מסכימה איתך!אבל תסכימו עם העיקרון הכל כך פשוט - יש לכם יותר סיכוי כלכלי בתור זו''צ מאשר בהמשך החיים!
מסכימה איתך!אבל תסכימו עם העיקרון הכל כך פשוט - יש לכם יותר סיכוי כלכלי בתור זו''צ מאשר בהמשך החיים!
לא. לא מסכימה.להתייחס רק לדוגמא שאיתה פתחתי את האשכול, להגיד שהיא לא נכונה ולהמשיך הלאה - זה לא העניין!
העניין שזה לא משנה מה המצב שלכם בתור זו''צ אם אתם בעישרון העליון או התחתון
מה שבטוח שיש לכם יותר אפשרויות בתור זו''צ מאשר בתור הורים ל3
מסכימים?
וההוצאות עולות בהרבה יותר...לא. לא מסכימה.
בד"כ בהמשך החיים מתברגים הרבה יותר בעבודה מסודרת, השכר עולה, לומדים את החיים ויכולת התמרון שבהם. אברכים מוצאים נישות נוספות להשלמת הכנסה יותר מאברך צעיר. מכירים יותר את החיים ואיפה נכון לחסוך ואיפה לא.
להמשיך?
את עונה על השאלה בעצמך!לא. לא מסכימה.
בד"כ בהמשך החיים מתברגים הרבה יותר בעבודה מסודרת, השכר עולה, לומדים את החיים ויכולת התמרון שבהם. אברכים מוצאים נישות נוספות להשלמת הכנסה יותר מאברך צעיר. מכירים יותר את החיים ואיפה נכון לחסוך ואיפה לא.
להמשיך?
לומדים את החיים ויכולת התמרון שבהם
אברכים מוצאים נישות נוספות להשלמת הכנסה
מכירים יותר את החיים ואיפה נכון לחסוך ואיפה לא.
יש לך מודעות כלכלית, זה דבר ששוה הרבה, ויש הרבה שזה חסר להם.אני.
זוצית כמעט שנה אוטוטו ילד.
המשכורת שלי לא נמוכה אבל גם לא הייטק.
משלמת משכנתא מכובדת קונה לבד עגלה ואת כל ההוצאות של הלידה.
גרה רחוק מההורים ואוכלים בבית כל השבוע.
אישית התחום הכלכלי הוא תחום שתמד ענין אותי ולכן תמיד למדתי ורכשתי עוד ידע.
מנסים לחסוך כמה שאפשר. (למשל כמעט קנינו עגלה יד שניה בסוף היה מבצע בחנות שיצא אותו המחיר)
וכן ,התאור של פותחת האשכול כאב וחרה לי.
אנחנו מוצאים לפחות באיזור ה3 כל חודש! ליומיום.
ממש לא עשירים יכולה לשער שיכולים לחסוך עוד. אבל ממש לא הרמות שדיברו עליהם.
ואני ליטאית
לא תמיד.את עונה על השאלה בעצמך!
למה בהמשך החיים מצליחים יותר?
כי: (מצטטת אותך!)
את לא מסכימה איתי שאילו היינו יכולים ללמוד את זה מוקדם יותר היינו חוסכים כמה משברים?
שוב, לא תמיד...וההוצאות עולות בהרבה יותר...
מצביעה!ועל כך השאלה המנחה היא כזו - מי שחושב שאין לו מה לשפר בניהול כלכלת משק הבית שלו - שיצביע!
אף אחד לא ממורמר ברוך ה' החיים טובים!גם אם הכל יקר!יש פה הרבה ממורמרים שכותבים על כך שתוך שנה מהחתונה
יש כבר ילד ומשכנתא וחשמל וגז ושאר ירקות ולכן אין להם כסף.
ולכן להגיד שתחילת החיים מאפשרים יותר - זה טעות
מה אתם באים לומר בתרוצים הללו? להסביר למה אין לכם כסף?
אנחנו לא פה כדי לקבל סיבות למה אין, אלא לבדוק מה אפשר לעשות כדי שיהיה.
יותר מזה, אנחנו לא פה כדי לבדוק איך להגדיל רווחים, אלא לבדוק איך להתנהל נכון במסגרת הרווחים הקיימים.
מי שרוצה ללמוד איך להיות מליונר - שילך לקורס משקל למליון.
לא קראתי הכלרב הרווקות שאני מכירה, גרות עם ההורים. כך שהן לא מכלכלות את עצמן...
בהחלט קונות לעצמן דברים אבל סך ההוצאות של בחורה רווקה גם אם היא קונה לעצמה הכל לא כמו הוצאות של בית שלם הרי היא לא משלם גז, מים, שכירות, ארנונה (אוכל...)
ונדוניה בד"כ ההורים מביאים
לא,מסכימים?
אני שמח בשביל מי שיש לו את האפשרותזוגות צעירים מתארחים בשבתות ואוכלים הרבה אצל ההורים,
כשהיינו זוג לפני 3 שנים הוצאנו פחות מאלפיים לחודש (ולא התקמצנו...)
אני יכול רק לספר כמה זה בנה את הזוגיות שלימבחינה זוגית אני לא רואה עניין לעשות שבתות לבד בהתחלה.
תלוי כמה רווחיהיש לה נוסף גם חיסכון נחמד בצד (שיכול להגיע ל150-א"ש)
פה אני מסכים שצריך ללמוד איך לנהל כסףואם חוזרים לנושא האשכול
העניין הוא לא כמה כסף יש, אלא מה עושים איתו, איך מנהלים אותו,
האם אפשר/כדי לחסוך? מה המחיר שמוכנים לשלם כדי לחסוך?
נכוןבהחלט קונות לעצמן דברים אבל סך ההוצאות של בחורה רווקה גם אם היא קונה לעצמה הכל לא כמו הוצאות של בית שלם הרי היא לא משלם גז, מים, שכירות, ארנונה (אוכל...)
או סתם ,כי יש הרבה שרוצות אבל אין להן כח לעבוד יותר שעות / לשלוח קו"ח / או סתם מעדיפות לא לצאת מהקופסא
ממש אבל ממש לא תמיד זה כך,זוצ שמתחיל את חייו ויש חסכון של כמה אלפים נחמדים - בד''כ מתבזבז על בילויים.
לא משנה האם המורה הטיפה לחסוך.
לא מלמדים את זה בסמינרים כי אין שום גורם אינרסנטי כרגע שיממן זאת.ממש אבל ממש לא תמיד זה כך,
זג מתחתן כשהוא בוגר ומוכן במידה מוימת לחיים, ואכן רואים שגיל היזואים עולה גם ביציבור שלנו,וזוג שיכולים תוך שנה להיות הורים, ומוםקדים על על חיים של יצור קטן מתוק וחסר ישע, יכול לרן את ההוצאות שלו , ולא לזבז בלי הכרה,
הפכתי רבת ביני לבין עצמי בסוגיה הזו, ומדוע לא מלמדים דברים בסיסים , כמו לקרוא תלוש משכורת, להתיעץ עם יועץ פיננסי ועוד, (השקעות ללמד מי שעוד לא קיבל תלוש בחייו יכול להיות גם מוכן במקרים מסוימים)
זה לא אמור ליות מסובך מאד כל סמינר יכול לביא בוגרת שלו שהתמחתה בראיית חשבון או יועצת מס,עם כמה שנות ניסיון, חסודה וצנועה שתעביר כמה הרצאות בענין.....
ןהגעתי למסקנה (ואני מקווה מאד שהיא מוטעית) אבל כנראה שלסמינרים יש אינטרס שהבנות לא ידעו לעמוד על שלהן, ולא ידעו מה תקין ומה לא, מה חקי ומה לא....
לא מסכימיםהעניין שזה לא משנה מה המצב שלכם בתור זו''צ אם אתם בעישרון העליון או התחתון
מה שבטוח שיש לכם יותר אפשרויות בתור זו''צ מאשר בתור הורים ל3
מסכימים?
יש הרבה מתכנתות שמתחילות בשכר מינימום, וכעת יש מתכנתות רבות מחוסרות עבודה. הדמיונות של 5 ספרות על ההתחלה גם במחשבים לא ריאליות, ודאי בתקופה זו.נו נו...
חוץ מתכנות, חשבות שכר ואולי אדריכלות - איפה בחורה שסיימה הרגע לימודים מקבלת משכורת של 5 ספרות?
וממש לא כולן ממתינות לסוף המסלול. יש לי אחיות בגיל. קצת מכירה את השטח.
לא סותר שחינוך כלכלי הוא תמיד נחוץ.
אבל פוטנציאל לעשירות? ההנחה הבסיסית קצת רחוקה. תבררי כמה צעירים לא שורדים את הלחם והחלב. יש עוד ציבורים, מעבר להיכרות שלך.
ואני מדברת על זוגות שמסעדות בכלל לא בתוכנית שלהם...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: