נעים להכיר- אשכול חומרי גלם

דרור(ית)

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אני לא יודעת אם כבר כתבו על זה
יש תחליף לג'לטין?
יש לי מתכונים של שרה ווסרמן וכמעט בכולם צריך את המוצר הזה.
את האמת- אין לי מושג איפה משיגים את זה והאם יש אותו בהכשר מהודר.
אפשר בלי זה?
או האם יש תחליף?
תודה לעונות.
אצלנו יש בדץ עדח.
השאלה מה אצלכם ;)
כמו סימנים לר"ה לכל המשפחה
את מזכירה לי... אם אני לא אכין, לא יהיה (אמא שלי לא לוקחת את זה קשה, אבל אם אין, היא לא עומדת להכין את המורכבים שבהפ)
 

פרספכתיבה

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
אבקת קארי
תערובת תיבול הודית שמתאימה מאוד לתבשילי עוף ובשר
הטעם שלה מאוד חזק ודומיננטי וגם הצבע... להשתמש בעדינות...
אני מוסיפה מעט גם לחמין- נותן לו ארומה מיוחדת ...

מתאים מאוד לעוף בתנור: מסדרים בפיירקס\תבנית בצל קצוץ לטבעות ומעט שום קצוץ לפי הטעם.
מכינים קערת תיבול עופות: שמן קנולה + שמן זית, מלח, פ.שחור, פפריקה, אבקת קארי
כל מנת עוף טובלים בתערובת ומסדרים ע"ג הבצל, את יתרת התערבות שופכים על העופות, יוצקים מעט מים עד לכיסוי הבצלים, מכסים את התבנית במכסה\נייר אלומיניום
אופים בחום גבוה כ30 דקות, הופכים ומסירים את הכסוי לאפיה נוספת של 15 דקות.
 

rachelevanon

משתמש סופר מקצוען

אתמול שמתי באורז עם עדשים, יחד עם כמון. יצא נהדר. גם בקציצות עוף אבקת קארי נותנת טעם פיקנטי.

ו @shira bira תודה ענקית על הסברי הפפריקה. פתאום קלטתי שבכל מתכוני הפפריקה שיש לי, מטגנים את הפפריקה בשמן ואז מכניסים לתוכה את התבשיל (אורז, למשל). והבנתי מה הכשל שגורם לי את הטעם המעצבן הזה בפה.
 

פרספכתיבה

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
טחינה גולמית-
מתאימה מאוד לתיבול בטטה בתנור
נשמע מוזר- אבל זה פשוט עובד נהדר יחד!

מתבלים את הבטטות ב: שמן, שמן זית, מלח, פפריקה, עשבי תיבול, מעט דבש, טחינה גולמית
אופים עד להשחמה. ממש מעולה!
 

גדולה מהחיים

משתמש מקצוען
טחינה גולמית-
מתאימה מאוד לתיבול בטטה בתנור
נשמע מוזר- אבל זה פשוט עובד נהדר יחד!

אמנם לא קשור ישיר לאשכול אבל,
הפקה של בעלי שהתבררה כטעימה במיוחד
יש מתבל טחינה טעים של בי אנד די בטעם עשבי תיבול
הבעל המסור החליט להכין לאשתו הרעבה דג סלמון......
שם את הדג בתבנית, הוסיף שום ושפך שמן זית ואת הטחינה הנ"ל והכניס לתנור.

ת'אמת, הפתיע.........
שווה לנסות - אבל בעדינות
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
מתנצלת
זה מה שהיה זכור לי כילדה קטנה מסבתי ע"ה,

ביררתי עכשיו עם אמי תחי',

בהונגריה אכן לא השתמשו באבקת מרק-זו הומצאה רק לפני כ-50 ש',
והיות הונגריות היו רגילות לבשל בשרים משובחים,
וכשהגיעו לישראל בקושי ראו מנת עוף,
הן חיפשו להעמיק ולהעשיר את הטעמים, ע"כ השתמשו במעט אבקת מרק.

וזופניק הי' שם החברה הראשונה של אבקת המרק כאן בארץ.
 

דרור(ית)

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
יש למישהי מתכון ביתי להכנת אבקת מרק?
אני לא שותה שתיה חמה, השתיה החמה שלי היא... אההממ... מרקים מהירים (משתדלת ללכת על הפחות מקלקלים, אבל גם הם לא מציאה גדולה)
מעדיפה להכין בבית משהו, בסגנון אבקתי שאפשר להרתיח מים בקומקום, לשפוך על האבקה, ואחרי כמה דרות זה מוכן.
גם אם העבודה על ההכנה של אבקת המרק תהיה ארוכה, שווה לי, כי זו השקעה לכמה שבועות/ חודשים טובים.
 

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
יש למישהי מתכון ביתי להכנת אבקת מרק?
אני לא שותה שתיה חמה, השתיה החמה שלי היא... אההממ... מרקים מהירים (משתדלת ללכת על הפחות מקלקלים, אבל גם הם לא מציאה גדולה)
מעדיפה להכין בבית משהו, בסגנון אבקתי שאפשר להרתיח מים בקומקום, לשפוך על האבקה, ואחרי כמה דרות זה מוכן.
גם אם העבודה על ההכנה של אבקת המרק תהיה ארוכה, שווה לי, כי זו השקעה לכמה שבועות/ חודשים טובים.
לא אבקה, אבל אפשר לנסות לאדות תערובת של ירקות מגוררים גס, להוסיף קמח או קוואקר להסמכה, ולהקפיא במנות קטנות, וכשרוצים, מוסיפים מים ומרתיחים.
 

דרור(ית)

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
לא אבקה, אבל אפשר לנסות לאדות תערובת של ירקות מגוררים גס, להוסיף קמח או קוואקר להסמכה, ולהקפיא במנות קטנות, וכשרוצים, מוסיפים מים ומרתיחים.
אני רוצה בלי קמח ובלי קווקר.
אני יודעת שיש דברים כאלו, לכן חשובלי לקבל הצעות מנסיון, כי פעם מצאתי משהו נחמד ברשת, אבל הוא דורש כל כך הרבה עבודה, שאני מסתפקת אם שווה לי לנסות בלי המלצה אישית.
 

דרור(ית)

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מיכל, אפשר פשוט להקפיא מרקים במנות קטנות
תודה, אבל זה לא מתאים לצרכים שלי.
אני צריכה משהו מהיר, שמחליף שתיה ולוקח מקסימום שתי דקות להכין אותו.
לא להתחיל להפשיר, וודאי שלא במיקרו
 

chavi9

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
''גלינגלי'' קראה לזה סבתי ההונגריה- זה היה מעדן
אשכנזים אוכלים את כל חלקי הפנים האלו?
כלומר - אין בזה בעיה הלכתית או כל מיני ענינים?
כי אצלינו חוץ מכבד וקורקבנים נראה לי לא אוכלים את כל זה...
השאלה אם זה סתם מנטליות או צמצום קולינרי
או שיש לזה איזו סיבה יותר מוצדקת
 

Ok - מירי טריטל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
יש למישהי מתכון ביתי להכנת אבקת מרק?
אני לא שותה שתיה חמה, השתיה החמה שלי היא... אההממ... מרקים מהירים (משתדלת ללכת על הפחות מקלקלים, אבל גם הם לא מציאה גדולה)
מעדיפה להכין בבית משהו, בסגנון אבקתי שאפשר להרתיח מים בקומקום, לשפוך על האבקה, ואחרי כמה דרות זה מוכן.
גם אם העבודה על ההכנה של אבקת המרק תהיה ארוכה, שווה לי, כי זו השקעה לכמה שבועות/ חודשים טובים.
מישהי המליצה לי לטחון תערובת ירקות מיובשים בלי שמן. קונים בחנות תבלינים.
הבטיחה שזה דומה מאד לאבקת מרק.
עדיין לא ניסיתי בעצמי, אז לא יודעת להגיד לך אם היא צודקת או לא...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה