כמו שכתבה @כוכב103איך??
עושה רביכה, עם שום כתוש,
מוסיפה רסק עגבניות, מים ותבלינים (מלח, פלפל סוכר)
וכשמבעבע מוסיפה אורז.
מבשלת עד שהאורז מוכן.
כמו שכתבה @כוכב103איך??
אצלנו עושים בלי שוםעושה רביכה, עם שום כתוש,
אורז הוא דגן המכיל בתוכו רעלן בשם ארסן, רעלן זה עלול להימצא באורז באחוזים גבוהים ובכך להזיק לנו ולגופנו. רמות גבוהות של הרעלן ארסן עלול להזיק למערכת העצבים שלנו, לריאות או לשלפוחית השתן שלנו. הסיכונים קיימים בעיקר עבור מי שאוכל באופן קבוע אורז ולא שוטף אותו כלל אבל למה לא לתת לאורז שטיפה טובה לפני הבישול? הרי שהשטיפה מוציאה ממנו גם לכלוך וחרקים במידה ונשארו בו וזה בהחלט עדיף לדאוג שהאוכל שלנו נקי עד כמה שניתן, במיוחד שזה בשליטתנו.פעם אחת ולתמיד אני חייבת להבין למה צריך לשטוף אורז.
לא שוטפת בחיים.
למה לא קראת לי?!הבטחתי כבר מזזזזזזזזזמן.
סוף סוף הכנתי.
מבחינת הטעם אני חושבת שהגעתי קרוב מאוד למקור שטעמו עוד עומד על קצה לשוני מלפני המון שנים
מרק משביע. מרקם קטיפתי וכייפי. ארומה------!!!
צפה בקובץ המצורף 1568977
סיר 4 ליטר
2 בצלים גדולים קצוצים גס
3 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות קטנות
3 עגבניות גדולות בשרניות חתוכות לקוביות
3 שיני שום פרוסות
1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
3 כפות שמן
מלח
פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
2-3 כפות סוכר
1 קופסא 250 גרם רסק עגבניות [היה לי בבית רק בטעם פיצה ובו השתמשתי. יצא מעולה]
2.5-3 ליטר מים
3/4-1 כוס אורז לבן [פרסי או בסמטי]
מי מלח לבישול חלקי של האורז
בסיר בגודל מתאים מאדים בצל בשמן לשקיפות. מוסיפים סלרי ומאדים עוד קצת. מוסיפים עגבניות וגזר ומאדים בסיר מכוסה כ-6-7 דקות. מערבבים מדי פעם.
מוסיפים את יתר הרכיבים [לא כולל האורז] ומבשלים כחצי שעה. מערבבים מדי פעם ואם המרק נעשה סמיך מדי [כי התאדו נוזלים], מוסיפים עוד מעט מים. המרק צריך להיות סמיך מעט אבל לא במרקם סמיך ממש.
בינתיים,
מרתיחים מים עם מלח בסיר.
שוטפים את האורז ומסננים במסננת. מעבירים לבישול במי המלח. מבשלים כ-8-10 דקות ומערבבים מדי פעם.
מסירים מהאש. מסננים ושוטפים במים קרים. מניחים בצד.
כשהמרק עבר בישול של חצי שעה, טוחנים אותו במוט ומוסיפים את האורז. מערבבים ומבשלים עוד כ-6 דקות רק עד שהאורז מוכן לאכילה.
מגישים חם
צפה בקובץ המצורף 1568988
ושיהיו הברכות שתברכו על המרק הזה לע"נ סבתי היקרה שהיתה מכינה לנו את המרק הזה בכל שבוע.
הערה: אפשר לבשל את האורז [שטוף היטב] ישירות במרק. לאחר הטחינה מוסיפים אורז שטוף היטב ומבשלים כ-18-29 דקות.
אני מעדיפה בישול חלקי לא במרק. אבל זה ממש לא חובה
סליחה.למה לא קראת לי?!
רק באורז מלא.אורז הוא דגן המכיל בתוכו רעלן בשם ארסן, רעלן זה עלול להימצא באורז באחוזים גבוהים ובכך להזיק לנו ולגופנו. רמות גבוהות של הרעלן ארסן עלול להזיק למערכת העצבים שלנו, לריאות או לשלפוחית השתן שלנו. הסיכונים קיימים בעיקר עבור מי שאוכל באופן קבוע אורז ולא שוטף אותו כלל אבל למה לא לתת לאורז שטיפה טובה לפני הבישול? הרי שהשטיפה מוציאה ממנו גם לכלוך וחרקים במידה ונשארו בו וזה בהחלט עדיף לדאוג שהאוכל שלנו נקי עד כמה שניתן, במיוחד שזה בשליטתנו.
לאו דווקארק באורז מלא.
ידעתי למה שיגעתי אותך שאני רוצה את המתכון הזה... יצא מעדןןןן.ושיהיו הברכות שתברכו על המרק הזה לע"נ סבתי היקרה שהיתה מכינה לנו את המרק הזה בכל שבוע.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: