חלבי עוגת גבינה אלפחורס-

אחוזה בהר

משתמש מקצוען
@ה. בקר
תודה רבה על כל המתכונים
אם אני רוצה לעשות את העודה בתבנית בגודל 26
איזה כמות אני צריכה לעשות? 3/4?
תודה רבה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

מדיה הפקות

משתמש רשום
מתכון שלי
פורסם ב"קטיפה"
צפה בקובץ המצורף 1381401

עוגה לחובבי עוגיות האלפחורס. שילוב של ריבת חלב וקוקוס שמגיע מהמטבח הדרום אמריקאי.
שכבות עוגת מוס ללא אפיה על מצע עוגית אלפחורס רכה. היא רק נשמעת מורכבת. אבל היא כל כך קלה להכנה שתופתעו.



לעוגה עגולה בקוטר 28 ס"מ

נדרשות 2 תבניות עגולות להכנה


לבסיס:

200 גרם חמאה
2 כוסות אבקת סוכר
4 חלמונים
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
2 כוסות קורנפלור
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה


למריחה וזריה על הבסיסים:

200 גרם ריבת חלב
200 גרם קוקוס מקורמל


למלית הגבינה:

500 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
250 גרם גבינה לבנה
3/4 כוס סוכר
200 גרם שוקולד לבן חלבי מומס
1 פודינג וניל
1 פודינג ריבת חלב


לקישוט:
100 גרם ריבת חלב
יתרת הקוקוס המקורמל


הכנה:
מכינים את הבסיס:
בקערה מערבבים את כל רכיבי הבסיס לבצק אחיד. מחלקים לחצי.
מרפדים 2 תבניות עגולות בניר אפיה גזור לעיגול ומשטחים מחצית מהבצק בכל תבנית. אופים ב 180 מעלות להשחמה נאה.
מקררים.

מורחים מעט ריבת חלב על אחד הבסיסים בתבנית, בשכבה דקה ממש, מפזרים מעט קוקוס מקורמל.



מכינים מלית גבינה:
מקציפים שמנת, חלב וסוכר לקצף יציב. מוסיפים גבינה.
ממיסים 200 גרם שוקולד לבן ומוסיפים לתערובת.
מחלקים את התערובת לחצי.
לחצי הראשון מוסיפים פודינג וניל ולחצי השני פודינג ריבת חלב.
ממלאים את מחצית התערובת עם הפודינג וניל על הבסיס שעליו מרחנו ריבת חלב, בשכבה אחידה.
בעדינות, מחלצים את הבסיס השני מהתבנית השניה ומניחים על המלית.
שוב מורחים בעדינות שכבה דקה ממש של ריבת חלב ומפזרים קוקוס מקורמל.

מוסיפים למחצית מלית הגבינה עם פודינג ריבת החלב את ריבת החלב שנותרה. מורחים בעדינות מעל העוגיה השניה בשכבה אחידה.
מעבירים את העוגה להקפאה חלקית, מוציאים מההקפאה ומורחים 100 גרם ריבת חלב מעל לעוגה. מפזרים קוקוס מקורמל סביב מסגרת העוגה.

מחזירים להקפאה.
כשעה - שעה וחצי לפני ההגשה מוציאים את העוגה הקפואה מהמקפיא ומעבירים סכין בין העוגה לדפנות התבנית ומחלצים. מניחים על מגש ומעבירים למקרר עד להגשה
תודה על המתכונים הטעימים.

לגבי המתכון החדש בקטיפה של היום-
כדורי גבינה נוגט עם ליבת אגוזי לוז

לא רשום במתכון נוגט-
באיזה שלב מוסיפים וכמה?

או שאין נוגט....

תודה רבה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה על המתכונים הטעימים.

לגבי המתכון החדש בקטיפה של היום-
כדורי גבינה נוגט עם ליבת אגוזי לוז

לא רשום במתכון נוגט-
באיזה שלב מוסיפים וכמה?

או שאין נוגט....

תודה רבה
האמת שהכנתי בלי. האגוז שבמרכז עם הגבינה, השוקולד הלבן והביסקויטים נותנים את נגיעת הנוגט בביס.
אבל- אפשר בהחלט להוסיף 3 כפות קרם נוגט.
 
נערך לאחרונה ב:

אליש 10

משתמש פעיל
@ה. בקר
אני רוצה להכין את מלית הזאת רק שאין לי שוקולד לבן, זה קריטי? מה זה מוסיף למלית?
תודה
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
תודה על המתכונים הטעימים.

לגבי המתכון החדש בקטיפה של היום-
כדורי גבינה נוגט עם ליבת אגוזי לוז

לא רשום במתכון נוגט-
באיזה שלב מוסיפים וכמה?

או שאין נוגט....

תודה רבה
האמת שהכנתי בלי. האגוז שבמרכז עם הגבינה, השוקולד הלבן והביסקויטים נותנים את נגיעת הנוגט בביס.
אבל- אפשר בהחלט להוסיף 3 כפות קרם נוגט.
זה לא עובד ככה...
תעלו מתכון
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@ה. בקר
אני רוצה להכין את מלית הזאת רק שאין לי שוקולד לבן, זה קריטי? מה זה מוסיף למלית?
תודה
הוא מייצב קצת את המוס
אבל את לא חייבת לשים.
זה לא עובד ככה...
תעלו מתכון
כדורי גבינה - נוגט עם ליבת אגוז לוז

כל מילה מיותרת. כדורים נימוחים טבולים בשוקולד חלב, עם נגיעה של נוגט שבמרכזן אגוז לוז שלם.

מעדן לכבוד החג.



מתכון לכ-60 כדורים, תלוי בגודל

750 גרם ביסקויט טחון

500 גרם גבינה לבנה 5%

4 סוכר וניל

1/2 כוס אבקת סוכר

100 גרם שוקולד לבן חלבי

כ-60 אגוזי לוז שלמים



לציפוי:

300 גרם שוקולד חלב

2 כפות שמן



הכנה:

מערבבים בקערה גדולה את כל רכיבי הכדורים למעט האגוזים השלמים עד שמתקבלת תערובת נוחה לכדרור. אם התערובת רטובה ממש מוסיפים עוד ביסקויט טחון ואם היא יבשה- מעט חלב.

בידיים לחות לוקחים מעט מהתערובת ומשטחים על כף היד. מניחים במרכז אגוז לוז שלם וסוגרים מעליו את התערובת. מגלגלים ביד לכדור ומניחים במגש. כך מכינים את כל הכדורים. מקפיאים להתקשות מוחלטת.



מצפים את הכדורים:

בסיר קטן על באן מרי ממיסים שוקולד חלב עם שמן עד שמתקבל קרם חלק.

מעבירים לכלי. מניחים כדור על מזלג ומורידים לתוך השוקולד עד שהוא מצופה כולו בשוקולד. מנערים בעדינות להסרת עודפי שוקולד ומניחים חזרה על מגש. כך מצפים את כל הכדורים. מומלץ להוציא מההקפאה בכל פעם רק מספר קטן של כדורים לציפוי. אם השוקולד מתקשה בינתיים -ממיסים שוב.

מעבירים את הכדורים המצופים למקרר לייבוש. מחלצים מהמגש ושומרים בקופסא אטומה היטב במקרר למספר ימים או בהקפאה לתקופה ארוכה יותר



טיפ:

במאמץ קל ניתן לשדרג את מראה הכדורים.

ממיסים 100 גרם שוקולד חלבי לבן. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים פסים דקים על הכדורים.
IMG_7981_800x600 - Copy.jpg
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אפשר כמויות?
מקציפים שמנת אחת
מחלקים ל-3
לחלק אחד מוסיפים 2 כפות שטוחות פודינג וניל
לחלק נוסף 2 כפות פודינג ריבת חלב
לחלק השלישי 1 כף פודינג ריבת חלב ו-1 כף קקאו [אם מר לכם מדי +קצת אבקת סוכר]
 

ניק 4339

משתמש פעיל
הולכת לנסות השבוע בעז''ה!
עשה לי חשק...

[וזה יהיה פעם ראשונה בהסטוריה שאני מכינה משהו שהוא לא ערבב ואפה,או עוגת פירורים...]
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה