בשרי שיתוף | מתכון לצ'ולנט הנמכר בישיבה

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
האם צריך לבשל אותו קודם?
לא, אבל כן מומלץ לצרוב כדי להעמיק טעמים.
חשוב כמובן להקפיד על בישול ארוך בלהבה נמוכה עם כיסוי.
מי שמצפה לקבל בשר רך תוך שעתיים, יתאכזב.
 

yakov ysrel

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
עבור תשעת הימים מי שמעוניין פרווה
אותם רכיבים בדיוק למעט זה שבמלח אפשר לחתוך בחצי (אם יהיה חסר תוסיפו בסוף אבל לדעתי אפשר לחתוך חצי)
במקום הבשר תוסיפו עוד 3 - 2 כוסות שמן בטיגון הבצל (בכמות שלי)
וכן תוכלו להוסיף שעועית/חומוס/תפו"א/קישקע לפי מה שאתם אוהבים יותר בשביל למלאות את החסר
@ה. בקר אם את חושבת שצריך את יכולה להוסיף את זה בהודעה הראשונה
 

הכול טוב ולטובה!!

משתמש מקצוען
@ה. בקר בטעות כתבתי במתכון של החמין 2 כפות ראס אל חנות תוכלי לשנות לי ל-2 כפיות?

תודה רבה!
 
נערך לאחרונה ב:

הכול טוב ולטובה!!

משתמש מקצוען
מתכון לקישקע טוב וקל להכנה אפשר להכין כמות כפולה ולהקפיא----
1 כוס מים רותחים (מומלץ מהמים של החמין עם הבשר)
כף מלח
תבלין גריל עוף
2 כוסות קמח
1/2 כוס פירורי לחם מתובלים/מוזהבים
1/3 כוס שמן.
לערבב היטב ולהכניס לניילון נצמד ולגלגל.
להכניס את הקישקע לסיר של הצ'ולנט כששמים על הפלטה.
בתיאבון!
 

מס' 1

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ראיתי פה הרבה שיחות בנושא האמת שגם נעזרתי בחלק
לאחר הרבה ניסוי ותעייה הגעתי למתכון שהבחורים ממש אוהבים וקונים ב"ה כל שבוע
אני מכין אותו ברביעי בערב עבור ליל שישי
הגרמים הם עניין של ניסוי וברגע שהבחורים ממש אהבו הפסקתי לשחק עם הגרמים ולכן תהיו חייבים להשתמש במשקל מטבח (הוספתי את המדידה בכוסות אבל אני ממש ממליץ על משקל - כוס = כוס ח"פ)
המתכון מכיל סיר של כ40 מנות (כ20 ליטר) תחלקו לפי העניין

הרכיבים
שמן לטיגון
2 שום
4 בצל
3.5+ קילו גולש לחמין או בשר מספר 2 אם אין גם 10 הולך טוב (בשר תמיד ניתן להוסיף לפי התקציב - 3.5 זה חתיכה יפה בכל צלחת)
120 גרם מלח (2/3 כוס)
60 גרם פפריקה מתוקה/מרוקאית בשמן (כוס גדושה)
15 גרם פלפל שחור (1/5 כוס)
1.5 קילו שעועית לבנה- מושרית 12-24 שעות במים
0.5 קילו חומוס-מושרית 12-24 שעות במים
85 גרם אבקת מרק בצל (כוס)
25 גרם אבקת מרק פטריות (1/3 כוס)
25 גרם אבקת מרק עוף (1/4 כוס)
320 גרם טריאקי (כמעט חבילה של אוסם או קנור)
60 גרם צילי מתוק (קצת פחות מחצי כוס)
140 גרם צילי חריף (כוס)
60 גרם קטשופ (1/2 כוס)
8 תפו"א בינונים+
500 עד 700 גרם גריסים

לקישקע
קילו קמח
500 מל שמן
450 מל מים רותחים
80 גרם פפריקה מתוקה
40 גרם אבקת שום או שום כתוש
22 גרם מלח
3 גרם פלפל שחור
50 גרם פירורית
45 גרם אבקת מרק עוף
70 גרם סוכר

הוראות הכנה

חותכים את הבצלים לקוביות
שמים שמן בסיר (תלוי בגודל הסיר אבל שיהיה שכבה של שמן על כל הלמטה בערך רבע בקבוק בכמות כזו)
מדליקים על אש נמוכה ושמים את הבצל
מקלפים את השומים ומוסיפים אותם ניתן להגדיל את האש
מחכים להזהבה ושמים את הבשר (אני משאיר את הטיגון על אש קטנה ובינתיים חותך את הבשר)
מוסיפים את המלח הפפריקה והפלפל שחור מערבבים ומטגנים כ10 דקות
מוסיפים מים עד לכיסוי מלא של הבשר מחכים שיבעבע ומבשלים על אש גדולה חצי שעה
מוסיפים עוד מים רותחים (כ3 ליטר שיכסה את הרכיבים הבאים)
מוסיפים את כל שאר הרכיבים חוץ מהתפו"א והגריסים ומבשלים כשעה על אש בינונית ולערבב מידי פעם
המים צריכים לכסות בשפע את כל הרכיבים כדי שיבעבעו ולא ידבקו ללמטה
מקלפים את התפו"א וחותכים לריבועים (או צ'יפסים) ממש קטנים (אני חותך את התפו"א לשתיים ואז כל חצי ל3 ואז פורס את 3 החלקים לפרוסות מה שמותיר אותי עם צ'יפסים/ריבועים די קטנים)
מוסיפים לסיר (אחרי השעה בישול) ממשיכים לבשל עוד רבע שעה
מכינים את הקישקע בינתיים
מכניסים את כל הרכיבים חוץ מהקמח לקערה ומערבבים מעט כדי שהרכיבים ינמסו
מומלץ לפזר את האבקת שום על כל הבלילה אחרת זה נהיה גושים)
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת עיסה מעט נוזלית (אם זה לא טוב ניתן להוסיף שמן)
מגלגלים בנייר אפיה/ שקית ניילון/ נייר כסף עם חורים קטנים
מערבבים את הצ'ולנט היטב ומכניסים את הקישקע
מבשלים עוד רבע שעה ומעבירים לפלטה
מוסיפים את הגריסים ומערבבי מעט וסוגרים היטב
אחרי כמה שעות מומלץ לבדוק האם צריך להוסיף מים עקב הגריסים ואז גם לערבב שלא יידבק ללמטה
אחרי 10 שעות זה טעים
אחרי 20 זה מעדן
אחרי 21 לא נשאר כלום
אחרי 15 שעות אני בדר"כ מוסיף 2 ליטר מים עם חצי כוס אבקת מרק עוף ומערבב היטב
בסירים גדולים מומלץ לכסות את הסיר בשמיכה מקופלת על המכסה
שימו לב שאם אתם מכינים את זה לשבת אז תסיימו להכין לפחות שעה לפני בשביל שהגריסים יהיו מוכנים לאכילה לפני שבת
בתיאבון
אשמח לשמוע תגובות אם מישהו הכין
צפה בקובץ המצורף 1416910צפה בקובץ המצורף 1416911
עשיתי את המתכון רק שהכנתי 80 מנות ויצא מושלם
תודה.
 

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
אשמח לעזרה בטיבול להגיע לטעם כמו של הרבה אולמות
טיבול חזק, לא טפל, אך בלי עקצוץ של חריפות
מה התבלינים העיקריים, ואם מישהו יודע כמיות מניסיון
לגודל של סיר רגיל
 

213765

משתמש פעיל
אשמח לעזרה בטיבול להגיע לטעם כמו של הרבה אולמות
טיבול חזק, לא טפל, אך בלי עקצוץ של חריפות
מה התבלינים העיקריים, ואם מישהו יודע כמיות מניסיון
לגודל של סיר רגיל
הרעיון זה לשרוף בצל עם סוכר
וקצת לפני השלב שנשרף להוסיף סילאן
ולילה על הפלטה לפחות
 

mori

משתמש חדש
חייבת לומר שמאז שניסיתי את המתכון הזה, לא מוותרים על זה אף שבוע!!!!
ממש טעים!!!! תודה רבה!!!!
 

משתמש תפוס

משתמש רשום
אפשר לקבל את המתכון לא בכמויות מסחריות , אני רוצה להכין למשפחה לא ל20 ...
אשמח מאוד
 

דבורי-ריקי

משתמש פעיל
אני מנסה לחפש את המתכון שהעלה פעם
יואל ארלנגר עם פירוט מדויק איך להכין צ'ולנט
הכנתי את המתכון הזה כמה פעמים ונעלם לי פתאום
אשמח לעזרה מי שיכול
 

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
אני מנסה לחפש את המתכון שהעלה פעם
יואל ארלנגר עם פירוט מדויק איך להכין צ'ולנט
הכנתי את המתכון הזה כמה פעמים ונעלם לי פתאום
אשמח לעזרה מי שיכול
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה