חלבי צעד אחר צעד - טארט שוקולד לבן-מריר מושלם

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
נכון זה לא מתכון חדש.
אבל זה מתכון מצוין
ושווה להעלות אותו מחדש עם צילומי שלבים.

טארט שוקולד לבן מושלם

מידות:
כוס מדידה אוניברסלית של 240 מ"ל.

כלים:
תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ מתפרקת.
סיר קטן חלבי, מטרפה, לקקן.

רכיבים:
לקלתית ביסקוויטים:
150 גרם ביסקוויטים וניל.(לוטוס פחות יתאימו).
1/2 כוס אגוזים מכל סוג. לא חובה.
100 גרם חמאה מומסת

לקרם שוקולד לבן .
200 גרם שוקולד לבן איכותי
300 מ"ל (1 ורבע כוס) שמנת מתוקה
40 גר' חמאה
1/2 כפית מחית וניל- לא חובה. אם אין, משמיטים.
1 ביצה L טרופה היטב

לציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
100 גר' שוקולד מריר (חפיסה אחת)

לקישוט:
פיסטוק טבעי שבור גס/ אגוזי לוז חצויים/ברס אגוזי לוז.

אופן ההכנה:

מכינים קלתית:


1. מחממים תנור ל 165 מעלות. לא טורבו.
2. במעבד מזון או בפטיש מרסקים לפירורים דקים מאד (וזה חשוב) את הביסקוויטים והאגוזים.
3. בסיר קטן ממיסים את החמאה על אש נמוכה.
4. כשהחמאה נוזלית כמעט לגמרי מכבים את האש ומוסיפים פנימה את הביסקוויטים. מערבבים עד לקבלת מרקם של חול רטוב.

א.JPG

5. מצפים תבנית תנור - לא חד"פ בנייר אפיה ומניחים עליה את תבנית הפאי.
6. משטחים בתחתית ובצדדים את תערובת הביסקויטים ומהדקים היטב כך שלא יישארו חורים.
ב.JPG


7. מעבירים למקפיא.

בינתיים מכינים את המלית:

1. בעזרת לקקן מנקים את דפנות הסיר ומניחים בו את השמנת.
2.מחממים עד לסף רתיחה (בועות קטנות בצדדים), מכבים ומוסיפים את החמאה הוניל והשוקולד.
מניחים לדקה ואז טורפים היטב לקבלת תערובת חלקה. מצננים כ-5 דקות.
ג.JPG


3. מוסיפים פנימה את הביצה בזרם דק תוך כדי טריפה מהירה. בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את מלית השוקולד הלבן בזהירות.
ד.JPG
ה.JPG


5. מעבירים בזהירות לתנור ואופים כ-25 דקות או עד לקבלת שולים יציבים ומרכז רוטט.
מצננים היטב.

ו.JPG


בזמן שהעוגה נאפית מכינים ציפוי:

1. שוטפים את הסיר (היתה בו ביצה חיה),
2. מחממים את השמנת לסף רתיחה, מכבים ומוסיפים את השוקולד.
ממתינים כדקה ובוחשים במטרפה לאיחוד עד לקבלת גנאש חלק.
ז.JPG


2. כשהעוגה הצטננה והגנאש חמים יוצקים אותו מעל העוגה ומזיזים אותה בעדינות לפיזור הציפוי כך שלא יעלה על השוליים. מצננים במקרר כעשר דקות.
ח.JPG


3. מקשטים בעדינות באחת מן ההצעות בשולי העוגה.
ט.JPG


4. מכסים בכיסוי רופף (נועצים קיסמים בעוגה ומעל נייר כסף.) או שמניחים בקופסא אטומה. לאחר קירור של לילה ניתן לחלץ בזהירות מהמסגרת.

אחסון: במקרר עטוף היטב (שוקולד מאד סופח ריחות).

יתכן שניתן גם במקפיא. לא ניסיתי.

20210821_200344.jpg


הערות והארות:
1. אין לוותר על שלב הקפאת הקלתית לרבע שעה לפחות. אחרת תצא לכם תערובת כדורי שוקולד.
2. חובה חובה חובה לאפות על בסיס של תבנית בתנור אחרת יהיו טפטופים.
חובה גם לצפות על בסיס ולקרר על בסיס כיון שתבנית פאי מתפרקת מועדת לפורענות בכל תנועה.
3. לא אוכלים אגוזים בר"ה וסוכות? הטארט יהיה טעים גם בלעדיהם.
בקלתית.- משמיטים ומוסיפים 2-3 ביסקוויטים.
בציפוי- אפשר לקשט בשבבי קוקוס מקורמל שישדרגו את מנעד הטעמים או בפניני שוקולד בצבעים.
4. גיוון שפעם ניסיתי ויצא מוצלח:
מלית שוקולד מריר ונוגט. מורידים את כמות השוקולד ל150 ומוסיפים שתי כפות מחית/אבקת פרלינה איכותית.
הציפוי כרגיל ומקשטים בברס/אגוזי לוז מוברשים באבקת זהב.
5. מומלץ מאד להיצמד לגודל התבנית המוצע ולא לקוטר 26. גם כך מדובר בעוגה נמוכה.
אם יש לכם רק 26 הכפילו את הכמויות ב-1.25
 

קוויק

משתמש מקצוען
תודה נראה מעולה וקל
לשינוי טעמים, אפשר להחליף חופשי שוקולד לבן בחום, מריר בחלב וכו'?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תודה נראה מעולה וקל
לשינוי טעמים, אפשר להחליף חופשי שוקולד לבן בחום, מריר בחלב וכו'?
החלפת מריר בחלב דורשת הגדלה של כמות השוקולד כי הוא פחות יציב לציפוי.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נכון זה לא מתכון חדש.
אבל זה מתכון מצוין
ושווה להעלות אותו מחדש עם צילומי שלבים.

טארט שוקולד לבן מושלם

מידות:
כוס מדידה אוניברסלית של 240 מ"ל.

כלים:
תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ מתפרקת.
סיר קטן חלבי, מטרפה, לקקן.

רכיבים:
לקלתית ביסקוויטים:
150 גרם ביסקוויטים וניל.
1/2 כוס אגוזים מכל סוג. לא חובה.
100 גרם חמאה מומסת

לקרם שוקולד לבן .
200 גרם שוקולד לבן איכותי
300 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
40 גר' חמאה
1/2 כפית מחית וניל- לא חובה. אם אין, משמיטים.
1 ביצה L טרופה היטב

לציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
100 גר' שוקולד מריר (חפיסה אחת)

לקישוט:
פיסטוק טבעי שבור גס/ אגוזי לוז חצויים/ברס אגוזי לוז.

אופן ההכנה:

מכינים קלתית:


1. מחממים תנור ל 165 מעלות. לא טורבו.
2. במעבד מזון או בפטיש מרסקים לפירורים דקים מאד (וזה חשוב) את הביסקוויטים והאגוזים.
3. בסיר קטן ממיסים את החמאה על אש נמוכה.
4. כשהחמאה נוזלית כמעט לגמרי מכבים את האש ומוסיפים פנימה את הביסקוויטים. מערבבים עד לקבלת מרקם של חול רטוב.

צפה בקובץ המצורף 953131
5. מצפים תבנית תנור - לא חד"פ בנייר אפיה ומניחים עליה את תבנית הפאי.
6. משטחים בתחתית ובצדדים את תערובת הביסקויטים ומהדקים היטב כך שלא יישארו חורים.
צפה בקובץ המצורף 953135

7. מעבירים למקפיא.

בינתיים מכינים את המלית:

1. בעזרת לקקן מנקים את דפנות הסיר ומניחים בו את השמנת.
2.מחממים עד לסף רתיחה (בועות קטנות בצדדים), מכבים ומוסיפים את החמאה הוניל והשוקולד.
מניחים לדקה ואז טורפים היטב לקבלת תערובת חלקה. מצננים כ-5 דקות.
צפה בקובץ המצורף 953141

3. מוסיפים פנימה את הביצה בזרם דק תוך כדי טריפה מהירה. בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את מלית השוקולד הלבן בזהירות.
צפה בקובץ המצורף 953153צפה בקובץ המצורף 953163

5. מעבירים בזהירות לתנור ואופים כ-25 דקות או עד לקבלת שולים יציבים ומרכז רוטט.
מצננים היטב.

צפה בקובץ המצורף 953166

בזמן שהעוגה נאפית מכינים ציפוי:

1. שוטפים את הסיר (היתה בו ביצה חיה),
2. מחממים את השמנת לסף רתיחה, מכבים ומוסיפים את השוקולד.
ממתינים כדקה ובוחשים במטרפה לאיחוד עד לקבלת גנאש חלק.
צפה בקובץ המצורף 953171

2. כשהעוגה הצטננה והגנאש חמים יוצקים אותו מעל העוגה ומזיזים אותה בעדינות לפיזור הציפוי כך שלא יעלה על השוליים. מצננים במקרר כעשר דקות.
צפה בקובץ המצורף 953172

3. מקשטים בעדינות באחת מן ההצעות בשולי העוגה.
צפה בקובץ המצורף 953173

4. מכסים בכיסוי רופף (נועצים קיסמים בעוגה ומעל נייר כסף.) או שמניחים בקופסא אטומה. לאחר קירור של לילה ניתן לחלץ בזהירות מהמסגרת.

אחסון: במקרר עטוף היטב (שוקולד מאד סופח ריחות).

יתכן שניתן גם במקפיא. לא ניסיתי.

צפה בקובץ המצורף 953176
נראה מושלם.
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
שירה גירת!
נראה טעיםם
 

שירן

משתמש פעיל
@shira bira זה לא בסדר להעלות כזו תמונה, ולא לשלוח לי חתיכה.. הגזמת!
נראת מהממת ומגרה! התוספת של הפיסטוק משגעת.
והכי חשוב(!!) נראית ממש קלה להכנה.
גזרתי ושמרתי. :D
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira זה לא בסדר להעלות כזו תמונה, ולא לשלוח לי חתיכה.. הגזמת!
נראת מהממת ומגרה! התוספת של הפיסטוק משגעת.
והכי חשוב(!!) נראית ממש קלה להכנה.
גזרתי ושמרתי. :D
את טעמת אותה בעבר. רקאומרת :rolleyes:
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אחד המתכונים הבאמת שווים.
ממליצה לכל מי שעדיין לא ניסתה.
אצלינו מכורים לזה כבר מאז שהעלית לראשונה.
 

סגול חציל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מתכון מושלם!
הכנתי אותו כבר מס' פעמים וזה באמת אחד המתכונים המוצלחים.

תודה על הפירוט ועל ההשקעה בכתיבת המתכון וצילום התמונות :)
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמז

א הַלְלוּיָהּ כִּי טוֹב זַמְּרָה אֱלֹהֵינוּ כִּי נָעִים נָאוָה תְהִלָּה:ב בּוֹנֵה יְרוּשָׁלִַם יְהוָה נִדְחֵי יִשְׂרָאֵל יְכַנֵּס:ג הָרֹפֵא לִשְׁבוּרֵי לֵב וּמְחַבֵּשׁ לְעַצְּבוֹתָם:ד מוֹנֶה מִסְפָּר לַכּוֹכָבִים לְכֻלָּם שֵׁמוֹת יִקְרָא:ה גָּדוֹל אֲדוֹנֵינוּ וְרַב כֹּחַ לִתְבוּנָתוֹ אֵין מִסְפָּר:ו מְעוֹדֵד עֲנָוִים יְהוָה מַשְׁפִּיל רְשָׁעִים עֲדֵי אָרֶץ:ז עֱנוּ לַיהוָה בְּתוֹדָה זַמְּרוּ לֵאלֹהֵינוּ בְכִנּוֹר:ח הַמְכַסֶּה שָׁמַיִם בְּעָבִים הַמֵּכִין לָאָרֶץ מָטָר הַמַּצְמִיחַ הָרִים חָצִיר:ט נוֹתֵן לִבְהֵמָה לַחְמָהּ לִבְנֵי עֹרֵב אֲשֶׁר יִקְרָאוּ:י לֹא בִגְבוּרַת הַסּוּס יֶחְפָּץ לֹא בְשׁוֹקֵי הָאִישׁ יִרְצֶה:יא רוֹצֶה יְהוָה אֶת יְרֵאָיו אֶת הַמְיַחֲלִים לְחַסְדּוֹ:יב שַׁבְּחִי יְרוּשָׁלִַם אֶת יְהוָה הַלְלִי אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן:יג כִּי חִזַּק בְּרִיחֵי שְׁעָרָיִךְ בֵּרַךְ בָּנַיִךְ בְּקִרְבֵּךְ:יד הַשָּׂם גְּבוּלֵךְ שָׁלוֹם חֵלֶב חִטִּים יַשְׂבִּיעֵךְ:טו הַשֹּׁלֵחַ אִמְרָתוֹ אָרֶץ עַד מְהֵרָה יָרוּץ דְּבָרוֹ:טז הַנֹּתֵן שֶׁלֶג כַּצָּמֶר כְּפוֹר כָּאֵפֶר יְפַזֵּר:יז מַשְׁלִיךְ קַרְחוֹ כְפִתִּים לִפְנֵי קָרָתוֹ מִי יַעֲמֹד:יח יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיַמְסֵם יַשֵּׁב רוּחוֹ יִזְּלוּ מָיִם:יט מַגִּיד (דברו) דְּבָרָיו לְיַעֲקֹב חֻקָּיו וּמִשְׁפָּטָיו לְיִשְׂרָאֵל:כ לֹא עָשָׂה כֵן לְכָל גּוֹי וּמִשְׁפָּטִים בַּל יְדָעוּם הַלְלוּיָהּ:
נקרא  3  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה