לא, אבל הוצאנו הרבה פחות לא כולל מסעדותאת משווה את יוקר המחיה של היום מול לפני 3 שנים??
מה שכתבת כאן לא נכון מאף כיווןחוץ מזה שיש לך הזויה של כמה עשרות אלפים.... גם בתור מתחילה....
את מאמינה שכולם מרויחים לפחות, בין 20-30 אלף, אבל , לא יש היום הרבה שמרויחות פחות מ10
בדיוק הפוך!!אותי מלחיץ שבעקבות כאלו לימודים זוגות צעירים ישקיעו בהשקעות שיראו כמו הזדמנות פז, ויאבדו את הכסף שלהם
מסכימה על הכל, דברתי על הוצאות אוכל בלבד(לא כולל מסעדות)יש הרבה זוגות שלא מתארחים הרבה ועושים שבתות בבית.
רוב הזוגות הליטאים לא אוכלים בכלל אצל ההורים באמצע השבוע, זה כמעט לא מצוי היום.
הרבה זוגות משלמים את רוב השכירות לבד ובירושלים נניח זה לא פחות מ 4000 לחודש, תוסיפי ארנונה, חשמל, מים, גז זה עוד 1000 ש"ח.
ואם קנו דירה זה משכנתא לא פחות מ 5000 לחודש.
אם היא במשרה התחלתית היא יכולה להרוויח באזור 8 נטו תורידי משכנתא ואת נשארת עם שקלים.
בשרי כל יום לזוג צעיר נראה לי ממש בסיסי.
תינוק שנה אחרי חתונה מקפיץ משמעותית את כל ההוצאות, במיוחד שהרבה הורים היום כבר לא קונים עגלה, מיטה וכ'ו. הכל נופל על הזוג.
בקיצור כדאי לך להציץ קצת לחיי זוגות צעירים ותראי שהתאוריה שלך פשוט לא רלוונטית.
ואני אומרת זה מידיעה מאנשים קרובים ממש.
נכון מאוד !!!לא
הטענה שאין חנוך כלכלי - הכרת מושגים כלכליים וכמו שצינתי תלוש משכורת , הכרת ההפרשות ולאן הן הולכות ואיך למקסם אותן, איך לחשב הוצאות הכנסות וכדומה
עוד לפני השקעות - צריך לראות שהכסף שכבר מופרש הולך למקומות הנכונים והרבה לא יודעים לעשות זאת
וחוץ מזה - גם להכניס את המושג של השקעה
אני הייתי בקורס של מומחה בכלכלה שמלמד כזה קורס בתיכונים דתיים (לא חרדיים) והוא חקר את זה ומצא שכאלו שהיו בקורס שלו - גם אם בסוף לא השקיעו כלום! רק עצם הכרת המושג שכסף יכול לעשות כסף ואיך לשמור אותם הביא אותם למצד כלכלי יותר מאוזן
ועל כך חושבת שחבל שאצלינו אין כזה קורס
וכל הדיון כמה מהצבור מקבל 5 ספרות פחות רלונטי, צריך לדעת לשמור קודם כל על הכסף שכן יש ולנתב מי שנשאר לו
הוצאות "יש" / "אושר עד" בלבד...(קונים רק שם)ואווו חסכוניים ביותר
תראי, לקחת פלח ספציפי, ולפיו קיטלגת את כולם.ממש ממש לא חושבת שכולן מקבלות שכר של 5 ספרות,
מכירה את השוק מעולה...
אני חושבת שכולם יכולות להגיע לכאלה משכורות
"לא לחכמים לחם" יכולה להיות בחורה דיסלקטית שתהיה מעצת גבות אלופה ותרויח המון ונא לא לתפוס על הדוגמא...
ואני מדברת באמת על משהי שמתחתנת אחרי שנתים שלוש שאז מרווקה (מבוגרת????) היא זוצית צעירה וטריה
ואם היא מכלכלת את עצמה??מי שמתחתנת אחירי שנה שנתיים שהיא כבר עבדה
אז לא רק שהשכר שלה הוא כבר 5 ספרות!!
יש לה נוסף גם חיסכון נחמד בצד (שיכול להגיע ל150-א"ש)
אם כבר, אז לשים מתוך החיסכון 20-30 אלף בהשקעות מניבות (שיהיה לשלב חיתון הדור הבא
רב הרווקות שאני מכירה, גרות עם ההורים. כך שהן לא מכלכלות את עצמן...ואם היא מכלכלת את עצמה??
ביגוד הנעלה וכו..(וכן, זה כסף)
וכשהיא מתחתנת היא משלמת על שמלה ,פיאה ועוד ועוד
אז ממש אין לה 150K
או שאתם לא חיים בעולם שלנו או שאני חיה בעולם אחר, כי אנחנו זוג שחי טוב אבל לא ברמת חיים מטורפת בכלל בכלל!! מגיעים להרבה הרבה יותר מזה.אשמח לשמוע זוג כזה ...
אוכל-- היום קנייה חודשית או שבועית לזוג עולה הרבה יותר מהסכום הזה לחודש ...
כן ומותר לזוג בשנה ראשונה או בתחילת החיים קצת להנות ולבזבז כסף שיתחלו בכיף ובטוב את החיים .
זה לא סותר שצריך כמובן להיות חכמים ולחשוב אפילו על השקעות ו.. אבל כל זוג לפי טבעו ואופי בני הזוג ...
היום הרבה מאד ממנות לעצמן את המחנות, הקניות ועוד.רב הרווקות שאני מכירה, גרות עם ההורים. כך שהן לא מכלכלות את עצמן...
בהחלט קונות לעצמן דברים אבל סך ההוצאות של בחורה רווקה גם אם היא קונה לעצמה הכל לא כמו הוצאות של בית שלם הרי היא לא משלם גז, מים, שכירות, ארנונה (אוכל...)
ונדוניה בד"כ ההורים מביאים
מעניין,היום הרבה מאד ממנות לעצמן את המחנות, הקניות ועוד.
בהחלט.היום הרבה מאד ממנות לעצמן את המחנות, הקניות ועוד.
בגדול כל אחת שמגדילה ראש, עובדת משרה מלאה לא במקום חרדי ,ורוצה להרוויח את הסכומים האלו תצליח להגיע לשם בד"כ.תראי, לקחת פלח ספציפי, ולפיו קיטלגת את כולם.
לא מדברת על השיפוטיות שבו, אלא על חוסר ההגיון שבכך...
אם כבר, מי שרגילה לקנות את הכל מכספה שלה ולחסוך ממנו (אני)מעניין,
את בעצם אומרת , החינוך הפיננסי מתחיל בבחרות, שלא כל מה שרואים- קונים, (אם יש חסכונות)
בעצם מי שרגילה שההורים קונים הכל, ( לפעמים כן ולפעמים לא) יש לה יותר מודעות
כי אם הכל היה מהכסף שלה, היד יותר קלה לקנות כל מה שמתחשק בלי להתקמצן (ואז זה ממשיך אחרי החתונה.....)
אני צודקת או מנותקת?
הנחתי כאן עובדה.מעניין,
את בעצם אומרת , החינוך הפיננסי מתחיל בבחרות, שלא כל מה שרואים- קונים, (אם יש חסכונות)
בעצם מי שרגילה שההורים קונים הכל, ( לפעמים כן ולפעמים לא) יש לה יותר מודעות
כי אם הכל היה מהכסף שלה, היד יותר קלה לקנות כל מה שמתחשק בלי להתקמצן (ואז זה ממשיך אחרי החתונה.....)
אני צודקת או מנותקת?
לא אמרתי את זה כמשהו שלילי. סוברת שבהחלט אם אפשר להוריד נטל מההורים - זה חובה.בהחלט.
למה שהכל יפול על ההורים?
לא ממש. לא לחכמים לחם.בגדול כל אחת שמגדילה ראש, עובדת משרה מלאה לא במקום חרדי ,ורוצה להרוויח את הסכומים האלו תצליח להגיע לשם בד"כ.
ההבדל הוא כמה רוצים.
כי יש הרבה שרוצות אבל אין להן כח לעבוד יותר שעות / לשלוח קו"ח / או סתם מעדיפות לא לצאת מהקופסא
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: