בשרי שיתוף | מתכון לצ'ולנט הנמכר בישיבה

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
יש לי מתכון מטורףףףף לחמין משפית מרוקאית מטורפת שיש לה קייטרינג----
יוצא טעים מאוד!!!!
כמות שמספיקה בערך ל-4 מנות----

מטגנת 2 בצלים גדולים ביחד עם כף סילאן.
מוסיפה תפו"א שחצוי ל-4
שעועית לבנה (שהושרתה)
מוסיפה מים חמים-לכסות.
ואז שמה תבלינים (אין לי כמויות אני מרוקאית אבל אנסה לכתוב)
פ.שחור גרוס
פ.מתוקה-לא הרבה
קצת כמון
בערך 2 כפות של תבלין ראס אל חנות-לא לוותר! מוסיף המון!
להוסיף עוד 2-3 כפות סילאן
חשוב לציין! שאני קונה רק תבלינים טריים מחנות תבלינים-זה טעם אחר לגמרי!!!!
לא מערבבת כדי לתת לתבלין להיפתח בבישול.
מבשלת ככה שעה+
ואז מוסיפה את הבשר (אני שמה אסאדו)
הרבה שמן,
חצי כוס יין אדום מתוק-מרכך את הבשר ונותן טעם מושלם!
שום כתוש וכמה פרוסות שום.
להוסיף מים לפי הצורך ולבשל עוד כשעתיים.
לשים את הביצים קשות
את הגריסים אני שמה ממש בכניסת שבת מעל הכול-שופכת איזה כוס וחצי.
יוצא חמין חום כהה וסמיך!!!
אם תרצו מתכון לקיקשע טוב ארשום מחר.

הכי חשוב כשמכינים להגיד-"לכבוד שבת קודש טעם המן טעם גן עדן"
זה התבלין של שבת הכי מוצלח!!!
בתיאבון!
ברור!
לא מוותרים על הסחנה...
כל הטוויסט של הטשולנט זה לליל שישי נטו.
 

yakov ysrel

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
האם גם בכמויות קטנות זה שעתיים על האש ו24 שעות על הפלטה?
הכל אמור להיות יחסי
רק בכמות קטנה ממש צריך להיזהר שלא יישרף מהפלטה (אולי לשים משהו בין הסיר לפלטה או שיותר מים יעזור)
 

העסקן

משתמש חדש
מנוי פרימיום
בקשר לכך שהבשר ישאר עסיסי חובה בפרט לשבת שזה על הפלטה הרבה זמן
לשים את כל הבשר בגוש אחד ולא לחתוך מקסימום לשתי חתיכות
אפשר לפרק בחלוקת הטשונט
הסיבה שהבשר מתיבש גם בגלל שצף למעלה ובעיקר כי חותכים לקוביות ואין לבשר חיות אפילו בחלקים הכי טובים
אבל כשזה גוש שלם נשאר לו עסיסיות בכל הגוש
 

yakov ysrel

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
בקשר לכך שהבשר ישאר עסיסי חובה בפרט לשבת שזה על הפלטה הרבה זמן
לשים את כל הבשר בגוש אחד ולא לחתוך מקסימום לשתי חתיכות
אפשר לפרק בחלוקת הטשונט
הסיבה שהבשר מתיבש גם בגלל שצף למעלה ובעיקר כי חותכים לקוביות ואין לבשר חיות אפילו בחלקים הכי טובים
אבל כשזה גוש שלם נשאר לו עסיסיות בכל הגוש
הסברה אומרת הפוך (הצ'לנט רטוב ואם זה חתיכה קטנה היא תקבל את הטעם והרטיבות מכל הכיוונים)
וכשזה חתוך קוביות זה יוצא אצלי ממש טוב
 

H. Clin

משתמש מקצוען
אני גם לא חותכת וזה נשאר רך ועסיסי. מהנסיון שלי, הכי חשוב זה יהיה באמצע התערובת, לא בתחתית הסיר ולא למעלה. ככה זה לא מתייבש מהפלטה וגם לא חשוף לאוויר.
 

yakov ysrel

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
איפה יש סיר של 20 ליטר נונסטיק?
קניתי בפוד אפיל
ממליץ לקנות בחנות תמיד יש להם מבצעים של אחוזים
הסיר הזה זה מה שיש לי (עלה לי 320 אאל"ט)
תענוג של סיר וגם קל ממש לנקות
אני ממש מקפיד לא להכניס שם כלי מתכת
אני משתמש בכלי הזה (חושב שזה זה - כף מתכת מצופה סילקון שלא מתקפלת בערבוב היא בלי קשר נוחה בטירוף - קניתי בשפע ברכת ה' ב22 שח)
 

yakov ysrel

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
האמת היא שבכלל לא תכננתי לכתוב את זה
מישהו ביקש ממני את המתכון שלי ואחרי שסיימתי לכתוב לו (ודי השקעתי שיהיה ברור)
אמרתי למה שלא יהנו מזה כולם (הרי גם אני נעזרתי במתכונים פה)
הפתיע אותי כמות המתעניינים והמפרגנים
1689179231309.png

שמח שעזרתי לכ"כ הרבה
תודה על הפלטפורמה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה