סלט כרוב, חסה וגזר
נשמע הכי "פושט" שיש אבל משהו בסלט הזה על סך מעט חלקיו יוצר קסם אלכימי וטעים בצורה לא רגילה.
ממליצה בחום.
לסלט:
7-8 עלי חסה חתוכים לרצועות דקות
1/4 כרוב גדול חתוך לשיערות דקות
2 גזרים גדולים שמקלפים בקולפן לרצועות דקות
לרוטב:
3 כפות שמן
1/3 כוס מיץ לימון- רצוי טרי או מאיכות טובה
2 כפות דבש/סילאן
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
מערבבים את רכיבי הרוטב בצנצנת
מערבבים את רכיבי הסלט בקערה
לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים לפיזור אחיד.
סלט חסה צבעוני וצ'יפס בטטה.
שימו לב שזהו מתכון בכמות גדולה. התאימו אותו למספר הסועדים אצלכם.
לסלט:
1 חב' חסה מסולסלת (יש מגידול ללא חרקים מהדרין)
15-20 עגבניות שרי חצויות
סלסלת פטריות טריות שטופות ופרוסות
3-4 מלפפונים פרוסים באלכסון
5 גבעולי בצל ירוק חתוכים למקטעים
3 גמבות אדומות וכתומות חתוכות לרצועות.
לרוטב:
1-2 כפות שמן
1/2 כוס מיץ לימון/תפוז טרי
2-3 כפות דבש/סילאן -לא חובה בפרט אם השתמשתם במיץ תפוזים.
מלח
פלפל גרוס
אופן ההכנה:
מסדרים את הירקות בשכבה אחת בקערה/צלחת הגשה רחבה ונאה
מניחים מעל צ'יפס בטטה (לא חובה) ויוצקים את הרוטב.
סלט קינואה והפתעות
אני לא מחובבי הקינואה בלשון המעטה. השריתי עד חורמה בישלתי בשיטות שונות ומשונות, הוספתי שיקויים ועדיין חשתי באפטר טייסט מריר והכנתי רק לבני הבית
עד שאמא שלי הגיעה עם הסלט הזה. טעמתי בחשדנות ואהבתי ממש.
מסתבר שלימון עושה חסד רב עם הקינואה וכנראה שגם הטמפ' הנמוכה.
המרירות נעלמת כליל ומתקבל חומר גלם נייטרלי ובריא שמקבל באהבה כל טעם שתבחרו להוסיף.
זו הגרסה המשפחתית שלנו. תרגישו חופשי לשחק עם המתכון רק אל תוותרו על הלימון ועל כללי הבישול.
מצרכים:
1 כוס קינואה ברורה ושטופה
(אנחנו מערבבים אדומה ולבנה בעיקר לשם היופי)
כף שמן
כפית שטוחה מלח
כף דבש
1.5 כוס מים רותחים.
לסלט
3 מקלות סלרי חתוכים לקוביות
בצל סגול קטן חתוך לקוביות
חופן כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
1/2-1/3 כוס חמוציות ללא סוכר
לרוטב:
1-2 כפות שמן
1/2 כוס מיץ לימון- רצוי טרי או מאיכות טובה
2-3 כפות דבש/סילאן
מלח
אופן ההכנה
משרים את הקינואה בשפע מים כשעה, שוטפים במסננת ומעבירים לסיר.
(שלב ההשריה חשוב במיוחד לאדומה).
מערבבים עם השמן הדבש והמלח ומטגנים כחצי דקה
מוסיפים מים רותחים ומבשלים על אש נמוכה עד שהמים נספגים ויש חוט שמקיף את הגרגרים אבל הם עדיין שומרים על צורתם.
מסירים מהאש ומעבירים לקערה. מצננים.
מערבבים בקערה עם שאר רכיבי הסלט והרוטב.
מעבירים לכלי סגור ושומרים במקרר.
הסלט משתבח אחרי כמה שעות ואפילו לילה במקרר והטעמים מתמזגים.
נשמע הכי "פושט" שיש אבל משהו בסלט הזה על סך מעט חלקיו יוצר קסם אלכימי וטעים בצורה לא רגילה.
ממליצה בחום.
לסלט:
7-8 עלי חסה חתוכים לרצועות דקות
1/4 כרוב גדול חתוך לשיערות דקות
2 גזרים גדולים שמקלפים בקולפן לרצועות דקות
לרוטב:
3 כפות שמן
1/3 כוס מיץ לימון- רצוי טרי או מאיכות טובה
2 כפות דבש/סילאן
מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה:
מערבבים את רכיבי הרוטב בצנצנת
מערבבים את רכיבי הסלט בקערה
לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים לפיזור אחיד.
סלט חסה צבעוני וצ'יפס בטטה.
שימו לב שזהו מתכון בכמות גדולה. התאימו אותו למספר הסועדים אצלכם.
לסלט:
1 חב' חסה מסולסלת (יש מגידול ללא חרקים מהדרין)
15-20 עגבניות שרי חצויות
סלסלת פטריות טריות שטופות ופרוסות
3-4 מלפפונים פרוסים באלכסון
5 גבעולי בצל ירוק חתוכים למקטעים
3 גמבות אדומות וכתומות חתוכות לרצועות.
לרוטב:
1-2 כפות שמן
1/2 כוס מיץ לימון/תפוז טרי
2-3 כפות דבש/סילאן -לא חובה בפרט אם השתמשתם במיץ תפוזים.
מלח
פלפל גרוס
אופן ההכנה:
מסדרים את הירקות בשכבה אחת בקערה/צלחת הגשה רחבה ונאה
מניחים מעל צ'יפס בטטה (לא חובה) ויוצקים את הרוטב.
סלט קינואה והפתעות
אני לא מחובבי הקינואה בלשון המעטה. השריתי עד חורמה בישלתי בשיטות שונות ומשונות, הוספתי שיקויים ועדיין חשתי באפטר טייסט מריר והכנתי רק לבני הבית
עד שאמא שלי הגיעה עם הסלט הזה. טעמתי בחשדנות ואהבתי ממש.
מסתבר שלימון עושה חסד רב עם הקינואה וכנראה שגם הטמפ' הנמוכה.
המרירות נעלמת כליל ומתקבל חומר גלם נייטרלי ובריא שמקבל באהבה כל טעם שתבחרו להוסיף.
זו הגרסה המשפחתית שלנו. תרגישו חופשי לשחק עם המתכון רק אל תוותרו על הלימון ועל כללי הבישול.
מצרכים:
1 כוס קינואה ברורה ושטופה
(אנחנו מערבבים אדומה ולבנה בעיקר לשם היופי)
כף שמן
כפית שטוחה מלח
כף דבש
1.5 כוס מים רותחים.
לסלט
3 מקלות סלרי חתוכים לקוביות
בצל סגול קטן חתוך לקוביות
חופן כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
1/2-1/3 כוס חמוציות ללא סוכר
לרוטב:
1-2 כפות שמן
1/2 כוס מיץ לימון- רצוי טרי או מאיכות טובה
2-3 כפות דבש/סילאן
מלח
אופן ההכנה
משרים את הקינואה בשפע מים כשעה, שוטפים במסננת ומעבירים לסיר.
(שלב ההשריה חשוב במיוחד לאדומה).
מערבבים עם השמן הדבש והמלח ומטגנים כחצי דקה
מוסיפים מים רותחים ומבשלים על אש נמוכה עד שהמים נספגים ויש חוט שמקיף את הגרגרים אבל הם עדיין שומרים על צורתם.
מסירים מהאש ומעבירים לקערה. מצננים.
מערבבים בקערה עם שאר רכיבי הסלט והרוטב.
מעבירים לכלי סגור ושומרים במקרר.
הסלט משתבח אחרי כמה שעות ואפילו לילה במקרר והטעמים מתמזגים.