עוגות/עוגיות איזה עוגה שאת מכינה את הכי אוהבת?

saralulu

משתמש מקצוען

נעמה ראובן

משתמש צעיר
בראוניז!..עם שלל גיוונים....

200 גרם שוקולד להמיס
עם 3/4 כוס שמן....

להוסיף כוס סוכר..
4 ביצים

לערבב היטב

להוסיף כוס קמח ורבע כפית מלח...
ולערבב עד שהקמח נספג בתערובת....לא מידי...

לאפות 20 דק..180 מעלות...
זהירות לא לייבש...

מכאן..מוסיפה עוד שוקולד קצוץ...
או קשקושי חמאת בוטנים/נוגט/קרם קפוצינו/לוטוס...
או חלווה מפוררת..
פרורי עוגיות אוראו..או לוטוס..
לפעמים עושה תחתית בצק פריך..או מביסקוויטים..וכו...
 

single

משתמש מקצוען
באותו עניין, מחפשת מתכון לעוגה חתוכה לברית. משהו לא מורכב מדי להכנה, שייחתך בקלות ויהיה טעים ומרשים. יש המלצות?
 

אטי עמית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
מצרפת לכן את המתכון

עוגת הדרים נהדרת
(כמות מותאמת ל 5-6 תבניות אינגליש, תלוי בגובה)

לחמם תנור ל°175

לערבב בקערה:
½4 כוסות קמח
3 שקיות אבקת אפייה
½1 כפית מלח
-
לערבב יחד:
גרודת הדרים (מ 6 פירות) - אפשר לשלב תפוז ולימון או רק סוג אחד
½2 כוסות סוכר - אפשר בהחלט להפחית
-
לערבב יחד:
1 כוס מיץ פירות טרי
9 כפות מים (או עוד מיץ)
9 ביצים
½1 כוס שמן
-
לאחד את הכל יחד.
ולתנור חצי שעה להשחמה קלה בבדיקת קיסם שיצא לח

להכנת סירופ לימון:
1 כוס מיץ לימון טרי
1 כוס סוכר
להרטיב לאחר האפיה

נשמר מעולה בהקפאה.




זה המקור
 

אלי7:)

משתמש מקצוען
מה זה?
לסחוט? להכניס הכל למעבד מזון כולל הקליפה?
לשטוף היטב עם סבון תפוז/לימון (תלוי בטעם שאת רוצה או במתכון) ולרסק בפומפיה דקה ממש את הקליפה או לגרד את הקליפה עם סכין
משוגעת על הניחוח זה :love:
 

מירי קרפט

בעלת סטודיו לפאות, שיער ואיפור.
מנוי פרימיום
רק מאירה כאן למי שרוצה לדעת: שמעתי שיש בעיה בגרידת הדרים, אפילו אם שוטפים אותם טוב, שכל אחד יברר.
 

אטי עמית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
רק מאירה כאן למי שרוצה לדעת: שמעתי שיש בעיה בגרידת הדרים, אפילו אם שוטפים אותם טוב, שכל אחד יברר.
שנים שלא עשיתי את זה בדיוק מהחשש הנ"ל
(גם במסעדות אסור לשתות תה/מים עם קליפת לימון כי ברור שלא שטפו כמו שצריך.)
עד שבררתי היטב ולמדתי והיום נהנית מזה מאוד
אני משרה את הפרי במים וסבון לכמה דקות ואז משפשפת חזק היטב בעזרת סקוטש קשיח/מברשת קשה עם פיירי תחת זרם מים ומסירה עם סכין אזורים עם כתמים.
וכל אחת כמובן תעשה שאלת רב במידה והיא מסתפקת.

בהצלחה!

עריכה: פירות תחת כשרות רגילה ולא מהודרת אסור להשתמש כלל בקליפות כי מורחים עליהם חומר אסור.
 

דרך חדשה

משתמש מקצוען
לשטוף היטב עם סבון תפוז/לימון (תלוי בטעם שאת רוצה או במתכון) ולרסק בפומפיה דקה ממש את הקליפה או לגרד את הקליפה עם סכין
אז רק להבין עד הסוף את הנ"ל
לאחר השטיפה והקרצוף המאסיבי...... פשוט לחתוך את הפרי לשתיים ולהעבירו (עם הקליפה) במג'ימיקס בסכין הגירוד הדק?? המיץ יסחט והקליפה תתגרד....
 

בני ברקים...

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אז רק להבין עד הסוף את הנ"ל
לאחר השטיפה והקרצוף המאסיבי...... פשוט לחתוך את הפרי לשתיים ולהעבירו (עם הקליפה) במג'ימיקס בסכין הגירוד הדק?? המיץ יסחט והקליפה תתגרד....
נראה לי שלא,
לדעתי צריך לקחת 'פומפייה' ולהתחיל לגרד את התפוז מכל הכיוונים עד שאת מגיעה לשכבה הלבנה.. הבנת?
 
נערך לאחרונה ב:

אטי עמית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אז רק להבין עד הסוף את הנ"ל
לאחר השטיפה והקרצוף המאסיבי...... פשוט לחתוך את הפרי לשתיים ולהעבירו (עם הקליפה) במג'ימיקס בסכין הגירוד הדק?? המיץ יסחט והקליפה תתגרד....
נראה לי שלא,
לדעתי צריך לקחת 'פומפייה' ולהתחיל לגרד את התפוז מכל הכיוונים עד שאת מגיעה כמעט לפרי.. הבנת?
לגרד במגרדת הדקה בפומפייה ידנית רק את השכבה הצהובה בלי הלבן (הוא מר)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה