שירות לאומי לחרדיות

מצב
הנושא נעול.

וויני פו

משתמש פעיל
לגבי ה'הלכה היא בידוע' של הסמינרים: אין הלכה כזו. בת נמצאת 'ברשות אביה' עד גיל 12. לאחריו נחשבת בוגרת. והיא לא 'נכנסת לרשות בעלה', כי יחסי נישואין אינם יחסי אדון ואמה. (מה לגבי אלמנה? רווקה בת 40? יתומה בת 50?)
יש כאן עניינים של צניעות ושמירה וכו'. אבל נא לא להמציא הלכות.

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
..

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
נכתב ע"י מנוחהלה;2438628:
ולכל אלו שתמהים מדוע אנחנו לא משרתים את המדינה ולא מסייעים במאמץ הלאומי-
התשובה פשוטה ובררה
אני הקמתי את המדינה? אני תמכתי בהקמתה?
הקמתם מדינה- תסתדרו איתה (או בעברית מדוברת תאכלו אותה)
אני לא חלק מהמדינה שלכם ותסתדרו לבד.
(בלי התפלספויות והסברים על שהחרדים לא מתנדבים ולא עושים...
קצר ולעניין אני חייב'ך משהו?!)

איזו מן תשובה זאת?
את אזרחית כאן במדינה ומקבלת שירותים, אז את חלק מהמדינה אם תרצי או לא.

כמובן שיש תשובות אחרות למה אנו לא מתגייסים ומשרתים, אבל מה שכתב זו לא טענה שתתקבל על ליבו של אף אחד.

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י efrat1;2438713:
איזו מן תשובה זאת?
את אזרחית כאן במדינה ומקבלת שירותים, אז את חלק מהמדינה אם תרצי או לא.

כמובן שיש תשובות אחרות למה אנו לא מתגייסים ומשרתים, אבל מה שכתב זו לא טענה שתתקבל על ליבו של אף אחד.

סורי, אני לא חלק מהמדינה
המדינה כפתה עלינו את נוכחותה
ומיצידי מוטב לו לא הייתה קמה בכלל...

אם חבורת מאפיונרים הודיעה שכל מי שברחוב הזה הוא תחת חסותם
וצריך לשלם להם דמי חסות ובתמורה הם ינהלו את כל צרכי הרחוב-
יפנו את הזבל יסדרו את התאורה וכו'
אז נכון שמי שגר באותו רחוב ומשלם להם דמי חסות הוא חלק מחבורת המאפיונרים אבל הוא לא חייב להתנדב בשבילם...

וזו הסיבה האמיתית למה אנחנו לא תורמים למדינה!!!
(לא כי לימוד התורה מגן, לא כי אנחנו מתנדבים במקום אחר, לא כי זה לא מתאים מבחינה רוחנית, לא כי ...)

וויני פו

משתמש פעיל
נכתב ע"י y&m;2438691:
ליתר דיוק.
בת נמצאת ברשות אביה כל זמן שהיא סמוכה על שולחנו.
לא מדויק.
'רשות' היא הגדרה הלכתית לעניינים ספציפיים (כמו קידושין), שאינה תקפה בבגירה.

שמחו

משתמש מקצוען
נכתב ע"י מנוחהלה;2438725:
סורי, אני לא חלק מהמדינה
המדינה כפתה עלינו את נוכחותה
ומיצידי מוטב לו לא הייתה קמה בכלל...

אם חבורת מאפיונרים הודיעה שכל מי שברחוב הזה הוא תחת חסותם
וצריך לשלם להם דמי חסות ובתמורה הם ינהלו את כל צרכי הרחוב-
יפנו את הזבל יסדרו את התאורה וכו'
אז נכון שמי שגר באותו רחוב ומשלם להם דמי חסות הוא חלק מחבורת המאפיונרים אבל הוא לא חייב להתנדב בשבילם...

וזו הסיבה האמיתית למה אנחנו לא תורמים למדינה!!!
(לא כי לימוד התורה מגן, לא כי אנחנו מתנדבים במקום אחר, לא כי זה לא מתאים מבחינה רוחנית, לא כי ...)
אולי תנסי להגיד את זה גם באמריקה? גם הם היו חבורת מאפיונרים שהשתלטו על מדינה וכו'.

את האמת אומר, קראתי את האשכול, ונחרדתי, מהבורות הקיימת בציבור האיכותי שלנו, להבנת דרכינו שלנו. ולא, אי אפשר להסביר את זה באשכול באיש את רעהו, זה הרבה יותר רציני מזה.

כל הדיבורים על בת ברשות הוריה, זה דיבורים שהיו טובים בסמינר להסביר לבנות תמימות את הנושא, זה וודאי לא הענין עצמו.
וגם לא הענין שבשירות לאומי מתקלקלים [כי זה לא נכון. בנות השירות בבתי החולים ובמוסדות המוגבלים, הן בנות שמי שנתקל בהן אומר לעצמו בעל כרחו: הלוואי עלינו].
וגם לא נכון שבגלל שיש לנו בעיה עם המדינה שבראשה עומדים פורקי עול לכן שירות לאומי יהרג ואל יעבור.
והכי חמור הוא מה שאמרו כאן שיהרג ואל יעבור זה השקפתי. הלו, זה שאלה של מוות וחיים, ככה לפתור את זה? זה השקפתי ולא הלכתי. ככה להרוג אנשים? זה נראה לכם איזה סיסמה בשביל פשקוילים ברחובות? זה הלכה למעשה כמו ההלכה הכי חמורה שיכולה להיות. כל מה שאמר החזו"א הוא רק שגם אם זה לא סוגיא מפורשת, זה כתוב ברגשת לבו, שזה עצמו שייך לדין ההלכתי הצרוף שמחייב יהרג ואל יעבור.

ואדם בוגר צריך ומותר לו כבר להבין [ואמרו את זה בגדול לאורך האשכול, אבל בחוסר הבנה בסיסי], ששירות לאומי לבנות זה יהרג ואל יעבור, כי כשבת נכנסת ועומדת תחת פיקוד מחייב, זה פריקת כל עול הצניעות הבסיסי, ומביא בקלות למכשול חמור של עריות שעליו אמרה התורה שזה יהרג ואל יעבור. ובמילים אחרות, תלמודיות, שירות לאומי לבנות, הוא אביזרייהו דגילוי עריות. וזהו. כל עירבוב נושא השקפתי בנושא זה, הוא החטאה לתורה ולהלכה.
לא לחינם כתב הגר"ח קניבסקי שליט"א, שאם החזו"א אמר על שירות לאומי שהוא יהרג ואל יעבור בגלל שזה אביזרייהו דג"ע, על אחת כמה וכמה, שימוש באינטרנט הוא אביזרייהו דג"ע והוא יהרג ואל יעבור.
כלומר, זו הלכה, רצינית. לא משחק ילדים, ולא פשקוילים ברחובות.

עוד אחד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עימוד ספרים
נכתב ע"י דונלד טראמפ;2438441:
בינינו, גם כן, מה כבר יכול לצאת מהויכוחים הללו? החלטות ממשלה?.
זה סתם בשביל לקנטר.
לפני תקופה ישבתי עם כמה דתלי"ם, שלאחר כמה לחשושים ביניהם, שאלו אותי 'למה אתם לא מתגייסים לצבא'? נו,, במקום להיכנס איתם לויכוחים על מה קורה בצבא ומה הרב קוק אמר או לא אמר, דברים שלא אני ולא הוא יודעים בדיוק...... לא אני יודע את כל שיקולי רבותי, ולא הם..... עניתי לו: כי אנחנו פרזיטים. הם כמובן הבינו שאני ציני, אבל מה הם יכלו לעשות..... הייתם צריכים לראות את הפרצוף הנבוך שלהם.... הם ניסו שוב לשאול - "אבל זה מצוה".. עניתי להם: אנחנו לא כאלה צדיקים גדולים, ואנחנו לא מקיימים לצערנו את כל המצוות... הם התבלבלו לגמרי ובזה נגמר הסיפור.
תארו לעצמכם שהייתי נגרר לשעה של ויכוח עקר ללא תוצאות... ואולי גם הייתי מעלה את השאלות שלהם לפרוג ;).....

תשובה טראמפית למופת :)

sus rch.

משתמש רשום
.

את האמת אומר, קראתי את האשכול, ונחרדתי, מהבורות הקיימת בציבור האיכותי שלנו, להבנת דרכינו שלנו.
אכן קיימת הרבה בורות אצלינו בהבנת דרכנו(ולא רק בנושא זה-נסי לשאול חרדי אם הקמת המדינה זה טוב או רע),נראה כאילו זה לא מטריד אותנו(סומכים על הגדולים).

sus rch.

משתמש רשום
נכתב ע"י שמחו;2438753:
.

וגם לא הענין שבשירות לאומי מתקלקלים [כי זה לא נכון. בנות השירות בבתי החולים ובמוסדות המוגבלים, הן בנות שמי שנתקל בהן אומר לעצמו בעל כרחו: הלוואי עלינו].
.
ממש לא נכון,כמה סיפורים יש שקרו גם בבתי חולים,בכל מקרה אני חושבת ש18 זה גיל צעיר מדאי לצאת החוצה(גם לצאת לעבוד אם לא במקום ממש חרדי),שלא לדבר על המגורים של בנות שירות לאומי.

s976

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
נכתב ע"י SAFSIRA;2438972:
.

את האמת אומר, קראתי את האשכול, ונחרדתי, מהבורות הקיימת בציבור האיכותי שלנו, להבנת דרכינו שלנו.
אכן קיימת הרבה בורות אצלינו בהבנת דרכנו(ולא רק בנושא זה-נסי לשאול חרדי אם הקמת המדינה זה טוב או רע),נראה כאילו זה לא מטריד אותנו(סומכים על הגדולים).

וטוב שכך (שיש קצת בורות ושסומכים על הגדולים). טוב שהדברים יהיו בעיני הרוב או שחור או לבן, גם אם זה לא נכון כ"כ. ברגע שמתחילים לחפור ולהעמיק, רואים שהשחור הוא בעצם לא כ"כ שחור והלבן לא כ"כ לבן. ומי שאין לו שכל נכון ו\או אין לו יראת שמים, יסיק מזה מסקנות מעשיות לא נכונות.
טוב גם שבדרך כלל מוחקים כאן בפרוג אשכולות מסוג זה. (ועם כל זה, הפורום הזה הופך אט אט לרשת חברתית חרדית...)

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י שמחו;2438753:
אולי תנסי להגיד את זה גם באמריקה? גם הם היו חבורת מאפיונרים שהשתלטו על מדינה וכו'.

נראה לי שחוץ מהאינדיאנים שהיו לפני שקם הממשל כל השאר הגיעו אח"כ

אבל אנחנו היינו כאן קודם
ואז הגיע חבורת עברינים צעירים, השתלטה על הציבור והקימה מדינה

ומישו עוד חושב שאנחנו אמורים להתנדב בשבילם...

חוץ מזה, המשך התגובה-
מתמצת, קצר קולע.

mimisher

משתמש רשום
נכתב ע"י מנוחהלה;2439086:

אבל אנחנו היינו כאן קודם

חוץ מזה, המשך התגובה-
מתמצת, קצר קולע.

את גם לא משלמת מיסים תחת אותה טענה?
וזה מה שגם אמרתם לטורקים ולאנגלים, כששלטו כאן וקבעו חוקים משלהם?

שמחו

משתמש מקצוען
נכתב ע"י מנוחהלה;2439086:

אבל אנחנו היינו כאן קודם

חוץ מזה, המשך התגובה-
מתמצת, קצר קולע.
ממש לא. האינדיאנים היו הרוב, והלבנים השתלטו על הכל.
גם אנחנו לא בדיוק היינו קודם, היו כמה קהילות במקומות בודדים. אבל בתור ציבור גדול, הם היו הרבה קודם עם הקמת יישובים רבים, וזה שהם היו עבריינים עפ"י התורה, זה עוד ל הופך אותם ל"חבורת עבריינים צעירים". בשביל לדעת ברור מה הדרך שלנו, לא צריך לדקלם סיסמאות לא ברורות על הדרך.
בכל מקרה הם מנהלים כאן מדינה, ואנחנו גרים בה. מי שמתנדב לא מתנדב בשבילם, אלא בשביל כולנו. כולנו גרים כאן לטוב ולמוטב.

שמחו

משתמש מקצוען
נכתב ע"י s976;2439030:
וטוב שכך (שיש קצת בורות ושסומכים על הגדולים). טוב שהדברים יהיו בעיני הרוב או שחור או לבן, גם אם זה לא נכון כ"כ. ברגע שמתחילים לחפור ולהעמיק, רואים שהשחור הוא בעצם לא כ"כ שחור והלבן לא כ"כ לבן. ומי שאין לו שכל נכון ו\או אין לו יראת שמים, יסיק מזה מסקנות מעשיות לא נכונות.
טוב גם שבדרך כלל מוחקים כאן בפרוג אשכולות מסוג זה. (ועם כל זה, הפורום הזה הופך אט אט לרשת חברתית חרדית...)

לגמרי לא טוב שיש בורות, כי אח"כ מדברים שטויות על החשבון, ומתבלבלים לגמרי. להלכה למעשה בטח שצריכים לסמוך על הרבנים שלנו. אבל צריך גם לדעת מה הם אמרו על זה, ולא רק לדקלם סיסמאות שטובות לפשקווילים.

שמחו

משתמש מקצוען
נכתב ע"י SAFSIRA;2438972:
.

יש הבדל עצום בהבנת אם הקמת המדינה זה טוב או רע, זה לא באמת מטריד אותנו, זה לא ממש משנה לנו להלכה ולמעשה.
כשבאו ואמרו על דבר שהוא יהרג ואל יעבור, זאת הלכה, ובוודאי שההלכה היא הלכה כי כך הורו הגדולים, אבל צריך לדעת מה גדרי ההלכה בזה.

מנוחהלה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
נכתב ע"י שמחו;2439337:
ממש לא. האינדיאנים היו הרוב, והלבנים השתלטו על הכל.
גם אנחנו לא בדיוק היינו קודם, היו כמה קהילות במקומות בודדים. אבל בתור ציבור גדול, הם היו הרבה קודם עם הקמת יישובים רבים, וזה שהם היו עבריינים עפ"י התורה, זה עוד ל הופך אותם ל"חבורת עבריינים צעירים". בשביל לדעת ברור מה הדרך שלנו, לא צריך לדקלם סיסמאות לא ברורות על הדרך.
בכל מקרה הם מנהלים כאן מדינה, ואנחנו גרים בה. מי שמתנדב לא מתנדב בשבילם, אלא בשביל כולנו. כולנו גרים כאן לטוב ולמוטב.

לא אמרתי שהלבנים היו הרוב.
ואם האינדיאנים היו מתקוממים נגד הממשל האמריקאי הייתי מבינה אותם.

בתחילה כל היהודים כאן בארץ היו שומרי תורה ומצות והחילונים הגיעו אח"כ , העבירו על דת וקבעו עובדות בשטח. (מומלץ לקרוא נתונים היסטוריים על התקופה לפני כתיבת התגובה הבאה)
סבי היה כאן עוד לפני שהמדינה הוקמה והם אלו שהגיעו אח"כ והקימו את מדינתם

ו- כן.
אדם שעובר על חוקי התורה בשאט נפש הוא עבריין.
אם הוא גם צעיר ניתן לכנותו בתואר "עבריין צעיר"
ואם זו קבוצה שלימה שעונה להגדרה הנ"ל ראוי לכנותם בשם חבורת עברינים צעירים.
נראה לי יותר מתוסבך ופחות ברור לדקלם סיסמאות כמו "אנחנו לומדים תרה בשביל להגן עליכם..." ושות'
ומי שמתנדב דרך המוסדות של מדינת ישראל מתנדב בשביל להגדיל את כוחה וכבודה של המדינה.

נכתב ע"י mimisher;2439133:
את גם לא משלמת מיסים תחת אותה טענה?
וזה מה שגם אמרתם לטורקים ולאנגלים, כששלטו כאן וקבעו חוקים משלהם?

הלוואי והייתי יכולה שלא לשלם מיסים בלי לפגוש את נציגי החוק מהפוזה הכוחנית שלהם.
הטורקים כבר עזבו כשהגענו ונראה לי שגם להם וגם לעמיתהם האנגלים זה בערך מה שאמרו, עובדה שהם עזבו בסוף...
בכל מקרה לא חשבנו להתנדב למפעליהם מרצוננו החופשי.

לילה טוב.

ישראל123

משתמש פעיל
נכתב ע"י נקסט;2437762:
אשמח למידע מה עונים לטענה מדוע החרדיות לא עושות שירות לאומי ?

הטענה היא שיתאימו את השירות בדיוק לפי צרכי החרדיות עם שיעורי תורה וכדו'.
( לגבי צבא היא מבינה שא"א להתאים) אבל מדוע לא שירות לאומי.

תודה רבה

החינוך החרדי משריש בבנות ישראל את הערכים החשובים שהם כיבוד הורים, תלמוד תורה, צניעות, ושאדם צריך להשקיע את כל הכוחות שלו להתקדם ולהתעלות לפסגות בערכים אלו.

אלו שיסדו את השירות לאומי, המטרה היא כדי להשריש בבנות את הערך העליון של התרומה והשירות למדינה.

אצלנו המטרה הזו היא מטרה משנית.

ואנחנו לא רוצים שהיא תבוא על חשבון המטרות היותר חשובות.

במיוחד שבנות בגיל הנעורים יכולות להסחף....

יש בשכונתי מישהי שעשתה שירות לאומי, כשהיא נכנסה לשירות היא הייתה יראת שמים וכו', כשהיא יצאה משם היא כמעט פרקה כל עול. כי שנת השירות הלאומי השכיחה ממנה את המטרות האמיתיות שבשבילם אדם נמצא בעולם.

קפוצון

משתמש מקצוען
שהייתי בכיתה י"ג היה לי מאוד עצוב ללכת להתנדב בבית חולים ולראות את חברתי שלא הרבה זמן לפני היתה חברתי לספסל הלימודים עושה שירות לאומי ומתרועעת עם אח ערבי

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
נכתב ע"י נתין;2438452:
אחרי שגדולי ישראל פסקו "יהרג ואל יעבור" כל דיון בנושא הוא מיותר.
השאלה הנשאלת היא איך ניתן להסביר את זה לכאלו שרחוקים.

תשאירו את זה למקצוענים בלבד, שרכשו הכשרה בנושא ויש להם את הגישה.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה