דרוש מידע תשכנעו אותי, לצאת לעבוד?

מצב
הנושא נעול.

אנושית

משתמש מקצוען
חשוב לציין
אין סוג ב כמו שמנסים לציין
מי שעובד וזה מה שהשם רוצה ממנו(וכמובן לומד בזמנו הפנוי לפי כוחותיו)
אז הוא לא פחות טוב בעיני השם
מחבירו שיושב והוגה בתורה כל היום (כמובן במידה וזה מה שהשם רוצה ממנו ולא לומד מתוך הכרח)

תפקיד האדם בעולם לעשות את רצון הבורא וזהו!!
וממילא השאלה מה תפקיד בעלך?

האם תפקידו ללמוד או לעבוד?

זה כמובן מתחיל בשאלה למה בכלל שיצא לעבוד?
האם בגלל משהו כלכלי כמו שאת אומרת (שאז צריך לבדוק כמה המחסור הכלכלי
האם חסר 2000 שקל 3000 שקל או 7000 שקל)

או שמא הסיבה היא בגלל הבעל שלא באמת רוצה ללמוד( והמחסור הכלכלי הוא רק תוספת או שמא
יש רצון קצת לחיי רווחה גדולים יותר
ובקיצור קשה מאוד לענות וכדאי שתשאלו רב שמכיר אותכם טוב

לא הייתי מגדירה סוג ב',
אבל בהחלט מי שמקריב את נוחיותו, איכות חייו הגשמית וגם שאיפות קריירה או הגשמה בתחומים אחרים,
וחי חיים מלאי התמודדויות (אני יודעת שיש גם התמודדויות בעבודה, זה בדיוק מה שאני עושה יום יום...)
ומלאים בלא מעט הקרבה על אף הקושי,
הוא בהחלט נעלה ומרומם ביותר.
אם יששכר וזבולון שווים באות המידה מדוע שלא רבים יותר יוכלו להיות זבולונים?
אני מכירה לא מעט אברכים מוכשרים ביותר שבדרך הטבע יכלו לעשות הרבה כסף, ולחיות חיים קלים יותר
ובכל זאת הם ונשותיהם בוחרים באופציה הקשה יותר,
אין ספק שהיא גם נעלית יותר,
כל זה בלי לזלזל במי שנאלץ לצאת לעבוד לפרנסתו ויכול בהחלט לשמור על הגדרתו כבן תורה.
בעיניי לפחות, ההגדרה היא- נאלץ.

birthright

משתמש פעיל
קשה לי עם המצב הנתון. בעלי אברך, המצב הכלכלי לא מהמשופרים, הכולל שלו הפסיק לשלם ואני עובדת ולומדת וקורעת את עצמי
לאחרונה נראים בו גם ניצני תסכול, אבל הוא בחיים לא יחשוב לעבוד
לעומת זאת, מבחינתי אין כל בעיה. גם באתי ממשפחה שרוב הגברים עובדים.
אני מרגישה רע עם העובדה שאני היא זו שדוחפת אותו לעזוב את הכולל, והוא, אברך חמד, רוצה בסך הכל לשבת ללמוד תורה... לא יותר מזה
תעזרו לי, למה לעודד אותו להישאר בכולל? איך לעשות את זה כשמבחינתי שיצא לעבוד והוא מבחינתו זה לא אופציה? (כמובן שלנושא החברתי יש משקל מאד גבוה על מערך השיקולים. הוא בחיים לא יעשה כזה דבר)
בלת"ק
לא פוסקת בדיני נפשות וכל מקרה לגופו
אבל מה שבטוח הוא שלא העבודה מביאה את הכסף.
צריך להתפלל לברכה בכסף
וסייעתא דשמיא - שזה יש לאברכים בשפע...!!!

רות. פ.

משתמש פעיל
יש לי חברה שבעלה היה אברך והוא רצה לצאת מהכולל
והיא הסכימה איתו
ועכשיו היא מתחרטת על כל רגע... בעלה החליט ללכת לכיוון הייטק
קנה סמראטפון ( כשר) כל היום בוואצפ וכו' , חוזר מאוחר הביתה ( עושה שעות נוספות כי נוח לו )
הבית שלה השתנה מקצה לקצה.
וכמובן שזה משפיע על חינוך הילדים
------------------------------------------------------------

בעלי אברך ב"ה , לפני כמה שנים הוא היה בכולל שלא שילם בכלללל (וזה למרות שהיה עוד מצ'ינג)
והוא היה כלכך מתוסכל מזה שהוא החליט לעבור לכולל אחר מבוסס שמשלם באמת
ובנוסף יש את עיון הפרשה שהוא משתתף שם, שזה ממש עוזר בחגים ,מקבלים תלושים לקניות בסופר וכל כמה זמן מגיע חליפה או מגבעת בהנחה משמעותית מאוד

אפשר גם בערבים ללכת ללמד בחורים חוזרים בתשובה במדרשיות, זה מאוד מספק!!

שיהיה לכם בהצלחה בכל דרך שתלכו בה!

birthright

משתמש פעיל
אני חושב שחשוב לך להבין באמת למה הוא רוצה להישאר בכולל ולא לעבוד,

אם זה משום ההנאה והסיפוק שלו מלימוד התורה,
הוא עולה ומתעלה בכולל, מקיף סוגיות, חי בלימוד, ולא מעלה על דעתו לאבד את כל הטוב הזה,
אז חבל לך למנוע את זה ממנו,
לגרום לו לאבד את זה, יעשה רע לו ובהכרח רע לך ולמשפחתו,
וגם לגבי ענין הפרנסה כשאדם הולך בעל כורחו סביר מאוד שהישגיו (הכנסתו לבית) לא יהיו גבוהים.

מאידך, חשוב לדעת,
אם הנ"ל לא קיים, ואילולי הנושא החברתי, הוא לא היה בכולל (כמו שמצוי היום לרוב),
אלא שחייו הובילו לחיי אברכות, והוא "מסתדר" עם החיים האלו בלי תשוקה רצינית ואמיתית לחיים שכאלו,
אז תפקדך כאשה כשרה לעזור ולדחוף אותו דווקא לצאת לעבוד,
מה שיוסיף לו סיפוק והרגשה טובה שתשפיע גם על הבית, מלבד הרווחה הכללית שתווסף בס"ד לבית.

חשוב לדעת, שאין שום איסור לגבר לעבוד, ואין שום איסור על האישה לדחוף את בעלה לצאת לעבוד.

ובס"ד יתקיים חכמת נשים בנתה ביתה.
חכמים הזהרו בדבריכם...
זה לא פשוט לכתוב דברים כאלו בפשטות מעל פורום ציבורי.
זה ממש דיני נפשות!!!!

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
קשה לי עם המצב הנתון. בעלי אברך, המצב הכלכלי לא מהמשופרים, הכולל שלו הפסיק לשלם ואני עובדת ולומדת וקורעת את עצמי
אני מרגישה רע עם העובדה שאני היא זו שדוחפת אותו לעזוב את הכולל, והוא, אברך חמד, רוצה בסך הכל לשבת ללמוד תורה... לא יותר מזה
תעזרו לי, למה לעודד אותו להישאר בכולל? איך לעשות את זה כשמבחינתי שיצא לעבוד והוא מבחינתו זה לא אופציה? (כמובן שלנושא החברתי יש משקל מאד גבוה על מערך השיקולים. הוא בחיים לא יעשה כזה דבר)
כל המקבל עליו עול תורה מעבירין ממנו עול דרך ארץ.
אתם מליונרים.
בקשי מה' שפע גדול שתראו אותו בעיניים, מהרה.
מתפללת עלייך גם כן.
חוץ מעולם הבא, אין תחליף גם לעולם הזה של בית של אברך.
האוירה היא אחרת. היא שווה הרבה יותר.

רפרפת

משתמש פעיל
צריך לשאול אברכים/נשות אברכים כדי לשמוע צד שני.
אז אחרי שכתבתי ומחקתי כי היה לי נח לקרוא מהצד, אני כן אוסיף שהיינו באותה התלבטות, התייעצנו וכו..
ואחרי איזשהו תהליך עם עצמי, הצלחתי להרגיש את השמחה בחיים האלו, למרות הקושי, האור כ"כ גדול, כשאני חושבת על גודל הזכות אני מתרגשת, מה אישה מבקשת ב-2022? שיהא זרעי וזרע זרעי....
בלי לשתף בפרטים, ראינו ס"ד מיוחדת בכמה ענינים (סליחה על האכזבה, אבל בינתיים לא כלכלי)
אני רושמת רק כי פותחת האשכול רצתה חיזוק, ולא עצות של 'איפה יש לימודים לגבר חרדי'

נערך לאחרונה ב:

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
לא. בהחלט לא.
״א"ר חייא בר אבא א"ר יוחנן, כל הנביאים כולן לא נתנבאו אלא למשיא בתו לתלמיד חכם ולעושה פרקמטיא לת"ח ולמהנה ת"ח מנכסיו אבל תלמידי חכמים עצמן - עין לא ראתה אלהים זולתך יעשה למחכה לו (ברכות לד:
דיברתי עם תלמיד חכם אחד(לא התלמיד חכם שרציתי ובעזהי"ת אני מקווה שאשיגו מחר
כי מדובר בתלמיד חכם בקנה מידה אחר אינצקלופדיה מהלכת ומכיר הכל הכל)

אבל בכל אופן התלמיד חכם(כלומר הרב) שדיברתי איתו טען כמוכם שברור שמי
שלומד תורה הוא יותר
וכשניסתי להבין מה ההיגיון לא הסביר יותר מדאי(בכל אופן לא שיכנע אותי)
אבל זה מה שאמר ובינתיים אתם צודקים

אבל מחר אני מקווה שאשיג את השני

למדן בגן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אני רוצה לשלוח לך משהו באישי
תכתבי את המייל שלך
או שתשלחי לי מייל lamdan.bagan בג'מייל

בהצלחה!!!

נועושש

משתמש פעיל
באמת אשכול יפה ומרגש עד מאד!
רק הערה קטנה לכל הכותבים ש"מי אמר שאם הוא יעבוד יהיה כסף" ו- "לאברכים יש ברכה מיוחדת"
אז קודם כל זה אולי נכון אבל חשוב לזכור שהקב"ה מנהל אותנו בדרך הטבע, ובדרך הטבע, מה לעשות, מי שחי חיי אברכות חי יותר בצמצום מאדם עובד - וזו עובדה!!
אי אפשר רק לחיות על ניסים, וזה בסדר גמור לומר את זה "שבחוץ" אפשר לעשות יותר כסף ולחיות יותר ברווח.
וכן, יש מחיר - (הכי משתלם שבעולם) שמשלמים בשביל בית של תורה!
גאה ומעריצה שלכן!!!

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
לא קראתי את הכל - אבל ברור שזו שאלה שיש להפנות לרב גדול המקובל על שניכם. כי סופסוף הוא מחויב בפרנסת הבית ולא את, וא"א להשאיר את המצב כך כי בנתיים יש את מי לפרנס וצריך את הרוגע הנפשי שכל כך זקוקים לו היום (ומי לא??) וחבל שזה ישפיע גם על שאר הענינים בבית...
וכמובן - אפשר למצוא מקצוע תורני אם זזה מלמד/מגיד שיעור/מגיה ספרי קודש/סופר סת"ם/ואף בהסעות לילדים בבוקר או אחה"צ..
סיפורים על אמונה ואשה שלא הסכימה שיצא וקבלה ע"ע את העול ומכרה את תכשיטיה ועוד יש הרבה.. אך לא כולם באותה דרגה באמונה ופעמים שה' דורש ממנו לשנות מסלול מחדש ולו לתקופה עד יעבור זעם ונוכל להרים את הראש קצת מעל המים!
וכמו שאמר ר"ע על כל גל וגל שבא נענעתי לו בראשי - כלומר שא"א להיאבק במציאות אלא להוריד את הראש ולשאול מה ה' אלקיך שואל מעמך עכשיו! במצב הנתון הזה!

ולא לשכוח מה שאמר אדונינו דוד המלך ע"ה בתהלים המכסה שמים בעבים המכין לארץ מטר המצמיח הרים חציר.
פי' שיש תקופות בחיים שהכל מכוסה בעבים חושך וצלמות חלילה ונראה שאין מזור ואין אור בקצה המנהרה.. אך דע לך - כי כשיש הרבה עבים (עננים) בשמים הקב"ה מכין לארץ מטר שירווה את צמאונה של הקרקע וע"י שתעמוד בנסיון (כפי שיורו לנו החכמים...), וממילא מצמיח הרים חציר ותראה שעוד יבואו ימים יפים עלינו מלאים ברוגע ושלוה כי הכל קצוב מראש מתי יבואו ומתי ילכו הנסיונות. כמובא במקורותינו.

וסליחה על האריכות אך מן השמים זה מה שהכניסו בלבי כעת לכתוב ואולי יהיה מי שיקבל חיזוק מן הדברים.
אני בטוח התחזקתי, ודי בזה.

rew3020

משתמש מקצוען
דיברתי עם תלמיד חכם אחד(לא התלמיד חכם שרציתי ובעזהי"ת אני מקווה שאשיגו מחר
כי מדובר בתלמיד חכם בקנה מידה אחר אינצקלופדיה מהלכת ומכיר הכל הכל)

אבל בכל אופן התלמיד חכם(כלומר הרב) שדיברתי איתו טען כמוכם שברור שמי
שלומד תורה הוא יותר
וכשניסתי להבין מה ההיגיון לא הסביר יותר מדאי(בכל אופן לא שיכנע אותי)
אבל זה מה שאמר ובינתיים אתם צודקים

אבל מחר אני מקווה שאשיג את השני
בהערכה רבה על ה'מודה על האמת'.
לא תמיד זה נחמד לנו לקחת את המילים שלנו בחזרה.

מדיה ואתרים

בניה , עריכה ועיצוב
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
מה שידוע לי, ששנים זוכות לתחיה - בשכר הלימוד של בעליהן
אם הוא היה נגיד שתמך בתורה - שכרו גדול , אבל כל השאלה מה עם שכרן ?
אשמח למקורות אם זה מאומת או אם זה לא ...

דבר נוסף אדם שתומך בתורה השאלה מה זה תומך יש הגדרות לתומך תורה אמיתי , יש חיובים לפי כספו
לשם סיבור האוזן משהו נותן היום חומש ? אם יש זה מעטים ממש ...

מדיה ואתרים

בניה , עריכה ועיצוב
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
באמת אשכול יפה ומרגש עד מאד!
רק הערה קטנה לכל הכותבים ש"מי אמר שאם הוא יעבוד יהיה כסף" ו- "לאברכים יש ברכה מיוחדת"
אז קודם כל זה אולי נכון אבל חשוב לזכור שהקב"ה מנהל אותנו בדרך הטבע, ובדרך הטבע, מה לעשות, מי שחי חיי אברכות חי יותר בצמצום מאדם עובד - וזו עובדה!!
אי אפשר רק לחיות על ניסים, וזה בסדר גמור לומר את זה "שבחוץ" אפשר לעשות יותר כסף ולחיות יותר ברווח.
וכן, יש מחיר - (הכי משתלם שבעולם) שמשלמים בשביל בית של תורה!
גאה ומעריצה שלכן!!!
ממש לא נכון , יש ספרים שלמים על דרכי ההשתדלות והגדרות ברורות בדיוק מה יש לעשות
יש אברכים שיש להם ! ויש עובדים ב- 2 מישרות שאין להם הכל בסוף זה מה שנגזר מלמעלה
רק שבעיינים שלנו זה נראה טבעי

רחשי הלב

משתמש מקצוען
ועכשיו אין לו סיכוי לחזור הוא כבר בחוץ..
למה חוזרים על זה שוב ושוב??
אני בשוק העבודה כבר שנים ארוכות, ולפני מספר חודשים חזרתי בס"ד לכולל לסדר א'... אין מאושר ממני!
וגם @ר.ב.ב.ש כך, אם אינני טועה.
אולי זה בגלל שגם כשיצאתי אמרתי לעצמי 'אני עוד אחזור....'

דסי123

משתמש מקצוען
בלתק
מה עם ישכר וזבולון?
זה יכול לעזור לכם כלכלית ולהשאיר את בעליך בכולל יותר ברוגע..
בעלי לקח על עצמו לאחרונה כמה אברכים
בעלי גם לומד ברוך השם אבל הוא עושה כל מיני עסקאות מהצד ומצליח ברוך השם

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
אשמח שתכוונתי אותי למה
כי אני הבנתי שמטרת האדם בעולם בניגוד למה שחושבים שזה ללמוד תורה
אני הבנתי שהמטרה היא לעשות את רצון השם ולהתבטל אליו

הלימוד תורה הוא הדרך לבצע את רצון השם למי שזה תפקידו (ולימוד תורה היא מצווה שנמתחת כידוע

מתחילה בשיעור של קריאת שמע שחרית וערבית (שזה המינמום המחויב)
ומסתיימת בוהגית בו יומם ולילה

מה שאומר שיש מנעד רחב מאוד

וגם באיכות הלימוד יש מנעד רחב מאוד
יש שלימדו בקיאות יש הלכה
יש בעיון(בא נגיד גם לדבריכם שמי שלומד בעיון יקבל יותר שכר??)

ובקיצור האדם בסוף צריך לעשות ולפעול לפי תכונות נפשו
"אין אדם לומד תורה אלא במקום שליבו חפץ"
זה גם ביחס לשאר הדברים

האדם צריך לפעול לפי מה שהשם מכוון אותו(בהכוונת רב כמובן)

כל דבר אחר בעייני זה פספוס הנקודה
אכן, מטרת האדם זה לעשות רצון ה'. נקודה.
מכיון שאני אישה אז אף פעם לא חקרתי לעומק מה חובתי בלימוד תורה. החובה שלי מסתכמת בסיוע ללומדים תורה.
כשאנו מדברים על חיובים אז גבר חייב בלימוד תורה ומינימום זה קביעת עיתים לתורה.
כמה? מה? זה אכן באמת נתון לשיקולים הרבה גם לפי היכולות והצרכים שלו.
אישה לא חייבת בלימוד התורה וגם בחובותיה לא נכנס ענין תמיכה בבעל שיושב ולומד. יש לה מחויבויות מאד ספציפיות כמו אוכל בגדים ועוד שהיא חייבת בין שהוא ת"ח ובין שהוא עובד לפרנסתו.
צריך לזכור רק שכתר תורה זה דבר שמאד יקר בעיני ה' והעיסוק בזה צריך לבוא מתוך בחירה. למרות הקושי, למרות האתגרים, למרות כל דבר שיכול להיות קורץ ומאפשר ונוח מלימוד תורה.
כשזוג בא להתחתן וזה ההסכם שלהם שהוא רוצה ללמוד והוא רוצה שתעזור לו והסכימה לזה. מענין לבדוק איך מתייחסים לכך כשל כוחה או להיפך כשהוא לא רוצה ...
בכל אופן מה שברור שצריך לזכור שמי שמדובר בדרך הזו רק מרוויח ושכרו גדול מאד.
אין לקבה יותר שמחה מהלימוד של התורה שלו.

צריך לזכור דבר נוסף שהעניין הזה שרוב הבחורים ממשיכים הלאה ללמוד זה לא ברור מאליו, זה הרגל שהחזו"א כמדומני הכניס בעקבות המצב אחרי השואה שעולם התורה כמעט נכחד.
כל דור לדורו וכל דור מה שמצריך חיזוקו.
והרבנים של היום רואים את זה ופוסקים לפי זה. צריך להבדיל בין הוראת יחיד לרבים ואני בטוחה שכל אחד שכל זוג שיתיעץ עם רבו יקבל את התשובה הכי מדויקת לו.

ופספוס הנקודה בעיני זה להחליט שאם הלימוד לא בשבילי אז זזתי ממנו. זה פשוט לא נכון כי התורה נתנה לכולם וא. כמו שכתבתי קודם יש חיוב ללמוד תורה לגבר(כמה ואיפה זה עוד שאלה) וב. התורה לעולם שלנו ולעולם תהיה אחת המצוות היקרות בעיני ה' ואין מצב של מישהי כבר לא שייך כי לא מתאים לו או לא מצא מקום שמתאים לו. זה דבר שצריך לעשות חושבים מחדש כל פעם ולזכור שמי שאוחז בה רק מרוויח שום הפסד אין לו.

נושעת

תהיו הסיבה להאמין בטוב האדם
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
קודם כל אין מקום להשוות והאיום שאם הבעל יצא מהכולל יכול להיות שהמצב יחמיר מזה
לא אני לא מתכוונת לעודד לצאת מהכולל אבל בזה אין השוות כל אחד עם הרקע שלו וכוחות שלו
יש אשה שמסוגלת ויש אשה שלא ןזה לא מוריד ממנה כלום

כל אחת והרצנות שלו בכתובה חתמנו שהבעל יפרנס
והדור שלנו הפך את הצלחת וזו זכות שלנו אבל מי שכלכלית לא יכול אף אחד לא דורש את זה ממנו אפילו לא ה'!
יאוו זה נקודה שהעלת לי הרבה מחשבות אני אמא עובדת במשרה מלאה כמה בחמש לפנות בוקר חוזרת הביתה עם הילדים מורעבת ולא מצליחה להעמיד סיר ולא מצליחה לצאת למכולת
נקודה למחשבה!
בחלום הכי גדול בעלך יהיה עשיר כמו רכניץ, ואז הוא יתהדר בזה שהוא נותן 5 מליון דולר למיר. בעלך היום הוא ה'מיר'!
באו נצא מהלופ ! לימוד תורה זה היסוד אין חולק אבל בואוו נחשבו לא נכנסו לאיזה מערבולת ?
מה קורה כאן נשים עובדת חוזרות סחוטות עם הילדים בארבע ובד"כ אין צהרים הבעל חוזר בערב נשים סחוטות , מה שקורה שהאשה יוצאת לעבוד כדי שבעלה ילמד אבל אז בעלה לוקח את הילדים ןמחזיר ומכין צהרים ומכניס את המכונות ו... ווו....
לפי מה שזכור לי לא זה מה שכתוב בתורה.... ואף אחד לא עוצר את זה אשה היום נקרעת בדברים שרק החברה דורשת ממנה כי אם היינו חיים לפי התורה הבעל היה מפרנס ולומד ומוצא זמן ללמוד כמו פעם ככה עשו רבותנו אבל אז נכנס מושג "הכולל" שהיה מוברך משפחה יכלה להתכלכל עם המשכורת של הכולל קצבת ילדים היתה גדולה יותר אמממהההה דברים התשנו קיצוצים משמעותים אבל עדיין אף אחד לא שם לב לראות נשים שנקרעות שלא לצורך
ולמה אין משהו שמרים את הכפפה ?

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה