טור דעה סערת המשכנתאות לחרדים

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
כל אופן אני לא מאמין שאתה באמת חולק על זה שזה תוכנית גרועה במיוחד לפיתרונות הדיור לטווח הארוך.
משתדל לא להיכנס לפילוסופיות הבלתי נגמרות האלה של טווח ארוך, ומה היה אילו וכו'.
דבר אחד אני כן יודע, כרגע, וכפי המסתמן גם בשנים הקרובות, זו הדרך היחידה של זו"צ להגיע לדירה במרכז במחיר סביר.
(גם כשזוכים בפריפריה, ניתן למנף את הזכיה בהמשך לקנייה במרכז). נכון שצריך סבלנות וזה לוקח כמה שנים, אבל זה מה יש.
וכל זמן שאין דרך אחרת, ואין היום שום דרך אחרת, צריך לשמר את התוכנית הזו מכל משמר, וח"ו לא לתת יד לביטולה.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
משתדל לא להיכנס לפילוסופיות הבלתי נגמרות האלה של טווח ארוך, ומה היה אילו וכו'.
דבר אחד אני כן יודע, כרגע, וכפי המסתמן גם בשנים הקרובות, זו הדרך היחידה של זו"צ להגיע לדירה במרכז במחיר סביר.
זה בדיוק הבעיה.
שאתה מניח שזוג צריך לגור במרכז.
(גם כשזוכים בפריפריה, ניתן למנף את הזכיה בהמשך לקנייה במרכז). נכון שצריך סבלנות וזה לוקח כמה שנים, אבל זה מה יש.
וכל זמן שאין דרך אחרת, ואין היום שום דרך אחרת, צריך לשמר את התוכנית הזו מכל משמר, וח"ו לא לתת יד לביטולה.
במקום לעודד את הפרייפריה ולתת קרקעות בחינם למתיישבים החלוצים (או בסכום מוזל מאוד)
לבנות מרכזי תעסוקה וכו'

נערך לאחרונה ב:

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
זה בדיוק הבעיה.
שאתה מניח שזוג צריך לגור במרכז.

במקום לעודד את הפרייפריה ולעשות את ההגרלות רק שם
עשו את זה בכל הארץ
אני לא מניח שום דבר.
לפני 25 שנה כשהורי והורי אשתי קנו לנו את הדירה לא היה לנו כסף לקנות במרכז, אז באנו בלית ברירה לבית שמש שנחשבה בזמנו פריפריה לכל דבר (לדוגמא, היה בה רק קו אוטובוס עירוני אחד, פעם בחצי שעה..).
מאז אני גר גר כאן בשמחה גדולה וגידלתי כאן את כל ילדי שיחיו.
אין לי מושג בן כמה אתה ובאיזה שלב אתה בחיים, אבל אני נמצא כעת בשלב של חתונות ילדים, ואני יכול לספר לך שאחת השאיפות הכי גדולות שלי זה שהם ימשיכו לגור לידי לאורך השנים, וגם הם היו שמחים מאד לעשות זאת. אבל לצערי אין לי שום סיכוי לקנות להם דירה בעיר שהתייקרה כ"כ במשך השנים.
כמו שכתבתי קודם, מחיר למשתכן זו האופציה היחידה שנותנת לי את האפשרות הזו, ולכן התוכנית יקרה מאד לליבי.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
כמו שכתבתי קודם, מחיר למשתכן זו האופציה היחידה שנותנת לי את האפשרות הזו, ולכן התוכנית יקרה מאד לליבי.
הבנתי.
אינטרס אישי שלך.

האם האם זה האינטרס של הילדים שלך?
אני לא בטוח!

שים לב שאם יש לך 5 ילדים אז סטטיסטית לפחות ילד אחד לא יזכה.
בודד ונידח(לא רק שהוא לא יגור לידך אחרי 4 שנות ניסיון לזכות
ולא רק שהוא הפסיד שכירות לחינם
אלא גם בסוף הוא יצטרך ללכת לפרייפריה ככל הנראה(ולהיכנס לכאבי ראש של שכירות והשכרה לא כל אחד בנוי לזה...)

בנוסף-כך בחשבון שכל זה רק באופן שהדירה בהנחה תימשך שוב ושוב(היום הסכומים ירדו דרמטית בזכייה
ממה שהיה בעבר במחיר למשתכן ויכול להיות שבהמשך זה ירד עוד יותר..)
ככה שלא בטוח שזה האינטרס גם שלהם

בכל אופן באופן אישי מאחל לך שכל ילדיך יקיפו אותך תמיד וכל הכיוונים כולל נכדים ונינים ובני נינים.

אבי ג -

משתמש פעיל
ככל שתצליח לשכנע יותר אנשים בדעה הזו, כך סיכויי הזכייה של אלו שלא ישמעו לך ישתפרו (כי יהיו פחות משתתפים בהגרלות...)
ווריאציה יפה במיוחד של דילמת האסיר בריבוי משתתפים בתנאי שטח. מעניין אם יש איזה דוקטורנט בכלכלה התנהגותית/תורת המשחקים שניסה להריץ על זה מחקר.....

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
אני לא מניח שום דבר.
לפני 25 שנה כשהורי והורי אשתי קנו לנו את הדירה לא היה לנו כסף לקנות במרכז, אז באנו בלית ברירה לבית שמש שנחשבה בזמנו פריפריה לכל דבר (לדוגמא, היה בה רק קו אוטובוס עירוני אחד, פעם בחצי שעה..).
מאז אני גר גר כאן בשמחה גדולה וגידלתי כאן את כל ילדי שיחיו.
אין לי מושג בן כמה אתה ובאיזה שלב אתה בחיים, אבל אני נמצא כעת בשלב של חתונות ילדים, ואני יכול לספר לך שאחת השאיפות הכי גדולות שלי זה שהם ימשיכו לגור לידי לאורך השנים, וגם הם היו שמחים מאד לעשות זאת. אבל לצערי אין לי שום סיכוי לקנות להם דירה בעיר שהתייקרה כ"כ במשך השנים.
זו אופציה יחידה, אבל כפי שאמרו כאן- היא טובה ליחידים בלבד...
ורעה לכולם
למעשה מי שזוכה מרוויח מאות אלפי שקלים, אך זה על חשבון מי שלא זוכה שיצטרך לשלם מחיר מלא +התייקרות

מיכי82

משתמש פעיל
אז זה ממש לא משנה אם 99 פעמים לא הצלחנו או לא
הסיכוי שבפעם ה100 נצליח הוא יהיה כמעט 100 אחוז!!
זו כבר טעות גמורה, במידה ולא הצלחת ב99 הקודמים הסיכוי של הפעם המאה לכשעצמו הוא אחד לשש. הכוונה בדבריו של השכן היא שככל שחוזרים על ההגרלה יותר פעמים אזי הסיכוי הכולל שואף לסיכוי גבוה מאוד .

צחי קרמר

משתמש פעיל
זו כבר טעות גמורה, במידה ולא הצלחת ב99 הקודמים הסיכוי של הפעם המאה לכשעצמו הוא אחד לשש. הכוונה בדבריו של השכן היא שככל שחוזרים על ההגרלה יותר פעמים אזי הסיכוי הכולל שואף לסיכוי גבוה מאוד .
מדויק
ולכן הדימוי של מחיר למשתכן לעם חזרה וכו לא נכון

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
מניסיוני ראיתי כי כל מי שמזלזל במחיר למשתכן, או שיש לו אינטרס או שהוא שוטף על ידי בעל אינטרס.
אין ולא הייתה וכנראה גם לא תהיה תכנית כל כך טובה שהביאה מזור לאלפים.

גילוי נאות: לצערי אף אחד מילדיי לא זכה בדירה, אבל אני מסתכל על הכלל.

ניק 109814

משתמש פעיל
מניסיוני ראיתי כי כל מי שמזלזל במחיר למשתכן, או שיש לו אינטרס או שהוא שוטף על ידי בעל אינטרס.
אין לי שום אינטרס ברוך השם יש לי דירה ועם הילדים שלי יש לי עוד זמן, ואיך שזה נראה עכשיו גולדקנופף והצוות שלו עובדים טוב בשביל לתקן את הטעות של מחיר למשתכן.

מה דעתך שבעקבות ריבוי הבקשות לקבלת קצבה מביטוח לאומי ובעיה תקציבית, יתחילו לעשות הגרלה בין הזכאים?

ניק 109814

משתמש פעיל
זעקת הקוזק הנגזל.
הרי האפשרות להוציא משכנתא עצומה בקלות בלי שהבנק עומד בקפדנות על הקריטריונים היא זו שהקפיצה את מחירי הדירות בערים החרדיות בעשרות אחוזים.
אז עכשיו, כשתפסו את הפירצה ועומדים לחסום אותה - עומדים ומזדעקים על כך שלא יוכלו להמשיך להוציא משכנתאות מנופחות, ולהמשיך להקפיץ את המחירים כלפי מעלה.

אם מדובר בקבלנים שקנו קרקע במחירים רגילים - אין סיבה שיפשטו את הרגל אם הם יורידו את המחירים. מקסימום יחתכו קצת מהרווחים השמנים שלהם.
אם מדובר בקבלנים ששילמו מחירים הזויים למכרזים, ובנו על כך שהמחירים יעלו, והם יפשטו את עורם של הקונים - כאשר עשו כן יעשו להם.

מגיפת הקורונה הייתה דבר חד פעמי שמגיע פעם במאה שנה, והצריך צעדים מיוחדים וחד-פעמיים.
כרגע אין שום סיבה נראית לעין לצעד דרקוני כמו התערבות של הדרג הפוליטי בצעדים של הדרג המקצועי, דבר שהוא מסוכן מאד לכלכלה.
@אור אורות למה :mad: ?

אני וביתי

משתמש מקצוען

האם צריך מחיר למשתכן גם באזור המרכז או רק בפריפריה?

עו"ד נתן רוזנבלט

משתמש מקצוען
האם צריך מחיר למשתכן גם באזור המרכז או רק בפריפריה?
לו אני שר השיכון הייתי מרכז את ההגרלות בפריפריה, כמה שיותר רחוק יותר דירות, מצד שני הייתי מאפשר למכור מיידית (עם קנס קטן של החזרת המענק) בתנאי של רכישת דירה חילופית, וכך מי שרוצה לקנות במרכז ויש לו כסף למשכנתא חודשית בשמיים - יהיה לו מאיפה להתחיל.

פרוגפרוגנדה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אבל במקום הגרלה אפשר פשוט לתת לכולם
וזה יותר פייר ככה לא?
והכוונה שכל מי שקונה דירה ראשונה 3 חדרים יקבל מתנה 300 K מהמדינה
רוב מי שמתנגד זה מה שמציק לו שזה נהיה הגרלה והעתיד שלו תלוי בהגרלה

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
לא נכון.
זה לא טעות

אין לי כח לחזור להודעות דלעיל

רק אומר בקצרה
שהטעות של כולם היא
שחושבים שהסיכוי שיצא 6 בקוביה רגילה היא 16 אחוז
בגלל שיש 6 אפשריות
וזה לא הסיבה

הסיבה היא בגלל שעשו ניסוי הרבה מאוד פעמים ועוד ועוד ועוד
ובגלל שאחרי הרבה מאוד פעמים גילו שזה הסיכוי אז אומרים שהתוצאה היא בקירוב אחד ל-6
ממילא במקרה דנן אם הסטטיסטיקה אומרת שלאחר 100 זריקות התוצאה תהיה 100 כמעט 100 אחוז

אז זה המציאות וממש לא משנה שעד עכשיו לא זכינו
בכל אופן הוכחתי גם מהווינר באנגלייה
ואם אתה מתווכח אתה תצטרך להסביר עובדות ברורות(שלא קשורות לשכן שלי)

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
ובגלל שאחרי הרבה מאוד פעמים גילו שזה הסיכוי אז אומרים שהתוצאה היא בקירוב אחד ל-6
ממילא במקרה דנן אם הסטטיסטיקה אומרת שלאחר 100 זריקות התוצאה תהיה 100 כמעט 100 אחוז
לא הבנתי את טענתך
אתה מתכוון לניסויי ברנולי?

commit

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה

אז זה המציאות וממש לא משנה שעד עכשיו לא זכינו
בכל אופן הוכחתי גם מהווינר באנגלייה
ואם אתה מתווכח אתה תצטרך להסביר עובדות ברורות(שלא קשורות לשכן שלי)
יש שתי סוגי הסתברויות:
1. מה הסיכוי שבהגרלת קוביה יצא מספר מסוים, והמספר הזה תמיד קבוע, לא בגלל שעשו ניסוי אלא בגלל חוקי הסטטיסטיקה.
2. מה הסיכוי לקבל מספר מסוים בקוביה אם מטילים 100 פעמים את הקוביה. והמספר הזה גבוה יותר כמובן. וגם בגלל חוקי הסטטיסטיקה ולא בגלל ניסוי.

אבל שים לב שאם היו כבר 99 הגרלות, אז לפי חוקי הסטטיסטיקה אין משמעות אם לפני זה לא יצא המספר. עדיין הסטטיסיקה אומרת שהסיכוי להגריל כעת את המספר הוא 1/6, כי לקוביה לא אכפת אם לפני זה 99 הטלות לא יצאו במספר מסוים.

ד. פריד

משתמש מקצוען
שום הסבר טרם הצליח לשכנע אותי שיש משהו שיותר טוב מזכייה בהגרלה, וכבר שמעתי ה-כ-ל.
ודאי שאין טוב מזכייה בהגרלה, אבל לעיתים יש יותר טוב מציפייה נכזבת לזכייה. כשאני קניתי דירה בעיר מגוריך בפחות ממיליון וחצי (לפני קצת יותר משנתיים) רבים מחברי היו עסוקים בלהירשם להגרלות. כשחלקם היום ללא דירה (וגם אם הם יזכו עכשיו, זה יהיה בהנחה יחסית למחיר המעודכן...פלוס שכירות עד הזכייה, ומהזכייה עד לגמר הבנייה.) ויש מי שקנה בטאבו משותף דירה קטנה יותר עם פחות אופציות ביותר כסף (עוד לפני חישוב יוקר המשכנתא מחמת זה שהעסקה מורכבת, וכן לפני חישוב עליית הריביות הכללית). כך שאמנם אין טוב מזכייה, אבל בהחלט יש טוב מציפייה לזכייה.
נ. ב. יש"כ גדול על כל פועלך למען הציבור בעניין הדיור.

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה