דרוש מידע שלום, טיטול – על חוויית פרידה מטיטולים

מצב
הנושא נעול.

פנדורה

משתמש מקצוען
ייש כח @Ruty Kepler
אנחנו בתהליך גמילה עם בננו בן 2.4
אני מרגישה שבזכות הפוסט אנחנו רגועים מאד, לא מתרגשים מפספוסים ולכלוך כי מבינים שזה חלק מהתהליך.
בינתיים עברו שלושה ימים, היו הרבה פספוסים אבל ב"ה נראה שהילד קולט את העניין ואנחנו לגמריי בכיוון...

נעמי הופמן

משתמש רשום
אני עכשיו מתחילה גמילה ואין ספק שהפוסט הזה הוא ההשראה שלי...
מקווה שגם הילד מעודכן ;)
בנוסף, אני לא יודעת האם זה המקום לשאול,
אבל האם כדאי לגמול יחד ילד בן שנתיים ורבע,
וילדה בת שנה וארבע, בוגרת ומשתפת פעולה מאד,
או שמוקדם מדי?
קורץ לי לגמור עם זה ביחד לשניהם...

rachelyS

משתמש רשום
אז התחלתי גמילה לפי הכתוב רגועה ביותר כבר חמש ימים ללא חיתול והילד לא יוזם מעצמו ללכת לשרותים
ילד בשל מדבר שוטף מבין הכל אבל עדין לא הולך מעצמו להפך כל פעם שמפספס מוריד בגדים ומתלהב לקחת לבנים חדשות ויפות :) שאני מציעה לו ללכת לשרותים הוא אומר לי עשיתי כבר
מה עושים ?

דרך חדשה

משתמש מקצוען
@Ruty Kepler תודה על הפוסט הנפלא!
אולי יהיה לך עוד איזושהי עצה נפלאה עבורי, הבת שלי בת 3.5 נגמלה ביום נפלא בזכות הפוסט הנ"ל אך משום מה בלילה לא עשינו את זה עדיין, ועדיין....:(
עכשיו היא בשלב שזה כבר מפריע לה אך אינני מצליחה לגמור עם זה, היא ישנה חזק, קמה עם טיטולים רטובים וזה אחרי שהפסקנו לשתות לפני השינה וכו' מה עושים???

HIGHLIGHT

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
@Ruty Kepler היה מדהים לקרוא את הפוסט!
זה נשמע תהליך מדהים. חבל שלא קראתי אותו לפני שהתחלתי...
אני כבר בשלב מתקדם עם הבן שלי. כמעט בן שלוש:(
כבר שבועיים כאילו גמול
אבל, אם לא מזכירים לו הוא לא הולך לבד, הוא מפספס...
ואת המלוכלך נראה שהוא מפחד לעשות בשירותים. אבל גם בסיר "זה לא עובד לו" כלשונו...:p
כשהוא מפספס לא נראה שמפריע לו מידי. וכשאני שמה לב, הוא אומר במתיקות רבה - אמבטיה...
מה הבעיה, אמבטיה, להתקלח וזהו.... נראה שיותר מידי נח לו ההסדר הזה....
מה עושים????
אני לחוצה ממנו, ומהפספוסים שלו, ואני לא מצליחה לשחרר את הרדיפה אחריו..
ואני כבר משתגעת.....:(
ממש אשמח לעצות!

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

אקורד

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני גמלתי לאחרונה ילד כמעט בן שלוש, שהולך שנה הבאה לגן שפה בגלל עיכוב....
מראש לקחתי בחשבון שאני לא סופרת ימים, ולא פספוסים,
כמה שייקח - יקח,
התחלתי בתחילת הסגר האחרון,
לקח לו אולי חודש עד שהתחיל לקלוט את הקטע של לעשות דווקא בשרותים,
(עוד לפני הגמילה היתה לו שליטה)
אני מצידי על כל פספוס לקחתי אותו לשרותים ואמרתי לו בשלווה "אתה רואה עושים רק בשרותים"
ללא לחץ, מתוך הבנה שלכל ילד יש את הקצב שלו,
לקח לו הרבה זמן,
ולי הרבה מאוד סבלנות והרבה תרגילי כוח סיבולת,
אבל בסוף נפל האסימון,
היום ב"ה הוא גמול לחלוטין,

צריך להבין שזה סוג של לימוד חדש,
ולכל אחד יש את הקצב שלו ללמוד דברים חדשים,
ואם נכנס לחץ לתהליך אז בכלל זאת תוספת מעכבת לתהליך וחבל!!!

לא מחזירים טיטול לילד!!!
תהליך הגמילה הוא בין התהליכי למידה עצמאית הכי ראשוניים של הילד,
ובמשך כל התהליך הוא בודק את הסביבה ובהתאם לסביבה נבנה לו -
כח האמון בעצמו והבטחון העצמי לכל החיים!!!
תאמינו בילד!
אל תתחילו גמילה אם אתן לא בשלות לתקופת הסתגלות....
לקחת נשימה ארוכה,
ולהתפלל!!!!

כהן גדול123

משתמש צעיר
עזרה!!! בבקשה!!!!!
הבת שלי עוד חודשיים בת 3,
לאחרונה גמלנו אותה מהטיטול (כך חשבנו...)
הלך מצוין, היא שלטה עוד קודם, אני זו שסחבתי את זה,
אני תמיד גמלתי מאוחר, ואז בקלי קלות הילד עושה את זה כמעט לבד,
היו כמה ימים בלי פספוסים בכלל, הכל דפק, גם בגן וגם בבית,
ופתאום, בוקר אחד, הילדה לא מוכנה ללכת לשרותים "רק טיטול",
חיכיתי, חייכתי, חילקתי ממתקים, וכלום, היא התאפקה כמעט יום שלם ולא הלכה,
גם בגן היא התעקשה עם הגננת שהיא רוצה שתחליף לה טיטול,
בסוף פחדתי עליה ושמתי לה טיטול, ומאז זה כך... לא מענין אותה כלום!
מה עושים????????????.

M:D

מקצועית!!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
עכשיו היא בשלב שזה כבר מפריע לה אך אינני מצליחה לגמור עם זה, היא ישנה חזק, קמה עם טיטולים רטובים וזה אחרי שהפסקנו לשתות לפני השינה וכו' מה עושים???
איך גמלת בלילה? מצאת פתרון?
אני עכשיו באותה בעיה, הבן שלי גמול מגיל שנתיים ביום, אני מנסה לאחרונה לילה וזה לא הולך.
הוא ישן כ"כ עמוק!! מסכן, הוא כ"כ רוצה לקום יבש:(
מה עושים?

רותי פרוטי

משתמש סופר מקצוען
קודם כל תודה @Ruty Kepler וכל המגיבות. בזכות האשכול הזה קיבלתי השראה לגמול פעוט בן שנה ועשרה חודשים, משהו שלא היה נראה לי אפשרי בכלל לפני שנחשפתי למידע כאן :)

בינתיים, עבר יותר משבוע מאז שהתחלנו בגמילה, ואני מרגישה שאנחנו קצת בצומת דרכים.
בשלושת הימים הראשונים, היו פספוסים בלי סוף. מהיום הרביעי, נהיה מרווח של כמה שעות בין הפספוסים (ממש לפי המדריך.) אלא מה?
הבנאדם לא התפנה ולו פעם אחת מרצונו הטוב (או שלא מרצונו) בסיר או בשירותים.
לשבת בסיר הוא מוכן בשמחה. גורר ספר ומדפדף בדפים או משחק, אבל לעשות בו נראה שהוא מפחד.
גם כשניסיתי לקחת אותו מיד אחרי השינה, או בזמנים שהיה נראה לי שהוא עומד להתפנות, הוא מתאפק ומתאפק. (אתמול, לדוגמה, לקחתי אותו מיד כשקם משנ"צ אל הסיר, הפעלתי לו כמה סרטונים כדי להסיח את דעתו, והוא התאפק בכוח. אחרי עשר דקות הוא קם מהסיר שמח וטוב לב, התאפק עוד קצת ואז פספס על הרצפה.) למעשה, הוא לפעמים מתאפק כמה שעות ברמה שאני כבר חוששת. (לגינה או למכולת אפשר לקחת אותו בלי חשש, כי הוא מתאפק מלפספס.)
איך ממשיכים מכאן? כי בינתיים נראה שהוא בכלל לא קולט שבסיר או בשירותים מותר להתפנות וזה בסדר.

אבא של ...

משתמש פעיל
קודם כל תודה @Ruty Kepler וכל המגיבות. בזכות האשכול הזה קיבלתי השראה לגמול פעוט בן שנה ועשרה חודשים, משהו שלא היה נראה לי אפשרי בכלל לפני שנחשפתי למידע כאן :)

בשלושת הימים הראשונים, היו פספוסים בלי סוף. מהיום הרביעי, נהיה מרווח של כמה שעות בין הפספוסים (ממש לפי המדריך.) אלא מה?
לשבת בסיר הוא מוכן בשמחה. גורר ספר ומדפדף בדפים או משחק, אבל לעשות בו נראה שהוא מפחד.
גם כשניסיתי לקחת אותו מיד אחרי השינה, או בזמנים שהיה נראה לי שהוא עומד להתפנות, הוא מתאפק ומתאפק. (אתמול, לדוגמה, לקחתי אותו מיד כשקם משנ"צ אל הסיר, הפעלתי לו כמה סרטונים כדי להסיח את דעתו, והוא התאפק בכוח. אחרי עשר דקות הוא קם מהסיר שמח וטוב לב, התאפק עוד קצת ואז פספס על הרצפה.) למעשה, הוא לפעמים מתאפק כמה שעות ברמה שאני כבר חוששת. (לגינה או למכולת אפשר לקחת אותו בלי חשש, כי הוא מתאפק מלפספס.)
איך ממשיכים מכאן? כי בינתיים נראה שהוא בכלל לא קולט שבסיר או בשירותים מותר להתפנות וזה בסדר.
העיקרון הוא להנעים את זמן השהות על הסיר
להסביר שזב המקום שבו צריך לעשות
לתת לו לבחור (סיר או אסלה וכדו)
אחרי פעם או פעמיים מוצלוחת הוא בדרך כלל כבר רוצה

קפה מגורען

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום

כשהוא מפספס על הרצפה זה שלולית, או שנרטב מעט ושוב מתאפק?

קרה לי עם הבן שלי, וראיתי שמיד שמתחיל אני לוקחת אותו להמשיך בשירותים. ואז, שהיה כבר בשוונג של שיחרור (גם אצלי היה מתאפק שעות) הצליח לשחרר קצת בשירותים, אפילו קצת, אבל למד שזה לא סוף העולם להתפנות שם, ולאחר כמה ימים הפחד נעלם לחלוטין.

עוד שיטה שעזרה לו לפעמים זה להתפנות בתןך האמבטיה.

בהצלחה!!

אבא של ...

משתמש פעיל
לדעתי זה כן הרבה זמן.
ילד שנגמל צריך לבלות את ימיו בשירותים?
מסכן, מה פשע?
ההפרש בין עשר דקות לכל ימיו הוא קצת יותר מעשר דקות
הנקודה היא לא רק זמן אלה גם התחושה שלא סופרים דקות ולא ממהרים החוצה

קפה מגורען

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ההפרש בין עשר דקות לכל ימיו הוא קצת יותר מעשר דקות
הנקודה היא לא רק זמן אלה גם התחושה שלא סופרים דקות ולא ממהרים החוצה
לא כתבתי "כל ימיו", כתבתי "את ימיו", והתכוונתי לימים של הגמילה, שיכולים להיות רבים מאוד.

אסתי3311

משתמש סופר מקצוען
העיקרון הוא להנעים את זמן השהות על הסיר
להסביר שזב המקום שבו צריך לעשות
לתת לו לבחור (סיר או אסלה וכדו)
אחרי פעם או פעמיים מוצלוחת הוא בדרך כלל כבר רוצה
לדעתי בדיוק הפוך.
העקרון הוא שהשרותים נועד למטרת התפנות ולא למטרת בילוי.
עדיף כמה פספוסים על הרצפה מאשר הפיכת השרותים לספריה עירונית או משחקיה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה