שירות לאומי לחרדיות

מצב
הנושא נעול.

yudit10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שמחו;2438753:
וגם לא הענין שבשירות לאומי מתקלקלים [כי זה לא נכון. בנות השירות בבתי החולים ובמוסדות המוגבלים, הן בנות שמי שנתקל בהן אומר לעצמו בעל כרחו: הלוואי עלינו].

את הפלפול ההלכתי אני משאירה לגברים,
אבל הפיסקה שציטטת לא נכונה מיסודה,
כאחת שממעה וראתה מקרוב את מה שקורה עם הבנות בבתי חולים...
נכון שהן עוזרות ומקלות הרבה לחולים,
אבל כל מה שקורה בינן לבין האחים/רופאים ואפילו האחיות במחלקה
לא בשביל בת בסמינר!

מידיעה- הרבה בנות שנאלצו להיות בבתי חולים בגלל מחלה (סרטן למשל) לא חזרו אותו הדבר כמו שהן היו (מבחינה רוחנית).
ק"ו כשהשהות היא מטעם השירות הלאומי...

שישיה

משתמש סופר מקצוען
וחוץ מכל הנכתב לעיל, היום החזקת בנות השירות עולה למדינה יותר מאשר הבת נותנת.
מלבד הבנות שמקבלות איזשהו סכום האגודה המפעילה אותן מתוקצבת בתקצוב שמן למדי.
וגם המוסדות המקבלים בת שירות משלמים עליה לאגודה.
ובמידה ובת השרות נמצאת רחוק מהבית, וזה מה שקורה בהרבה מקרים, המדינה ממנת מגורים ואשל, ואז היא עולה יותר מעובד מתחיל.
שלא לדבר על כך שחלק מהשרות נעשה במקומות שאין בהם שום מטרת של התנדבות כמו עמותות שהן אכן מלכ"ר אבל תרומתן לציבור מוטלת בספק.

השירות הלאומי היום הוא אידיאולוגי בלבד.

עקיבא1

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
צילום מקצועי
עריכה תורנית
כואב לי לראות שהצליחו להשריש בחלק מהציבור איזה שהוא מצפון ונחיתות.

בת ישראל שעושה גמ''ח ומעשים טובים אינה צריכה לשירות לאומי מעבר להבעיות ברוחניות. (אבל למי שלא מסתפק ר''ל בעצם מעמדה החשובה של בת ישראל, וצריכה לחפש סיבות למה לא לשרת, אז מספיק לומר שזה יגרום לבעיה ברוחניות. למי שמחפשת חיזוק בזה, שתעיין במאמר של המכתב מאליהו על השפעת הסביבה שזה גרם למשה רבינו לחתום על הסכם עם יתרו שבן ראשון יהיה 'מוקדש' לע''ז)

אורחת לרגע

משתמש מקצוען
כששאלו אותי פעם למה לא עשית שירות לאומי

שאלתי את השואלת בחזרה, ואת עשית ? איפה ? כמה זמן ? היא ענתה לי שנה בעלה, ויש לי חברות שעשו שנתיים
אמרתי לה יופי, אז אני התנדבתי 10 שנים אצל משפחה שיש לה 2 ילדים בעלה (נקבתי לה בשם והיא הכירה אותם)
כל שבת הייתי אצלם בלילה ואחה"צ, באתי פעמיים אחה"צ באמצע השבוע, היתה תקופה שהייתי מגיעה כל בוקר גם לעזור לשלוח אותם לעלה, וגם היתה תקופה שהייתי בשבת בבוקר באה להאכיל אותם.
היא היתה בהלם שאלה כמה קיבלתי, אמרתי לה שהרבה זכויות למעלה, והרבה בגרות כאן למטה. וכמוני היו חברות נוספות שלי בכל מיני התנדבויות באותו רגע היא סתמה את הפה.

נתין

משתמש פעיל
יש דברים שאמורים להיות מובנים ללא צורך בהסברים! אדם שרגיל לגנוב וצריכים להסביר לו למה לגנוב זה לא יפה ולא מוסרי והתורה אסרה וכו' הוא מסכן.
בת שצריכים לשכנע אותה לא ללכת לשירות לאומי והיא שואלת אם זה בגדר של השקפה או הלכה ואם זה עדיין רלוונטי היום או מחר וכו' היא מסכנה.
אדם שמחזיק אינטרנט פרוץ ומתפלפל האם קובי לוי הוא זה שהמציא את האיסור וכו' הוא מסכן.

ינשופי

משתמש סופר מקצוען
לגבי חבורת "העבריינים הצעירים"- מי שחושב כך,כמו הנטורי קרתא (שאכן היו קודם) הם באמת התנתקו מהמדינה, ולא מקבלים תקציבים אף לא למוסדות לימוד, או קצבת ילדים או מס הכנסה שלילי...
הם יכולים לטעון את הטענה הזאת, מה שרובנו לא...
לגבי ויכוח עם חילוניים- תשאירו את זה למקצוענים! אני עובדת במקום עבודה חילוני, ואף פעם לא התווכחנו בנושאים כאלו, באנו לתת עבודה, ותו לא...

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י נתין;2439915:
יש דברים שאמורים להיות מובנים ללא צורך בהסברים! אדם שרגיל לגנוב וצריכים להסביר לו למה לגנוב זה לא יפה ולא מוסרי והתורה אסרה וכו' הוא מסכן.
בת שצריכים לשכנע אותה לא ללכת לשירות לאומי והיא שואלת אם זה בגדר של השקפה או הלכה ואם זה עדיין רלוונטי היום או מחר וכו' היא מסכנה.
אדם שמחזיק אינטרנט פרוץ ומתפלפל האם קובי לוי הוא זה שהמציא את האיסור וכו' הוא מסכן.

נו אפשר לומר את זה על כל התורה. אבל זה לא מקדם אף אחד לשום מקום. נכון, יש הרבה מסכנים וצריך לשאוף לעזור להם במה שאפשר, וגם אנחנו מסכנים ביחס לאנשים אחרים שמקיימים יותר מאיתנו.

יונה יונה

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
2 נציגי אגו"י חתומים על מגילת העצמאות,
אנחנו במפורש היינו חלק מהקמת המדינה ומאז ומעולם היינו חלק מהפוליטיקה כאן (לטוב ולרע)

אז חוץ מקהילת הצ'אלמערס החביבה אף אחד לא יכול לאמר שהמדינה לא שייכת אליו.

תמרהלה

משתמש פעיל
נכתב ע"י יונה יונה;2440025:
2 נציגי אגו"י חתומים על מגילת העצמאות,
אנחנו במפורש היינו חלק מהקמת המדינה ומאז ומעולם היינו חלק מהפוליטיקה כאן (לטוב ולרע)

אז חוץ מקהילת הצ'אלמערס החביבה אף אחד לא יכול לאמר שהמדינה לא שייכת אליו.

מי שמעוניין לדעת את הסיפור האמיתי מדוע נציגי אגו"י חתומים על מגילת העצמאות
שיעיין בספרו של הרב אליקים שלזינגר, ויראה שקודם לכן רי"מ לוין נטל עצמאות לעצמו, ואח"כ חתם בשעה שגדולי הדור התנגדו לזה
וכן בספר מקטוביץ ועד ה' באייר של הרב צבי וינמן ז"ל

מקטעים

עימוד שמזמין לקרוא
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
נכתב ע"י חגי פאהן;2438311:
בעזהי"ת

קשה לי מאד להבין את הנקודה ההלכתית שניסו להעביר פה, שהבעיה היא העברת אחריות. בלשון מודעת הרבנים ש-yamb העתיק לכאן לא נזכר דבר כזה. אם אומרים לי שהבעיה היא פריצות אני מקבל. רוב המקומות בעייתיים לבת סמינר, ואולי אין בעל מילה לסמוך עליו במקרה שמבטיחים על מסלול מסוים שהיא תגיע למקום מסוים (ואולי יש, אינני בקיא בפרטי גיוס לש"ל).
גם בעבודה הבוס אחראי על בריאות העובד וכו'. ובכלל אני לא מכיר הלכה כזאת שאסור להעביר אחריות על אשה.
בשביל להבין תצטרך להעמיק בענין ההילכתי.
לכן הידגשתי שזהו לא ענין רעיוני אלא נידון הילכתי.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
יש כאן מישהו שמכיר נטורי קרתא אמיתי, ויוכל לומר לי אם הם גם לא משתמשים בכרטיסיות נוער, לא מזמינים אף פעם מד"א, מבקרים רק אצל רופאים פרטיים, ובאשפוז בבתי חולים משלמים מחיר מלא עבור כל טיפול?

(סיפרו לי פעם שהם הולכים רק פרטי. נשמע לא הגיוני בעליל. איך משפחה עם ילדים יכולה ללכת עם כל דלקת גרון לרופא פרטי? עם כל שיעול ונזלת? ואם צריך משהו רציני יותר, כמו בדיקות או ניתוחים?)

קפוצון

משתמש מקצוען
נכתב ע"י רותי קפלר;2440109:
יש כאן מישהו שמכיר נטורי קרתא אמיתי, ויוכל לומר לי אם הם גם לא משתמשים בכרטיסיות נוער, לא מזמינים אף פעם מד"א, מבקרים רק אצל רופאים פרטיים, ובאשפוז בבתי חולים משלמים מחיר מלא עבור כל טיפול?

הייתה בחדרי בבית יולדות מישהי מנטורי קרתא שהיתה צריכה לחתום שהיא מוותרת על כספי הביטוח לאומי והתשלום של ביטוח לאומי על הלידה והאישפוז ושילמה הכל בפרטי!

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
נכתב ע"י קפוצון;2440118:
הייתה בחדרי בבית יולדות מישהי מנטורי קרתא שהיתה צריכה לחתום שהיא מוותרת על כספי הביטוח לאומי והתשלום של ביטוח לאומי על הלידה והאישפוז ושילמה הכל בפרטי!

וביקורים אצל רופאים? קופת חולים? כרטיסיות נוער?

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שמחו;2438753:
וגם לא הענין שבשירות לאומי מתקלקלים [כי זה לא נכון. בנות השירות בבתי החולים ובמוסדות המוגבלים, הן בנות שמי שנתקל בהן אומר לעצמו בעל כרחו: הלוואי עלינו].

מסכימה עם התגובה בגדול- בעיקר בענין הבורות. אנשים לא יודעים למה הם עושים דברים ועוד מרגישים צדיקים על שהם לא משתמשים בשכלם.
אבל הם לא אשמים. כשהם שאלו את ההורים שלהם שאלות, הם קיבלו תשובות בוסר דומות. כששאלו את הצוות החינוכי, קיבלו נזיפות בגין ׳כפירתם׳. כל ילד נבון, יעדיף לשתוק מעתה והלאה. ואז בא צעיר ׳מבחוץ׳, ושואל שאלה שהתקשורת שתלה במוחו, וכל הסכימות נטרפות במוחו של הנשאל עד שהוא יוצא מבולבל כילדה לאחר הטפת מוסר של מורת בית יעקב ממוצעת.
טוב שיש מקום בטוח לשאול. כמו פרוג.

לגבי השורה המצוטטת- ממש לא מסכימה. בכל פעם שאני מבקרת במיון, אני נדהמת ויושבת פעורת פה כפשוטו- מול ההתנהגות של בנות השירות. ואכמ״ל.
ואם תשבו לשיחה פתוחה עם צעיר-בוגר-ומשוחרר-לשון מהמגזר הדתי לאומי, תצאו גם אתם המומים ממצב הנערות הללו.
ואז תזכו להבין מעט מעצמתם של גדולי ישראל, בעיניהם הרואות למרחוק.

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד

לא יודעת מה ההגדרה של נטו"ק אמיתיים
כי כל אחד שני שם הוא "ציוני"
אבל מכירה הרבה שמשתדלים להתרחק מהמדינה בכל כוחם

לגבי כרטיסיות נוער אין לי מושג
(היום כל התח"צ ממומנת ע"י המדינה ברמה כזו או אחרת)
מה גם שרובם גרים בירושלים או בבי"ש שם התח"צ זה של אגד
ומיותר להזכיר שבאגד הם לא נוסעים.

רופאים ובתי"ח הם משלמים הכל באופן פרטי
(יש רופא במא"ש שמקבל אותם באופן פרטי)
גם על לידה ואשפוז הם משלמים באופן פרטי.

מיותר לציין שהם מתנזרים מקצבאות ילדים או כל גמלה אחרת מביטוח לאומי

אבל מה?
הם גם לא משלמים מס
רובם עובדים בשחור והעלמות מס חוגגות שם
כך שבשורת סיכום זה לא יוצא הפרש גדול מדי.

נינה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי

(סיפרו לי פעם שהם הולכים רק פרטי. נשמע לא הגיוני בעליל. איך משפחה עם ילדים יכולה ללכת עם כל דלקת גרון לרופא פרטי? עם כל שיעול ונזלת? ואם צריך משהו רציני יותר, כמו בדיקות או ניתוחים?)

מכירה! אנשים לא מנטורי קרתא, קצת יותר מתונים.
שלא רשומים בקופת חולים - גם משפחה של מעל 10 ילדים. משלמים על אשפוז, ויולדת על הלידה, כמובן לא לוקחים מביטוח לאומי שום תקציב, אם לומדים בכולל לא נהנים מהדתות, ולא משלמים כרטיסי נוער כי לא נוסעים עם אגד!
הא.. ולמוסדות של הילדים משלמים אלפי שקלים בחודש כי גם הם לא מתוקצבים
איך מסתדרים? באמת לא יודעת.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
נכתב ע"י נינה;2440173:
מכירה! אנשים לא מנטורי קרתא, קצת יותר מתונים.
שלא רשומים בקופת חולים - גם משפחה של מעל 10 ילדים. משלמים על אשפוז, ויולדת על הלידה, כמובן לא לוקחים מביטוח לאומי שום תקציב, אם לומדים בכולל לא נהנים מהדתות, ולא משלמים כרטיסי נוער כי לא נוסעים עם אגד!
הא.. ולמוסדות של הילדים משלמים אלפי שקלים בחודש כי גם הם לא מתוקצבים
איך מסתדרים? באמת לא יודעת.

סאטמר מממנים אותם- ובגדול.

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י efrat1;2440191:
סאטמר מממנים אותם- ובגדול.

הלוואי.
הלווא.
הלוואי.

זה מאד קל להגיד סאטמר ממנים אותם
אבל זה ממש לא כך.
נראה לך שהאדמו"ר עומד עם עאימות של כסף ומתחיל לחלק? ממש לא.

אנשים באמת נקרעים על היום יום וד' עוזר

(כמו שתמיד לפני הבחירות אומרים שמי שמפקיד את הת.ז שלו מקבל 100$
ואני מתחממת רק תגידו לי איפה שלפחות ארווחי את הכסף
עד היום לא מצאתי מישהו שקיבל/ חילק אפי' דולר בודד)

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה