התקופה הנוכחית, כמובןעל איזו תקופת זמן היא מדברת ?
כי ממה שאני רואה היום הבנות הרבה יותר מעורבות בכספים ובהתנהלות כלכלית.
חלק גדול מהם מחזיק סכומים מאד גדולים ...
התקופה הנוכחית, כמובןעל איזו תקופת זמן היא מדברת ?
כי ממה שאני רואה היום הבנות הרבה יותר מעורבות בכספים ובהתנהלות כלכלית.
חלק גדול מהם מחזיק סכומים מאד גדולים ...
יש פה לדעתי גישה לא נכונהבקשר לדירה כן גם אני רוצה לקנות אבל בתנאים של היום אני רואה חברות שכנות בני דודות וכו' שעומדים לפני קריסה וכל חודש חושבים מה לעשות ומאיזה גמ"ח לקחת הפעם אז מה עדיף שמגיל 23 לחיות ככה?
אבא שלי נמצא בתחום הנדל"ן ומודע למציאות של השטח וגם מציאות של הזוגות ואמר שלא כדאי עכשיו לקנות דירה ולחיות מהלוואות אלה לאסוף הון עצמי גדול ורק אז לקנות גם אם יעלה המחירים עדיף ככה כי החיים שווים יותר מכסף!
בראבו!עדיף לחסוך כל החיים באופן נורמלי סביר ומאוזן
מלא לחסוך בהתחלה ואח"כ על כרחך לחסוך בצורה משוגעת ולקרוע את עצמך
צודקת. לכן איזון היא מילת המפתח.ב50 שנה ראשונות הרסנו את הבריאות בשביל הכסף,
ואז הוצאנו את כל הכסף על הבריאות.
הזויייייש פה לדעתי גישה לא נכונה
כמו שכתבו פה כבר כמה ניקים
שהגישה בעצם אומרת זה עכשיו תחילת החיים תן לנו לחיות ברוגע, בלי לחצים על העתיד ,וחסכנות וכו'
ואח"כ כשהילדים גדלים ותאריך החתונות של הילדים שהיה נראה בהתחלה כמו סוף העולם
נהיה מוחשי ומציאותי וכסף- אין
ואז כדי להשיג את מה שדרוש חסכנות רגילה ומאוזנת כבר לא תעזור
וכדי להצליח לחתן את הילדים בכבוד וכרגע אני מדברת על הציבור הליטאי לכל הפחות(ולא אל תתחילו בויכוח שוב מי צודק)
צריך לקרוע את עצמך מעל מעבר ליכולות ,ועד סוף החיים לחשבן כל שקל כדי להחזיר את כל החובות ,ונכנסים לביצה הרבה הרבה הרבה יותר עמוקה שקשה פי כמה וכמה לצאת ממנה
וצריך להבין אי אפשר להסתכל על ההורים שלנו בתור מדד זה היה דור אחר שלא היה צריך להחזיר משכנתא גבוהה כל כל לתקופה ממושכת ודירה עלתה 350,000 וכמה שהיום גם המשכורות עלו וכו' זה לא באותו יחס
ולכן בתקופתנו לזוג ממוצע יהיה קשה הרבה יותר לחתן ילדים בכבוד
לדעתי עדיפה הרבה יותר הגישה שאומרת תחסוך כבר עכשיו מהחתונה באופן נורמלי סביר ומאוזן
לא שזה מבטיח לך שלא יהיה קשה אח"כ אבל עדיף קשה קצת -לכל החיים מקשה המון -לחצי מהחיים
עדיף לחסוך כל החיים באופן נורמלי סביר ומאוזן
מלא לחסוך בהתחלה ואח"כ על כרחך לחסוך בצורה משוגעת ולקרוע את עצמך
במה משתלם יותר לבחור?כי את יכולה להגיד ההפך, ב50 שנה הראשונות הרסנו את הכסף בשביל הבריאות
ואז הוצאנו את כל הבריאות בשביל כסף...
איזון היא מילת מפתח בכל תחום ואפשר לסגור את כל הדיונים.צודקת. לכן איזון היא מילת המפתח.
חשבת על מה את רוצה להיות עוד לפני החתונה ולפני שנכנסת לשידוכים?!הזויייי
לחשוב איך לחתן את הילדים, לפני שיש בכלל ילדים
גם אני מעדיפה ככה אבל זה המציאות בציבור הליטאי ואין טעם להתכחש לזה זאת פשוט עובדה.מקווה שבעוד 20 שנה כל אחד ידאג לעצמו,
מאשר,
שההורים דואגים לו, והוא צריך לדאוג ל10 ילדים
אז דירה הוא קיבל,
אבל במקום דירה אחת לעצמו- הוא קונה 7 דירות
יש לזה שם קוראים לזה איזון אפשר לחיות ועדיין לחסוך זה לא חייב לבוא אחד על חשבון השניברור שחשוב שתהיה התנהלות פיננסית טובה, בלי בזבזנות מיותרת.
אבל צריך קודם כל לחיות!!
שוב זה לא סותר על הצורך לחשוב על העתיד ולטווח הארוך אפשר לעשות הכל- רק להיות מחושביםמתי זוג יסע לנופש זוגי? או כל מיני יציאות? מתי הוא יקנה לעצמו פינוקים??
לי ברור שבעוד 20 שנה תהיה מציאות אחרתגם אני מעדיפה ככה אבל זה המציאות בציבור הליטאי ואין טעם להתכחש לזה זאת פשוט עובדה.
לא בזה ולא בזה לא צריך לקרוע את עצמך בשום חלק מהחיים מדברים על מודעות וחשיבה לטווח הרחוק באופן סביר נורמלי ומאוזןבמה משתלם יותר לבחור?
זה ממש לא חייב להיות כזה כבד וההשואה חסרת קשר מדובר בזוג בוגר שבונה את ביתולבוא לזוג שעכשיו התחתן ולהכניס את הראש שלו בחלק הפיננסי של נישואי הילדים,
זה כמו לבוא לילד בן 3 ולהציע לו לנצל את הזמן היקר להוציא רשיון או לימודי תעודה.
ממש חבל על הזמן ובעתיד הכל עמוס יותר.
אני ממש לא מבינה את השיח וההשוואות שלך אתה בא להגיד שלא צריך לחשוב על העתיד כי אולי תזכה בפיס או ח"ו תמות?!קח זוג שהשקיעו לפי העיצות של מביני עניין וכל השיח שלהם, המחשבות, והעיסוק הוא הכסף,
ולאחר 10 שנים זכו בפיס או למצער, הלכו לבית עולמם,
ודאי ירגישו החמצה על השנים האלו.
זה כבר ממש לא קשור מי דיבר על השקעות וסיבוכים????שלא לדבר על זוגות שנכנסים בתמימות ובאמון להשקעות וסיבוכים מה שבוודאות גורם לבעיות שלום בית, חינוך ילדים ושאר מרעין בישין.
הלואי הלואי שהמציאות תהיה כמו שאת חושבת ,אבל אומרים את זה הרבה זמןלי ברור שבעוד 20 שנה תהיה מציאות אחרת
כי לזוג הנחמד + תינוקת בת שנה היום
יש כבר משכנתא על הדירה שלהם עצמם
אותה הם יסיימו לשלם (במקרה הטוב...) שהתינוקת המתוקה שלהם תהיה בת 20 ואחריה שיירה של ילדים להאכיל להלביש וכו' וכו'
הם לא יוכלו לתת לה לחתן שלה מליון שח כמו שההורים נתנו להם.
ואפילו לא כמה מאות אלפים...
פעם הייתה יותר קבלה של מעמדות
זה היה מקובל על כולם שהגביר של העיירה לוקח לביתו בחור יותר טוב מאשר החייט
היום, אנשים מוכנים לקבל צדקה כדי לחיות כמו פריצים
עם זה כולם מסכימים,מדברים בסה"כ על חשיבה לטווח הרחוק שזה אומר חיסכון סביר ונורמלי ומאוזן
ממש לא צריך להרוס את הבריאות בשביל חיסכון נורמלי סביר ומאוזןשלא יגידו בסוף החיים:
ב50 שנה ראשונות הרסנו את הבריאות בשביל הכסף,
ואז הוצאנו את כל הכסף על הבריאות.
עכשיו אני מסכימה איתךעם זה כולם מסכימים,
רק שחלק טענו כאן שלזוג אין מספיק ליומיום והן חיים על השקל!!!
בוודאי שהיו רוצים לחסוך
אבל איך יחסכו אם אין די לצרכים שבעינהם הם בסיסיים
כסף צריך, על זה כולם מסכימים.לא בזה ולא בזה לא צריך לקרוע את עצמך בשום חלק מהחיים מדברים על מודעות וחשיבה לטווח הרחוק באופן סביר נורמלי ומאוזן
זה ממש לא חייב להיות כזה כבד וההשואה חסרת קשר מדובר בזוג בוגר שבונה את ביתו
ואין שום בעיה אם זוג ידע שבעתיד הוא יצטרך סכומים בלתי נתפסים אין ענין לטמון את הראש בחול
שוב לא מדברים על דקדוקי עניות אז אין עניין לקפוץ מדובר על מודעות וחשיבה לטווח הרחוק
אני ממש לא מבינה את השיח וההשוואות שלך אתה בא להגיד שלא צריך לחשוב על העתיד כי אולי תזכה בפיס או ח"ו תמות?!
זה כבר ממש לא קשור מי דיבר על השקעות וסיבוכים????
מדברים בסה"כ על חשיבה לטווח הרחוק שזה אומר חיסכון סביר ונורמלי ומאוזן
שווה ציטוט
והלוואי שנשקיע בדירת הקבע שלנו למעלה , כמו שאנחנו משקיעים כדי לקנות את הדירת ארעי בעולמינו הארעי....
יש מושג שמשום מה כולם מתעלמים ממנועם זה כולם מסכימים,
רק שחלק טענו כאן שלזוג אין מספיק ליומיום והן חיים על השקל!!!
בוודאי שהיו רוצים לחסוך
אבל איך יחסכו אם אין די לצרכים שבעינהם הם בסיסיים
למה זה שיש חובה שכל עובד יפריש לפנסיה -זה לתפיסת כולם מקובל על הדעתכסף צריך, על זה כולם מסכימים.
הנקודה שאותה באתי להוכיח על הקטסטרופה שקורית היום,
בה אנשים קבורים חיים ועל המצבות שלהם כתוב כסףףףף.
בהמשך החיים ברוב גורף של המקרים המערכת הכלכלים סבוכה ודורשת יותר מטבעה.
אבל בוא נשאיר לזוג הצעיר להתחיל את החיים בעצמם,
כמו ילד קטן שלא נהרוס לו את הילדות בדאגות העתיד.
ההתנהלות היא אינדוודואלית בכל מקרה,
רק ההכרזה הזאת בבימה ציבורית: בואו נצבור עוד ועוד נחסוך עוד ועוד שיהיה לנו עוד ועוד,
היא מלחיצה ושלילית לזוגות הצעירים.
ההשוואות והדוגמאות שהבאתי הן קיצוניות בכדי לתת את המבט הכוללני.
אין חולק שצריך להתנהל עם מה שיש בצורה טובה, אבל לא להפוך את החיים שלנו לנמשל של הכסף
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: