שורדים או עצמאיים כלכלית?

מצב
הנושא נעול.

ד. פריד

משתמש מקצוען
יש המון נושאים שקריטיים לחיים:

בריאות: תזונה, ספורט, זהירות בדרכים,
חינוך ילדים, זוגיות, מצב אישי,
תעסוקה, סביבת מגורים, יחסים בינאישיים,
וזה עוד לא קמצוץ.

החיים מורכבים מהמון חזיתות שכל אחד הוא קריטי לאיכות חיים אמיתית.
חבל להגיע לזוג ולהגיד להם:
יש הרבה דברים חשובים שצריך לסדר בחיים,
אבל הכי חשוב:
כסף!
השקעות!
עסקים!

בשלב הראשוני צריך לבנות בית, להכיר עולם, לעצב תפיסת חיים מגובשת.
ובהמשך, יהיו להם הרבה יותר כישורים אישיים ומשותפים לבחון את ההתנהלות הפיננסית בצורה חכמה.

שלא יגידו בסוף החיים:
ב50 שנה ראשונות הרסנו את הבריאות בשביל הכסף,
ואז הוצאנו את כל הכסף על הבריאות.
אני הכרתי אישית אדם שאני לא רוצה לדון אותו, אבל הוא חי בצורה שהיה נראה שיש לו כסף. רק שאחרי שהוא התמוטט ברחוב ונפטר, גילו שיש לו חובות של 2,000,000 ש"ח. אמנם אי אפשר לדעת, אבל בהחלט יכול להיות שנטל החובות (פלוס חלק מילדיו שלא הספיק לחתן, ובכלל זה בנות מבוגרות) הוא זה שהכריע אותו.
הוא לא זכה להגיע לחמישים שנה הבאות.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
כולכם שטוענים שלא להכניס את הראש בחול
וההורים שילמו לכם את רוב הדירה, בעל שלכם יצא מהכולל? והלך לעבוד כי עוד 20 שנה הוא יצטרך להתחיל חתן את הילדים?
ואם התשובה לא זה מראה לכם שיש דברים שהם יותר מכסף כל אחד בודק מה שווה יותר מכסף
אפשר לשלם שכירות וביחד ובמקביל לחסוך סכום יפה מהצד בנתיים אנחנו חוסכים סכומים יפים מעוד ובעז"ה נקנה דירה שמתימה לנו בכל הבחינות, מחפשים בלי לחץ אנחנו לא קופצים למים בלי שיש לנו גלגל הצלה ולא חושבים כל היום על חיתון ילדים
ואנחנו כל הזמן ביעוץ עם ההורים שלנו שכבר מחתנים ילדים ולא הם לא חושבים כמוכם שצריך לקפוץ למים בשביל דירה ואחרי זה נסתדר איכשהו (רובם בקושי מסתדרים) ואבא שלי הוא איש נדל"ן שמכר הרבה דירות ועכשיו לא כי הוא לא מסוגל לראות צעירים שלא חושבים וקופצים ואחר כך מלוואים ומחזירים הלוואות אחרות וחוזר חלילה
צריך לחסוך ומי שמסוגל לקנות דירה לעמוד בתשלומים שיקנה אבל לא צריך לקפוץ למים
ושכל אחד יבדוק מה מתאים לבית שלו ומה חשוב לו יותר מכסף ולא ליסתכל לכל הכיוונים
אף אחד לא מדבר בחיסכון בדווקא על דירה
מדובר על חיסכון ומודעות לחיסכון ולימוד החיסכון באופן כללי
ולתייעל

העובדה הברורה שיש שני מצבים של אנשים בחיים
ומשום מה הם סוגרים על השקל
מוכיחה חד משמעית
שהסיבה שהכסף נוזל
יכולה להיות יותר בשליטתנו

ד. פריד

משתמש מקצוען
בקשר לדירה כן גם אני רוצה לקנות אבל בתנאים של היום אני רואה חברות שכנות בני דודות וכו' שעומדים לפני קריסה וכל חודש חושבים מה לעשות ומאיזה גמ"ח לקחת הפעם אז מה עדיף שמגיל 23 לחיות ככה?
אבא שלי נמצא בתחום הנדל"ן ומודע למציאות של השטח וגם מציאות של הזוגות ואמר שלא כדאי עכשיו לקנות דירה ולחיות מהלוואות אלה לאסוף הון עצמי גדול ורק אז לקנות גם אם יעלה המחירים עדיף ככה כי החיים שווים יותר מכסף!
אלו שעומדים לפני קריסה זה אלו שעבדו על הבנק ולקחו משכנתאות ללא שום מרווח ביטחון וללא שימת לב לכך שבמשך השנים נולדים ילדים שצריך להאכיל.
מי שאין לו יכולת תזרימית לקנות דירה, הוא אכן לא יכול לקנות דירה. וקניית דירה בשבילו תהיה התאבדות כלכלית ונפשית. אבל מי שיש לו יכולת לקנות אפי' דירה מינימאלית, כדאי מאוד שיעשה כך, ויפה שעה אחת קודם. (תשאלו את מי שהתחתן לפני שלוש שנים וצבר בינתיים הון עצמי).

נערך לאחרונה ב:

ד. פריד

משתמש מקצוען
הזויייי
לחשוב איך לחתן את הילדים, לפני שיש בכלל ילדים
מקווה שבעוד 20 שנה כל אחד ידאג לעצמו,
מאשר,
שההורים דואגים לו, והוא צריך לדאוג ל10 ילדים
אז דירה הוא קיבל,
אבל במקום דירה אחת לעצמו- הוא קונה 7 דירות
אין מה לעשות, הרי לא נשאיר את בנותינו עד שילבינו שערות ראשן, ולכן עם כל העיוות שבדבר, אנחנו צריכים להתכונן לכך, ולא לטמון את הראש בחול. כתוב בפסוק "קחו לבניכם נשים, ואת בנותיכם תנו לאנשים" ומכאן לומדים חז"ל שאדם צריך ליפות את ביתו ולתת לה נדוניה מספקת בשביל שירצו להתחתן איתה.
ברור שחשוב שתהיה התנהלות פיננסית טובה, בלי בזבזנות מיותרת.
אבל צריך קודם כל לחיות!!
בהחלט צריך להתנהל באיזון, ולזכור שאנחנו עושים השתדלות, אבל בסופו של דבר ב"ה אנחנו לא מנהלים את העולם. נופש זוגי זה דבר שחשוב במינון מסוים (שמשתנה בין זוג לזוג) לא פחות ממזון. רק שיש לשים לב שיש בילויים זוגיים רבים שלא עולים הרבה, כמו לטייל על שפת הים ולשוחח. כן, לרוב הזוגות ובפרט לנשים חסר זמן איכות יותר מאשר צימר יוקרתי, בפרט בתקופה שלנו עם שעות העבודה ומרוץ החיים הבלתי נגמר. וכמובן מילת המפתח היא איזון.

נערך לאחרונה ב:

ד. פריד

משתמש מקצוען
קח זוג שהשקיעו לפי העיצות של מביני עניין וכל השיח שלהם, המחשבות, והעיסוק הוא הכסף,
ולאחר 10 שנים זכו בפיס או למצער, הלכו לבית עולמם,
ודאי ירגישו החמצה על השנים האלו.
לא הבנתי, מוות מוקדם וזכייה בלטו זה תוכניות עבודה?!

הינדא ק

משתמש צעיר
וכמו שכתבת אם זוג מקבל דירה ועבר אליה בשנה הראשונה אתם יודעים איזה ים של הוצאות זה? שם שיפוץ שהוא חובה, ופה הובלות, התקנות, חשמל, והורים קונים רהיטים אבל בתור זה שיש לכם קצת כסף כי האישה עובדת מצפים מהם לקנות קצת בעצמם..
וכן, מה עם משכנתא? אומנם מקובל שהורים משלמים אבל לא אצל כולם....
בקיצור- גם לזוג צעיר יש הוצאות

ארמון חול

משתמש מקצוען
אוליהדור שלנו קצת (הרבה!!!!!! )
נסחף עם הדרישות שלו...
זוג- ככ צעירים בני פחות מ25
ואין צורך לפרט

rivkar

משתמש מקצוען
יש מושג שמשום מה כולם מתעלמים ממנו
והוא:
פעם עשיתי טראמפ לאיזה חסיד שאמר לי שהוא קונה אוטו בקרוב
ואז שאלתי אותו מאיפה המימון -להוצאות החודשיות של האוטו(על האוטו לא שאלתי...)

אז הוא אמר לי שאצלהם אומרים
שאוטו-זה כמו עוד ילד בבית...

ובקיצור משום מה אם ניקח את אותה משפחה שחייה בדיוק על השקל
גם כשהיה לה ילד אחד היא חייה על השקל
וגם כשהיה לה שני ילדים היא חייה על השקל
וגם עם עשרה ילדים היא חייה על השקל

ולכן יכול להיות שיש משהו נסתר שנמצא מאחורי העובדה
שתמיד נשארים על השקל....(ושוב זה לא סותר את זה שיוקר המחייה ספיצפית בנקודת הזמן הזאת היא באמת מעבר
לכל דימיון)
מלאי מגדיר שימוש
זה הכלל הראשון שצריך ללמד את הזוצים..

הינדא ק

משתמש צעיר
להתייחס רק לדוגמא שאיתה פתחתי את האשכול, להגיד שהיא לא נכונה ולהמשיך הלאה - זה לא העניין!

העניין שזה לא משנה מה המצב שלכם בתור זו''צ אם אתם בעישרון העליון או התחתון
מה שבטוח שיש לכם יותר אפשרויות בתור זו''צ מאשר בתור הורים ל3

מסכימים?

לכן חבל מאוד לקחת את זה למקום של '' התיאור שלך מעוות''
אם זה לא מתאר את החיים שלך - זה לא אומר שזה מעוות!

אתם לא חייבים להזדהות עם מערכת הנתונים הזו
אבל תסכימו עם העיקרון הכל כך פשוט - יש לכם יותר סיכוי כלכלי בתור זו''צ מאשר בהמשך החיים!
לא מסכימה
כמו שכבר כתבתי -גם לזוג שההורים קנו דירה יש את ההוצאות של המעבר אליה, ואת המשכנתא
דבר שני, בשנה ראשונה האישה לא תעבוד בערב, תשתדל לחזור מוקדם, וגם הבעל לא יקח לדוגמא תלמידים כי בערב הם בבית! וזה חשוב ונכון ויפה, לכן בהמשך יש יותר רווח כלכלי.
וגם נראה לי קצת שוכחים שלהתחתן כולל כל כך הרב שינויים והסתגלות לחיי הנישואים נאה לכם שמה חסר לזוג צעיר זה גם לחשוב על להרוויח עוד?

משקיע חכם

תשקיעו נכון
מנוי פרימיום
עקרונית עוד לפני שנלמד את ילדנו הצעירים מה צריך לעשות ואיך, צריך ללמוד אותם דחיית סיפוקים, אנחנו חיים בסביבה שרמת החיים בה גבוהה, ויש הרבה מאד בלטמי"ם שלא צפויים והם אלו שמכניסים את האדם לסחרור כלכלי.

תחשבו רגע, אלו שכתבו פוסטים רבים על כלכלה נבונה ברשת, אלו אנשים שחיים חיי חיסכון בתור אידיאולוגיה, ומנגד הם עובדים מצאת החמה עד צאת הנשמה בכל דבר הבא ליד, ככה כמה שנים עד שיש להם הון עצמי מכובד, ואז מתחילים לעשות עסקים מפה לשם, ומהר מאוד מוצאים השקעות שמניבות להם רווחים.

אבל ברור שזה ממש לא נחלת הכלל, בגלל שרוב האנשים גדלים על חינוך ערכי וכסף זה בדרך כלל נושא שמבחינה ערכית פחות חשוב לנו, - למרות שהתנהלות כלכלית זה ממש לא קשור לזה אלא יותר קשור לעבודת המידות, אבל תכלס' בציבור כל העיסוק סביב כסף נעשה במן תחושה של מיעוס ובהסתרה.

כל זה בארץ ישראל, אבל הביטו וראו אצל בני חו"ל יש מודעות פיננסית הרבה יותר גבוהה, ומנגד הכסף וההתנהלות איתו וסביבו תופס שם מקום הרבה יותר מכובד ואחראי.
הכסף תופס מקום הרבה יותר רחב בחיים, וניתן לראות היום שכשבני חו"ל תורמים לבני א"י מהונם, הם בודקים היטב היטב את ההתנהלות הפיננסית של העמותה לה הם תורמים, (כמובן זה כאשר התרומה היא גבוהה 50K ומעלה ט.ל.ח) פתאום אתה רואה את אותם תורמים באים ויורדים לרמה של השקל לאיפה כל שקל הלך, זה נובע מהגישה שכסף זה דבר נפלא ועם כסף אפשר לעשות דברים טובים וצריך לדעת איך להתנהל איתו בחכמה ובאחריות, זה לא בזוי להתעסק עם כסף ולא סתירה לערכי היהדות לעסוק במסחר וביזנס. - שוב בא"י המצב שונה וד"ל. (כמובן אין כאן בכדי להביע דעה רק שיקוף המציאות בהקשר הזה)

משקיע חכם

תשקיעו נכון
מנוי פרימיום
ויש כאן רובד נוסף -
הילדים שלנו גדלים בבית שבו הם מעולם לא רואים את ההורים עוסקים בהנהלות פיננסית, אין להם שום מושג מה זה כסף ואיך להשתמש בו, חוץ לקנות ולקנות ולקנות, ורוב החיים שלנו מסתובב סביב הוצאות, כמעט ואין דיבור על איך נותנים לכסף לעבוד בשבילך, העולם המערבי גם מחנך לזה ביתר שאת שהכסף לא גודל על העצים, ובשביל להרוויח כסף צריך לעבוד מאוד קשה, ואצלנו שוב עבודה זה משהו משני, וככה בעצם אנחנו יוצאים לחיים בלי הבסיס.
כל מה שבציבור הכללי מדברים היום על חינוך פיננסי אצלנו זה נקרא עבודת המידות, לא לקנות כל מה שרוצים, וגם אם חושבים שמאוד מאוד צריך, לפעמים אפשר לחיות בלי, ובעיקר בעיקר החשיבה איך לתת לכסף לעבוד במקומנו, זה חשיבה שלא קיימת בכלל.

בואו נעצב את זה ביחד

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
וראו אצל בני חו"ל יש מודעות פיננסית הרבה יותר גבוהה
הכל נכון חוץ מהנקודה הזו...
בתור אחת שמכירה יכולה לומר שתרבות הצריכה שם היא משהו
לא במושגים הישראלים בכלל.
בנוסף לזה שהמחיה הרבה יותר זולה,

יש הרבה שיורדים לחו''ל בגלל היכולת לחיות ברמה גבוהה יותר במחיר זול יותר.

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
לי ברור שבעוד 20 שנה תהיה מציאות אחרת
כי לזוג הנחמד + תינוקת בת שנה היום
יש כבר משכנתא על הדירה שלהם עצמם
אותה הם יסיימו לשלם (במקרה הטוב...) שהתינוקת המתוקה שלהם תהיה בת 20 ואחריה שיירה של ילדים להאכיל להלביש וכו' וכו'
הם לא יוכלו לתת לה לחתן שלה מליון שח כמו שההורים נתנו להם.
ואפילו לא כמה מאות אלפים...

פעם הייתה יותר קבלה של מעמדות
זה היה מקובל על כולם שהגביר של העיירה לוקח לביתו בחור יותר טוב מאשר החייט
היום, אנשים מוכנים לקבל צדקה כדי לחיות כמו פריצים
הטענות האלו כבר יותר מ-20 שנה על הכביש.
וגם לפני עשרים שנה היו בטוחים שבעוד עשרים שנה זה יגמר

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
בסופו של דבר הדיון אמור להיות ממוקד
ו14 דפים לא אמורים לשחזר עוד ועוד דברים.

שאלה ראשונה
האם כסף זה דבר חשוב?
שאלה שניה
האם נכון לראות את הנולד ולנסות לחסוך היום כדי להיות מוכן למחר?
שאלה שלישית-לאחר ששתי השאלות הראשונות קיבלו תשובה ברורה
השאלה היא:מה היעד אליו אני שואף להגיע?
שאלה רביעית-מה אני יכול לעשות כדי להגיע ליעד הזה?

במקביל לשאלות-בודק במבחן עצמי אמיתי מה רמת החיים המינימלית שאני יכול להרשות לעצמי
באופן שבריאות נפשי תישאר טובה ויציבה

לאחר מיכן בודק כמה אפשר לחסוך בכל חודש
ואת הכסף הזה משקיע
במקביל בודק האם זה מביא אותי ליעד שלי
במידה וכן
מצויין
במידה ולא,מנסה לחפש איך אפשר להגדיל את ההכנסות

אני יכול לומר בוודאות-שמי שיבין בדיוק אבל בדיוק כמה חסר לו
ויבין מה המטרה שלו
יהיה לו הרבה יותר קל להתמקד ולהיות ברור עם עצמו
ולזהות הרבה דברים שאפשר לחסוך מחד ולהגדיל הכנסות מאידך

אני אתן דוגמה מעצמי שיכול להיות שלא רלוונטי לאחרים
אבל זה משהו שקרה רק מאז שנפתח לי המודעות

זה העניין שאם צריך לקנות משהו חדש כמו למשל מיטה לילד-אז אני אחפש
בכל דרך מאיפה יגיע המימון לזה (בעברי הייתי קונה בלי חשבון וגם אפילו יכול לפרוש לתשלומים)
ולכן היום אני מנסה לחפש מה אני יכול למכור ביד -2 כדי שימממן את ההוצאה הזאת?
הצלחתי עד היום למכור במאות ואלפי שקלים דברים שבעבר לא חלמתי אפילו
וזה פשוט מימן לי דברים.

כנ"ל לגבי הגדלת הכנסות-מהרגע שהבנו שצריך עוד כסף
אז מתחילים לחפש עבודות בתנאים טובים יותר(מחקרים מוכיחים שמעבר לעבודה אחרת
מגדילה את השכר ב15 אאחוז)
משתלמים במקצוע חדש
משתפרים במקצוע עצמו
ועוד ועוד

אבל הרעיון הזה נולד רק לאחר שהתברר בדיוק אבל בדיוק לאן אני רוצה להגיע
(וחשוב לומר שגם אם התוכנית והציפייה נשמעים לא הגיוניים
אלא תבטלו את זה מייד במחשבה ,הרבה פעמים מגלים שעם חשיבה יצירתית
הבנה פיננסית מעמיקה התייעלות כלכלית וכן הגדלת הכנסות
משנה מקצה לקצה

דבורה-

משתמש צעיר
מקווה שבעוד 20 שנה כל אחד ידאג לעצמו,
מאשר,
שההורים דואגים לו, והוא צריך לדאוג ל10 ילדים
אז דירה הוא קיבל,
אבל במקום דירה אחת לעצמו- הוא קונה 7 דירות
ברור שחשוב שתהיה התנהלות פיננסית טובה, בלי בזבזנות מיותרת.
אבל צריך קודם כל לחיות!!
לא ברור לי איך המהלך הזה טוב יותר
עכשיו כשהזוג המדובר קונה דירה עם הון עצמי מההורים - הוא לא יכול לעמוד בתשלומי המשכנתאות
אבל איכשהו באורח פלא אם הוא לא יקבל כסף מההורים ויקנה דירה לעצמו הוא יסתדר ויצליח לחסוך כסף להון עצמי לדירה + שכירות + הוצאות שוטפות + בעל אברך

מבחינתי ברור שטוב להתחיל את החיים בלי עול כספי ואני ארצה לתת לילדים שלי את המקסימום שאוכל
הדרך ההגיונית ביותר לעשות זאת היא להתחיל את החיים עם דירה מההורים, במהלך השנים לקנות דירה לילדים שלי ולתת להם לצאת לחיים בלי עול של קניית דירה, כך שהם יכולים גם הם לדאוג לילדים שלהם.
כי מה יהיה אם מחירי הדירות יעולו באותו יחס, ובעוד 20 שנה דירת 3 חדרים בצפון תעלה 3 מליון? ברור שאז נשאל את עצמנו למה לא קנינו את הדירה לפני 15 שנה כשהיא עלתה מליון (כמו שהיום הרבה אנשים מצטערים שלא קנו 2 דירות בביתר\בי"ש\ק"ס לפני 20 שנה ב 300 אלף כשהיום הסכום הזה הוא חצי מההון העצמי שמקבלים מההורים)

rivkar

משתמש מקצוען
ברור שהכי טוב להתחיל את החיים בלי עול כספי
אבל אין שום הגיון כלכלי שהזוג הנחמד שלא עומד בתשלומי המשכנתאות עם הון עצמי מההורים כן יצליח באורח פלא לחסוך להון עצמי לכמה זוגות + לשלם כמה משכנתאות
יש כאלו שבטוחים שהם יזכו בפיס כשיגיעו לחתן ילדים
אחרת אין לי הסבר למחשבה הזו
אז לא
הרבה יותר הגיוני כלכלית שכל זוג יקנה דירה בהתאם ליכולתיו (ולא בהתאם לכמה שהאבא נאלץ להבטיח ללא קשר ליכולתיו) ואז מי שיכול לעמוד בתשלומים גבוהים יתחיל עם דירה יותר גדולה\ מרכזית ומי שלא לא וישתדל להשתדרג בהמשך (אולי כן עם סכום בסיסי כמו שחסידים נותנים, משהו צריך..)
כשיגיעו לחתן ילדים יגמרו את המשכנתא ויוכלו כבר לעזור לילדים שקונים את דירותיהם ולרוות נחת בשלוה (ולא כמו היום שאפילו להזמין זוגות לשבתות חונק את התקציב החנוק כ"כ של ההורים)
אבל נו כולנו יודעים שזה לא יקרה..

דבורה-

משתמש צעיר
הורים משלמים היום משכנתאות?
(אנחנו חסידים) ידוע לי שהמצב שונה אבל על תשלום משכנתאות לא ידעתי
אם כך הזוג אכן יכול לחסוך כמה אלפים בחודש... במיוחד אם האישה מתכנתת ליטאית סטנדרטית

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
הורים משלמים היום משכנתאות?
(אנחנו חסידים) ידוע לי שהמצב שונה אבל על תשלום משכנתאות לא ידעתי
אם כך הזוג אכן יכול לחסוך כמה אלפים בחודש... במיוחד אם האישה מתכנתת ליטאית סטנדרטית
היום בד"כ המשכנתאות מתחלקים בין ההורים והילדים

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה