דיברתי על העובילא דקות לרוחב שלהן אלא לעובי. הן כל כך שקופות שלא תופס צורה וקורס בתיבול יותר ממה שחסה או כרוב קרוסים אחרי תיבול
ואנחנו שולטים עליו באנמצעות הלחץ שממפעילים על הקולפן.
(מילה של מי שמכינה את הסלט לדרישת ילדיה יותר מפעם בשבוע )
דיברתי על העובילא דקות לרוחב שלהן אלא לעובי. הן כל כך שקופות שלא תופס צורה וקורס בתיבול יותר ממה שחסה או כרוב קרוסים אחרי תיבול
לא, היה כתוב על האריזה חסה מסולסלת וזה גם היה דומה לחסה שבסלט שלכן אבל אולי באמת זה היה משהו חריגאגב @איקס-עיגול חשבתי לעצמי שאולי בטעות רכשת אנדיב שדומה להפליא לחסה אבל אינו חסה והוא מריר מאד.
דווקא יצא ממש טעים ומוצלח ומלא חן כולם התלהבולא כדאי קולפן רגיל כי הוא מוציא רצועות דקיקות עד כדי שקיפות, נטולות פריכות וחן שנראות בערך כמו אטריות זכוכית....
כל קולפן שחותך קצת יותר עמוק ויוצר קליפות קצת יותר עבות או הקולפן הרחב שאין לו שם עד כמה שידוע לי.
כזה:
צפה בקובץ המצורף 1222980
טיפ: איך יודעים מתי להוציא אותה ?ואיך מכינים צ'יפס בטטה?
לקלף רצועות מבטטה (רצוי דקה וארוכה) בקולפן.
לחמם שמן עמוק/חצי עמוק טוב טוב (עד לבועות קטנות סביב כף עץ).
מכניסים לשמן ומשגיחים צמוד על הבטטה, כשהיא רק מתחילה להשחים מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג בשכבה אחת בלבד.
כשהבטטה מתקררת לחלוטין , מניחים בקופסא אטומה ושומרים בטמפ' החדר.
נקרא קולפן עגבניותזה הקולפן שמשמש לרצועת ולשם כך הוא נועד
רק סכנה!
הוא מאוד חד ומשונן ותנועה לא זהירה עלולה להגמר רע מאוד
כשהיא משנה צבע מהכתום ה"רגיל" של בטטה חיה, לצבע כתום צהבהב יותר והקצוות של הבטטה משחימים.טיפ: איך יודעים מתי להוציא אותה ?
כשהשמן מפסיק את הרעש של התסיסה
זהו שאחרי הרבה ניסוי ותהייהכשהיא משנה צבע מהכתום ה"רגיל" של בטטה חיה, לצבע כתום צהבהב יותר והקצוות של הבטטה משחימים.
הכי טוב פשוט לעשות "וייפן כה וכה וירא כי אין איש" ולבזוז כמה פיסות. ככה יודעים בטוח שזה מוכן !
וואלה....זהו שאחרי הרבה ניסוי ותהייה
הבנתי שאין צורך לבדוק כל רגע פשוט מחכים ליד עד ששומעים שאין את הרעש של התסיסה זה השנייה שבה צריך להוציא את הבטטה
היא קראנצ'ית בצורה מדויקת
תנסי
חייב חייב שמן.כך זה יוצא בנינג'ה
נחמד - אכיל
אבל לא יותר מזה..
אולי זה חייב קצת שמן גם בצפה בקובץ המצורף 1223457נינג'ה
בטוחה ש - שליש כוס מיץ לימון?סלט כרוב, חסה וגזר
נשמע הכי "פושט" שיש אבל משהו בסלט הזה על סך מעט חלקיו יוצר קסם אלכימי וטעים בצורה לא רגילה.
ממליצה בחום.
לסלט:
7-8 עלי חסה חתוכים לרצועות דקות
1/4 כרוב גדול חתוך לשיערות דקות
2 גזרים גדולים שמקלפים בקולפן לרצועות דקות
לרוטב:
3 כפות שמן
1/3 כוס מיץ לימון- רצוי טרי או מאיכות טובה
2 כפות דבש/סילאן
מלח ופלפל גרוס
סגנון חמוץ מתוק. תוסיפי סילאן כדי להמתיקבטוחה ש - שליש כוס מיץ לימון?
עשיתי את הרוטב בכמות כפולה מיד והמיץ לימון מדי דומיננטי.
מתלבטת אם לשמור או לזרוק.
מה אומרת?
סגנון חמוץ הרוטב הזה?
שמחה לקרואתודה רבה, הכנתי להיום את הכרוב ויצא ממש טעים, לא שמתי חסה ע"מ שישאר טוב גם לשמחת תורה
(הכנתי רוטב בכמות כפולה אבל זכרתי שהלימון הוא 1/4 כוס במקום 1/3, יצא מעולה)
לגבי החסה- ניסיתי די נדהמתי לגלות את ההבדל בין חיתוך בסכין לבין הקריעה. תודה!שמחה לקרוא
ממש ממליצה לנסות עם החסה.
חחח אני מתכוונת בטיגון לא באפיהוואלה....
תודה!
אבל מה עושים כשהטוסטר אובן מונח בלית ברירה על הרצפה???
עושים נפילת אפיים ומצמידים אוזן ??
מכינה בתנור ויוצא מצוין אבל שונהואיך מכינים צ'יפס בטטה?
לקלף רצועות מבטטה (רצוי דקה וארוכה) בקולפן.
לחמם שמן עמוק/חצי עמוק טוב טוב (עד לבועות קטנות סביב כף עץ).
מכניסים לשמן ומשגיחים צמוד על הבטטה, כשהיא רק מתחילה להשחים מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג בשכבה אחת בלבד.
כשהבטטה מתקררת לחלוטין , מניחים בקופסא אטומה ושומרים בטמפ' החדר.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: