חבל שבלת"ק,
כי כי עם לת"ק, היית רואה שאני מסכימה לחלוטין עם זה שהאווירה שם היתה ממש מעצבנת כמו שאת אומרת.
ומה שאת טוענת
זה בדיוק הרעיון של פדאהל. הוא התחיל עם מה שאת אומרת. אבל את משמיטה את מה שהוא הבין בסוף....
זה בדיוק מה שפדאהל בא לומר! הוא התחיל את דרכו, כמו שאת אומרת, בחוסר אמון מוחלט!
בן אדם לא מגיע לבחירה כזאת אם לא
ברור לו מה הוא עושה. . (זה לא יכול לקרות 'למרות ש'... כי אם כוולם מושחתים אז בשבילם להשליך את חיו???? (כבוד למשפחה זה לא סיבה מספקת, ואתה לא יכול למסור נפש בעד ערכים אם אתה יודע שאין אנשי אמת שמחזיקים בהם)
אם הוא בחר להשליך את חייו, בהכרח שהוא הבין שיש לו למה, ועבור אילו אנשים הוא עושה זאת.
ואם הוא
הבין שיש לו למה, זה אומר שלא, לא כולם מושחתים. למרות שכמו שציינת והרושם שהתקבל הוא שכל שאר האנשים שפגש גרמו לו לחשוב ככה. וההבנה הזאת שגם אם הוא פגש ככ הרבה מושחתים בדרך (וזה באמת היה מעצבן! מסכימה!) – הבין שהם לא באמת מייצגים את הנכון והישר אפ' שכביכול פועלים מטעמו. וזה מה שגרם לו לקבל את ההחלטה..
זה לא כל הרעיון שבאה הדמות להעביר?
תקראו לזה תהליך, תקראו לזה באיזה שם שרוצים... אבל זה הרעיון...
זוהי הפרשנות שלי, בכל אופן. לא חובה להסכים.
המסר האנושי בספר מבקש ממך
שאעפ שאתה פוגש את 2 השורות הנל, הרבה פעמים בחיים, תזכור שהם-לא-באמת-מייצגים-את-האמת. תזכור שכמה שיש אנשים מושחתים, הם לא אמורים להעפיל על האנשים שכן טובים, ועל מה שמייצג תאמת. (כמה פעמים לחזור על משפט אחד
מציק לי..)
מה ההיגיון שיעבירו לך חצי מסר?!
מקווה שהצלחתי להסביר את הדברים...
ואני חוזרת מסכימה איתך לגבי מה שאת אומרת לגבי כל הרוע הזה שמסתובב ככה ברחובות. מבאס.