שורדים או עצמאיים כלכלית?

מצב
הנושא נעול.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
להתייחס רק לדוגמא שאיתה פתחתי את האשכול, להגיד שהיא לא נכונה ולהמשיך הלאה - זה לא העניין!

העניין שזה לא משנה מה המצב שלכם בתור זו''צ אם אתם בעישרון העליון או התחתון
מה שבטוח שיש לכם יותר אפשרויות בתור זו''צ מאשר בתור הורים ל3

מסכימים?
לא. לא מסכימה.
בד"כ בהמשך החיים מתברגים הרבה יותר בעבודה מסודרת, השכר עולה, לומדים את החיים ויכולת התמרון שבהם. אברכים מוצאים נישות נוספות להשלמת הכנסה יותר מאברך צעיר. מכירים יותר את החיים ואיפה נכון לחסוך ואיפה לא.
להמשיך?

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
לא. לא מסכימה.
בד"כ בהמשך החיים מתברגים הרבה יותר בעבודה מסודרת, השכר עולה, לומדים את החיים ויכולת התמרון שבהם. אברכים מוצאים נישות נוספות להשלמת הכנסה יותר מאברך צעיר. מכירים יותר את החיים ואיפה נכון לחסוך ואיפה לא.
להמשיך?
וההוצאות עולות בהרבה יותר...

בואו נעצב את זה ביחד

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
לא. לא מסכימה.
להמשיך?
את עונה על השאלה בעצמך!
למה בהמשך החיים מצליחים יותר?
כי: (מצטטת אותך!)

לומדים את החיים ויכולת התמרון שבהם
אברכים מוצאים נישות נוספות להשלמת הכנסה
מכירים יותר את החיים ואיפה נכון לחסוך ואיפה לא.

את לא מסכימה איתי שאילו היינו יכולים ללמוד את זה מוקדם יותר היינו חוסכים כמה משברים?

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אני.
זוצית כמעט שנה אוטוטו ילד.
המשכורת שלי לא נמוכה אבל גם לא הייטק.
משלמת משכנתא מכובדת קונה לבד עגלה ואת כל ההוצאות של הלידה.
גרה רחוק מההורים ואוכלים בבית כל השבוע.
אישית התחום הכלכלי הוא תחום שתמד ענין אותי ולכן תמיד למדתי ורכשתי עוד ידע.
מנסים לחסוך כמה שאפשר. (למשל כמעט קנינו עגלה יד שניה בסוף היה מבצע בחנות שיצא אותו המחיר)
וכן ,התאור של פותחת האשכול כאב וחרה לי.
אנחנו מוצאים לפחות באיזור ה3 כל חודש! ליומיום.
ממש לא עשירים יכולה לשער שיכולים לחסוך עוד. אבל ממש לא הרמות שדיברו עליהם.
ואני ליטאית
יש לך מודעות כלכלית, זה דבר ששוה הרבה, ויש הרבה שזה חסר להם.
עצם זה שאת יודעת כמה אתם מוציאים מראה את זה...
ולהוציא 3 בחודש בסך ההוצאות הכללי זה לגמרי לחסוך גם אם החסכון הולך למשכנתא.

ואם הבנתי נכון אז זה מה שפותחת האשכול התכוונה אליו.

מאמינה שבעז"ה ערך המשכנתא שלך ירד
(יש תמיד איניפלציה וסכום המשכנתא לא עולה בד"כ באותו היחס של המשכורת...)

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
את עונה על השאלה בעצמך!
למה בהמשך החיים מצליחים יותר?
כי: (מצטטת אותך!)

את לא מסכימה איתי שאילו היינו יכולים ללמוד את זה מוקדם יותר היינו חוסכים כמה משברים?
לא תמיד.
התברגות בעבודה קשורה נטו לניסיון ולוותק. ללמוד את החיים זה אומר את המערכת הזוגית וזה כולל המון (לי חשוב X. לבעלי Y. התיאום בינינו, שילוב תפיסות העולם שלנו, הצרכים שכל אחד רואה במבט אחר ועוד). אברך בן 20 לא בשל ללמד תלמידים פרטיים (לדוגמא) לעומת אברך בן 26, וכך גם הרבה נישות שמתאימות לכאלו שלא מעוניינים לצאת מהלימוד.
וההוצאות עולות בהרבה יותר...
שוב, לא תמיד...

רק אושר!

משתמש מקצוען
ועל כך השאלה המנחה היא כזו - מי שחושב שאין לו מה לשפר בניהול כלכלת משק הבית שלו - שיצביע!
מצביעה!

אגב
יש פה הרבה ממורמרים שכותבים על כך שתוך שנה מהחתונה
יש כבר ילד ומשכנתא וחשמל וגז ושאר ירקות ולכן אין להם כסף.

ולכן להגיד שתחילת החיים מאפשרים יותר - זה טעות

מה אתם באים לומר בתרוצים הללו? להסביר למה אין לכם כסף?
אנחנו לא פה כדי לקבל סיבות למה אין, אלא לבדוק מה אפשר לעשות כדי שיהיה.
יותר מזה, אנחנו לא פה כדי לבדוק איך להגדיל רווחים, אלא לבדוק איך להתנהל נכון במסגרת הרווחים הקיימים.
מי שרוצה ללמוד איך להיות מליונר - שילך לקורס משקל למליון.
אף אחד לא ממורמר ברוך ה' החיים טובים!גם אם הכל יקר!
פתחת אשכול
כתבת את דעתך
ענו לך למה יש מקום ואחוזים גדולים שאת טועה
זהו
אם לא פתחת כדי לשמוע את דעת הרבים אז מה מטרת האשכול? ולמי הוא מיועד?

ובכנות, אני ממש מסכימה עם היכולת והצורך לחסוך, מנסיון ב'ה, אבל רק כשכל הפרמטרים המפורטים במהלך האשכול קיימים, ההחלטיות וקביעת העובדות שגויה בעיני, במיוחד שאני מכירה כ"כ נשואים צעירים שלא שם בכלל! מבחינת יכולת ונתונים.

נערך לאחרונה ב:

שולי איטח

משתמש מקצוען
רב הרווקות שאני מכירה, גרות עם ההורים. כך שהן לא מכלכלות את עצמן...
בהחלט קונות לעצמן דברים אבל סך ההוצאות של בחורה רווקה גם אם היא קונה לעצמה הכל לא כמו הוצאות של בית שלם הרי היא לא משלם גז, מים, שכירות, ארנונה (אוכל...)
ונדוניה בד"כ ההורים מביאים
לא קראתי הכל
אבל תמיד מצחיק אותי ההכללות
למשל זה: נדוניה ההורים מביאים

למה? אם לבחורה יש חסכונות מהעבודה למה שלא תקנה בזה פאה/ביגוד/חלק מהתחיבויות הדירה
ונראה לי שזה מאוד מאוד מצוי

למה זה הגיוני שבחורה שמתחתנת מאוחר לא תשתמש בכסף שלה לרכישת דירה ופחות יפול על ההורים??

רחלה 123

משתמש מקצוען
לא,
כי בתור זוגה צעירה פחות התאים לי לעבוד שעות רבות כ"כ כמו היום, ושמחה שעשיתי את זה
בתור זוג צעיר פחות קורה שהבעל מוסיף הכנסה מהצד, מה שאחרי שתיים/שלושה ילדים יותר רואים
כי בתור צעירה לא מספיק היה לי ניסיון תעסוקתי כדי לדרוש את מה שמגיע לי מהבוס.
כי בתור זוגה צעירה - זה די מהר נהפך לאשה בהריון - וכבר דברנו על זה שהיא לא כבר לא זוגה צעירה
כי בתור זוג צעיר לא הצליח האברך העדין להתברג בכולל שמשלם, ולאט לאט צבר ניסיון ועם הגיל מצא מקום עם מלגה טובה.

ומה שפרטתי למעלה זה לא רק עלי - אלא באופן כללי מה שאני רואה סביבי.
אנחנו רק מדמי לידה ראשונה חסכנו 10 אלף

ואני לא באה לאמר שאי אפשר לחסוך, אם יש ודאי
אני פשוט קוראת לא מסכימה עם הנחה שרק לזוג צעיר יש מלא כסף ועם הזמן זה הולך ויורד
לא בטוח, לא תמיד.

חיים שיש בהם

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
עריכה תורנית
זוגות צעירים מתארחים בשבתות ואוכלים הרבה אצל ההורים,
כשהיינו זוג לפני 3 שנים הוצאנו פחות מאלפיים לחודש (ולא התקמצנו...)
אני שמח בשביל מי שיש לו את האפשרות
מבחינה זוגית אני לא רואה עניין לעשות שבתות לבד בהתחלה.
אני יכול רק לספר כמה זה בנה את הזוגיות שלי
יש לה נוסף גם חיסכון נחמד בצד (שיכול להגיע ל150-א"ש)
תלוי כמה רווחיה
וכמה חיה בעצמאות
ואם חוזרים לנושא האשכול
העניין הוא לא כמה כסף יש, אלא מה עושים איתו, איך מנהלים אותו,
האם אפשר/כדי לחסוך? מה המחיר שמוכנים לשלם כדי לחסוך?
פה אני מסכים שצריך ללמוד איך לנהל כסף
אבל כן יש משמעות עצומה לכמה כסף יש
לא נכנס לספורים של אנשים שבשביל לחסוך שילמו ריביות מטורפות
בהחלט קונות לעצמן דברים אבל סך ההוצאות של בחורה רווקה גם אם היא קונה לעצמה הכל לא כמו הוצאות של בית שלם הרי היא לא משלם גז, מים, שכירות, ארנונה (אוכל...)
נכון
אבל הן קונות לעצמם המון דברים שכנשואות לא היו מרשות לעצמם

Jane Rubinson

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
לא כל הוצאה אצל האחר היא מותרות, לא כל השתדלות(בפרנסה) אצלך היא גם חובה אצל האחר!

הכלל הבסיסי והראשוני היא לא להתחייב אם אין אפשרות להחזיר
שכירות- יש יותר זול, לא חדש מהניילונים ובלי קרניזים בקירות.
דוגמה? נופשים, צימר ללילה 1500₪+אוכל+אטרקציות.
ביגוד- למה ב700₪???
יש בחנויות פחות 'נחשבות' ברבע מחיר.
גופיות מידה 0? למה לקנות חדש??
אפשר מגמחים, הגופיות הללו מתבלות מהר מאוד וחבל.
לא חסר דוגמאות

.

Jane Rubinson

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
@בואו נעצב את זה ביחד
לא שמעת על הבית ספר של החיים?
לא כל דבר תיאורטי ניתן ללמד בחורות.
זוצ שמתחיל את חייו ויש חסכון של כמה אלפים נחמדים - בד''כ מתבזבז על בילויים.
לא משנה האם המורה הטיפה לחסוך.

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
זוצ שמתחיל את חייו ויש חסכון של כמה אלפים נחמדים - בד''כ מתבזבז על בילויים.
לא משנה האם המורה הטיפה לחסוך.
ממש אבל ממש לא תמיד זה כך,
זג מתחתן כשהוא בוגר ומוכן במידה מסוימת לחיים, ואכן רואים שגיל הנישואים עולה גם ביציבור שלנו,וזוג שיכולים תוך שנה להיות הורים, ומוםקדים על על חיים של יצור קטן מתוק וחסר ישע, יכול לרסן את ההוצאות שלו , ולא לזבז בלי הכרה,

הפכתי רבת ביני לבין עצמי בסוגיה הזו, ומדוע לא מלמדים דברים בסיסים , כמו לקרוא תלוש משכורת, להתיעץ עם יועץ פיננסי ועוד, (השקעות ללמד מי שעוד לא קיבל תלוש בחייו יכול להיות גם מוכן במקרים מסוימים)
זה לא אמור ליות מסובך מאד כל סמינר יכול לביא בוגרת שלו שהתמחתה בראיית חשבון או יועצת מס,עם כמה שנות ניסיון, חסודה וצנועה שתעביר כמה הרצאות בענין.....
ןהגעתי למסקנה (ואני מקווה מאד שהיא מוטעית) אבל כנראה שלסמינרים יש אינטרס שהבנות לא ידעו לעמוד על שלהן, ולא ידעו מה תקין ומה לא, מה חקי ומה לא....

נערך לאחרונה ב:

Jane Rubinson

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
ממש אבל ממש לא תמיד זה כך,
זג מתחתן כשהוא בוגר ומוכן במידה מוימת לחיים, ואכן רואים שגיל היזואים עולה גם ביציבור שלנו,וזוג שיכולים תוך שנה להיות הורים, ומוםקדים על על חיים של יצור קטן מתוק וחסר ישע, יכול לרן את ההוצאות שלו , ולא לזבז בלי הכרה,

הפכתי רבת ביני לבין עצמי בסוגיה הזו, ומדוע לא מלמדים דברים בסיסים , כמו לקרוא תלוש משכורת, להתיעץ עם יועץ פיננסי ועוד, (השקעות ללמד מי שעוד לא קיבל תלוש בחייו יכול להיות גם מוכן במקרים מסוימים)
זה לא אמור ליות מסובך מאד כל סמינר יכול לביא בוגרת שלו שהתמחתה בראיית חשבון או יועצת מס,עם כמה שנות ניסיון, חסודה וצנועה שתעביר כמה הרצאות בענין.....
ןהגעתי למסקנה (ואני מקווה מאד שהיא מוטעית) אבל כנראה שלסמינרים יש אינטרס שהבנות לא ידעו לעמוד על שלהן, ולא ידעו מה תקין ומה לא, מה חקי ומה לא....
לא מלמדים את זה בסמינרים כי אין שום גורם אינרסנטי כרגע שיממן זאת.
ולסמינרים (הגדולים...) ממש לא מעניין מה קורה עם הבנות מרגע סיומן את הסמינר,
יכול להיות זול בני 18+ שמוכנים לחיים יותר מזוג בני 24-25+
גיל לא קובע בשלות!!!!
אנשים חיים בהתלהבות, לפחות בהתחלה, ויש כאלו יותר מקורקעים,
ביננו, היום לרב הבנות יש תלוש מגיל 18 לכל הפחות, וניתן לבדוק מה אומרת כל שורה מול המעסיק, באינטרנט, או ביעוץ שיל.

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
לגבי קריאת תלוש משכורת- לדעתי הכרחי
ולא להרגיש נודניקית לבוא ולשאול את החשבת שכר על כל שורה בתלוש שלא מבינים
מנסיון של כמעט הפסד של עשרות אלפי שקלים שבסיעתא דשמיא עצומה בסוף הסתדר אבל יכול היה להיגמר אחרת...
ועדיין אחרי שנות תעסוקה רבות ומגוונות אני מרגישה שאני לא מבינה לגמרי את התלוש
והייתי שמחה לקורס או שעת ייעוץ בנושא

Yael Mor

משתמש מקצוען
בלת"ק
אומנם לא קראתי הכל, אבל העמודים הראשונים הספיקו לי. ממש מוזר שתוך כמה שנים ספורות מאז שהתחתנתי השתנו כ"כ הרבה דברים. לא זוכרת חברות שמרוויחות 5 ספרות, אלא אם כן הן התחתנו בגיל 23+ וגם מיעוטן בלבד הסתדר בעבודה מכניסה עד כדי כך.
מזון- לא הגזימו בכלל-2000 ש"ח? מה הם אוכלים- אווזים כל יום? אני עם 2 ילדים ויוצא לנו 1200+- כולל טיטולים ומטרנה ושתי שבתות כל חודש, ואנחנו לא מתקמצנים ואוכלים בשרי כל יום.
אגב, מה עושים זוגות שלא גרים ליד ההורים? אוכלים בבית ארוחות צהריים. ולא חסרים כאלו.
המון זוגות משלמים לבד משכנתא וקונים את כל הציוד לתינוק לבד (גם אם זה מיד 2), אז אנחנו לא כאלו מפונקים, ומרבית הזוגות שסביבי חיים כך.(ליטאים וספרדים), וחיים בצניעות וחיסכון וחלקם גם לא סוגרים חודש.
מה שבטוח-התנהלות כלכלית נבונה משנה את כל הסיפור, כי אתה לא מוציא מה שאין לך וחי הרבה יותר מחושב. לדעתי זה קורס חובה בסמינרים ובישיבות.

י"כ

משתמש מקצוען
בלת"ק
אבל מי שראה את הוריו מתנהלים נכון כלכלית מתנהל נכון, וכמו שראה אותם מחנכים את ילדיהם וכך הוא מחנך, ולא אמור להגיע מגיע למצב של סיבוך כלכלי, כמובן שהרבה תלוי גם באינטואיציה וביכולות של הזוג, ומעל הכל להתפלל והקב"ה זן ומפרנס.​

ד. פריד

משתמש מקצוען
נו נו...
חוץ מתכנות, חשבות שכר ואולי אדריכלות - איפה בחורה שסיימה הרגע לימודים מקבלת משכורת של 5 ספרות?
וממש לא כולן ממתינות לסוף המסלול. יש לי אחיות בגיל. קצת מכירה את השטח.
לא סותר שחינוך כלכלי הוא תמיד נחוץ.
אבל פוטנציאל לעשירות? ההנחה הבסיסית קצת רחוקה. תבררי כמה צעירים לא שורדים את הלחם והחלב. יש עוד ציבורים, מעבר להיכרות שלך.
ואני מדברת על זוגות שמסעדות בכלל לא בתוכנית שלהם...
יש הרבה מתכנתות שמתחילות בשכר מינימום, וכעת יש מתכנתות רבות מחוסרות עבודה. הדמיונות של 5 ספרות על ההתחלה גם במחשבים לא ריאליות, ודאי בתקופה זו.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה