עוגת לוטוס וקוקוס מקורמל (ממרווה לצמא מלפני כמה שנים)
אשמח להבין איך מעבירים את הטורט האחד מעל הטורט השניאת החומרים לטורט חילקתי ל2 והקצפתי בנפרד על מנת לדייק - כדי שהטורטים יצאו אותו דבר באותו גובה.)
לא מצליחה....
עוגת לוטוס וקוקוס מקורמל (ממרווה לצמא מלפני כמה שנים)
אשמח להבין איך מעבירים את הטורט האחד מעל הטורט השניאת החומרים לטורט חילקתי ל2 והקצפתי בנפרד על מנת לדייק - כדי שהטורטים יצאו אותו דבר באותו גובה.)
אפשר לעשות בלי חמאה / מרגרינה ?הכנתי את זה כבר כמה שבתות רצוף כולם התלהבו מזה ממש!! ולקחו ממני מתכון
פשוט קל וטעים
אפילו כמנה אחרונה
מה שכן אני אפיתי פחות זמן והעוגה יצאה לי פחות אפויה מאיך שנראית בתמונה באתר,
רציתי יותר מרקם של סופלה שוקולדי נימוח..
ענין של טעם
ואל תוותרו על המלח , עושה את הכל!
לפני האפיה תשמני היטב את הנייר אפיה!!!אשמח להבין איך מעבירים את הטורט האחד מעל הטורט השני
לא מצליחה....
הכנתי אותה השבוע, עשיתי ציפוי גאנש שוקולד(גיליתי שאין לי קוקוס לפתע....)עוגת טורט, ביסקוויט וקוקוס:
שלב א:
להמיס בסיר על להבה נמוכה 300 גרם שוקולד לבישול /מריר
3/4 כוס מים
לקרר.
להקציף 8 חלבונים
3/4 כוס סוכר
ולהוסיף את החלמונים והשוקלד המומס
לרפד תבנית תנור/ ח"פ ענק בנייר אפיה משומן (חשוב) ולשפוך את הבלילה
לאפות כחצי שעה על 175 מעלות.
שלב ב:
להקציף 250 גרם קצפת צמחית
5 כפות סוכר
להנמיך מהירות ולהוסיף
3 כפיות קפה נמס
3 כפות מים
5 כפות פודינג וניל
למרוח חצי מהקצפת על הטורט הקר
לטבול 250 גרם ביסקוויטים בהירים (ממליצה מאוד על הביסקויטים העבים שמגיעים בשרוול בודד) במים עם קפה ולשטוח על הקצפת,למרוח שוב קצפת.
שלב ג:
לבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב כוס קוקוס עד שצבעו הופך לזהבהב(ג'ינג'י).
מיד שמגיע לגוון הרצוי להוציא מהסיר לכלי אחר (שלא ישרף) לחכות שיתקרר מעט
לפזר בעדינות שכבה אחידה מעל הקצפת.
להקפיא לפני החיתוך - צורת החיתוך למלבנים.
כוס = כוס לשתיה קרה
כן...אפשר לעשות בלי חמאה / מרגרינה ?
איזה גודל כוס?עוגת 6 שכבות (קיבלתי מגיסתי ,לא ידוע לי המקור)
החומרים:
טורט לבן:
10 בייצים
10 כפות סוכר
2 כפות שמן
10 כפות קמח
1 שקית אבקת אפיה
טורט חום:
5 בייצים
5כפות סוכר
2 כפות שמן
10 כפות קמח
0.5 שקית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
קרם:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
2 בייצים
4 סוכר וניל
2 מרגרינה רכה
2 כפות קפה נמס
2כפות יין אדום מתוק
ציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל קצפת צמחית
הוראות הכנה:
טורטים:
לחמם תנור לחם בינוני(בערך 175 מעלות), להפריד בייצים להקציף חלבונים לקצף יציב תוך הוספת הסוכר בהדרגה להנמיך מהירות תוך הוספת השמן והחלמונים, להוסיף את שאר החומרים.
את הטורט הלבן לחלק ל2 (את הטורט החום לא מחלקים)
לרפד 2 תבניות ח"פ ענקית בנייר אפיה ולשמן אותם מעט לאפות 10 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
יוצא 3 טורטים.
קרם:
מכניסים לסיר קטן את הקמח מים והסוכר , מבשלים תוך כדי ערבוב על להבנ נמוכה עד לקבלת מרקם דימוי דייסה.
לקרר.
במעבד מזון בלהב הסכין:
את הבייצים,סוכר וניל,מרגרינות עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
להוסיף את תכולת הסיר ולערבב שוב עד לאיחוד
מחלקים את הקרם ל2 לחלק אחד להוסיף את הקפה והיין ולערבב .
הרכבת העוגה:
טורט לבן, קרם וניל,טורט חום,קרם קפה,טורט לבן,גנאש
צפוי:
בסיר קטן להרתיח את הקצפת, להנמיך ללהבה נמוכה ולהוסיף את השוקולד שבור לקוביות - תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
לשפוך בעדינות מעל הטורט הלבן (ולטלטל את התבנית לקבלת ציפוי ללא בועות)
להקפיא היטב לפני החיתוך.
רצוי מאוד לחתוך עם הסכין המיוחד של העוגות.
ניתן גם לקרצוץ עם קורצן עגול (מדהים)
כוס= כוס מדידה 240מ"ל
תבנית= תבנית תנור/חד פעמי ענק
בהצלחה ובתאבון!!!!!(חוץ מהיופי העוגה גם מאוד טעימה)צפה בקובץ המצורף 1536795
כוס = 240 מ"ל (ציינתי למטה)איזה גודל כוס?
תודה
חחחחכוס = 240 מ"ל (ציינתי למטה)
עדיף ת.תנור
אם את צריכה עוד מתכונים + תמונות תעדכני.........
(בדיוק שבוע שעבר עשיתי נגלה של 10 עוגות וצילמתי)
אם לא יכנס לי למקפיא, ויצא נמוך והיא תתלכלך...??עדיף ת.תנור
3 עוגות שעשיתי נמצאות באשכול הזה.אשמח מאוד!! למתכונים ותמונות..
ו- תעדכני אותי שאת מעלה..
אם לא יכנס לי למקפיא, ויצא נמוך והיא תתלכלך...??
תודה רבה!
את יכולה להביא לי קישור לזה?ועוגת ח.בוטנים ללא אפיה.
הכל חוץ מהחלבה...ממה את רוצה מתכון?:
עוגת שכבות ח. בוטנים
עוגת שכבות חלבה
עוגת וופלה
עוגת אגוזים קרם ומוקה.
אז מה הכי טוב על המתכון הזה? חד"פ או לא?(פעם שניה עשיתי כן עלת.ענקית ח"פ)
עוגת ח.בוטנים ללא אפיה-קישוראת יכולה להביא לי קישור לזה?
הכל חוץ מהחלבה...
אשמח מאוד, תודה רבה!!
אז מה הכי טוב על המתכון הזה? חד"פ או לא?
תודה רבהה
לא דחוף להיום...בעז"ה אעלה מתכונים........ דחוף לך להיום?
אשמח למתכוןעוגת וופלה
יש כמה מתכונים לעוגת וופלה פה בפורום.אשמח למתכון
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: