בשרי שיתוף | מתכון לצ'ולנט הנמכר בישיבה

yakov ysrel

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
שפו ענק!!
קונים ממך רק בישיבה איזו ישיבה?? :sne: או גם מחוצה לה?
כרגע (בערך - יש בודדים מבחוץ) רק מהישיבה ולא ממש מעוניין לשנות את זה
נשמח לכמות עבור משפחה של 9 נפשות תודה
קשה לי (אולי יום אחד) תנסו לחלק את הכמות ל3
בהצלחה (תעדכנו איך יצא)
אם אני לא מכין קישקע, האם זה ישנה כל הטעם של הטשונט?
לא חושב

זה רציני??
זה מה שאוכלים בטושלנט של ליל שישי??
אתה לא רוצה לדעת מה אתה אוכל בצ'ונט במעדניות (תאמין לי שבדקתי נתחיל ב3 מרגרינה שנמצאת 24 שעות על הפלטה וכלה בקולה או סוכר שרוף ועוד כל מיני....) זה הכי מעודן שיש וגם בסוף הרבה יותר טעים (מעדות של אחרים)

בתיאבון
 

yakov ysrel

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
התעלפתי,
קטשופ?
זה משנה את הטעם?, למה לשים בשביל להוסיף צבע?
חוצמיזה המתכון נראה מדהים,
באמת נשמח למתכון למס' מועט יותר של נפשות.
אני לקחתי כ20 מתכונים ושילבתי לאט לאט
זה יצא הכי טוב
וזה ממש לא צבע
המתכון הזה הגיע אחרי 3 חודשים של ניסוי ותעייה
תמיד תוכלו לשחק גם ברכיבים
אם ירצו אני ישים גם מתכון של כבד קצוץ וקוגל תפו"א אבל בזה אן הרבה חידושים
 

שני שמר

משתמש פעיל
התעלפתי,
קטשופ?
זה משנה את הטעם?, למה לשים בשביל להוסיף צבע?
חוצמיזה המתכון נראה מדהים, והצונט הרבה יותרר
באמת נשמח למתכון למס' מועט יותר של נפשות.
קטשופ? הכי קלאסי שיש...!
 

ynf

משתמש פעיל
אצלינו החמין רגיל בלי קטשופ וצ'ילי....
בשר, גריסים, תפו"א, בטטה, שעועית, תבלינים
אבל הכי חשוב: דבש ויין.
אי אפשר לתאר את החמין משהו מטורף.
במידה ויש דבש ויין
למה יש צורך בבטטה - כנראה המטרה שלה למתיקות מסויימת?
לא כך?!
 

תותית י.

משתמש מקצוען
מנצלת את האשכול,
מישהו שם אסאדו בחמין?
פשוט זה הבשר היחיד שיש כרגע בבית
להרתיח קודם או לצרוב?
תודה
 

מקצה הארץ-:)

משתמש מקצוען
מנצלת את האשכול,
מישהו שם אסאדו בחמין?
פשוט זה הבשר היחיד שיש כרגע בבית
להרתיח קודם או לצרוב?
תודה
6. בשר
בשר זאת סוגיה מאוד מעניינת, כי למרות חשיבותו הוא לא קריטי.
צ'ונט טוב צריך לעמוד בפני עצמו מבחינת טעמים, גם אם אין בו בשר.
למעשה כמעט כל בשר שמטופל כראוי, יכול להיות בשר מצויין לצ'ולנט.
אני כיום משתמש הרבה בנתחים של צלעות, חלק זול יחסית, ויוצא מעולה.
פלאנקן זה מצויין, 8 זה משובח. אוסובוקו זה ממש טוב, אפילו צוואר או מכסה ורד הצלע יוצאים מצויין.
אני אוהב להשתמש מידי פעם בשומן כבש, עצמות מוח, וסתם חלקים של כבש, ובינינו ממש בסוד - גם כרעי עוף יוצאים מעולה בצ'ולנט.
הבשר צריך סביבה תומכת כל הזמן, וזה אומר שהוא יושב עמוק במרכז הסיר, והמים מכסים אותו תמיד.
אני מעניק לבשר טיגון קצר בתחילת הבישול של הצ'ולנט, גורם לו להיות שחום ונאה (ולתהליכים כימיים שמפרישים חומרי טעם טובים מאוד) ואז מוציא אותו, ומטגן על גבי המשקע שלו, את הבצל.
לאחר הוספת המים והתיבול, אני מכניס אותו לסיר, ודואג שהוא ישאר עמוק בפנים, כך שירחץ באמבטיה נעימה למשך כל השבת.

*להוסיף את הבשר עדיף כגוש, לא חתיכות. למכירה אנחנו משתמשים ב 2 או ב 10, כמובן שאפשר גם יותר מובחרים, 8, אסאדו וכו....
צורבים את הבשר מכל הכיוונים.


*לקוח משני מתכונים שהתפרסמו כאן בעבר..
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה