בשרי מתכון אסאדו בתנור מושלם נימוח ועסיסי עם פטריות ומלא בצל

ססתם

משתמש פעיל
קרדיט: מתכון אסאדו בתנור מושלם נימוח ועסיסי עם פטריות ומלא בצל
הדרכה מצולמת: https://youtu.be/7_d5X3FSYVU

1703769375534.png



1703769410369.png


רכיבים​

טיגון האסדו
2\1 1 ק"ג אסאדו
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס או טחון
3 כפות שמן זית

טיגון הבצל השום והפטריות
5 בצלים בינונים
5 בצלים סגולים בינונים
5 שיני שום
100 מ"ל שמן
1 כפית סוכר

הרכבת הסיר
ראש סלרי בלי העלים
2\1 פלפל ירוק חריף או צ'ילי לפיקנטיות - לא חובה
4 עלי דפנה

תיבול
600 מ"ל מים
1 כפית קינמון
2 כפות רוטב טריאקי
2\1 1 כפות רסק עגבניות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל
2 כפות טימין יבש
2 כפות פפריקה

אופן ההכנה​

מחממים תנור על 150 מעלות על מצב אפייה

הכנת המרכיבים
קולפים וחותכים את הבצלים הלבנים והסגולים לחצי ואז לפרוסות דקות - מתקבלות רצועות בצל דקות
קולפים את שיני השום וחותכים לפרוסות
אם רוצים להוסיף פיקנטיות שוטפים מהגרעינים וחותכים את הפלפל החריף לפרוסות
חותכים את הסלרי לחתיכות באורך 3 ס"מ
חותכים את הפטריות לפרוסות עבות - אם הפטריות קטנות אפשר להשאיר שלמות או לחתוך לשתיים
חותכים את האסאדו לקוביות בגודל 4 ס"מ על 4 ס"מ

טיגון האסדו
מתבלים את קוביות האסאדו במלח פלפל ושמן זית ומערבבים היטב שכל החתיכות יהיו עטופות בתיבול
מחממים על אש גבוהה סיר שמתאים גם לבישול בתנור (אם אין סיר שמתאים לתנור אפשר להכין את הכול בסיר רגיל ואז להעביר לתבנית עמוקה להמשך הבישול האיטי בתנור)
צורבים כל קוביה מכל הצצדים למשך כמה שניות עד שמתקבל ציפוי חום כמו בתמונה ומוציאים החוצה לצלחת או מגש (שלב זה חשוב מאוד ונותן טעם מיוחד לבשר )
47547a_7041329c36a14ec2b7f33f3e0328f24c~mv2.png


טיגון הבצל והרכבת הסיר
מוסיפים לסיר 100 מ"ל שמן לאחר שתי דקות שמתחמם מוסיפים את כל הבצלים ומערבבים
אחרי חמש דקות מזיזים את הבצל קצת הצידה מפנים פינה ריקה בסיר ומטגנים שם את השום למשך דקה
מוספים סוכר וממשיכים בטיגון עד שהבצלים הופכים לשקופים
מוסיפים את הפטריות וממשיכים בטיגון עוד שלוש דקות
מסדרים את קוביות הבשר יפה בסיר
דוחפים כל אחד מהעלי דפנה בקצה אחר של הסיר בין קוביות הבשר
מוסיפים את הסלרי והפלפל חריף ומנמיכים את האש

תיבול
הכי קל לקחת את כל מרכיבי התיבול לשים בקערה או כלי עמוק אחר לערבב ואז לשפוך בתנועה סיבובית לתוך הסיר באופן שיגיע לכל הבשר או לחילופין להשים הכול ישירות על הבשר ולאחר הוספת המים לערבב
להגביר את האש עד לרתיחה - ולתת לזה עוד שתי דקות בישול בזמן שזה מבעבע
לכבות את האש

בישול איטי - אפיה
עוטפים את הסיר בנייר כסף שיהיה מהודק ממש מסביב שלא יצאו אדים מתוך הסיר
מכניסים את הסיר לבישול איטי בתנור שחומם מראש למשך שעתיים וחצי
אחרי שעתיים וחצי מוציאים את הנייר כסף מגביהים את החום ל 180 ונותנים לזה להתבשל למשך 20 דקות נוספות

הערות
האסאדו נשמר מצוין בהקפאה למשך חודש

בתאבון!!
 

blue eagle

משתמש פעיל
יש לך אולי מתכון אחר? שאני יכולה לבשל בסיר...
אנחנו מכינים בתנור.
אבל גם בסיר
התיבול שאנחנו אוהבים
זה להשרות ביין לילה לפני
מלח גס פלפל שחור גרוס/ממטחנה
סילאן
וירקות שורש ניתן להוסיף באמצע הבישול(רק בצל בהתחלה )
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  24  פעמים

לוח מודעות

למעלה