חגים פסח- תבשילים

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ: עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה: דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ: בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ: כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:

עצם הטוב

משתמש פעיל
דג בתנור חמוץ מתוק
  • החומרים הנדרשים:
  • 8 מנות פילה מושט טרי
    חצי ראש שום כתוש
    חצי כפית מלח
    1 לימון סחוט
    2 כפות סוכר או דבש
    1/3 כוס שמן זית כתית

  • אופן ההכנה:

  • מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומורחים חצי מהכמות על הדגים מצד אחד.
    משמנים תבנית במעט שמן מניחים את הדגים עם הרוטב על גבם בתבנית ומורחים את הרוטב גם על צד העליון.
    מכסים היטב, ואופים בתנור בטמפרטורה 180 מעלות, כ-25 דק’.
  • שדרוג: ניתן להכין את המתכון גם מנתח פילה סלמון בינוני ללא עור!
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
קוגל בשכבות - בשרי
  • החומרים הנדרשים:
  • 6-7 תפו''א מבושלים
  • 1/2 ק''ג בשר טחון
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום כתושים
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 ביצים

  • אופן ההכנה:
  • מועכים את תפו''א למחית מוסיפים 2 ביצים ומלח
  • מטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים את הבשר מלח שום פלפל וממשיכים לבשל עוד כ10 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים ביצה ומערבבים היטב.
  • מרפדים תבנית בינונית בנייר אפייה ומשמנים מעט
  • שוטחים חצי מהמחית בתבנית
  • שוטחים את תערובת הבשר על המחית ומעל שוטחים את שאר המחית
  • אופים בתנור 180 מעלות כשעה עד להשחמה.
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
פשטידה תפו"א ובטטה
  • החומרים הנדרשים:
  • 6 תפוחי אדמה בינונים
  • 3 בטטות בינוניות
  • 5 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/3 כוס שמן

  • אופן ההכנה:
  • פורסים את התפו"א והבטטות לפרוסות דקיקות.
  • מסדרים בתבניות אינגליש קייק שכבות של תפו"א ובטטה
  • את שאר המרכיבים מערבבים בקערה ויוצקים על התפו"א מנערים מעט ע"מ שהרוטב יגיע לכל שכבות הפשטידה.
  • מכניסים לאפייה בחום של 200 מעלות כ- 40 דקות או עד שהפשטידה משחימה.
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
קציצות בשר ברוטב
  • החומרים הנדרשים:
  • בשר בקר טחון - 1 ק"ג
  • כפית שטוחה מלח לפי הטעם.
  • פלפל שחור גרוס - לפי הטעם.
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 קישוא גדול מגורד בפומפייה גסה.
  • 1 גזר מגורד בפומפייה גסה.
  • 1 בצל גדול מגורד בפומפייה גסה.
  • לרוטב:
  • 4 כפות בצל מטוגן
  • 2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
  • מלח
  • סוכר
  • פלפל שחור
  • מים

  • אופן ההכנה:
  • שמים את כל המצרכים בקערה גדולה ולערבב היטב עד שהתערובת קשה.
  • שמים בסיר רחב את הבצל והעגבניה מאדים עד שהעגבניות מתרככות מוסיפים את המלח והסוכר והפלפל ומים חמים בגובה 3 ס"מ מביאים לרתיחה טועמים ומתקנים תיבול
  • משאירים על אש גדולה
    יוצרים קציצות בעזרת ידים לחות ומכניסים אחד אחד בעדינות לתוך הרוטב.
מנמיכים את האש ונותנים לקציצות להתבשל כ3/4 שעה.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
כוס שקדים מושרים וקלופים (משרים לילה, ואז קולפים)
אם נזכרים באותו יום, אפשר להשרות במים רותחים וזה מתקלף בקלות אחרי 10-20 דק'.
 

תן חיוך!

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אין לי מושג, אבל לא נראה לי שיש טעם.
קמח תפו"א זול משמעותית, מתאים לכאלו שאינם אוכלים שרויה, והתוצאה מצוינת גם כך.
בשביל מי שלא משתמשת בקמח תפו"א בפסח
 

ot!

משתמש מקצוען
סלט חסה תפוז בשברי שקדים קלויים

החומרים הנדרשים:

1 ראש חסה

2תפוזים

3כפות שמן אגוזים

חצי כפית מלח גס

חופן שקדים קלופים

הוראות הכנה:

לקלות בתנור את השקדים - יש להוציאם בעודם מעט לחים למניעת חריכתם. לקרר ע"ג נייר פרגמט ולשוברם ע"י כמה מכות פטיש שניצל או כוס זכוכית עבה

לחתוך את החסה לרצועות לקלף את התפוזים ולחותכם לקוביות

להעביר לקערה ולערבב עם השמן והמלח

בזמן ההגשה יש לפזר מעל את השקדים
השתמשתי לפני כמה שנים במתכון דומה מ"הבית שלנו"
במתכון ההוא היה גם רוטב חמוץ מתוק שהוסיף טעם
למישהי יש?
 
נערך לאחרונה ב:

ot!

משתמש מקצוען
השניצלים הכי כיפיים, שאימצנו גם לכל השנה: "שניצלים מתנפחים "
לא שרויה
בשרי
חומרים בסיסיים (קמח תפו"א )


חותכים חזה עוף לשניצלונים (עדיף לא מדי דקים )
מערבבים:
1 כוס קמח תפו"א
2 ביצים קרות
תבלינים (פלפל שחור, פפריקה, אבקת שום)
1 כף דבש/ סילאן

טובלים את השניצלונים בתערובת. אפשר להשהות במקרר, חשוב שהכל יהיה קר ככל האפשר.
מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים בחום די גבוה, הציפוי אמור להתנפח מיד במגע עם השמן. (אם מזהיב מבחוץ לפני שמוכן בפנים, עדיף להוציא ולאפות בתנור 5 דקות מאשר להשאיר בחום יותר נמוך, אבל גם זה אפשרי )

ועוד גיוון- לחתוך את העוף לקוביות, לטבול ולטגן באותו אופן. יוצא חטיפי במיוחד, מתאים למנת פתיח על סלט חסה ועוד...
האם טעים רק טרי או שאפשר להכין מראש לסעודת החג ולחמם על הפלטה?
 

דרך חדשה

משתמש מקצוען
אשמח לקבל מתכון למטבוחה או משהו לעשות עם עגבניות (לא רסק עגבניות)
כל העגבניות שלי בשלות על גבול ה....:(
תודה
 

פרק שירה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עוף בתנור

חותכים רצועות בצל בתבנית

שמים עוף מעל זה

סוחטים:
1 לימון
2 תפוזים
2 אשכוליות אדומות

שופכים מעל העוף ומכניסים לתנור

יאממממי !!!!!!!!!!
 

mg3

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
הי בנות אלופות!
הפשרתי מגש פרגיות
תנו לי פליז מתכון אלוף שמתאים גם לילדים...
תודה ענקית!
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
הי בנות אלופות!
הפשרתי מגש פרגיות
תנו לי פליז מתכון אלוף שמתאים גם לילדים...
תודה ענקית!
אם יש לך תנור:
לחתוך את הפרגיות לקוביות, לחתוך עגבניה, בצל ופלפל לריבועים די גדולים.
שופכת הכל לקערה ומתבלת עם שמן, תבלינים, רסק עגבניות וכל מה שעולה בדעתך.
משרה את זה כמה שעות.
משפדת על שיפודים חתיכות פרגית בשילוב הירקות.
אופים בתנור על חום גבוה יחסית ובסוף על הגריל.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ניקיות יקרות שמנה לב:
תבשילים יש לכתוב באשכול זה ולקינוחים ועוגות יש אשכול נפרד.
נרשמו כאן מתכונים נהדרים של עוגות וקינוחים אבל זה מאלץ אותנו לעשות פה סדר פסח כל יום ולהעביר לאשכול הנכון :)
על כן, אנא הקפדנה וזאת למען הסדר הטוב שיסייע לכולנו.
 

mg3

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
אם יש לך תנור:
לחתוך את הפרגיות לקוביות, לחתוך עגבניה, בצל ופלפל לריבועים די גדולים.
שופכת הכל לקערה ומתבלת עם שמן, תבלינים, רסק עגבניות וכל מה שעולה בדעתך.
משרה את זה כמה שעות.
משפדת על שיפודים חתיכות פרגית בשילוב הירקות.
אופים בתנור על חום גבוה יחסית ובסוף על הגריל.
כמה זמן לאפות? האם צריך להפוך באמצע?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
הי בנות אלופות!
הפשרתי מגש פרגיות
תנו לי פליז מתכון אלוף שמתאים גם לילדים...
תודה ענקית!
מתכון מטורף שפירסמתי כאן מס' פעמים:
פרגיות עם פירות יבשים:
600 גר' פרגיות
2 בצלים סגולים
חצי כוס שמן
4 כפות סילאן
שליש כוס יין מתוק
חצי כוס ערמונים מוכנים לאכילה
3/4 כוס חמוציות, משמשים ושזיפים
3/4 כוס אגוזי פקאן אגוזי מלך ומקלות שקדים
1/3 כפית גינגר
1/3 כפית כורכום
1/3 כפית קינמון

מאדים את הבצל במעט שמן
מוסיפים את הפרגיות ו'סוגרים'
מוסיפים שמן, סילאן, יין ותבלינים ומבשלים 20 דק'
מוסיפים את הפירות האגוזים והערמונים ומבשלים עוד מס' דקות.

הערות:
*ניתן להחליף את הפרגיות ברצועות חזה עוף, ופעם עשיתי את המתכון אפילו עם קציצות בשר ויצא מעולה.
*ניתן כמובן להשמיט מהתבלינים אבל מומלץ לשים את כולם. גם אם כמוני - אתן לא אוהבות את אחד מהם, הם לא בולטים ועושים טעם נהדר.
*ניתן להחליף חלק מהפירות והאגוזים לפי הטעם
*המתכון מעולה בהקפאה.
*במהלך השנה ולנוהגים בפסח מומלץ להגיש עם אורז לבן, לחג עכשיו הכנתי עם פירה בטטה.
לצערי לא מצליחה לצרף כעת תמונה, אולי בהמשך.
 

ריקי שחור

משתמש מקצוען
האם טעים רק טרי או שאפשר להכין מראש לסעודת החג ולחמם על הפלטה?
הכי טעים ישר מהמחבת, כמובן, אבל גם בחימום על הפלטה יוצא מצוין. לחמם פתוח, בשכבה אחת, על תבנית הפוכה (עדיף לא חד פעמית, היא לא מספיק חמה ) עדיף לא לחמם יותר מדי זמן מראש, שלא יתייבש. (בערך שעה וחצי- תלוי בפלטה )
בחג, אם אפשר לחמם ישר על הפלטה, כמובן- הרבה פחות.
 
  • תודה
Reactions: ot!

mg3

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
מתכון מטורף שפירסמתי כאן מס' פעמים:
פרגיות עם פירות יבשים:
600 גר' פרגיות
2 בצלים סגולים
חצי כוס שמן
4 כפות סילאן
שליש כוס יין מתוק
חצי כוס ערמונים מוכנים לאכילה
3/4 כוס חמוציות, משמשים ושזיפים
3/4 כוס אגוזי פקאן אגוזי מלך ומקלות שקדים
1/3 כפית גינגר
1/3 כפית כורכום
1/3 כפית קינמון

מאדים את הבצל במעט שמן
מוסיפים את הפרגיות ו'סוגרים'
מוסיפים שמן, סילאן, יין ותבלינים ומבשלים 20 דק'
מוסיפים את הפירות האגוזים והערמונים ומבשלים עוד מס' דקות.

הערות:
*ניתן להחליף את הפרגיות ברצועות חזה עוף, ופעם עשיתי את המתכון אפילו עם קציצות בשר ויצא מעולה.
*ניתן כמובן להשמיט מהתבלינים אבל מומלץ לשים את כולם. גם אם כמוני - אתן לא אוהבות את אחד מהם, הם לא בולטים ועושים טעם נהדר.
*ניתן להחליף חלק מהפירות והאגוזים לפי הטעם
*המתכון מעולה בהקפאה.
*במהלך השנה ולנוהגים בפסח מומלץ להגיש עם אורז לבן, לחג עכשיו הכנתי עם פירה בטטה.
לצערי לא מצליחה לצרף כעת תמונה, אולי בהמשך.
נראה מושלם, תודה!
 

מויסי

משתמש מקצוען
למישהו יש רעיון
מה אפשר לעשות עם עגבניות,
בלי שום, ובלי תבלינים?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


קהילת פרוג מודה לקב"ה יחד עם כלל ישראל על חיסולו של רב המרצחים מלבנון

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

א מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ:ב עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה:ג דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ:ד בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ:ה כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:
נקרא  26  פעמים

אתגר AI

תחל שנה וברכותיה • אתגר 117

לוח מודעות

למעלה