עוגות/עוגיות איזה עוגה שאת מכינה את הכי אוהבת?

rivkar

משתמש מקצוען
עשיתי לכבוד שבת:
עוגת שכבות רולדה, טעימה וקלה להכנה ממתוקינג. (אני חסידה ''שרופה'' שלה :p )
מתוקינג - מתכונים קישור לאתר שלה - למתכון.
מצ"ב תמונות:צפה בקובץ המצורף 1582869צפה בקובץ המצורף 1582870צפה בקובץ המצורף 1582871
נראה מדהים
איזה גודל ביצים?
יש תחליף למרגרינה?
@rutiz ?
 

מתוקינג

מגשי אירוח מלוחים ומתוקים בכשרות העדה החרדית
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
לגבי גודל הביצים - M או L לא משנה. עובד אותו הדבר....
 

מתוקינג

מגשי אירוח מלוחים ומתוקים בכשרות העדה החרדית
מנוי פרימיום
פרסום וקופי

קאלישית

משתמש פעיל
הן לא חיות.
הם נכנסות לחום מאד מאד גבוה שמפסטר אותם
רשום במתכון לקרר מעט את השוקולד לפני הביצים,לא?!

שאלות:
לאחר הקפאה נהיה לי שכבה לבנה של מרגרינה על השוקולד, איך מונעים את זה?
באתר המדהים שלך ראיתי את העוגה הזאת (בחנות), הוספת גנאש למעלה?

מחכה לעוד מתכונים טובים שלך...
המון תודות!!!!
 

מתוקינג

מגשי אירוח מלוחים ומתוקים בכשרות העדה החרדית
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
רשום במתכון לקרר מעט את השוקולד לפני הביצים,לא?!

שאלות:
לאחר הקפאה נהיה לי שכבה לבנה של מרגרינה על השוקולד, איך מונעים את זה?
באתר המדהים שלך ראיתי את העוגה הזאת (בחנות), הוספת גנאש למעלה?

מחכה לעוד מתכונים טובים שלך...
המון תודות!!!!
מקררים מעט. ממש מעט.
כי זה מגיע לחום של 80 מעלות ++++
ובשביל פיסטור מספיק פחות (יש עוד חומרים וזה מספיק)
בכל מקרה,
לגבי שאלתך על האתר -
העוגה באתר היא בדיוק כמו המתכון. ללא שום שינוי.
אני לא מסתירה שום סוד כשאני חולקת מהידע שלי :)

לגבי המרגרינה - כנראה לא ערבבת מספיק - ממליצה לך לעבוד עם מטרפה וכשאת מקפיאה - לעטוף את העוגה. לא להכניס למקפיא כשהיא חשופה
 

קאלישית

משתמש פעיל
מקררים מעט. ממש מעט.
כי זה מגיע לחום של 80 מעלות ++++
ובשביל פיסטור מספיק פחות (יש עוד חומרים וזה מספיק)
בכל מקרה,
לגבי שאלתך על האתר -
העוגה באתר היא בדיוק כמו המתכון. ללא שום שינוי.
אני לא מסתירה שום סוד כשאני חולקת מהידע שלי :)

לגבי המרגרינה - כנראה לא ערבבת מספיק - ממליצה לך לעבוד עם מטרפה וכשאת מקפיאה - לעטוף את העוגה. לא להכניס למקפיא כשהיא חשופה
תודהההההההה
זאת עוגה אחרת?
img_8317.jpg
 

מתוקינג

מגשי אירוח מלוחים ומתוקים בכשרות העדה החרדית
מנוי פרימיום
פרסום וקופי
העוגה באתר היא בדיוק כמו המתכון. ללא שום שינוי.
אני לא מסתירה שום סוד כשאני חולקת מהידע שלי :)

למעלה בשפיץ - זילפתי קצת ריבת חלב לבקשת הלקוחה :)
 

קאלישית

משתמש פעיל
העוגה באתר היא בדיוק כמו המתכון. ללא שום שינוי.
אני לא מסתירה שום סוד כשאני חולקת מהידע שלי :)

למעלה בשפיץ - זילפתי קצת ריבת חלב לבקשת הלקוחה :)
וואו זה מדהים!!!!!!!!!!
מאוד חלק!
אני רואה שהדרך שלי עוד ארוכה :cry::(
 

chanigo

משתמש רשום
עוגת שכבות ח.בוטנים משובחת (מקור לא ידוע)
לבצק:
2 כוסות קמח
1.5 כוס סוכר
2 כפות קפה נמס
2 כפות תמצית וניל
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
2 ביצים
1.5 מרגרינה (300 גרם)
קורט מלח
למלית:
350 גרם חמאת בוטנים מתוקה(האדום)
300 גרם אבקת סוכר
0.5 מרגרינה (100 גרם)
1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
1 כוס ריצ'
100 גרם שוקולד מריר
0.5 כפית קפה נמס
לקישוט:
מעט ברס בוטנים
כוס=ח"פ שתיה קרה
תבנית ענקית ח"פ
הוראות הכנה:

1.לערבל (בחלק ההקצפה -הבלון ) את חומרי הבצק להניח בתבנית ענקית מרופדת בנייר אפיה ולשטוח בעזרת מרית/יד רטובה.
לאפות על 175 מעלות במשך 20 דקות .
לקרר.
2.לערבל (בחלק ההקצפה -הבלון ) את חומרי המילוי להניח על העוגה הקרה ולשטוח בעזרת מרית/יד רטובה.
3.להרתיח את הריצ' בסיר, להוריד ללהבה נמוכה ולהוסיף את הקפה והשוקולד שבור לקוביות ,לערבב היטב עד לקבלת מרקם חלק, לשפוך על העוגה, לטלטל מצד לצד ולפזר מעט ברס בוטנים.
להקפיא . לחתוך את העוגה כשהיא קפואה.
בהצלחה!

מצ"ב תמונות:

@קאלישית - קודם כל תודה על המתכונים המפורטים,
ניסיתי היום את העוגת ח. בוטנים שכבות, השכבה השניה יצא לי ממש כהה (בצבע של ח. בוטנים) בתמונה אצלך נראה בהיר יותר, אמור לצאת כך? אין חומרים נוספים בשכבה זו?(מלבד מה שציינת?)
זה נראה עוגה מתוקה בטירוף- החתיכות שחתכת לא גודולות מדי בשביל המתוק הזה?
עוגת שכבות ח.בוטנים משובחת (מקור לא ידוע)
לבצק:
2 כוסות קמח
1.5 כוס סוכר
2 כפות קפה נמס
2 כפות תמצית וניל
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
2 ביצים
1.5 מרגרינה (300 גרם)
קורט מלח
למלית:
350 גרם חמאת בוטנים מתוקה(האדום)
300 גרם אבקת סוכר
0.5 מרגרינה (100 גרם)
1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
1 כוס ריצ'
100 גרם שוקולד מריר
0.5 כפית קפה נמס
לקישוט:
מעט ברס בוטנים
כוס=ח"פ שתיה קרה
תבנית ענקית ח"פ
הוראות הכנה:

1.לערבל (בחלק ההקצפה -הבלון ) את חומרי הבצק להניח בתבנית ענקית מרופדת בנייר אפיה ולשטוח בעזרת מרית/יד רטובה.
לאפות על 175 מעלות במשך 20 דקות .
לקרר.
2.לערבל (בחלק ההקצפה -הבלון ) את חומרי המילוי להניח על העוגה הקרה ולשטוח בעזרת מרית/יד רטובה.
3.להרתיח את הריצ' בסיר, להוריד ללהבה נמוכה ולהוסיף את הקפה והשוקולד שבור לקוביות ,לערבב היטב עד לקבלת מרקם חלק, לשפוך על העוגה, לטלטל מצד לצד ולפזר מעט ברס בוטנים.
להקפיא . לחתוך את העוגה כשהיא קפואה.
בהצלחה!

מצ"ב תמונות:
@קאלישית - קודם כל תודה על המתכונים המפורטים,
ניסיתי היום את העוגת ח. בוטנים שכבות, השכבה השניה יצא לי ממש כהה (בצבע של ח. בוטנים) בתמונה אצלך נראה בהיר יותר, אמור לצאת כך? אין חומרים נוספים בשכבה זו?(מלבד מה שציינת?)
זה נראה עוגה מתוקה בטירוף- החתיכות שחתכת לא גודולות מדי בשביל המתוק הזה?
 

קאלישית

משתמש פעיל
@קאלישית - קודם כל תודה על המתכונים המפורטים,
ניסיתי היום את העוגת ח. בוטנים שכבות, השכבה השניה יצא לי ממש כהה (בצבע של ח. בוטנים) בתמונה אצלך נראה בהיר יותר, אמור לצאת כך? אין חומרים נוספים בשכבה זו?(מלבד מה שציינת?)
זה נראה עוגה מתוקה בטירוף- החתיכות שחתכת לא גודולות מדי בשביל המתוק הזה?

@קאלישית - קודם כל תודה על המתכונים המפורטים,
ניסיתי היום את העוגת ח. בוטנים שכבות, השכבה השניה יצא לי ממש כהה (בצבע של ח. בוטנים) בתמונה אצלך נראה בהיר יותר, אמור לצאת כך? אין חומרים נוספים בשכבה זו?(מלבד מה שציינת?)
זה נראה עוגה מתוקה בטירוף- החתיכות שחתכת לא גודולות מדי בשביל המתוק הזה?
אמור לצאת רק מעט בהיר יותר מהצבע של החמאת בוטנים של חברת B&G.
אין חומרים נוספים.
העוגה חתוכה לריבועים (לבר) בגודל סביר מאוד - לדעתי...(נכון מתוק , אבל טעיייםםם)
אולי את יכולה לנסות להחליף את החמאת בוטנים ממכסה אדום-המתוקה למכסה הירוק-טבעי.
בתאבון!
 

קאלישית

משתמש פעיל
עוגת שכבות נוגט קלה קלה!!! (ללא מיקסר וללא בישול- רק קערה וכף ללא שטיפה)
טעימה מאוד! (מקור לא ידוע - חברה)
תבנית ח''פ ענק/כוס ח''פ קר
  • בצק:
  • 3 1/2 כוסות קמח
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
  • 3/4 א.אפיה
  • כוס שמן
  • לערבב את כל החומרים בקערה ולשטוח על תבנית ח"פ ענק מרופדת בנייר אפיה.
  • למרוח מעל בצק לא אפוי קרם נוגט שכבה נדיבה-כמה שיותר יותר טעים. (200-250 גרם)
  • לשכבת טורט:
  • 1 1/2 כוסות קמח
  • 5 ביצים שלמות
  • 3/4 א. אפיה
  • סוכר וניל
  • 4 כפות קפה נמס
  • כוס שמן
  • 1 3/4 כוס סוכר
  • לערבב בקערה לשפוך על קרם נוגט להכניס לתנור ל30 דק' לחם של 180 מעלות.
  • לצנן ולחתוך לריבועים.(אין צורך להקפיא לפני)
  • מצ''ב תמונה:
    IMG_98888.jpg
    IMG_9881.JPG
 

שולחן וכיסא

משתמש מקצוען
עוגת 6 שכבות (קיבלתי מגיסתי ,לא ידוע לי המקור)
החומרים:
טורט לבן:

10 בייצים
10 כפות סוכר
2 כפות שמן
10 כפות קמח
1 שקית אבקת אפיה
טורט חום:
5 בייצים
5כפות סוכר
2 כפות שמן
10 כפות קמח
0.5 שקית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
קרם:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
2 בייצים
4 סוכר וניל
2 מרגרינה רכה
2 כפות קפה נמס
2כפות יין אדום מתוק
ציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל קצפת צמחית

הוראות הכנה:
טורטים:

לחמם תנור לחם בינוני(בערך 175 מעלות), להפריד בייצים להקציף חלבונים לקצף יציב תוך הוספת הסוכר בהדרגה להנמיך מהירות תוך הוספת השמן והחלמונים, להוסיף את שאר החומרים.
את הטורט הלבן לחלק ל2 (את הטורט החום לא מחלקים)
לרפד 2 תבניות ח"פ ענקית בנייר אפיה ולשמן אותם מעט לאפות 10 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
יוצא 3 טורטים.
קרם:
מכניסים לסיר קטן את הקמח מים והסוכר , מבשלים תוך כדי ערבוב על להבנ נמוכה עד לקבלת מרקם דימוי דייסה.
לקרר.
במעבד מזון בלהב הסכין:
את הבייצים,סוכר וניל,מרגרינות עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
להוסיף את תכולת הסיר ולערבב שוב עד לאיחוד
מחלקים את הקרם ל2 לחלק אחד להוסיף את הקפה והיין ולערבב .
הרכבת העוגה:
טורט לבן, קרם וניל,טורט חום,קרם קפה,טורט לבן,גנאש
צפוי:
בסיר קטן להרתיח את הקצפת, להנמיך ללהבה נמוכה ולהוסיף את השוקולד שבור לקוביות - תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
לשפוך בעדינות מעל הטורט הלבן (ולטלטל את התבנית לקבלת ציפוי ללא בועות)
להקפיא היטב לפני החיתוך.
רצוי מאוד לחתוך עם הסכין המיוחד של העוגות.
ניתן גם לקרצוץ עם קורצן עגול (מדהים)



כוס= כוס מדידה 240מ"ל
תבנית= תבנית תנור/חד פעמי ענק


בהצלחה ובתאבון!!!!!(חוץ מהיופי העוגה גם מאוד טעימה)צפה בקובץ המצורף 1536795
@קאלישית
נראה לי יש לך טעות בהקלדה..
כתבת בטורט החום 5 ביצים במקום 10.. יש מצב?
אני באמצע להכין והשכבה החומה יצאה עיסה קשה וגם לא גבוהה כמו בתמונה..
 

קאלישית

משתמש פעיל
@קאלישית
נראה לי יש לך טעות בהקלדה..
כתבת בטורט החום 5 ביצים במקום 10.. יש מצב?
אני באמצע להכין והשכבה החומה יצאה עיסה קשה וגם לא גבוהה כמו בתמונה..
אוח לא הייתי על המחשב...
לא, זה לא טעות!
הטורט הלבן מחולק ל2 (הבלילה) והטורט החום לא.
בהצלחה!
(אשמח לראות שהצלחת ויצא יפה...)
 

שולחן וכיסא

משתמש מקצוען
אוח לא הייתי על המחשב...
לא, זה לא טעות!
הטורט הלבן מחולק ל2 (הבלילה) והטורט החום לא.
בהצלחה!
(אשמח לראות שהצלחת ויצא יפה...)
הכנתי אחד לפי המתכון של החום שכתבת וזה יצא כמעט כמו עיסה של עוגיות ואחרי האפיה היה נראה זוועה..
לא כמו הלבן שיצא מעולה ,
ואז הסתכלתי בתמונה שצירפת וראיתי שהשכבה החומה נראית גבוהה פי שתיים מהלבן
אז עשיתי עוד אחד חום לפי המתכון של הלבן +קקאו

העוגה יצאה מאווווווווווד טעימה!!!
עוגה שווה!!!!! תודה רבה!
רק איך זה באמת הגיוני מה שהיה לי עם החום?

הלך לי 25 ביצים בעוגה הזאת:sne::p
 

גויבה

משתמש פעיל
הכנתי אחד לפי המתכון של החום שכתבת וזה יצא כמעט כמו עיסה של עוגיות ואחרי האפיה היה נראה זוועה..
לא כמו הלבן שיצא מעולה ,
ואז הסתכלתי בתמונה שצירפת וראיתי שהשכבה החומה נראית גבוהה פי שתיים מהלבן
אז עשיתי עוד אחד חום לפי המתכון של הלבן +קקאו

העוגה יצאה מאווווווווווד טעימה!!!
עוגה שווה!!!!! תודה רבה!
רק איך זה באמת הגיוני מה שהיה לי עם החום?

הלך לי 25 ביצים בעוגה הזאת:sne::p
נראה לי היה טעות בקמח
חושבת שצריך להיות 5 כפות במקום 10 (כל שאר הרכיבים הם בדיוק חצי מהעיסה הלבנה אז גם הקמח צריך להיות חצי)
 

קאלישית

משתמש פעיל
הכנתי אחד לפי המתכון של החום שכתבת וזה יצא כמעט כמו עיסה של עוגיות ואחרי האפיה היה נראה זוועה..
לא כמו הלבן שיצא מעולה ,
ואז הסתכלתי בתמונה שצירפת וראיתי שהשכבה החומה נראית גבוהה פי שתיים מהלבן
אז עשיתי עוד אחד חום לפי המתכון של הלבן +קקאו

העוגה יצאה מאווווווווווד טעימה!!!
עוגה שווה!!!!! תודה רבה!
רק איך זה באמת הגיוני מה שהיה לי עם החום?
שמחת אותי!!
הטורט החום אמור לצאת דחוס יותר מהלבן.
נראה לי היה טעות בקמח
חושבת שצריך להיות 5 כפות במקום 10 (כל שאר הרכיבים הם בדיוק חצי מהעיסה הלבנה אז גם הקמח צריך להיות חצי)
אני עשיתי עם 10 כפות ויצא מעעולה.
אני אנסה לברר אם יש טעות במתכון.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה