שורדים או עצמאיים כלכלית?

מצב
הנושא נעול.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
יש הרבה מתכנתות שמתחילות בשכר מינימום, וכעת יש מתכנתות רבות מחוסרות עבודה. הדמיונות של 5 ספרות על ההתחלה גם במחשבים לא ריאליות, ודאי בתקופה זו.
זה תגידו לכל אלו שהעיפו את הסכומים האלו. לא לי

prigat

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
כשהיינו זוג לפני 3 שנים הוצאנו פחות מאלפיים לחודש (ולא התקמצנו...)
מאוד מאוד מעניין אותי איך זה הגיוני.
לא שילמתם על:
מים
גז
ארנונה
חשמל
מים
נסיעות
עופות ודגים
ירקות
ביגוד
הנעלה
וזה רק ההתחלה.
משום מה נשמע שמשהו לא נכון במה שאמרת.

rikigra

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הפקות ואירועים
אוטומציה עסקית
שאלת תם
למה כל כך חשוב להבין כל שורה בתלוש??

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
כמה התפלפלויות וחבל
אין ספק המצב קשה אני רואה את זה בחוש ממש
אנשים לא גומרים את החודש
נכנסים למינוס וכו וכו'

ועדיין...
מכיוון שכל התחום הכלכלי (למרות שהוא נשמע סופר מסובך)
מסתכם בשני מונחים פשוטים

הגדלת הכנסות
והקטנת הוצאות

ואפשר כמעט להיות משוכנע שגם מי שנמצא יחסית די על השקל
יש לו איזה לצמצמם
ובעיקר צריך לזה חשיבה יצירתית (כמו לקנות יד -2 ולא יד 1
לחפש מבצעים
לא לקחת את האשראי לכל מקום(עדיין לא מצאתי פסק שאומר שצריך לקחת את האשראי לכל מקום)
להתנהל נכון עם החשמל למשל(יש 10 אחוז הנחה למשל למי שמנייד)
וגם עם הסלולר
וגם במעבר לקופות חולים אפשר לגלות מחירים זולים יותר (קופות חולים לא פחות טובות(למשל מאוחדת זולה ממכבי בפער של כמה עשרות שקלים למשפחה בכל אופן אצלי זה כך ועוד ועוד)
וגם באופן כללי -לדעת לחיות בדיוק על מה שיש ומה שצריך
אני למשל בתור זו"צ הלכתי על יחידת דיור מפנקת מאוד (בשנה השניה...)
ושילמתי טבין ותקילין לפחות 700-800 יותר ממה שהיה צריך
וזה כסף שהוא ממש לפח
גם הנושא של לדעת לבקש הנחה מבעלי מלאכה שונים
מחנויות ועוד ועוד-רק זה למי שיתמש בזה זה אלפי שקלים נוספים של חיסכון
ובקיצור אין ספק שהמצב קשה ,אבל גם אין ספק שבגלל שהמצב קשה
עוד יותר ועוד יותר צריך לדעת להתנהל נכון (והרבה פעמים בגלל שהמצב קשה
אנשים בטוחים שאין להם איפה להשתפר ומה לעשות וזה נקודה שגוייה לחלוטין
ברוב המוחלט של המקרים מניסיון)

ד. פריד

משתמש מקצוען
באמת לא ברור הדחף הציבורי לקנות דירה יומיים אחרי החתונה.
מה שקורה בשטח זה -
קונים דירה. משלמים משכנתא 30 שנה.
רובם עוברים דירה בשלב מסויים בחיים ואז שוב משלמים משכנתא.

ושלא נדבר על אלו שמוכרים את הדירה שלם בסוף כדי לשלם חובות.

אם היה לי מספיק ידע פיננסי הייתי משקיעה את ההון העצמי שלי בנדלן כרישים או בשוק ההון!
אכן יש רבים שקונים דירה במיקום מרכזי, ומשלמים יותר ממה שהם יכולים מבחינה תזרימית, ואח"כ הם פתאום מגלים שגם אם הצליחו לעבוד על הבנק עם הכנסות פיקטיביות, זה עדיין לא משכנע את חשבון הבנק ומגיעים עד קרוב לפשיטת רגל.
אבל לא לקנות כלל דירה בשום מיקום שהוא (במידה ויש אפשרות מבחינה תזרימית), זה לכאורה טעות מרה. פשוט צריך לראות מה קרה למי שחשב כך לפני 25 שנים, הוא אמנם ניצל מירידות המחירים של תחילת שנות האלפיים, אבל השכירות ומחירי הדיור זינקו משמעותית מאותה נקודת זמן.
אם עוברים דירה, פורעים את המשכנתא ולוקחים חדשה. ואז מה שהספיקו לפרוע מהמשכנתא הישנה, נוסף להון העצמי ומפחית את המשכנתא השנייה. וזאת בנוסף לכך שההון העצמי הראשוני נשאר צמוד למדד מחירי הדיור, ויש גם את הרווח על חלק ממשכנתא של מדד מחירי הדיור מינוס הוצאות הריבית.

לארג'

משתמש סופר מקצוען

לארג'

משתמש סופר מקצוען

ד. פריד

משתמש מקצוען
רב הרווקות שאני מכירה, גרות עם ההורים. כך שהן לא מכלכלות את עצמן...
בהחלט קונות לעצמן דברים אבל סך ההוצאות של בחורה רווקה גם אם היא קונה לעצמה הכל לא כמו הוצאות של בית שלם הרי היא לא משלם גז, מים, שכירות, ארנונה (אוכל...)
ונדוניה בד"כ ההורים מביאים
אשתי שילמה בעצמה על רוב הנדוניה, והיה לה הרבה פחות ממאה אלף ש"ח. וראוי לכל מי שיכולה לעשות כך.

ד. פריד

משתמש מקצוען
צריך להשקיע בהגדלת הכנסות
בהקטנת הוצאות בד"כ זה שקלים וכוחות נפש מיותרים

הגזמות
כנראה שלא בדקת כמה אפשר לחסוך ע"י השוואת מחירים תקופתית וחלוקת הקניות על פיה. יש חנות שבה אני קונה רק שמן זית (14.9) ושום (3 ב 8.5) ולפעמים פירות וירקות. בשאר המוצרים הם יקרים יותר וזה על הדרך חזור מהכולל... וקפה טסטר צ'ויס ב 20 ש"ח בקנייה מעל 100 ביש כל תקופה במקום... וכן הלאה - זה מצטבר להרבה כסף.

כנראה שאתה פשוט @לארג' מידי...

לארג'

משתמש סופר מקצוען
כנראה שלא בדקת כמה אפשר לחסוך ע"י השוואת מחירים תקופתית וחלוקת הקניות על פיה. יש חנות שבה אני קונה רק שמן זית (14.9) ושום (3 ב 8.5) ולפעמים פירות וירקות. בשאר המוצרים הם יקרים יותר וזה על הדרך חזור מהכולל... וקפה טסטר צ'ויס ב 20 ש"ח בקנייה מעל 100 ביש כל תקופה במקום... וכן הלאה - זה מצטבר להרבה כסף.

כנראה שאתה פשוט @לארג' מידי...
מכיר גם מכיר
ועדיין

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
צריך להשקיע בהגדלת הכנסות
בהקטנת הוצאות בד"כ זה שקלים וכוחות נפש מיותרים
ללא ספק.

אבל האשכול פה מדבר על הקטנת הוצאות
ודרך אגב -גם לפי המומחים הכלכלים -בכל אופן הון בית
דוגל קודם כל בהקטנת הוצאות מיותרות ורק לאחר מיכן
להתחיל בהגדלת הכנסות

ר' יהונתן

משתמש פעיל
יש הרבה מתכנתות שמתחילות בשכר מינימום, וכעת יש מתכנתות רבות מחוסרות עבודה. הדמיונות של 5 ספרות על ההתחלה גם במחשבים לא ריאליות, ודאי בתקופה זו.
צריך לדעת שהיום למצוא עבודה בתיכנות לוקח בין 8 חודשים לשנה
ושבוע שעבר היה כתבה ביתד השבוע שבעקבות הבינה המלאכותית ירד יותר ויותר הביקוש למתכנתות וחבל שהרבה בנות בסמינרים לומדות את זה כי בעוד שנתיים לא יצטרכו כזה הרבה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה