עוגות/עוגיות איזה עוגה שאת מכינה את הכי אוהבת?

דרך חדשה

משתמש מקצוען
עוגת לוטוס וקוקוס מקורמל (ממרווה לצמא מלפני כמה שנים)
את החומרים לטורט חילקתי ל2 והקצפתי בנפרד על מנת לדייק - כדי שהטורטים יצאו אותו דבר באותו גובה.)
אשמח להבין איך מעבירים את הטורט האחד מעל הטורט השני
לא מצליחה....
 

יחדיו

משתמש פעיל
הכנתי את זה כבר כמה שבתות רצוף כולם התלהבו מזה ממש!! ולקחו ממני מתכון
פשוט קל וטעים
אפילו כמנה אחרונה
מה שכן אני אפיתי פחות זמן והעוגה יצאה לי פחות אפויה מאיך שנראית בתמונה באתר,
רציתי יותר מרקם של סופלה שוקולדי נימוח..
ענין של טעם
ואל תוותרו על המלח , עושה את הכל!
אפשר לעשות בלי חמאה / מרגרינה ?
 

קאלישית

משתמש פעיל
אשמח להבין איך מעבירים את הטורט האחד מעל הטורט השני
לא מצליחה....
לפני האפיה תשמני היטב את הנייר אפיה!!!
לאחר שהטורט הצטנן לגמרי הופכת אותו על נייר אפיה אחר והופכת חזרה משחילה ידיים מתחת לטורט והופ בתנופה זהירה מניחה את הטורט, מזיזה בעדינות אם צריך.
בהצלחה!
 

אחת צפונית

משתמש מקצוען
עוגת טורט, ביסקוויט וקוקוס:
שלב א:
להמיס בסיר על להבה נמוכה 300 גרם שוקולד לבישול /מריר
3/4 כוס מים
לקרר.
להקציף 8 חלבונים
3/4 כוס סוכר
ולהוסיף את החלמונים והשוקלד המומס
לרפד תבנית תנור/ ח"פ ענק בנייר אפיה משומן (חשוב) ולשפוך את הבלילה
לאפות כחצי שעה על 175 מעלות.



שלב ב:
להקציף 250 גרם קצפת צמחית
5 כפות סוכר
להנמיך מהירות ולהוסיף
3 כפיות קפה נמס
3 כפות מים
5 כפות פודינג וניל
למרוח חצי מהקצפת על הטורט הקר
לטבול 250 גרם ביסקוויטים בהירים (ממליצה מאוד על הביסקויטים העבים שמגיעים בשרוול בודד) במים עם קפה ולשטוח על הקצפת,למרוח שוב קצפת.

שלב ג:
לבשל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב כוס קוקוס עד שצבעו הופך לזהבהב(ג'ינג'י).
מיד שמגיע לגוון הרצוי להוציא מהסיר לכלי אחר (שלא ישרף) לחכות שיתקרר מעט
לפזר בעדינות שכבה אחידה מעל הקצפת.
להקפיא לפני החיתוך - צורת החיתוך למלבנים.



כוס = כוס לשתיה קרה
הכנתי אותה השבוע, עשיתי ציפוי גאנש שוקולד(גיליתי שאין לי קוקוס לפתע....)
הכנתי במוצש גם במהדורה חלבית עם שמנת מתוקה. היתה טעימה במיוחדדד
עוגה מעולה לנמנעים מגלוטן או עם בסקויטים ללג או את השכבה למטה ב2 שכבות יותר דקות
 

שולחן וכיסא

משתמש מקצוען
עוגת 6 שכבות (קיבלתי מגיסתי ,לא ידוע לי המקור)
החומרים:
טורט לבן:

10 בייצים
10 כפות סוכר
2 כפות שמן
10 כפות קמח
1 שקית אבקת אפיה
טורט חום:
5 בייצים
5כפות סוכר
2 כפות שמן
10 כפות קמח
0.5 שקית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
קרם:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
2 בייצים
4 סוכר וניל
2 מרגרינה רכה
2 כפות קפה נמס
2כפות יין אדום מתוק
ציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל קצפת צמחית

הוראות הכנה:
טורטים:

לחמם תנור לחם בינוני(בערך 175 מעלות), להפריד בייצים להקציף חלבונים לקצף יציב תוך הוספת הסוכר בהדרגה להנמיך מהירות תוך הוספת השמן והחלמונים, להוסיף את שאר החומרים.
את הטורט הלבן לחלק ל2 (את הטורט החום לא מחלקים)
לרפד 2 תבניות ח"פ ענקית בנייר אפיה ולשמן אותם מעט לאפות 10 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
יוצא 3 טורטים.
קרם:
מכניסים לסיר קטן את הקמח מים והסוכר , מבשלים תוך כדי ערבוב על להבנ נמוכה עד לקבלת מרקם דימוי דייסה.
לקרר.
במעבד מזון בלהב הסכין:
את הבייצים,סוכר וניל,מרגרינות עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
להוסיף את תכולת הסיר ולערבב שוב עד לאיחוד
מחלקים את הקרם ל2 לחלק אחד להוסיף את הקפה והיין ולערבב .
הרכבת העוגה:
טורט לבן, קרם וניל,טורט חום,קרם קפה,טורט לבן,גנאש
צפוי:
בסיר קטן להרתיח את הקצפת, להנמיך ללהבה נמוכה ולהוסיף את השוקולד שבור לקוביות - תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
לשפוך בעדינות מעל הטורט הלבן (ולטלטל את התבנית לקבלת ציפוי ללא בועות)
להקפיא היטב לפני החיתוך.
רצוי מאוד לחתוך עם הסכין המיוחד של העוגות.
ניתן גם לקרצוץ עם קורצן עגול (מדהים)



כוס= כוס מדידה 240מ"ל
תבנית= תבנית תנור/חד פעמי ענק


בהצלחה ובתאבון!!!!!(חוץ מהיופי העוגה גם מאוד טעימה)צפה בקובץ המצורף 1536795
איזה גודל כוס?
תודה
 

שולחן וכיסא

משתמש מקצוען
כוס = 240 מ"ל (ציינתי למטה)
עדיף ת.תנור
אם את צריכה עוד מתכונים + תמונות תעדכני.........:p
(בדיוק שבוע שעבר עשיתי נגלה של 10 עוגות וצילמתי)
חחחח
יצא לי היום אכשהוא להגיע לכל העוגות שלך פה...
אשמח מאוד!! למתכונים ותמונות..
ו- תעדכני אותי שאת מעלה..
עדיף ת.תנור
אם לא יכנס לי למקפיא, ויצא נמוך והיא תתלכלך...??
תודה רבה!
 
נערך לאחרונה ב:

קאלישית

משתמש פעיל
אשמח מאוד!! למתכונים ותמונות..
ו- תעדכני אותי שאת מעלה..
3 עוגות שעשיתי נמצאות באשכול הזה.
העליתי שבוע שעבר קרמונים ועוגת ח.בוטנים ללא אפיה.
ממה את רוצה מתכון?:
עוגת שכבות ח. בוטנים
עוגת שכבות חלבה
עוגת וופלה
עוגת אגוזים קרם ומוקה.
........
אם לא יכנס לי למקפיא, ויצא נמוך והיא תתלכלך...??
תודה רבה!

באמת התלכלך.....
הרכבתי על הת.תנור והוצאתי בזהירות והעברתי למקפיא.
(פעם שניה עשיתי כן עלת.ענקית ח"פ)
 

שולחן וכיסא

משתמש מקצוען
ועוגת ח.בוטנים ללא אפיה.
את יכולה להביא לי קישור לזה?
ממה את רוצה מתכון?:
עוגת שכבות ח. בוטנים
עוגת שכבות חלבה
עוגת וופלה
עוגת אגוזים קרם ומוקה.
הכל חוץ מהחלבה...
אשמח מאוד, תודה רבה!!
(פעם שניה עשיתי כן עלת.ענקית ח"פ)
אז מה הכי טוב על המתכון הזה? חד"פ או לא?
תודה רבהה
 

קאלישית

משתמש פעיל
את יכולה להביא לי קישור לזה?

הכל חוץ מהחלבה...
אשמח מאוד, תודה רבה!!

אז מה הכי טוב על המתכון הזה? חד"פ או לא?
תודה רבהה
עוגת ח.בוטנים ללא אפיה-קישור
בעז"ה אעלה מתכונים........ דחוף לך להיום?
בעוגת 6 שכבות עדיף תבנית תנור.(כמובן אם יש לך יותר מאחד , נכנס למקפיא, לא מתלכלך..... :p)
אשמח שתעדכני איך יצא אם יצא........
 

קאלישית

משתמש פעיל
עוגת שכבות ח.בוטנים משובחת (מקור לא ידוע)
לבצק:
2 כוסות קמח
1.5 כוס סוכר
2 כפות קפה נמס
2 כפות תמצית וניל
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
2 ביצים
1.5 מרגרינה (300 גרם)
קורט מלח
למלית:
350 גרם חמאת בוטנים מתוקה(האדום)
300 גרם אבקת סוכר
0.5 מרגרינה (100 גרם)
1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
1 כוס ריצ'
100 גרם שוקולד מריר
0.5 כפית קפה נמס
לקישוט:
מעט ברס בוטנים
כוס=ח"פ שתיה קרה
תבנית ענקית ח"פ
הוראות הכנה:

1.לערבל (בחלק ההקצפה -הבלון ) את חומרי הבצק להניח בתבנית ענקית מרופדת בנייר אפיה ולשטוח בעזרת מרית/יד רטובה.
לאפות על 175 מעלות במשך 20 דקות .
לקרר.
2.לערבל (בחלק ההקצפה -הבלון ) את חומרי המילוי להניח על העוגה הקרה ולשטוח בעזרת מרית/יד רטובה.
3.להרתיח את הריצ' בסיר, להוריד ללהבה נמוכה ולהוסיף את הקפה והשוקולד שבור לקוביות ,לערבב היטב עד לקבלת מרקם חלק, לשפוך על העוגה, לטלטל מצד לצד ולפזר מעט ברס בוטנים.
להקפיא . לחתוך את העוגה כשהיא קפואה.
בהצלחה!

מצ"ב תמונות:
IMG_9641 (1).JPG
IMG_9645.JPG
IMG_9628 (1).JPG
 

קאלישית

משתמש פעיל
עוגת שכבות חלבה
לבצק:

2.5 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 מרגרינה רכה
1 שקית אבקת אפיה
פחות מחצי כוס יין
להקצפה:
6 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
המסה בסיר:
300 גרם שוקולד מריר/לבישול
2 כפות קפה נמס
1 מרגרינה
לציפוי:
300 גרם חלבה מפוררת
1/2 מרגרינה

הוראות הכנה:
לבצק:
ללוש היטב את חומרי הבצק ולשטוח (בעזרת ידיים רטובות) בתבנית ענקית ח"פ מרופדת בנייר אפיה.
להמיס בסיר:חצי מרגרינה להוסיף שוקולד וקפה לקראת סיום להוסיף עוד חצי מרגרינה לערבב היטב עד לקבלת מרקם חלק לצנן מעט.
להקציף: חלבונים וסוכר להנמיך מהירות ולהוסיף חלמונים והשוקולד המומס, לשפוך מעל הבצק ולאפות על 175 מעלות כ35 דקות.לצנן
לציפוי: להמיס בסיר (להבה נמוכה מאוד) 1/4 מרגרינה כשנמס מעט להוסיף את החלבה המפוררת לערבב היטב לקראת סיום ההמסה להוסיף עוד 1/4 מרגרינה , צריך להתקבל מרקם חלק ומבריק ללא גושים!
לשפוך על העוגה הקרה לטלטל מעט את התבנית מצד לצד לקבלת ציפוי חלק ואחיד.
להקפיא, לחתוך את העוגה כשהיא קפואה.
בהצלחה!
מצ"ב תמונות:
IMG_9600.JPG
IMG_9590.JPG
IMG_95966.jpg
 

קאלישית

משתמש פעיל
עוגת שכבות אגוזים מוקה:
שכבה א':

250 גרם מרגרינה
1.25 כוס סוכר
2.5 כוסות קמח
1 ביצה
0.5 אבקת אפיה
100 גרם אגוזים טחונים דק (ניתן להמיר לקוקוס טחון)
שכבה ב':
בסיר להמיס:

200 גרם שוקולד לבישול/מריר
1 מרגרינה
בנתיים להקציף:
8 חלבונים
1 כוס סוכר
שכבה ג':
100 גרם אבקת סוכר
1 מרגרינה
1 כף קפה נמס
2 ביצים
2 כפות פודינג וניל
2 סוכר וניל

הוראות הכנה:
שכבה א:לערבל לבצק נעים ולשטוח בתבנית ענקית ח"פ מרופדת בנייר אפיה ולאפות כ20 דקות על 175 מעלות.
שכבה ב:להמיס את השוקולד ןהמרגרינה על להבה נמוכה ,בנתיים להקציף את החלמונים והסוכר להנמיך מהירות ולהוסיף את החלמונים והשוקולד המומס , לשפוך מעל הבצק האפוי ולאפות עוד כחצי שעה . להקפיא.
שכבה ג: לערבב הכל (בבלון=החלק של ההקצפה) במיקסר במהירות הגבוהה מינימום 20 דקות ומרוח מעל העוגה (ניתן להעביר גלים) להקפיא.לחתוךאת העוגה לריבועים כשהיא קפואה חלקית.
כוס = כוס ח"פ לשתיה קרה
תבנית = ח"פ ענקית

בהצלחה!
מצ"ב תמונות:
IMG_9574 4(1).jpg
IMG_9575.JPG
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  31  פעמים

לוח מודעות

למעלה