אמור לתפוח ממש.@ה. בקר הכנתי את הבצק ולא מאד תפח, כבר שעתיים... הגיוני? זה ממש אמור להכפיל את עצמו?
אמור לתפוח ממש.@ה. בקר הכנתי את הבצק ולא מאד תפח, כבר שעתיים... הגיוני? זה ממש אמור להכפיל את עצמו?
לא מאד מאד תפח, וגם הבצק עצמו יצא קצת קשה ולא פלסטלינה כמו שמישהי מפה תיארה...אמור לתפוח ממש.
כדאי לאפות שובלא מאד מאד תפח, וגם הבצק עצמו יצא קצת קשה ולא פלסטלינה כמו שמישהי מפה תיארה...
יש לך הסבר? אולי החלב הקר?
בסופו של דבר יצא מעדן! למרות הכל...
רק הבצק מלמטה לא מספיק נאפה, ונשאר מעט בצקי, כדאי להכניס לעוד אפייה קצרה? אחרי שכבר שמתי סירופ וא.סוכר ואחרי שכבר התקרר?
אפיתי. לא פתחתי את שאר הפסים אבל הפס הפתוח נראה טוב.כדאי לאפות שוב
קשה לי להבין מה לא הלך לך טוב בהכנת הבצק שיצא לך בצק כזה
ותכיני פחות פסים?יעבוד אם אחלק את הרכיבים ל 4?
את יכולה לשים בתוך ציפית של כרית, לשים גומיה ולתלות על הברז החלבי.אין לי גבינת טוב טעם (לא מצאתי בכמה חנויות)
ואין לי חיתול בבית...
כמה קמח ל-250 גר' גבינה?
@ה. בקר ?
כתבו בעבר שהטיטול מלא חומרים כימיים שעלולים לעבור לאוכל...את יכולה לשים בתוך ציפית של כרית, לשים גומיה ולתלות על הברז החלבי.
ובשביל תעוזתיות יותר - קראתי על אחת ששמה בטיטול של תינוק(!) שסופג לה נהדר משהו כמו שעה +-
אני שמה כמה שכבות של נייר סופג על מסננתאין לי גבינת טוב טעם (לא מצאתי בכמה חנויות)
ואין לי חיתול בבית...
כמה קמח ל-250 גר' גבינה?
@ה. בקר ?
אני שמה לפני
תודה רבה הכנתי יצא מושלםמתכון ל-6 פסים עמוסי מלית
לבצק-
אני משתמשת בקמח מלא 80% אפשר כמובן קמח לבן
קילו קמח מלא 80%
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
1/2 כף מלח
2 כוסות חלב
2 ביצים
200 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
למלית גבינה:
1 קילו [4 חבילות 250 גרם] גבינת טוב טעם
1 ו 1/4 כוסות סוכר
1 שקית אינסטנט 80 גרם פודינג וניל
מיץ מחצי לימון
2 ביצים
להברשה-
ביצה טרופה עם מעט חלב
לסירופ סוכר-
1 כוס סוכר
1 כוס מים
אבקת סוכר לזריה
מתחילים בהכנת הבצק.
שמים מלח בקערה ומעליו את יתר הרכיבים. לשים במיקסר במשך כ-6 דקות עד לקבלת בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לשישה חלקים שווים.
מכינים מלית:
מערבבים בקערה את רכיבי המלית עד שמתקבל קרם חלק ונוקשה מעט.
ממלאים את העוגות:
מרדדים חלק אחד מהבצק למלבן באורך של מעט יותר מתבנית אינגליש עם שוליים נמוכות וברוחב פי שלוש מרוחב תבנית כזו.
מורחים תלולית מהמלית לאורך השליש המרכזי של מלבן הבצק. מורחים בנדיבות שכבה בגובה של כ 1.5 ס"מ.
מקפלים את שולי הבצק שבקצוות הצרים [בראשי המלית] על המלית. חותכים חתכים בבצק מהחלק החיצוני עד למפגש עם המלית ב-2 צדדי המלית.
מתחילים לקפל רצועות זה על זה פעם מימין ופעם משמאל.
מעבירים בעדינות לתבנית אינגליש בעלת שוליים נמוכות.
מכינים כך את חמשת הפסים הנוספים.
משהים להתפחה כחצי שעה.
מברישים בביצה מהולה במעט חלב ואופים ב 180 מעלות כ 35 דקות להשחמה נאה.
לקראת סוף האפיה מכינים סירופ סוכר:
מבשלים בסיר סוכר ומים עד להמסה מלאה של הסוכר.
כשהפסים יוצאים מהתנור, מורחים עליהם מיד מסירופ הסוכר.
ממתינים כמה דקות וזורים אבקת סוכר
צפה בקובץ המצורף 884152
צפה בקובץ המצורף 884158
בתיאבון
תטעמי... אין דרך אחרת. כי זו גבינה בלי ריח יחסית.@ה. בקר
נראה לך שאפשר להשתמש בגבינת טוב טעם שעבר לה התאריך לפני 3 ימים?
קניתי 4 וחבל לי לזרוק, ומצד שני אין לי חשק לעבוד ובסוף לזרוק....
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: