עוגות/עוגיות איזה עוגה שאת מכינה את הכי אוהבת?

Bee_H

משתמש רשום
עוגת קפה קלה וטעימה / תבנית בינונית

בצק:
3 כוסות קמח
4\3 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
ביצה

לשטח בצק בתבנית

שכבת קפה:

4 ביצים
4 כפות מלאות קפה
1 כוס שמן
1 כוס קמח
2\1 1 כוס סוכר

לשפוך על הבצק ולאפות חצי שעה

קרם:

2 כפות גדושות חמאת בוטנים
120 גרם שוקולד
3 כפות שמן

להמיס, לשפוך על העוגה מיד כשיוצאת מהתנור.
1709480488309.png
 

טלוש

משתמש מקצוען
עוגת קפה קלה וטעימה / תבנית בינונית

בצק:
3 כוסות קמח
4\3 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 אבקת אפיה
1 סוכר וניל
ביצה

לשטח בצק בתבנית

שכבת קפה:

4 ביצים
4 כפות מלאות קפה
1 כוס שמן
1 כוס קמח
2\1 1 כוס סוכר

לשפוך על הבצק ולאפות חצי שעה

קרם:

2 כפות גדושות חמאת בוטנים
120 גרם שוקולד
3 כפות שמן

להמיס, לשפוך על העוגה מיד כשיוצאת מהתנור.
צפה בקובץ המצורף 1591802
אפשר לשאול איך עשית את הקישט העליון?
חילקת את הקרם?
 

ברכה ברלב

משתמש רשום
הכנת את העוגת 6 שכבות?
איך יצא לך השכבה החומה?
הכנתי פעמיים, יצא מעולה אבל הבנתי מעצמי שבטעות כתוב 10 כפות קמח, לא זוכרת אם שמתי 5 או ה5 כפות כולל הקקאו, אולי משהו באמצע. לא הגיוני שאותה עוגה שמים שמכילה חצי מכמות הביצים מכילה אותה כמות קמח, אולי אם שמים שתי כפות שמן אפשר להשאיר 5 כפות קמח ולא לכלול ב5 כפות את הקקאו,
 

שולחן וכיסא

משתמש מקצוען
הכנתי פעמיים, יצא מעולה אבל הבנתי מעצמי שבטעות כתוב 10 כפות קמח, לא זוכרת אם שמתי 5 או ה5 כפות כולל הקקאו, אולי משהו באמצע. לא הגיוני שאותה עוגה שמים שמכילה חצי מכמות הביצים מכילה אותה כמות קמח, אולי אם שמים שתי כפות שמן אפשר להשאיר 5 כפות קמח ולא לכלול ב5 כפות את הקקאו,
את צודקת אני תוך כדי האפיה לא אחזתי את זה....
יצא לך טוב ויפה?
 

שולחן וכיסא

משתמש מקצוען
מעולה, התלהבו. זו עוגה שדורשת קצת יותר כיון שאת הבסיס לקרם צריך לבשל ולהשגיח . אבל טעימה מחומרים לא יקרים
תודה.. כבר הכנתי את זה ויצא באמת יצא מדהים רק בשכבה החומה עשיתי עם 10 ביצים וזה יצא מידי גבוה..
תודה רבה!
 

rachelyS

משתמש רשום
העוגה אין אף אחד שמסרב לה תמיד יוצאת טעימה וגם קלה מאד להכנה :

עוגת גבינה ספוג .

מצרכים
:
  • 750 גרם גבינה .
  • שמנת חמוצה תנובה 27 אחוז 200 גרם . ( אפשרי גם אחרות )
  • 6 ביצים
  • 2 כפות גדושות פודינג וניל
  • כוס סוכר
  • חצי כוס ( קמח רגיל או קמח תפוחי אדמה או קונפלור ) לדעתי הכי טוב קמח תפוחי אדמה.
  • תבנית עגולה גבוהה 26 סמ.
שימו לב : עדיף להוציא את הגבינה והביצים מהמקרר על מנת שיהיו בטמפרטורת החדר אבל לא חובה.
  • להפריד את הביצים
  • להקציף חלבון + כוס סוכר . חשוב מאד הקצף אמור להיות יציב אבל קל לקיפול זאת אומרת שבשלב הקיפול לא תצטרכי להתאמץ לערבב חזק . טיפ לשפוך את כוס הסוכר ממש בהתחלה ולא בהדרגה זה שומר על על כך שהקצף יהיה יציב אבל קל לקיפול .
  • בקערה נפרדת לערבב גבינה + שמנת + פודינג + קמח . ( אפשרי בעזרת המיקסר)
  • להוסיף את החלמונים
  • בתנועת קיפול עדינה לקפל את החלבון לקערת הגבינות .
  • לשפוך לתבנית עגולה
אפיה
  • לשים על תוכנית של שני פסים !
  • בשלב האמצעי
  • עשר דקות על חום גבוה ( 200- 250)
  • לאחר עשר דקות לפתוח את התנור ולהעביר סכין בשולים על מנת לאפשר לעוגה להכפיל את הגובה .
  • לסגור ולהוריד את החום ל 160 למשך 50 דקות עד שעה .
  • להוציא מהתנור לשים על מקום גבוה שמאפשר לעוגה להתקרר.
  • לאחר שעתיים +- אפשר להכניס למקרר
  • שימו לב העוגה מכפילה את גובהה שמוצאים מהתנור עוגה טובה תרד עד לגובה שהכנסתם אותה ( במקרה הזה גובה התבנית )
המון הצלחות וספרו איך יצא :)
שבת שלום !!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  100  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה