תודהלתשומת לבכם
באשכול זה נמחקו הודועת לא ענייניו וכאלו שלא מתאימות לפורום מעורב.
בבקשה, אל תביאו אותנו המנהלות למצב שבו נצטרך למחוק אשכולות בגלל תגובות לא מתאימות.
הטשולנט אגב, נראה מעולה.
תודה
בשר מספר 4 יוצא מעולה, באחריות.הטשולנט נראה עסיסי ביותר
יישר כח על המתכון וההסבר המדויק!!
שאלה: יש לי הרבה בשר מס' 4
מה יקרה לו בטשולנט?
כנ"ל, הכנתי לפי ההוראות המפורטות, הטעם היה עמוק, חזק ולא פחות - טעים... יצא מושלם מבחינת איזון הטעמים.הכנתי השבוע
ופשוט עונג שבת אמיתי
שכוייח עצום
החומוס משום מה יצא לא מספיק רך, אולי כדאי להשרות אותו במים לפני הבישול (?).0.5 קילו חומוס
רכיבים אלו... אין ספק שהם ה"נותן טעם" וה"טויסט" שגורם לטשולנט להיות בעל טעם חזק מודגש ו"טעים" (אולי בעיקר בזכות רכיב המונסודיום גולטומט ו/או משפרי הטעם האחרים שיש בהם בשפע).85 גרם אבקת מרק בצל (כוס)
25 גרם אבקת מרק פטריות (1/3 כוס)
25 גרם אבקת מרק עוף (1/4 כוס)
320 גרם טריאקי (כמעט חבילה של אוסם או קנור)
60 גרם צילי מתוק (קצת פחות מחצי כוס)
140 גרם צילי חריף (כוס)
60 גרם קטשופ (1/2 כוס)
הכנתי השבוע
ופשוט עונג שבת אמיתי
שכוייח עצום
ממש כיף לשמועכנ"ל, הכנתי לפי ההוראות המפורטות, הטעם היה עמוק, חזק ולא פחות - טעים... יצא מושלם מבחינת איזון הטעמים.
תודה
אני תמיד משרה לפחות 12 שעות קודם את השעועית והחומוס (להוציא את הגזים) ייתכן שזה גם מרכך אותםרק כמה הערות לגבי הרכיבים האלו שהעכירו מעט את האוירה:
החומוס משום מה יצא לא מספיק רך, אולי כדאי להשרות אותו במים לפני הבישול (?).
אני גם אשמח לשמוערכיבים אלו... אין ספק שהם ה"נותן טעם" וה"טויסט" שגורם לטשולנט להיות בעל טעם חזק מודגש ו"טעים" (אולי בעיקר בזכות רכיב המונסודיום גולטומט ו/או משפרי הטעם האחרים שיש בהם בשפע).
אישית הייתי שמח להימנע מהם, מעדיף להיצמד כמה שיותר לרכיבים טבעיים ולא מתועשים. אם יש לאי מי מהחברים כאן בעלי המוחות הקולינריים רעיונות איך אפשר לקבל את הטעם החזק והמודגש שמושג באמצעות חומרים אלו אך באמצעים טבעיים יותר ומתועשים פחות אשמח לשמוע.
מתכון לסיר 20 ליטר. מוצלח ביותר. ללא מוסנדיוםממש כיף לשמוע
אני תמיד משרה לפחות 12 שעות קודם את השעועית והחומוס (להוציא את הגזים) ייתכן שזה גם מרכך אותם
חשבתי שכולם משרים
אבל אתה צודק שכחתי לכתוב
@ה. בקר אוכל להטריח אותך שוב ולהוסיף ברכיבים בשעועית ובחומוס "(מושרית 12-24 שעות במים)"
אגב זה ממש מוזר שהחומוס נשאר קשה אחרי בישול של כשעתיים ועל הפלטה 24 שעות (ייתכן שגנבת קצת בליל שבת )
אני גם אשמח לשמוע
הרבה משתמשים בסילאן (במקום טרייאקי וצילי) אבל מהנסיונות שלי זה יצא הרבה יותר טעים
תודה, האבקת מרקמתכון לסיר 20 ליטר. מוצלח ביותר. ללא מוסנדיום
6 כפות גדושות פפריקה מתוקה
1.5 כפות גדושות פפריקה חריפה
6 כפות גדושות מלח גס
חצי צנצנת סילאן
7 כפות גדושות אבקת מרק עוף
3 כפיות קפה
1.5 כפיות פלפל שחור
2 כפות גדושות גבישי שום
2 כפות גדושות כמון
בין חצי כפית לכפית שאטה
מטגנים 4 בצלים
מוסיפים 5 ק"ג קוביות תפוח אדמה
מים ותבלינים
כ3 ק"ג קוביות בשר. ניתן להכניס קורקבנים (חיסכון גדול במחיר רק להוריד כף של מלח...)
ניתן לעשות פרווה ללא בשר להוסיף עוד 3-2 בצלים לטיגון...
בין 1.5 ק"ג שעועית ל2 ק"ג (השריה 12 שעות קודם
בין 1.5 ל 2 ק"ג גריסים. חיטה גם מאוד טוב. (אני מכניס חצי חיטה וחצי גריסים)
אני לא משרה את הגריסים, פשוט נותן לזה לספוח את הנוזלים.
קישקע: 1ק"ג קמח 3/4 בקבוק שמן חצי כוס פפריקה מתוקה 2 כפיות מלח. וחצי כוס אבקת מרק. 2 חלות שרויות ספוגות במים (לחילופין 1 ק"ג פירורי לחם שספוגות במים. מערבבים את העיסה ויוצרים קובבות ומכניסים לסיר....
כדי שלא ישרף, הסדר כך, הראשון תפוחי האדמה... ואח"כ השעועית. אח"כ הבשר. אח"כ הקשקע, ואחרי כמה שעות אני מכניס את הגריסים ...
מתכון לסיר 20 ליטר. מוצלח ביותר. ללא מוסנדיום
זה עם מונסודיום7 כפות גדושות אבקת מרק עוף
אבקת מרק זה מונוסודיום גלוטמטמתכון לסיר 20 ליטר. מוצלח ביותר. ללא מוסנדיום
6 כפות גדושות פפריקה מתוקה
1.5 כפות גדושות פפריקה חריפה
6 כפות גדושות מלח גס
חצי צנצנת סילאן
7 כפות גדושות אבקת מרק עוף
3 כפיות קפה
1.5 כפיות פלפל שחור
2 כפות גדושות גבישי שום
2 כפות גדושות כמון
בין חצי כפית לכפית שאטה
מטגנים 4 בצלים
מוסיפים 5 ק"ג קוביות תפוח אדמה
מים ותבלינים
כ3 ק"ג קוביות בשר. ניתן להכניס קורקבנים (חיסכון גדול במחיר רק להוריד כף של מלח...)
ניתן לעשות פרווה ללא בשר להוסיף עוד 3-2 בצלים לטיגון...
בין 1.5 ק"ג שעועית ל2 ק"ג (השריה 12 שעות קודם
בין 1.5 ל 2 ק"ג גריסים. חיטה גם מאוד טוב. (אני מכניס חצי חיטה וחצי גריסים)
אני לא משרה את הגריסים, פשוט נותן לזה לספוח את הנוזלים.
קישקע: 1ק"ג קמח 3/4 בקבוק שמן חצי כוס פפריקה מתוקה 2 כפיות מלח. וחצי כוס אבקת מרק. 2 חלות שרויות ספוגות במים (לחילופין 1 ק"ג פירורי לחם שספוגות במים. מערבבים את העיסה ויוצרים קובבות ומכניסים לסיר....
כדי שלא ישרף, הסדר כך, הראשון תפוחי האדמה... ואח"כ השעועית. אח"כ הבשר. אח"כ הקשקע, ואחרי כמה שעות אני מכניס את הגריסים ...
המתכון המקורי מיועד ל40 איש, אז פשוט תחלק את הכמויות המקוריות ב4.מישהו יכול להעלות מתכון מדויק ל9 נפשות, וגם איך בדיוק מכינים אותו עם פלטה או עם בלעך וכו'.
אבל על איזה אש בדיוק להשים, קטנה או בינונית?המתכון המקורי מיועד ל40 איש, אז פשוט תחלק את הכמויות המקוריות ב4.
אפשר פלטה או בלעך, זה לא משנה, רק לשים לב שיהיו מספיק נוזלים בסיר בכל רגע נתון בכדי שהטשולנט לא יישרף בתחתיתו.
יש ללא...אבקת מרק זה מונוסודיום גלוטמט
יש גם קפה ללא קפאיןיש ללא...
אצלינו יש מפסח, ללא מונוסודיום.זה עם מונסודיום
זה עם מונסודיום
של אוסם ושל קנור בקופסאות זה ללא מונסודיום.אבקת מרק זה מונוסודיום גלוטמט
תודה ממש כיף לשמועישר כח ענק ל @yakov ysrel
הטצולנט יצא מעין עולם הבא.
זה מעניין כי הבשר עצמו אמור לצאת מעולה רק בגלל שהוא בלי הרבה שומן הוא נותן פחות טעם לצ'ונטבשר 4 אמנם הת בשל אבל ה יה קצת יבשושי.
אולי @יואל ארלנגר - קקטוס יכול להסביר מה עלי לעשות בשבוע הבא כדי שהבשר יצא עסיסי?
או שיש משהו א חר לעשות עם מס' 4?
של אוסם ושל קנור בקופסאות זה ללא מונסודיום.
לאוסם יש שקית של קילו וכן אלו הכשרים לפסח, הם אמנם עם מונסודיום.
לפעמים זאת נפילה באיכות של הבשר.ישר כח ענק ל @yakov ysrel
הטצולנט יצא מעין עולם הבא.
בשר 4 אמנם הת בשל אבל ה יה קצת יבשושי.
אולי @יואל ארלנגר - קקטוס יכול להסביר מה עלי לעשות בשבוע הבא כדי שהבשר יצא עסיסי?
או שיש משהו א חר לעשות עם מס' 4?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: