שורדים או עצמאיים כלכלית?

מצב
הנושא נעול.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
את משווה את יוקר המחיה של היום מול לפני 3 שנים??
לא, אבל הוצאנו הרבה פחות לא כולל מסעדות
חוץ מזה שיש לך הזויה של כמה עשרות אלפים.... גם בתור מתחילה....
את מאמינה שכולם מרויחים לפחות, בין 20-30 אלף, אבל , לא יש היום הרבה שמרויחות פחות מ10
מה שכתבת כאן לא נכון מאף כיוון

ארמון חול

משתמש מקצוען
אותי מלחיץ שבעקבות כאלו לימודים זוגות צעירים ישקיעו בהשקעות שיראו כמו הזדמנות פז, ויאבדו את הכסף שלהם
בדיוק הפוך!!
כיום אברכציק תמים יכול לפול בקלות בפח, מהשקעות לא מניבות. מכל מיני פרסומי כזב שנפוצים מאוד בציבור החרדי
(קרקעות שלא יופשרו לבניה ב70 שנים הקרובות, משרדים פיצים שלא יזמנו שוכרים)
זה כל הטריק שלהם, הם תקועים עם נכס לא מניב,
מוכרים אותו במשותף ל1000 פריירים שעמלו על חיסכון של 100-200 א"ש - שמפסידים את כל כספם.
כי אם זה היה ככ שווה, הם לא היום מוכרים או ומפרסמים ככ הרבה לציבור , יחסית, עני.
העשירים היו קונים את ההזדמנות פז הזו בהרבה יותר כסף.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יש הרבה זוגות שלא מתארחים הרבה ועושים שבתות בבית.
רוב הזוגות הליטאים לא אוכלים בכלל אצל ההורים באמצע השבוע, זה כמעט לא מצוי היום.
הרבה זוגות משלמים את רוב השכירות לבד ובירושלים נניח זה לא פחות מ 4000 לחודש, תוסיפי ארנונה, חשמל, מים, גז זה עוד 1000 ש"ח.
ואם קנו דירה זה משכנתא לא פחות מ 5000 לחודש.
אם היא במשרה התחלתית היא יכולה להרוויח באזור 8 נטו תורידי משכנתא ואת נשארת עם שקלים.
בשרי כל יום לזוג צעיר נראה לי ממש בסיסי.
תינוק שנה אחרי חתונה מקפיץ משמעותית את כל ההוצאות, במיוחד שהרבה הורים היום כבר לא קונים עגלה, מיטה וכ'ו. הכל נופל על הזוג.
בקיצור כדאי לך להציץ קצת לחיי זוגות צעירים ותראי שהתאוריה שלך פשוט לא רלוונטית.
ואני אומרת זה מידיעה מאנשים קרובים ממש.
מסכימה על הכל, דברתי על הוצאות אוכל בלבד(לא כולל מסעדות)

ר.א.א

משתמש פעיל
סתם בשביל הידע היום בישיבות יש כזה דבר שמוסרים לחתנים שיעורים בנושאים אלו (ואני לא מדבר על כאלה שבסוף השיעור אומרים ולכן אנחנו נעזור לכם וכמובן תשלמו לנו כסף וכו') מודעות וודאי שצריך וזה לא משנה כמה כסף יש או אין (עשיר/עני זה לא בכיס אלא בראש אני מדבר על ככלליות המקרים ולא דברים קיצוניים) ומי שבאמת רוצה עם כל משכורת שהיא יכול לחסוך
בעיקרון אמור להיות שמי שיש לו כסף מיותר יכול לחיות ברמה קצת יותר גבוהה (אני מדבר על הוצאות לא בזבוזים) ומי שאין לו אמור להצטמצם ואז יהיה לו בעז"ה אבל היום כולם צריכים להיות הרי אותו דבר ואם לו יש משהו אז אני גם חייב וחלק גדול מהחינוך אמור להיות על זה!
איני סותר מהתגובות שטענו שיש כאלה שמיד אחרי החתונה נוחתים למצב קשוח (וגם מזה אם יהיה מודעות הם ידעו לצאת ממנו)
וגם איני סותר מהתגובות שטענו שכן יש כאלה שחיים בסרט (וחבל שבהמשך הוא יתנפץ עליהם ויהיה להם יותר קשה)
אבל כן אמור להיות חשיבה לטווך רחוק בכל מקרה.
וכן אמור להיות מודעות לרשום כל דבר שמוציאים ובסוף החודש לחשבן כמה הוצאנו
ובסוף תקופה לראות ש למשל בתקופת החגים בד"כ יש הוצאות יותר גדולות של: ארבעת המינים מקומות לימים נוראים קצת צדקה לא מזיקה וכו'
ובתקופות של תחילת החורף או הקייץ שצריך לפעמים להתחדש בכל מיני בגדים וכו'
ותקופות של בין הזמנים שמותר קצת לחגוג
אבל לרשום את זה כדי שהזוג הצעיר ידע בשנה הבאה שבעז"ה יהיה לו ילד ומשכנתא (בחלק מהמקרים) כמה הוא יכול לאזן את התקציב החודשי שלו ולדעת מראש לקראת מה הוא הולך
שורה תחתונה ברור שההודעה בפתיחת האשכול לא מדברת על כולם אבל העיקרון ברור ואין מה להתווכח שהוא שייך אצל כולם
בהצלחה לכולנו

ייעוץ עיסקי ופיננסי

וניהול כספים לעסקים חברות ארגונים ופרטיים
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
לא

הטענה שאין חנוך כלכלי - הכרת מושגים כלכליים וכמו שצינתי תלוש משכורת , הכרת ההפרשות ולאן הן הולכות ואיך למקסם אותן, איך לחשב הוצאות הכנסות וכדומה
עוד לפני השקעות - צריך לראות שהכסף שכבר מופרש הולך למקומות הנכונים והרבה לא יודעים לעשות זאת
וחוץ מזה - גם להכניס את המושג של השקעה

אני הייתי בקורס של מומחה בכלכלה שמלמד כזה קורס בתיכונים דתיים (לא חרדיים) והוא חקר את זה ומצא שכאלו שהיו בקורס שלו - גם אם בסוף לא השקיעו כלום! רק עצם הכרת המושג שכסף יכול לעשות כסף ואיך לשמור אותם הביא אותם למצד כלכלי יותר מאוזן

ועל כך חושבת שחבל שאצלינו אין כזה קורס
וכל הדיון כמה מהצבור מקבל 5 ספרות פחות רלונטי, צריך לדעת לשמור קודם כל על הכסף שכן יש ולנתב מי שנשאר לו
נכון מאוד !!!

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אני מבינה למה התכוונה פותחת האשכול,
יש הרבה מאוד זוגות צעירים שאין להם ממה לחסוך,
אבל יש גם הרבה זוגות שיש להם הרבה מאיפה לחסוך אבל הם חסרי מודעות בסיסית.
הם מתחילים את החיים ברגל שמאל וחבל.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מצאתי את האשכול,
ולצורך העינין לא רלוונטי כמה זוג X או Y מכניס בחודש
כל אחד יודע מה הצרכים שלו.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
ממש ממש לא חושבת שכולן מקבלות שכר של 5 ספרות,
מכירה את השוק מעולה...
אני חושבת שכולם יכולות להגיע לכאלה משכורות

"לא לחכמים לחם" יכולה להיות בחורה דיסלקטית שתהיה מעצת גבות אלופה ותרויח המון ונא לא לתפוס על הדוגמא...

ואני מדברת באמת על משהי שמתחתנת אחרי שנתים שלוש שאז מרווקה (מבוגרת????) היא זוצית צעירה וטריה
תראי, לקחת פלח ספציפי, ולפיו קיטלגת את כולם.
לא מדברת על השיפוטיות שבו, אלא על חוסר ההגיון שבכך...

ב.תוכנה

משתמש פעיל
מי שמתחתנת אחירי שנה שנתיים שהיא כבר עבדה
אז לא רק שהשכר שלה הוא כבר 5 ספרות!!
יש לה נוסף גם חיסכון נחמד בצד (שיכול להגיע ל150-א"ש)
אם כבר, אז לשים מתוך החיסכון 20-30 אלף בהשקעות מניבות (שיהיה לשלב חיתון הדור הבא
ואם היא מכלכלת את עצמה??
ביגוד הנעלה וכו..(וכן, זה כסף)
וכשהיא מתחתנת היא משלמת על שמלה ,פיאה ועוד ועוד
אז ממש אין לה 150K

ארמון חול

משתמש מקצוען
ואם היא מכלכלת את עצמה??
ביגוד הנעלה וכו..(וכן, זה כסף)
וכשהיא מתחתנת היא משלמת על שמלה ,פיאה ועוד ועוד
אז ממש אין לה 150K
רב הרווקות שאני מכירה, גרות עם ההורים. כך שהן לא מכלכלות את עצמן...
בהחלט קונות לעצמן דברים אבל סך ההוצאות של בחורה רווקה גם אם היא קונה לעצמה הכל לא כמו הוצאות של בית שלם הרי היא לא משלם גז, מים, שכירות, ארנונה (אוכל...)
ונדוניה בד"כ ההורים מביאים

איילה אור

משתמש פעיל
אשמח לשמוע זוג כזה ...
אוכל-- היום קנייה חודשית או שבועית לזוג עולה הרבה יותר מהסכום הזה לחודש ...
כן ומותר לזוג בשנה ראשונה או בתחילת החיים קצת להנות ולבזבז כסף שיתחלו בכיף ובטוב את החיים .

זה לא סותר שצריך כמובן להיות חכמים ולחשוב אפילו על השקעות ו.. אבל כל זוג לפי טבעו ואופי בני הזוג ...
או שאתם לא חיים בעולם שלנו או שאני חיה בעולם אחר, כי אנחנו זוג שחי טוב אבל לא ברמת חיים מטורפת בכלל בכלל!! מגיעים להרבה הרבה יותר מזה.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
רב הרווקות שאני מכירה, גרות עם ההורים. כך שהן לא מכלכלות את עצמן...
בהחלט קונות לעצמן דברים אבל סך ההוצאות של בחורה רווקה גם אם היא קונה לעצמה הכל לא כמו הוצאות של בית שלם הרי היא לא משלם גז, מים, שכירות, ארנונה (אוכל...)
ונדוניה בד"כ ההורים מביאים
היום הרבה מאד ממנות לעצמן את המחנות, הקניות ועוד.

ארמון חול

משתמש מקצוען
היום הרבה מאד ממנות לעצמן את המחנות, הקניות ועוד.
מעניין,
את בעצם אומרת , החינוך הפיננסי מתחיל בבחרות, שלא כל מה שרואים- קונים, (אם יש חסכונות)
בעצם מי שרגילה שההורים קונים הכל, ( לפעמים כן ולפעמים לא) יש לה יותר מודעות
כי אם הכל היה מהכסף שלה, היד יותר קלה לקנות כל מה שמתחשק בלי להתקמצן (ואז זה ממשיך אחרי החתונה.....)
אני צודקת או מנותקת?

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
תראי, לקחת פלח ספציפי, ולפיו קיטלגת את כולם.
לא מדברת על השיפוטיות שבו, אלא על חוסר ההגיון שבכך...
בגדול כל אחת שמגדילה ראש, עובדת משרה מלאה לא במקום חרדי ,ורוצה להרוויח את הסכומים האלו תצליח להגיע לשם בד"כ.
ההבדל הוא כמה רוצים.
כי יש הרבה שרוצות אבל אין להן כח לעבוד יותר שעות / לשלוח קו"ח / או סתם מעדיפות לא לצאת מהקופסא

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מעניין,
את בעצם אומרת , החינוך הפיננסי מתחיל בבחרות, שלא כל מה שרואים- קונים, (אם יש חסכונות)
כי אם הכל היה מהכסף שלה, היד יותר קלה לקנות כל מה שמתחשק בלי להתקמצן (ואז זה ממשיך אחרי החתונה.....)
אני צודקת או מנותקת?
אם כבר, מי שרגילה לקנות את הכל מכספה שלה ולחסוך ממנו (אני)
ולחסוך זה ממש לא להתקמצן, אלו 2 דברים שונים

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
מעניין,
אני צודקת או מנותקת?
הנחתי כאן עובדה.
היום הרבה בנות עובדות כבר בסמינר בעבודות מזדמנות.
זה לא סותר שהן רוכשות בכספן תיקי מותגים.
זה חינוך פיננסי או לא?
מצד שני - הרבה פעמים דווקא בגלל שזה הכסף שלהן - הן לומדות לערוך שיקולי רווח והפסד. ממש לא לקנות מה שמתחשק.
בהחלט.
למה שהכל יפול על ההורים?
לא אמרתי את זה כמשהו שלילי. סוברת שבהחלט אם אפשר להוריד נטל מההורים - זה חובה.
בגדול כל אחת שמגדילה ראש, עובדת משרה מלאה לא במקום חרדי ,ורוצה להרוויח את הסכומים האלו תצליח להגיע לשם בד"כ.
ההבדל הוא כמה רוצים.
כי יש הרבה שרוצות אבל אין להן כח לעבוד יותר שעות / לשלוח קו"ח / או סתם מעדיפות לא לצאת מהקופסא
לא ממש. לא לחכמים לחם.
ולא תמיד זה משוואה של 1+1=2

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה