בשרי שיתוף | מתכון לצ'ולנט הנמכר בישיבה

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
לתשומת לבכם

באשכול זה נמחקו הודעות לא ענייניו וכאלו שלא מתאימות לפורום מעורב.

בבקשה, אל תביאו אותנו המנהלות למצב שבו נצטרך למחוק אשכולות בגלל תגובות לא מתאימות.


הטשולנט אגב, נראה מעולה.
תודה
 
נערך לאחרונה ב:

yakov ysrel

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
לתשומת לבכם

באשכול זה נמחקו הודועת לא ענייניו וכאלו שלא מתאימות לפורום מעורב.

בבקשה, אל תביאו אותנו המנהלות למצב שבו נצטרך למחוק אשכולות בגלל תגובות לא מתאימות.


הטשולנט אגב, נראה מעולה.
תודה
תודה
ותודה על הוספת התמונות לפוסט הראשון
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

shraga0

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הכנתי השבוע
ופשוט עונג שבת אמיתי

שכוייח עצום
כנ"ל, הכנתי לפי ההוראות המפורטות, הטעם היה עמוק, חזק ולא פחות - טעים... יצא מושלם מבחינת איזון הטעמים.
תודה @yakov ysrel


רק כמה הערות לגבי הרכיבים האלו שהעכירו מעט את האוירה:
0.5 קילו חומוס
החומוס משום מה יצא לא מספיק רך, אולי כדאי להשרות אותו במים לפני הבישול (?).
85 גרם אבקת מרק בצל (כוס)
25 גרם אבקת מרק פטריות (1/3 כוס)
25 גרם אבקת מרק עוף (1/4 כוס)
320 גרם טריאקי (כמעט חבילה של אוסם או קנור)
60 גרם צילי מתוק (קצת פחות מחצי כוס)
140 גרם צילי חריף (כוס)
60 גרם קטשופ (1/2 כוס)
רכיבים אלו... אין ספק שהם ה"נותן טעם" וה"טויסט" שגורם לטשולנט להיות בעל טעם חזק מודגש ו"טעים" (אולי בעיקר בזכות רכיב המונסודיום גולטומט ו/או משפרי הטעם האחרים שיש בהם בשפע).
אישית הייתי שמח להימנע מהם, מעדיף להיצמד כמה שיותר לרכיבים טבעיים ולא מתועשים. אם יש לאי מי מהחברים כאן בעלי המוחות הקולינריים רעיונות איך אפשר לקבל את הטעם החזק והמודגש שמושג באמצעות חומרים אלו אך באמצעים טבעיים יותר ומתועשים פחות אשמח לשמוע.
 

yakov ysrel

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
הכנתי השבוע
ופשוט עונג שבת אמיתי

שכוייח עצום
כנ"ל, הכנתי לפי ההוראות המפורטות, הטעם היה עמוק, חזק ולא פחות - טעים... יצא מושלם מבחינת איזון הטעמים.
תודה
ממש כיף לשמוע
רק כמה הערות לגבי הרכיבים האלו שהעכירו מעט את האוירה:

החומוס משום מה יצא לא מספיק רך, אולי כדאי להשרות אותו במים לפני הבישול (?).
אני תמיד משרה לפחות 12 שעות קודם את השעועית והחומוס (להוציא את הגזים) ייתכן שזה גם מרכך אותם
חשבתי שכולם משרים
אבל אתה צודק שכחתי לכתוב
@ה. בקר אוכל להטריח אותך שוב ולהוסיף ברכיבים בשעועית ובחומוס "(מושרית 12-24 שעות במים)"
אגב זה ממש מוזר שהחומוס נשאר קשה אחרי בישול של כשעתיים ועל הפלטה 24 שעות (ייתכן שגנבת קצת בליל שבת ;))
רכיבים אלו... אין ספק שהם ה"נותן טעם" וה"טויסט" שגורם לטשולנט להיות בעל טעם חזק מודגש ו"טעים" (אולי בעיקר בזכות רכיב המונסודיום גולטומט ו/או משפרי הטעם האחרים שיש בהם בשפע).
אישית הייתי שמח להימנע מהם, מעדיף להיצמד כמה שיותר לרכיבים טבעיים ולא מתועשים. אם יש לאי מי מהחברים כאן בעלי המוחות הקולינריים רעיונות איך אפשר לקבל את הטעם החזק והמודגש שמושג באמצעות חומרים אלו אך באמצעים טבעיים יותר ומתועשים פחות אשמח לשמוע.
אני גם אשמח לשמוע
הרבה משתמשים בסילאן (במקום טרייאקי וצילי) אבל מהנסיונות שלי זה יצא הרבה יותר טעים
 

איש גם זו

משתמש רשום
ממש כיף לשמוע

אני תמיד משרה לפחות 12 שעות קודם את השעועית והחומוס (להוציא את הגזים) ייתכן שזה גם מרכך אותם
חשבתי שכולם משרים
אבל אתה צודק שכחתי לכתוב
@ה. בקר אוכל להטריח אותך שוב ולהוסיף ברכיבים בשעועית ובחומוס "(מושרית 12-24 שעות במים)"
אגב זה ממש מוזר שהחומוס נשאר קשה אחרי בישול של כשעתיים ועל הפלטה 24 שעות (ייתכן שגנבת קצת בליל שבת ;))

אני גם אשמח לשמוע
הרבה משתמשים בסילאן (במקום טרייאקי וצילי) אבל מהנסיונות שלי זה יצא הרבה יותר טעים
מתכון לסיר 20 ליטר. מוצלח ביותר. ללא מוסנדיום
6 כפות גדושות פפריקה מתוקה
1.5 כפות גדושות פפריקה חריפה
6 כפות גדושות מלח גס
חצי צנצנת סילאן
7 כפות גדושות אבקת מרק עוף
3 כפיות קפה
1.5 כפיות פלפל שחור
2 כפות גדושות גבישי שום
2 כפות גדושות כמון
בין חצי כפית לכפית שאטה
מטגנים 4 בצלים
מוסיפים 5 ק"ג קוביות תפוח אדמה
מים ותבלינים
כ3 ק"ג קוביות בשר. ניתן להכניס קורקבנים (חיסכון גדול במחיר רק להוריד כף של מלח...)
ניתן לעשות פרווה ללא בשר להוסיף עוד 3-2 בצלים לטיגון...
בין 1.5 ק"ג שעועית ל2 ק"ג (השריה 12 שעות קודם
בין 1.5 ל 2 ק"ג גריסים. חיטה גם מאוד טוב. (אני מכניס חצי חיטה וחצי גריסים)
אני לא משרה את הגריסים, פשוט נותן לזה לספוח את הנוזלים.
קישקע: 1ק"ג קמח 3/4 בקבוק שמן חצי כוס פפריקה מתוקה 2 כפיות מלח. וחצי כוס אבקת מרק. 2 חלות שרויות ספוגות במים (לחילופין 1 ק"ג פירורי לחם שספוגות במים. מערבבים את העיסה ויוצרים קובבות ומכניסים לסיר....
כדי שלא ישרף, הסדר כך, הראשון תפוחי האדמה... ואח"כ השעועית. אח"כ הבשר. אח"כ הקשקע, ואחרי כמה שעות אני מכניס את הגריסים ...
 

shraga0

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מתכון לסיר 20 ליטר. מוצלח ביותר. ללא מוסנדיום
6 כפות גדושות פפריקה מתוקה
1.5 כפות גדושות פפריקה חריפה
6 כפות גדושות מלח גס
חצי צנצנת סילאן
7 כפות גדושות אבקת מרק עוף
3 כפיות קפה
1.5 כפיות פלפל שחור
2 כפות גדושות גבישי שום
2 כפות גדושות כמון
בין חצי כפית לכפית שאטה
מטגנים 4 בצלים
מוסיפים 5 ק"ג קוביות תפוח אדמה
מים ותבלינים
כ3 ק"ג קוביות בשר. ניתן להכניס קורקבנים (חיסכון גדול במחיר רק להוריד כף של מלח...)
ניתן לעשות פרווה ללא בשר להוסיף עוד 3-2 בצלים לטיגון...
בין 1.5 ק"ג שעועית ל2 ק"ג (השריה 12 שעות קודם
בין 1.5 ל 2 ק"ג גריסים. חיטה גם מאוד טוב. (אני מכניס חצי חיטה וחצי גריסים)
אני לא משרה את הגריסים, פשוט נותן לזה לספוח את הנוזלים.
קישקע: 1ק"ג קמח 3/4 בקבוק שמן חצי כוס פפריקה מתוקה 2 כפיות מלח. וחצי כוס אבקת מרק. 2 חלות שרויות ספוגות במים (לחילופין 1 ק"ג פירורי לחם שספוגות במים. מערבבים את העיסה ויוצרים קובבות ומכניסים לסיר....
כדי שלא ישרף, הסדר כך, הראשון תפוחי האדמה... ואח"כ השעועית. אח"כ הבשר. אח"כ הקשקע, ואחרי כמה שעות אני מכניס את הגריסים ...
תודה, האבקת מרק :cry:
איך אבותינו היו מתבלים לפני שהומצא המוצר הזה?
 
נערך לאחרונה ב:

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
מתכון לסיר 20 ליטר. מוצלח ביותר. ללא מוסנדיום
6 כפות גדושות פפריקה מתוקה
1.5 כפות גדושות פפריקה חריפה
6 כפות גדושות מלח גס
חצי צנצנת סילאן
7 כפות גדושות אבקת מרק עוף
3 כפיות קפה
1.5 כפיות פלפל שחור
2 כפות גדושות גבישי שום
2 כפות גדושות כמון
בין חצי כפית לכפית שאטה
מטגנים 4 בצלים
מוסיפים 5 ק"ג קוביות תפוח אדמה
מים ותבלינים
כ3 ק"ג קוביות בשר. ניתן להכניס קורקבנים (חיסכון גדול במחיר רק להוריד כף של מלח...)
ניתן לעשות פרווה ללא בשר להוסיף עוד 3-2 בצלים לטיגון...
בין 1.5 ק"ג שעועית ל2 ק"ג (השריה 12 שעות קודם
בין 1.5 ל 2 ק"ג גריסים. חיטה גם מאוד טוב. (אני מכניס חצי חיטה וחצי גריסים)
אני לא משרה את הגריסים, פשוט נותן לזה לספוח את הנוזלים.
קישקע: 1ק"ג קמח 3/4 בקבוק שמן חצי כוס פפריקה מתוקה 2 כפיות מלח. וחצי כוס אבקת מרק. 2 חלות שרויות ספוגות במים (לחילופין 1 ק"ג פירורי לחם שספוגות במים. מערבבים את העיסה ויוצרים קובבות ומכניסים לסיר....
כדי שלא ישרף, הסדר כך, הראשון תפוחי האדמה... ואח"כ השעועית. אח"כ הבשר. אח"כ הקשקע, ואחרי כמה שעות אני מכניס את הגריסים ...
אבקת מרק זה מונוסודיום גלוטמט
 

איש עברי

משתמש מקצוען
מישהו יכול להעלות מתכון מדויק ל9 נפשות, וגם איך בדיוק מכינים אותו עם פלטה או עם בלעך וכו'.
 

shraga0

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מישהו יכול להעלות מתכון מדויק ל9 נפשות, וגם איך בדיוק מכינים אותו עם פלטה או עם בלעך וכו'.
המתכון המקורי מיועד ל40 איש, אז פשוט תחלק את הכמויות המקוריות ב4.
אפשר פלטה או בלעך, זה לא משנה, רק לשים לב שיהיו מספיק נוזלים בסיר בכל רגע נתון בכדי שהטשולנט לא יישרף בתחתיתו.
 

איש עברי

משתמש מקצוען
המתכון המקורי מיועד ל40 איש, אז פשוט תחלק את הכמויות המקוריות ב4.
אפשר פלטה או בלעך, זה לא משנה, רק לשים לב שיהיו מספיק נוזלים בסיר בכל רגע נתון בכדי שהטשולנט לא יישרף בתחתיתו.
אבל על איזה אש בדיוק להשים, קטנה או בינונית?
 

עמליה 098

משתמש מקצוען
ישר כח ענק ל @yakov ysrel
הטצולנט יצא מעין עולם הבא.
בשר 4 אמנם הת בשל אבל ה יה קצת יבשושי.
:(
אולי @יואל ארלנגר - קקטוס יכול להסביר מה עלי לעשות בשבוע הבא כדי שהבשר יצא עסיסי?
או שיש משהו א חר לעשות עם מס' 4?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען

yakov ysrel

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
ישר כח ענק ל @yakov ysrel
הטצולנט יצא מעין עולם הבא.
תודה ממש כיף לשמוע
בשר 4 אמנם הת בשל אבל ה יה קצת יבשושי.
:(
אולי @יואל ארלנגר - קקטוס יכול להסביר מה עלי לעשות בשבוע הבא כדי שהבשר יצא עסיסי?
או שיש משהו א חר לעשות עם מס' 4?
זה מעניין כי הבשר עצמו אמור לצאת מעולה רק בגלל שהוא בלי הרבה שומן הוא נותן פחות טעם לצ'ונט
האם שמתם את זה בגוש אחד ?
אם כן מומלץ לחתוך לקוביות וככה גם האמצע יהיה פחות יבש
ועדיין אני ממליץ על 2 או 10

של אוסם ושל קנור בקופסאות זה ללא מונסודיום.
לאוסם יש שקית של קילו וכן אלו הכשרים לפסח, הם אמנם עם מונסודיום.
1688859366902.png

זה של קנור
וזה רק בעוף
בפטריות ובבצל אין (אני עדין לא הייתי מגדיר את זה כבריא)
אגב אני קונה חבילה של קילו ברמי לוי ב9 שח (של רמי לוי) אבקה מעולה לדעתי
 
נערך לאחרונה ב:

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ישר כח ענק ל @yakov ysrel
הטצולנט יצא מעין עולם הבא.
בשר 4 אמנם הת בשל אבל ה יה קצת יבשושי.
:(
אולי @יואל ארלנגר - קקטוס יכול להסביר מה עלי לעשות בשבוע הבא כדי שהבשר יצא עסיסי?
או שיש משהו א חר לעשות עם מס' 4?
לפעמים זאת נפילה באיכות של הבשר.
קרו לי גם פאשלות בבשרים יותר "נחשבים"
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה