זחוק
21 כפית מלח
מעט מיץ לימון


אופן ההכנה​


שמים את כל המצרכים בתוך סיר פרט לקמח והמים.
מערבבים את הקמח והמים, שלא יווצרו גושים, ומוסיפים לסיר.
מבשלים על אש גבוהה ובוחשים,כ-10 דקות.עד לרתיחה.
ויש המוסיפים אז חתיכות לחם קטנות כמו פתות,
והברכה על הפתות
דהיינו פירורי לחם המבושלים בכלי ראשון
-אם אין בהם אפילו פירור אחד בשיעור כזית (כ-17 גרם)
אע"פ שנראה שיש בו תואר לחם,
ברכתו, בורא מיני מזונות אפילו כשקובע עליו סעודתו, ולאחריו על המחיה.
-ואם יש בהם פירור אחד כשיעור כזית,
ברכתו המוציא ופוטר את שאר הפרוסות הקטנות.
ומתי אוכלים בשרי ? כמדומני שיש עניין לאכול בשרי בשבת ולא חלבי
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צח

א מִזְמוֹר שִׁירוּ לַיי שִׁיר חָדָשׁ כִּי נִפְלָאוֹת עָשָׂה הוֹשִׁיעָה לּוֹ יְמִינוֹ וּזְרוֹעַ קָדְשׁוֹ:ב הוֹדִיעַ יי יְשׁוּעָתוֹ לְעֵינֵי הַגּוֹיִם גִּלָּה צִדְקָתוֹ:ג זָכַר חַסְדּוֹ וֶאֱמוּנָתוֹ לְבֵית יִשְׂרָאֵל רָאוּ כָל אַפְסֵי אָרֶץ אֵת יְשׁוּעַת אֱלֹהֵינוּ:ד הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ פִּצְחוּ וְרַנְּנוּ וְזַמֵּרוּ:ה זַמְּרוּ לַיי בְּכִנּוֹר בְּכִנּוֹר וְקוֹל זִמְרָה:ו בַּחֲצֹצְרוֹת וְקוֹל שׁוֹפָר הָרִיעוּ לִפְנֵי הַמֶּלֶךְ יי:ז יִרְעַם הַיָּם וּמְלֹאוֹ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:ח נְהָרוֹת יִמְחֲאוּ כָף יַחַד הָרִים יְרַנֵּנוּ:ט לִפְנֵי יי כִּי בָא לִשְׁפֹּט הָאָרֶץ יִשְׁפֹּט תֵּבֵל בְּצֶדֶק וְעַמִּים בְּמֵישָׁרִים:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

ותשובה ותפילה וצדקה • אתגר 111

לוח מודעות

למעלה