גם אסאדו זה כבד...תבשיל בשר אסאדו\בשר מס' 5\ מס' 2 וכו'..
גם אסאדו זה כבד...תבשיל בשר אסאדו\בשר מס' 5\ מס' 2 וכו'..
אין לי מושג ....זה חמין עירקאי- קוראים לזה טבית
זה לא טבית המתכון הזה..זה חמין עירקאי- קוראים לזה טבית
באמת למי שיש מתכונים לשבת בבוקר שיעלה!נשמע שהאוכל אצלכם וואהה, וואי גירת אותי
רוטב פטריות מערב שבת עד שבת בבוקרבלת"ק
אני מכינה בלינצ'ס או בורקס עם רוטב כבד ופטריות.
מכינה רוטב פטריות קצת יותר נוזלי מהרגיל
ומוסיפה יחד עם הפטריות גם כבד
והרוטב עומד על הפלטה כבר מכניסת שבת.
רק שימו לב להלכות בישול, יש דרכים לערות את הרוטב על הבורקס.
לא, ממש לא, אפילו שזה עם כבד, זה טעים וטוב.רוטב פטריות מערב שבת עד שבת בבוקר
לא מתקלקל ?
באיזה שעה אתם אוכלים שזה על הבוקרבשרי על הבוקר לא בא בחשבון!!!!!
בהחלט אפשר תה/קפה כי המים גם כן רותחים כל הלילהלגבי החמין ממש לא חייב להכין אלא צריך משהו חם לעניין הזה אפשר גם קפה/תה חם
ישר כוחועל זה כתב רבינו זרחיה הלוי ז"ל בספר המאור חרוז בחרוזים ): תקנת רבותינו היא לענג את השבת בחמין, וכל מי שאינו אוכל חמין צריך בדיקה אחריו אם הוא מין, ואם מת יתעסקו בו עממין, ולהזמין לבשל להטמין, ולענג את השבת ולהשמין, הוא המאמין, וזוכה לקץ הימין, וישמן החכמים אומרים על השמאל שהוא ימין, אנו קורין עליהם מי יתן החרש תחרישון ותהי לכם לחכמה.
רוצה להכין לשבתצולנט כבד לנו מידי
מה אתם מכינים
ואם אפשר לתת מתכונים מדוייקים?
אנחנו לפעמים עושים צולנט אורז לאחרונה משהו לימד אותנו
זה ככה
לבשל אורז (כפי הצורך) חצי בישול (עד שהמים רותחים)
אח"כ לשטוף מהמים לתבל בשמן זית מלח פלפל שחור +_טימין/רוזמרין/יש ששמים קינמון/זירעי כוסברה טחונה.
לטגן 2 בצלים חתוכים גס בשיר שבו אתם מכינים את התבשיל
לשים מעל פרוסות תפו"א עבות
ומעל פרוסות דלעת עבות ומעל קצת מהאורז
ואז שמים עוף משומן בשמן זית פלפל שחור תבלינים....(לא מבושל בכלל)
ומעל את שאר האורז
ניתן לשים שוב עוף מלמעלה +פרוסות דלעת מפוזרות...
(פעמים ששמים חתיכות חזה עוף בתוך האורז)
מגביהים את האש עד לרתיחה (זה קורה מהר כי אין נוזלים)
ואז שמים על האש הכי נמוכה שקיימת לכם בבית אני ממניך את הלהבה הכי קטנה עד שלב לפני שכבת)
בין המכסה לסיר שמים נייר כסף שיהיה אטום
בשבת בבוקר אפשר כבר להוציא את הנייר כסף
עונג שבת אמיתי!
נ.ב. אם מכינים עם אורז מלא אז לבשל קודם את האורז קצת יותר (רק שיפתח ולא שיתרכך) ולתבלן יותר עם שמן זית / תבלינים....
רוצה להכין לשבת
אפשרי לותר על הדלעת?
אפשר פירוט?הכנתי גם לקס (סלמון כבוש) למנה ראשונה, זה כלום עבודה וטעים מאד
אפשרי אבל הדלעת ממש נימוחה שהיא נותנת טעם מתקתק וטעים....רוצה להכין לשבת
אפשרי לותר על הדלעת?
ומתי אוכלים בשרי ? כמדומני שיש עניין לאכול בשרי בשבת ולא חלביזה הדבר הכי טעים בעולם במיוחד לאחר צומות וכו עם לחם שלם בתנור קריספי וירקות ושוקו ווואאאאאווווו זה כזה טעיים שווה לנסות לשבת בבוקר
מתכון "זום" – 3-2 מנות
החומרים
2 כפות גדושות של קמח
1 גביע אשל
1 גביע (של האשל) מלא מים
21 גביע שמנת
21 כפית זחוק
21 כפית מלח
מעט מיץ לימון
אופן ההכנה
שמים את כל המצרכים בתוך סיר פרט לקמח והמים.
מערבבים את הקמח והמים, שלא יווצרו גושים, ומוסיפים לסיר.
מבשלים על אש גבוהה ובוחשים,כ-10 דקות.עד לרתיחה.
ויש המוסיפים אז חתיכות לחם קטנות כמו פתות,
והברכה על הפתות
דהיינו פירורי לחם המבושלים בכלי ראשון
-אם אין בהם אפילו פירור אחד בשיעור כזית (כ-17 גרם)
אע"פ שנראה שיש בו תואר לחם,
ברכתו, בורא מיני מזונות אפילו כשקובע עליו סעודתו, ולאחריו על המחיה.
-ואם יש בהם פירור אחד כשיעור כזית,
ברכתו המוציא ופוטר את שאר הפרוסות הקטנות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: