סלטים שלשה סלטים שווים שתשמחו לארח בסוכה

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לא דקות לרוחב שלהן אלא לעובי. הן כל כך שקופות שלא תופס צורה וקורס בתיבול יותר ממה שחסה או כרוב קרוסים אחרי תיבול
דיברתי על העובי
ואנחנו שולטים עליו באנמצעות הלחץ שממפעילים על הקולפן.
(מילה של מי שמכינה את הסלט לדרישת ילדיה יותר מפעם בשבוע :))
 

איקס-עיגול

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
אגב @איקס-עיגול חשבתי לעצמי שאולי בטעות רכשת אנדיב שדומה להפליא לחסה אבל אינו חסה והוא מריר מאד.
לא, היה כתוב על האריזה חסה מסולסלת וזה גם היה דומה לחסה שבסלט שלכן אבל אולי באמת זה היה משהו חריג
בפעם הבאה שאראה את זה אנסה שוב בעז"ה.
 

יונת123

משתמש מקצוען
לא כדאי קולפן רגיל כי הוא מוציא רצועות דקיקות עד כדי שקיפות, נטולות פריכות וחן שנראות בערך כמו אטריות זכוכית....
כל קולפן שחותך קצת יותר עמוק ויוצר קליפות קצת יותר עבות או הקולפן הרחב שאין לו שם עד כמה שידוע לי.
כזה:
צפה בקובץ המצורף 1222980
דווקא יצא ממש טעים ומוצלח ומלא חן כולם התלהבו
יכול להיות שעם הקולפן הזה יצא יותר יפה. אם אתקל בו ארכוש לי אחד כזה
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
זה הקולפן שמשמש לרצועת ולשם כך הוא נועד
רק סכנה!
הוא מאוד חד ומשונן ותנועה לא זהירה עלולה להגמר רע מאוד
IMG_20221014_150744.jpg
 

יעלי1

משתמש מקצוען
ואיך מכינים צ'יפס בטטה?

לקלף רצועות מבטטה (רצוי דקה וארוכה) בקולפן.
לחמם שמן עמוק/חצי עמוק טוב טוב (עד לבועות קטנות סביב כף עץ).
מכניסים לשמן ומשגיחים צמוד על הבטטה, כשהיא רק מתחילה להשחים מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג בשכבה אחת בלבד.
כשהבטטה מתקררת לחלוטין , מניחים בקופסא אטומה ושומרים בטמפ' החדר.
טיפ: איך יודעים מתי להוציא אותה ?
כשהשמן מפסיק את הרעש של התסיסה
 

Sparrow Bird

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
טיפ: איך יודעים מתי להוציא אותה ?
כשהשמן מפסיק את הרעש של התסיסה
כשהיא משנה צבע מהכתום ה"רגיל" של בטטה חיה, לצבע כתום צהבהב יותר והקצוות של הבטטה משחימים.

הכי טוב פשוט לעשות "וייפן כה וכה וירא כי אין איש" ולבזוז כמה פיסות. ככה יודעים בטוח שזה מוכן !
 

יעלי1

משתמש מקצוען
כשהיא משנה צבע מהכתום ה"רגיל" של בטטה חיה, לצבע כתום צהבהב יותר והקצוות של הבטטה משחימים.

הכי טוב פשוט לעשות "וייפן כה וכה וירא כי אין איש" ולבזוז כמה פיסות. ככה יודעים בטוח שזה מוכן !
זהו שאחרי הרבה ניסוי ותהייה
הבנתי שאין צורך לבדוק כל רגע פשוט מחכים ליד עד ששומעים שאין את הרעש של התסיסה זה השנייה שבה צריך להוציא את הבטטה
היא קראנצ'ית בצורה מדויקת
תנסי
 

Sparrow Bird

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
זהו שאחרי הרבה ניסוי ותהייה
הבנתי שאין צורך לבדוק כל רגע פשוט מחכים ליד עד ששומעים שאין את הרעש של התסיסה זה השנייה שבה צריך להוציא את הבטטה
היא קראנצ'ית בצורה מדויקת
תנסי
וואלה....
תודה!

אבל מה עושים כשהטוסטר אובן מונח בלית ברירה על הרצפה???
עושים נפילת אפיים ומצמידים אוזן ??
 

Sparrow Bird

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום

yudb

משתמש סופר מקצוען
סלט כרוב, חסה וגזר

נשמע הכי "פושט" שיש אבל משהו בסלט הזה על סך מעט חלקיו יוצר קסם אלכימי וטעים בצורה לא רגילה.
ממליצה בחום.

לסלט:

7-8 עלי חסה חתוכים לרצועות דקות
1/4 כרוב גדול חתוך לשיערות דקות
2 גזרים גדולים שמקלפים בקולפן לרצועות דקות

לרוטב:
3 כפות שמן
1/3 כוס מיץ לימון- רצוי טרי או מאיכות טובה
2 כפות דבש/סילאן
מלח ופלפל גרוס
בטוחה ש - שליש כוס מיץ לימון?
עשיתי את הרוטב בכמות כפולה מיד והמיץ לימון מדי דומיננטי.
מתלבטת אם לשמור או לזרוק.
מה אומרת?
סגנון חמוץ הרוטב הזה?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
בטוחה ש - שליש כוס מיץ לימון?
עשיתי את הרוטב בכמות כפולה מיד והמיץ לימון מדי דומיננטי.
מתלבטת אם לשמור או לזרוק.
מה אומרת?
סגנון חמוץ הרוטב הזה?
סגנון חמוץ מתוק. תוסיפי סילאן כדי להמתיק
 

איקס-עיגול

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
תודה רבה, הכנתי להיום את הכרוב ויצא ממש טעים, לא שמתי חסה ע"מ שישאר טוב גם לשמחת תורה
(הכנתי רוטב בכמות כפולה אבל זכרתי שהלימון הוא 1/4 כוס במקום 1/3, יצא מעולה)
 

saryk

משתמש מקצוען
גם אני הכנתי את סלט הכרוב ונהניתי מאוד!
גם את הקינואה - הכנתי את הרגיל שלי, אבל שיניתי את צורת הבישול , יצא ממש טוב!!!!
@shira bira תודה!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תודה רבה, הכנתי להיום את הכרוב ויצא ממש טעים, לא שמתי חסה ע"מ שישאר טוב גם לשמחת תורה
(הכנתי רוטב בכמות כפולה אבל זכרתי שהלימון הוא 1/4 כוס במקום 1/3, יצא מעולה)
שמחה לקרוא
ממש ממליצה לנסות עם החסה.
 

ששל

משתמש מקצוען
ואיך מכינים צ'יפס בטטה?

לקלף רצועות מבטטה (רצוי דקה וארוכה) בקולפן.
לחמם שמן עמוק/חצי עמוק טוב טוב (עד לבועות קטנות סביב כף עץ).
מכניסים לשמן ומשגיחים צמוד על הבטטה, כשהיא רק מתחילה להשחים מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג בשכבה אחת בלבד.
כשהבטטה מתקררת לחלוטין , מניחים בקופסא אטומה ושומרים בטמפ' החדר.
מכינה בתנור ויוצא מצוין אבל שונה
חלק רך וחלק קריספי
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה