לא רציתי להגיב כאן אבל בסוף החלטתי כן לשתף בדעתי ולו בשביל כל האמהות המקסימות שיושבות כאן עם צביטה בלב....
@Ruty Kepler הפוסט שלך מצוין וקראתי אותו יותר מפעם אחת ובטוחה שאלמד ממנו עוד אבל אני קצת חולקת במיוחד על הנאמר בציטוט ששמתי.
אל תתכחשו חזק כ"כ שיש גם יוצאים מן הכלל ואל תסתרו אותם כל כך חזק.
כי כמוני למשל שיושבת כאן וליבי קצת נצבט...
יושבות פה אמהות מסורות ומקסימות ואחלה בשלות שעוברות תהליכים ממש לא קלים עם השלב הזה.
גמלתי כמה ילדים כמו כל התיאורים הנחמדים האלו שכאן, כזה שבוע שבועיים והילד היה ב90% גמול...
ואז הגיע לי ילד אחד מהמם ונורמטיבי רק שההתפתחות שלו השפתית היתה קצת יותר איטית. לא משהו מעבר לנורמה. ילד חכם ומקסים שהראה לי שיש גם דרך אחרת ומאז הפסקתי לשפוט בקלות כ"כ.
אני יכולה להעיד על עצמי שאני אמא מאד רגועה ושאני הייתי כולי בשביל הילד ולא ממש לא ניסיתי יום ויומיים...
הילד הזה לימד אותי שיש גם ילדים אחרים ואל תסתרו את זה כ"כ חזק.
ברכותי לכל המצליחות שלא תתנסו בחווית גמילה כזו.
ניסיתי איתו מגיל שנתיים וחצי עם כל השיטות [כן, גם אלו מהמאמר פה למעלה והאשכולות שצצו כאן] ניסיתי לגמול אותו פעם ופעמיים. וכל פעם היה נסיון גמילה אמיתי. לגמרי אמיתי.
פעמיים ניסיתי והילד לא הראה שום סימני הבנה.
לא ניסיתי יום ולא יומיים. לקחתי חופשה מהעבודה כמעט לשבוע. הייתי כולי לבד בבית עם הילד ואפס שום דבר לא זז. הוא לא ילד טיפש בכלל בכלל לא. הוא חכם ומתוק ובקטע הזה הוא לא הבין בכלל מה אני רוצה מחייו. הוא לא הראה שום סימני התחלה של לקראת.
לסיכומו של ענין. עכשיו בפעם השלישית בגיל שלוש וארבעה חודשים עם עבודה פרך שלי וסבלנות של פלדה אני מתפללת כבר לעלות על הגל...
אז זהו, מניחה את זה פה בשביל כל האמהות המסורות והמקסימות שהתהליך הזה לפעמים הרבה יותר מקשה עבורן וכן גם אם הן הכי בשלות שיש.
אני היום יודעת ממש להתפלל גם על הקטע הזה ולבקש על זה ס"ד. כי זה לא תמיד הולך לפי הכללים...
כן. לפעמים יש ילד שמנסים איתו יפה מאד ונכון מאד ושהבשלות שלו לא מספקת.
בהצלחה לכולן והרבה נחת.
נכון
אין ספק שיש מקרים
עדיין ברוב המקרים לדעתי האמא לא בשלה
ואין לי כוח להאריך בזה פה
כי כבר שפכתי כמויות דיו על הענין וקיבלתי אבנים ועגבניות על זה
אז בואי נעצור כאן
אם באלך, את האישי שלי את מכירה
זו לא אשמה, אלא מציאות.
אם האמא לפני מבחן קשה, או שיש חתונות קרובות מאד במשפחה, או לחץ עבודה כבד, או תינוק קטן שנולד/עתיד להוולד - אז המצב הוא שאין בשלות משפחתית כרגע. בלי להאשים אף אחד.
השאלה מה זה 'ניסתה'.
לבלבל אותו עם יומיים טיטול ושעה אחת בלי ולמחרת שעתיים בלי טיטול ושלוש עם - לא נקרא 'לנסות'.
אם האמא הזאת אכן הייתה צמודה לילד ארבעה ימים, ללא שום לחץ או פרוייקט נוסף, ובכל ארבעתם הוא היה ללא טיטול כלל, והאמא דיברה אליו ברוך וברוגע והסבירה מילולית את הכל, במלוא הסבלנות, ועדיין הוא מפספס באותה רמה כמו ביום הראשון - אז, באמת, הייתי מסכימה שהוא לא בשל.
אבל לרוב, אלו שסביבי, זה לא כך.
קצת מורידים טיטול, קצת מחזירים, סוחבים אותו בכוח לשירותים, הוא מתנגד, מפספס על הרצפה, מתעצבנים עליו, ואז חייבים לצאת מהבית ושמים טיטול שוב, ומה שמקבלים זה ילד מבולבל ועצבני מכל הנושא. לא 'ילד לא בשל'.
@Ruty Kepler הפוסט שלך מצוין וקראתי אותו יותר מפעם אחת ובטוחה שאלמד ממנו עוד אבל אני קצת חולקת במיוחד על הנאמר בציטוט ששמתי.
אל תתכחשו חזק כ"כ שיש גם יוצאים מן הכלל ואל תסתרו אותם כל כך חזק.
כי כמוני למשל שיושבת כאן וליבי קצת נצבט...
יושבות פה אמהות מסורות ומקסימות ואחלה בשלות שעוברות תהליכים ממש לא קלים עם השלב הזה.
גמלתי כמה ילדים כמו כל התיאורים הנחמדים האלו שכאן, כזה שבוע שבועיים והילד היה ב90% גמול...
ואז הגיע לי ילד אחד מהמם ונורמטיבי רק שההתפתחות שלו השפתית היתה קצת יותר איטית. לא משהו מעבר לנורמה. ילד חכם ומקסים שהראה לי שיש גם דרך אחרת ומאז הפסקתי לשפוט בקלות כ"כ.
אני יכולה להעיד על עצמי שאני אמא מאד רגועה ושאני הייתי כולי בשביל הילד ולא ממש לא ניסיתי יום ויומיים...
הילד הזה לימד אותי שיש גם ילדים אחרים ואל תסתרו את זה כ"כ חזק.
ברכותי לכל המצליחות שלא תתנסו בחווית גמילה כזו.
ניסיתי איתו מגיל שנתיים וחצי עם כל השיטות [כן, גם אלו מהמאמר פה למעלה והאשכולות שצצו כאן] ניסיתי לגמול אותו פעם ופעמיים. וכל פעם היה נסיון גמילה אמיתי. לגמרי אמיתי.
פעמיים ניסיתי והילד לא הראה שום סימני הבנה.
לא ניסיתי יום ולא יומיים. לקחתי חופשה מהעבודה כמעט לשבוע. הייתי כולי לבד בבית עם הילד ואפס שום דבר לא זז. הוא לא ילד טיפש בכלל בכלל לא. הוא חכם ומתוק ובקטע הזה הוא לא הבין בכלל מה אני רוצה מחייו. הוא לא הראה שום סימני התחלה של לקראת.
לסיכומו של ענין. עכשיו בפעם השלישית בגיל שלוש וארבעה חודשים עם עבודה פרך שלי וסבלנות של פלדה אני מתפללת כבר לעלות על הגל...
אז זהו, מניחה את זה פה בשביל כל האמהות המסורות והמקסימות שהתהליך הזה לפעמים הרבה יותר מקשה עבורן וכן גם אם הן הכי בשלות שיש.
אני היום יודעת ממש להתפלל גם על הקטע הזה ולבקש על זה ס"ד. כי זה לא תמיד הולך לפי הכללים...
כן. לפעמים יש ילד שמנסים איתו יפה מאד ונכון מאד ושהבשלות שלו לא מספקת.
בהצלחה לכולן והרבה נחת.
נערך לאחרונה ב: