מצורף המתכון מהאתר של Michal Bakes cakes
אחרי חיפוש ארוך ומייגע מצאתי את המתכון המושלם. אני קונה את הברוקולי של 'יש', חבילת 600 גרם ב 26.9. זול, הכשר מהודר. הפרחים יפים וגדולים ולא מפוררים. ניסיתי את המתכון והתלהבתי. אין דבר טעים כזה!!
מרק ברוקולי פשוט וטעים בקלי קלות (ל- 5 מנות פחות או יותר)
מרכיבים:
1. חותכים את הבצל לקוביות, קולפים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות, ואם משתמשים בברוקולי טרי מפרקים אותו לפרחים, וחותכים גם את הגבעול לקוביות גסות.
2. בסיר על להבה בינונית-גבוהה מחממים כף שמן קנולה ומאדים את הבצל כ- 3 דקות. מערבבים מדי פעם ושומרים שהבצל לא ישרף, אלא רק יהפך שקוף מעט.
3. מוסיפים את הברוקולי החתוך, או לחילופין ברוקולי קפוא הישר מהמקפיא ואת תפוחי האדמה החתוכים ומערבבים קלות.
4. מוסיפים 4 כוסות מים, 2 כפיות מלח ו- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס ומביאים לרתיחה.
5. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה, עד שהברוקולי ותפוחי האדמה רכים לגמרי והברוקולי שינה את צבעו מירוק עז לירוק כהה יותר.
6. בעזרת בלנדר מוט או במעבד מזון, טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם חלק לגמרי.
טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
התמונה מהאתר
אחרי חיפוש ארוך ומייגע מצאתי את המתכון המושלם. אני קונה את הברוקולי של 'יש', חבילת 600 גרם ב 26.9. זול, הכשר מהודר. הפרחים יפים וגדולים ולא מפוררים. ניסיתי את המתכון והתלהבתי. אין דבר טעים כזה!!
מרק ברוקולי פשוט וטעים בקלי קלות (ל- 5 מנות פחות או יותר)
מרכיבים:
- כף שמן קנולה
- 1 בצל גדול
- תפרחת ברוקולי שלמה או שקית (כ-500 גרם) ברוקולי קפוא
- 1 תפוח אדמה בינוני-גדול (או 2 תפוחי אדמה קטנים)
- 4 כוסות מים (אני אוהבת את המרק נוזלי יותר, אני שמה 5 כוסות)
- 2 כפיות מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
1. חותכים את הבצל לקוביות, קולפים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות, ואם משתמשים בברוקולי טרי מפרקים אותו לפרחים, וחותכים גם את הגבעול לקוביות גסות.
2. בסיר על להבה בינונית-גבוהה מחממים כף שמן קנולה ומאדים את הבצל כ- 3 דקות. מערבבים מדי פעם ושומרים שהבצל לא ישרף, אלא רק יהפך שקוף מעט.
3. מוסיפים את הברוקולי החתוך, או לחילופין ברוקולי קפוא הישר מהמקפיא ואת תפוחי האדמה החתוכים ומערבבים קלות.
4. מוסיפים 4 כוסות מים, 2 כפיות מלח ו- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס ומביאים לרתיחה.
5. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה, עד שהברוקולי ותפוחי האדמה רכים לגמרי והברוקולי שינה את צבעו מירוק עז לירוק כהה יותר.
6. בעזרת בלנדר מוט או במעבד מזון, טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם חלק לגמרי.
טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
התמונה מהאתר